Aloita uusi keskustelu

Kohta koditon, kun hammassillat veivät tilin tyhjäksi

Aloittaja: Syöpäkin tulisi halvemmaksi kuin hampaat Politiikka 9.10.2019 20:43

Sain muutaman vuoden ajan hammashoitolassa hampaisiini hoitoa, viimeksi sillat. Kun aloitin hoidot, ensin hoidettiin tulehdukset pois ja tehtiin vielä oikomishoito. Ne kaiketi onnistuivat, koska sain sitten hammassillat vielä. Olen onnellinen siitä, että viimein hoito tavoitti yhden kansalaisen. Opetushammashoitolassa hoito on hidasta, mutta perusteellista. Sitä ei voi kiistää.

Muutama vuosi ja noin kaksi kertaa kuukaudessa, joskus kerran, käynnit tiesivät tasaista menoa. Maksoin aina operaatiot pois. Mitä kauemmin niitä tehtiin, sen kalliimmksi hinta kävi. Käytin säästötilini, Kunnes olin euroton. Lähes kolmen tuhannen tai pitkälti yli tuhannen euron laskut tuntuivat kauheilta. En ihmettele, jos joku menee Viroo tai Unkariin näihin operaatioihin.

En ole koskaan pyytänyt yhteiskunnalta apua, mutta tein niin. Muutama euronen säästötilillä tiesi sitä, etten saanut mitään apua. Olen tällä hetkellä rahaton, en ole voinut maksaa vuokraa asunnosta sukulaiselleni moneen kuukauteen. Hammaslaskut tekivät sen.

Varokaa, jos lähdette Suomessa pitkälliseen hammashoitoon. Se vie kyllä rahanne tasan tarkkaan, ja siihen päälle vielä työpaikalla tapahtunut yt-kierros, se on menoa.

Los Angelesin metrotunnelissa lauleskelee joku nainen, asunnoton ja pian oman talon omistaja. Hänkin kertoi, että sairaudet veivät pennittömäksi. Mutta kun Suomessa tapahtuu vastaavaa ja hammaslaskujen jälkeen pitää muuttaa asumaan sillan alle/leirintäalueelle/jäädä vuokrarästeihin sukulaiselle, tuntuu kamalalta.

Suomi on samanlainen ikävä ja kallis maa kuin Amerikka, jos huono tuuri käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 20 viestiä

Terveyskeskuksessa kävin hoidattamassa, pieniä oli laskut ja isomman tullessa sai maksuaikaa, siinä laskussa on puhelinnumero mihin soittaa jos tarvitsee maksuaikaa, kaupungilta ne laskut tulee vaikka kävisi opetushoitolassa. Kunnallisella sillatkin maksaa alle tonnin, joten miten opetushoitolassa tulee kalliimmaksi ? Proteesit vielä halvempia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksityinen on kallista, vaikka kelalta tulee hieman helpotusta. On tilanteita, että yksityinen on ainoa vaihtoehto ja joskus ihmetyttää, mikä sen tekee niin arvokkaaksi. Oisko vielä niin, jos kela tukisi enemmän, niin lasku vain nousisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksityisellä osallistut likipitöen yksin kokonaiskustannuksiin. Julkisella maksuihin osallistuvat kaikki veronmaksajat. Esim lonkkaleikkaus maksaa kaikkine välikäsineen rapiat kuus tonnia. Sinun maksettavaksi jää vain murto-osa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Neuvotella asioista 👍 terveys pitää hoitaa! Suusta lähtee liikkeelle monet
Jopa vakavat tulehdukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsellä implanttikantoiset sillat. Yhteensä 11 implanttia. Kyselin Aapistieltä hoitoa, mutta eivät alkaneet millekään, joten menin yksityiselle. Hyvää hoitoa leikkauksineen sain ja olen erittäin tyytyväinen. Kallista kyllä oli. Melkein uuden auton hinta, mutta jätin auton vaihtamatta ja sain uuden suun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

itse kärsin refluxitaudista ja mahahapot myös kuluttavat hampaita.hampaat on paikattu moneen kertaan ja juurihoidetutkin hampaat ovat epäonnistuneet (fistellit) hampaat lohkeilevat kun muovipaikat vuotaa ja bakteerit nakertaa hampaita paikkojen alla nauttien hyvästä piilopaikasta.kyllä refluxitautisen pitäisi saada alennukset hampaiden hoidosta kun hampaiden kuluminen on seurausta mahahapoista...miksi ei käytetä posliinpaikkoja koska ne kestää purentaa ja tulisi pitemmällä ajalla yhteikunnalle havemmaksi...esim ennen elohopeapaikat kesti kymmeniä vuosia,mutta kun keksittiin muovi niin rumpa hammashoitoon alkoi..onneksi en laittanut siltoja sillä nyt ne olisi olleet kalliit ja jouduttu korjaamaan monesti kun hampaita nypitää välillä pois lisää lohkeilun ja loppuun kulumisen takia..tuhansia euroja on mennyt rahaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin 1000 euroa meni refluksin tuhoamiin hampaisiin, Oulun kaupungin hammashoitolassa. Uudet sisältyy hintaan, kannattaa kertoa hammaslääkärille suoraan että on refluksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllähän ne ottaa tiedot ylös ja koneelta näkyy taudit..hampaat hoidettiin ja vuodessa parissa hampaat lohkeili nyt olisi taas hammaslääkärille asiaa mutta kun ne kustantaa monta sataa ja kymmeniä käyntikertoja pitkänmatkan päästä niin ei ole intoa lähteä...mitä nyt kunnalliseen tulee niin siellähän ei kokonaishoitoa saa ,käsketään vaan mennä opiskelija puolelle,mut ei sekään halpaa ole kun yks hammas voi vaatia viisikin käyntiä ja kuvat päälle plus matkakulut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin eilen yksityisellä korjauttamassa yhden lohjenneen hampaan ja vanhan paikan, melkein 150 e, en valita. Nopeus ja saatavuus etusijalla, varma osaava hoito ja pitkällinen hoitosuhde.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäpä kävin pitkällisen oikomishoidon ja yhteiskunta maksoi kaiken. Olisit hakenut sinäkin tukiaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No on tuota rahoo sittä ollunna jos oikein Losissa oota käänynnä metrotunnelissa jonkun konserttia kuuntelemassa. Tiedoksi suomessakin noita katusoittajia ja metrotasanteeilla soittajia on. Ensin ilmestyivät helsinhkiin tuossa 90 -luvun alussa jos oikein nyt muistan?

Nakkasi töistä tullessani kolikon joskus kymmenen markan setellinkin jos vähänkin osasi harmonikka näpelöidä. Joten halavemmaksi olisi tullunna käävä musisointia helsingin metrossa kuulostelemassa . . . oisi jiänynnä rahoo muuhunniin. Vaekkapa lanttukukkoon! sitä sitten poestullessa oesit syyvä napsina voe nokarreen kansa . . . A´Vot tza dasta projovka!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedän tasan tarkkaan, kuinka kallista hampaiden hoito on. Vaihdatutin reilut kymmenen vuotta sitten amalgaamipaikat muovipaikkoihin. Yksi paikka kerrallaan. Vaihdossa meni noin vuosi, koska sitä ei voi tehdä yhdellä kertaa. Laskeskelin, kuinka paljon tuohon hommaan meni kaikkiaan, ni summa oli noin 5000 euroa. Nykyisin käyn kerran vuodessa ns. tarkastuskäynnillä, jolloin tarkistetaan hampaat ja tarvittaessa paikataan, jos on reikiä. Tuo vuosihuolto on noin 200e per vuosi. Siihen kuuluu myös hammaskiven poisto.
Olen käyttänyt yksityistä hammalääkärikeskusta, johon olen ollut tyytyväinen.
Jos olisin käyttänyt kunnallista hammashuoltoa, olisin tietysti säästänyt, mutta otaksun, jotta se olisi vienyt aikaa ja olisinko saanut aikoja????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kautta maailman sivun ihmiset ovat pistäneet rahaa turhuuksiin! Elohopeaako pelkäsit amalgaameista? Turhapelko se oli, vain hammaslääkäreiden RAHASTUS JIPPO!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulta poistettiin amalgaamit, jotka aiheuttivat poskien limakalvojen turpoamisen. Paikkojen poiston jälkeen vaiva korjaantui. Kyllä vaiva on todellinen. Minäkin etsin vuosikausia hammaslääkäriä, joka olisi korjausoperaatioon ryhtynyt. Sanottiin, että vaihdetaan paikkojen uusimisen yhteydessä. Kipeä suu on surkea vaiva, kun syöminenkin sattuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun menet Aapistielle niin hamppaasi irroitetaan siellä ennen niiden poistoa.Minulta poistettiin 4 hammasta ½V.sisällä kun ne oli kaivettu irti ikenitä Aapistiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Ranuan ja Posion kunnissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pelottava ihminen?

Joidenkin mielestä ihminen, jota ei voi höynäyttää ja sanoo suoraan, kuin asiat on, ovat pelottavia, minusta loistavia i... Lue lisää...
tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/