Aloita uusi keskustelu

Keskusta tyhjentämässä maaseudun

Aloittaja: kohtuutta päätöksentekoon Politiikka 10.1.2019 12:10

Lex Terveystalo-lain tuomisella eduskuntaan. Eikö millään ole enää mitään väliä? Saarikon tuoma esitys tyhjentää toteutuessaan kaikki jo nytkin harvaan asutut alueet, kun päivystysleikkaukset sallitaan vain suurissa sairaaloissa. 30 minuutin aikaraja on täysin tuulesta temmattu raja. Kuka vielä keskustaa äänestää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 106 viestiä

KESKUSTALLA ONKIN ONGELMIA

Missä on keskustapuolueen alkiolainen jääräpäisyys, jolla Suomalainen savimaa on muokattu kasvua tuottavaksi, kivikään ei ollut kaskessa esteenä, olemmeko jääneet maahan makaamaan, vaikka meille maailma tarjoaa jatkuvasti mahtavia mahdollisuuksi.
Bernerin esitys pohjoisen raideliikenteen parantamiseksi ja jatkamiseksi kohti koillisväylää on jäänyt huolestuttavasti asemalle seisomaan. Luonnonvarojen innovaationti on uskottu ns "hörhöille", vaikka siinä olisi tulevaisuus ihan järjellä ajateltuna, vaikka käyttää niitä sarvissa ja hampaissa. Keskustan on herättävä kukon-laulunaikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun ympäristössä monia kuntia,joiden parhaaksi teollistuminen.Sieltä toimeentulo lähtee.Ihmiset,joilla ei ole mantuja,maita.Nälkä muutoin aina vieraana, Oulun ympäristökunnissa elämisenmuotona ollut maanviljelys ja maataviljelevät päättäjinä.
Oulusta käsin helppo toimittaa tuotteet ympäri maailmaa. Kärsämäki
toimiva yrittäjyyskunta. Hyvä sijainti 4-tien varressa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EI sitä tarvi kenenkään tyhjentää, vaan se tyhjenee ihan itsestään. Kun ei ole töitä eikä tulevaisuutta, niin minkäs teet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoten kepulaisten on muutettava työn ja opiskelun perässä kaupunkeihin.

Samalla he muuttuvat kepulaisista cityvihreiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

kepu alotti jo 60 luvulla maaseudun autioittamisen, "talonpojan tappolinjalla" , Veikko Vennamo varotti tästä asiasta, mutta hänelle naurettiin, tässä tämä nähdään, maaseutu autioituu, näkijää ei uskottu, mutta kepu jatkaa samalla linjalla vaan !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erityisen nopeaa tämä maaseudun autioittaminen on nyt, kun keskustan ja hallituksen johdossa on oikieistolainen miljonääri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naapuri veli venäläinen saa maata käyttöön harvaan asutulta alueelta, jos suostuu syrjäseudulle muuttamaan. Onnistuisiko se meillä, vaikkakin naapurilla on asumatonta seutua hieman eri kaliiberissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulutus leikaukset, taksilaki, väylien priorisointi..kaikki nuo vielä lisäksi ja saa siinä kepu puhua maaseudun puolesta. Teot puhuvat puolestaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjois-Karjalassa toteutetaan jo maaseutukuntien palvelujen heikennystä ja keskittämistä maakunnan keskuskaupunkiin hallituksen mallia toteuttaen. Todennäköisesti näin tapahtuu kaikissa muissakin maakunnissa laittomasti.

Kuntien asukkaiden palvelujen saavutettavuus heikkenee sekä ajomatkat, kustannukset ja työajan hukka-aika kasvavat. Monia ongelmia koko lakiesityspaketissa. Tulee loppupeleissä kalliimmaksi, palvelut huononevat.

Kustannustehokkuus on näennäistä keskittämispolitiikalla; syntyy monia perustuslakiongelmia. Poliittinen perustuslakivaliokunta laskee läpi, koska edellisen kauden opposition ja nykyisen hallituksen kuntien itsehallinnon vastainen politiikka kohtaavat, mikä on lakien vastaista.

Hallituksen (Orpon valtiovarainministeriön?) muutosjohtajien toiminnasta maakunnissa on syntynyt myös perustuslain, Suomen lain ja valtiosopimuksen rikkomista. Vakava asia on, että lakiesityksiä on toteutettu. Perustuslakiongelmat ovat samoja kuin entisen peruspalveluministerin, Susanna Huovisen lakiesityksessä.

Minkä tahon hallituksen ja eduskunnan ulkopuolelta on puututtava laittomuuksiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää siltä, että 2015 muodostetun hallituksen ja 2011-2015 kauden hallitusten perustuslain vastaiset esitykset perustuvat kuntien itsehallinnon vastaisuuteen:

Lakeja 2015 lähtien kirjoittaneet virkamiehet ovat olleet lehmänkauppoja tehneiden poliittisessa ohjauksessa.

Lehmänkauppoja on ilmeisesti tehty syksyllä 2013, kun Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen hallitus joutuivat kriisiin Orpon soten kaaduttua kuntien itsehallinnon suojaan.

Nyt tehdään monta kertaluokkaa vakavampaa lakien vastaista lakikokonaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehdään lakko, ei lähdetä mihinkään vaan ollaan ja asutaan maaseudulla hautaan saakka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan, ylikiiminkiläisetkin, kuin oulunsalolaiset ovat nykyisin kaupungin asukkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös kiiminkiläiset ja yli-iiläiset. Ii säilytti itsenäisyytensä.
Ei se kyllä tarkoita sitä että maaseutu autioituu, elämä hersyy kaikkialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ennen minäkin autoilin oulusaloon kyläileen, mutta nyt se on kaupunkia, ja auto kuluttaa kaupunkiajossa paljon enempi, että ajot on nyt jääneet vähemmälle, ajo täällä maalla on edullisempaa kuin kaapunnissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tänään on keskustan kannatus jo nousukiidossa. Oli vain lyhyt alamäki. Sipilästä pääministeri jatkossakin. Hyvä homma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei keskustalaisilla ole täällä hätiä mitiä. Oulu on keskustalaisten pääkaupunki, suurin puolue valtuustossa. Maaseudulta tulee lisää äänestäjiä kaiken aikaa. Maaseutu saakin tyhjentyä, sielläkin enemmistö säilyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi