Aloita uusi keskustelu

Keskusta tyhjentämässä maaseudun

Aloittaja: kohtuutta päätöksentekoon Politiikka 10.1.2019 12:10

Lex Terveystalo-lain tuomisella eduskuntaan. Eikö millään ole enää mitään väliä? Saarikon tuoma esitys tyhjentää toteutuessaan kaikki jo nytkin harvaan asutut alueet, kun päivystysleikkaukset sallitaan vain suurissa sairaaloissa. 30 minuutin aikaraja on täysin tuulesta temmattu raja. Kuka vielä keskustaa äänestää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 93 viestiä

Koulutus leikaukset, taksilaki, väylien priorisointi..kaikki nuo vielä lisäksi ja saa siinä kepu puhua maaseudun puolesta. Teot puhuvat puolestaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjois-Karjalassa toteutetaan jo maaseutukuntien palvelujen heikennystä ja keskittämistä maakunnan keskuskaupunkiin hallituksen mallia toteuttaen. Todennäköisesti näin tapahtuu kaikissa muissakin maakunnissa laittomasti.

Kuntien asukkaiden palvelujen saavutettavuus heikkenee sekä ajomatkat, kustannukset ja työajan hukka-aika kasvavat. Monia ongelmia koko lakiesityspaketissa. Tulee loppupeleissä kalliimmaksi, palvelut huononevat.

Kustannustehokkuus on näennäistä keskittämispolitiikalla; syntyy monia perustuslakiongelmia. Poliittinen perustuslakivaliokunta laskee läpi, koska edellisen kauden opposition ja nykyisen hallituksen kuntien itsehallinnon vastainen politiikka kohtaavat, mikä on lakien vastaista.

Hallituksen (Orpon valtiovarainministeriön?) muutosjohtajien toiminnasta maakunnissa on syntynyt myös perustuslain, Suomen lain ja valtiosopimuksen rikkomista. Vakava asia on, että lakiesityksiä on toteutettu. Perustuslakiongelmat ovat samoja kuin entisen peruspalveluministerin, Susanna Huovisen lakiesityksessä.

Minkä tahon hallituksen ja eduskunnan ulkopuolelta on puututtava laittomuuksiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää siltä, että 2015 muodostetun hallituksen ja 2011-2015 kauden hallitusten perustuslain vastaiset esitykset perustuvat kuntien itsehallinnon vastaisuuteen:

Lakeja 2015 lähtien kirjoittaneet virkamiehet ovat olleet lehmänkauppoja tehneiden poliittisessa ohjauksessa.

Lehmänkauppoja on ilmeisesti tehty syksyllä 2013, kun Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen hallitus joutuivat kriisiin Orpon soten kaaduttua kuntien itsehallinnon suojaan.

Nyt tehdään monta kertaluokkaa vakavampaa lakien vastaista lakikokonaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehdään lakko, ei lähdetä mihinkään vaan ollaan ja asutaan maaseudulla hautaan saakka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Aivan, ylikiiminkiläisetkin, kuin oulunsalolaiset ovat nykyisin kaupungin asukkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös kiiminkiläiset ja yli-iiläiset. Ii säilytti itsenäisyytensä.
Ei se kyllä tarkoita sitä että maaseutu autioituu, elämä hersyy kaikkialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tänään on keskustan kannatus jo nousukiidossa. Oli vain lyhyt alamäki. Sipilästä pääministeri jatkossakin. Hyvä homma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei keskustalaisilla ole täällä hätiä mitiä. Oulu on keskustalaisten pääkaupunki, suurin puolue valtuustossa. Maaseudulta tulee lisää äänestäjiä kaiken aikaa. Maaseutu saakin tyhjentyä, sielläkin enemmistö säilyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maaseudulla on nykyisin paljon sellaista viriketoimintaa, mitä ei ole ennen ollut. Tai on ollut silloin kun nuorisoseurojen ja työväentalojen nuoret pitivät iltamiaan ja kurssejaan, mutta siitä ajasta on jo vuosikymmeniä.
Nyt on erilaista toimintaa, nykyaika antaa mahdollisuuksia.
On jääkaukalot luistelijoille, partiotoimintaa, kursseja joka illoille, juhlia ja keskustelukerhoja, käsityökerhoista ja ruokakursseista puhumattakaan. Eläkeläiset tekee matkojaan jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ex Nihilo Nii,eli tyhjästä on paha nyhjästä ts. Suomi on niin harvaanasuttu maa,ettei meitä riitä joka paikkaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin mutta se onkin ympäristökeskus,
joka estää vakituista ja lomarakentamista ja talojen purkamista , kaivosten toimintaa ja kullankaivuuta ja suosii petoeläimiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maaseutuelämä riippuu paljolti,millaisia toimeentuloja siellä. Esim. Sievin kunnalla ei ole hätää,siellä kun on teollisuutta.Ei kaupat pysy pystyssä,ellei ole veturina teollisuus.Kuntien virastot yskii rahanpuutetta,josta seuraa hoitohenkilöpuute,paperiasioiden pyörittäjät. Rakennukset rähjistyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on totta, pienteollisuus ja maanviljelys on oiva keksintö samassa pitäjässä.
Kaikkihan ne kengätkin tuntee, joita ulkomaille menee ku liukuhihnalta. Ja paljo muutakin teollisuutta. Eikä maaseutu ole vailla mitään niistä palveluista, joita vain kaupunkilaiset luulevat omaavansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämmöset viestit tuhuaa keskustapuolueen ja vääristellee sen harjottaman politiikan. Tämmöset viestiketjut ei sais olla juttutuvasa vaan tulisi poistaa. Kempeleesä ei tämmöstä uskota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanoppa muuta; kumma ettei edes rauhanyhdistyskään tähän puutu, vaikka muuten katoaa jutut jotka ei alan harrastajia miellytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan harjoittamaa politiikkaa ei voi vääristellä. Taseet ovat töissä. Vaadipa selvitys Vake Oy:n toimista puoluetovereiltasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivystysleikkausten lopettaminen pienissä sairaaloissa kurja juttu kuten sekin, että synnytykseen tarvitsee matkata parikin sataa kilometriä. Maaseudun turvattomuus kasvaa. Rahan valta on kovaa lakia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhutko nyt vastoin parempaa tietoa? Synnytyssairaaloiden määrä puolittui jo edellisen hallituksen aikana. Silloinkin puhui rahan valta.
Matkustettu täällä maaseudulla synnytyksiin on jo kymmeniä vuosia. Sata kilometriä on pieni matka. Toki se hieman jännitti silloinkin,kun omat lapseni syntyivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

102 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi