Aloita uusi keskustelu

Kiky lopetettava koska tarkoitus palkkojen leikkaaminen..

Aloittaja: kunnollinen korvaus tekemästään työstä. Politiikka 14.8.2019 14:22

Työajan pidennys ilman korvausta tarkoittaa palkkojen leikkaamista, ei mitään muuta. Työntekijöiden palkkojen leikkauksen lisäksi viime hallitus toteutti myös yli miljardin euron tulonsiirron elinkeinoelämälle. Tämän päälle se aiheutti myös merkittävän loven jo valmiiksi ahtaalla olevien kuntien budjetteihin...työnantajat ja yrittävät saada meitä uskomaan, että palkaton työ on hyvä työllisyystoimi, palkkatuetun työn ollessa huono..Ihmisellä on oikeus saada kunnollinen korvaus tekemästään työstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 60 viestiä

Eikös sen pitänyt olla sama kokonaisansio hieman pidemmällä työajalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kikyily laski ostovoimaa,joka oli kohtalokasta ns. Kotimarkkinoille !!
Voittajaa ei ole löytynyt,kooska myynti/kulutus,verotus pieneni yrityksiltä,verottajalta/valtiolta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiky tosin nosti ostovoimaa, sillä tämän vuoden 2019 ensimäisellä neljänneksellä reaaliansiot nousivat keskimäärin 1,3 prosenttia edellisen vuoden 2018 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna, koska ansiotason nousu oli nopeampaa kuin kuluttajahintojen nousu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta verotulot pinenivät kunnilta ja valtiolta??
Ilmaisen työnteon vuoksi päinvastoin reaaliansiot laskivat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Myöskin verotulot nousivat vaikka verotus keveni, sillä viime vuonna 2018 veroaste oli 42,4 prosenttia ja verokertymä 99,1 miljardia euroa, kun taas edellisenä vuonna 2017 veroaste oli 43,3 ja verokertymä 96,9 miljardia euroa. Vielä vuonna 2015 veroaste oli 44,5 prosenttia ja verokertymä 92,1 miljardia euroa, joten Sipilän hallituksen tekemät 2,1 %-yksikön veronkevennykset lisäsivät verotuloja 7 miljardia euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos palkat nousee prosentinkin verran niin kuluttajahinnat nousee toistakymmentä prosenttia suurimmilla riistäjillä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisten korkea elintaso pohjautuu paljolti tuotannon myynnistä ulkomaille, josta saamme varallisuutta kansantalouteen. Ennen euroa markka oli kelluva eli jousti samaan tapaan kuin Ruotsin ja Norjan kruunu tälllä hetkellä. Euron myötä meni mahdollisuus vaikuttaa omilla toimilla rahan ulkoiseen arvoon. Ainoa mahdollisuus on sisäinen devalvaatio mitä Kiky edustaa. Poliitikko Andersson ei kerro koko totuutta miksei Ruotsissa, joka on muuten tärkeä vientikohde teollisuudelle, ole sisäistä devalvaatiota palkkojen joustolla. Muuhunkin hänen sanomaansa voi suhtautua varauksella, jos tuossakin asiassa hänen ymmärryksensä asioista on vajavainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan. Näinhän se oli, firmat kävi ulkomaankauppa "valuutalla, dollari esim" mutta kotimaan kulut ja palkat maksettiin paikallisilla "oravannahkoilla", siis markoilla, joiden valuuttakurssia Suomen pankki muutteli talouselämän inflaation aiheuttaman "kiky" tarpeiden mukaan. Nyt tilanne on tiukempi, kun myös kotimaiset kulut ja palkat maksetaan samalla valuutalla, euro, kuin mitä saadaan vientituotteistakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olihan se vedätys. Karismaattinen johtaja voi halutessaan kävelyttää ihmiset mereen, kunnes väki huomaa että tännehän hukkuu.
Varokaa näitä, hyviä esimerkkejä on maailmalla ja meillä, kikyä en ymmärrä mitenkään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin juuri. Meilläkin noita messiaita ollilasta waahlroosiin,joilla rikastuttuaan pakottava tarve alkaa ohjailemaan ja kertomaan ehdottomana totuutena omia näkemyksiään. Kun aika kuluu ja totuus paljastuu, hiljenevät ja heidän juttujaan odottavat vain iltapäivälehtienn toimittajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätähän se kiky on.

"Opetusministeri Li Andersson (vas.) kummeksuu Elinkeinoelämän keskusliiton ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ylistäviä puheita kilpailukykysopimuksesta.
– Siihen on näköjään tultu, että työnantajat ja poliittinen oikeisto yrittävät saada meitä uskomaan, että palkaton työ on hyvä työllisyystoimi, palkkatuetun työn ollessa huono, Andersson kirjoittaa yhteisöpalvelu Facebookissa.
Andersson pitää irvokkaana, että hyvästä osaamisesta tunnetussa Suomessa palkaton työ nähdään keinona vauhdittaa talouskasvua ja parantaa työllisyyttä. Vasemmistoliiton puheenjohtaja huomauttaa, että ihmisellä on oikeus saada kunnollinen korvaus tekemästään työstä.
– Työajan pidennys ilman korvausta tarkoittaa palkkojen leikkaamista, ei mitään muuta. Kilpailukykysopimus oli erittäin raju suomalaisille palkansaajille ja myös täysin poikkeuksellinen työmarkkinasopimus verrattuna muihin pohjoismaihin ja pohjoiseurooppalaisiin maihin.
Työntekijöiden palkkojen leikkauksen lisäksi viime hallitus toteutti Anderssonin mukaan myös yli miljardin euron tulonsiirron elinkeinoelämälle. Tämän päälle se aiheutti myös merkittävän loven jo valmiiksi ahtaalla olevien kuntien budjetteihin." ote Kansan Uutiset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KIKYN ansiosta yritykset jakoivat viime keväänä voittoja osinkojen muodossa lähes 12 miljardia euroa omistajilleen. Tästäkin voi päätellä, että KIKYLLÄ oli todellakin vaikutuksia. Vieläkö riittää työntekijöillä intoa ilmaisen työn tekemiseen ja antaa lomarahansa leikattavaksi? Työnantajien maksettavaksi aiemmin kuuluneet sosiaalivakuutusmaksut (550 - 600 miljoonaa euroa/vuosi) siirrettiin työntekijöiden maksettavaksi. Vieläkö edellytetään nämä maksut edelleen otettavaksi työntekijöiden selkänahasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trolli? Perusteleppa tuo 12Mrd: mitkä yritykset maksoi ja noinko paljon oikeasti? Isot, keskisuuret ja pienet? Totuus on että Suomessa ei ole pärjännyt kuin pankit, vakuutuslaitokset, muutama raksafirma ja energiayhtiöt. Muut on kaikki alle kannattavuusrajan (liikevoitto 6% myynnistä). Vrt. kotitaloudet, kaikkien meidänkin pitää saada jotain säästöön jos aikoo seuraavana vuonna korjata ja uusia laitteitaan/vaatteitaan. Niin myös yrityksille pitää sallia kasvu ja vain kasvu tuo säästöä eli voittoa.
Kiky on puuhastelua - sen sijaan palkkoja pitäisi laskea 15% jotta pärjätään maailmankaupassa. Ruotsi ja Saksa voi maksaa enemmän kun heillä on isot halpatyöverkostot alihankkijoinaan. Rinteen johdolla ollaan vuoden päästä tosi liemessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saa sitä aina nauraa kun alkaa palkkaneuvottelut niin johan on joku työnatajien edustaja itkemäsää että ei ole varaa nostaa palkkoja:) Tuota samaa ne on toistanu iät ja ajat..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama palkka tulee kuin ennenkin, mitä aloittaja höpäjää.
Tuntitaksa vain tasoittuu noilla lisäajoilla, ei muuta muutosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse välttelin töitä ainakin Kikyn 24 tuntia vuoden aikana.

Kiky sai silmäni avautumaan. Ennen ajattelin minun olevan samassa veneessä työnantajan kanssa. Nyt olen oppinut paljon keinoja hengailla työpaikalla.

Kiky-tunnit loppuvat aikanaan, mutta olen huomannut kuinka työt voi hoitaa lepsummin. Asenne jää. Liian vähän puhutaan kikyn vaikutuksesta työmoraaliin. Meillä on yksi johtaja vahtimassa 50 työntekijää. Kyllähän meidät saa olemaan työpaikalla kauenmin, mutta se tehokas työskentely on mennyttä.

Välillä ihan naurattaa kuinka tyhmä olin uhratessani elämääni työlle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Suomessa ei ole köyhiä. Jos joku on vähävarainen, niin se on oma valinta. Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/