Aloita uusi keskustelu

Ilmastonmuutos

Aloittaja: K.T Politiikka 5.6.2019 20:40

Oli hyvä dokumentti ykkösellä. Asiallista asiaa ilmastonmuutoksesta. Ilmasto lämpenee hiilidioksidin vaikutuksesta ja sään ääri-ilmiöt tulevat lisääntymään. Eliölajeja kuolee sukupuuttoon ja ruuan tuotanto vaikeutuu. Mitä keinoja meillä on estää tätä kehitystä?

Lisää ydinvoimaa ja tuulivoimaa. Lisää sähkö- ja vetyautoja. Vähemmän metsien hakkuita ympäri maailman, varsinkin sademetsissä. Vähemmän väestönkasvua, etenkin kehittyvissä maissa. Vähemmän naudan lihan ja maitotuotteiden kulutusta. Lähellä tai ainakin kotimaassa tuotettujen elintarvikkeiden ostamista.

Turhan autoilun välttämistä ja julkisen liikenteen sekä pyöräilyn suosimista. Turhien matkojen välttäminen. Sähkön säästäminen ja jätteiden kierrätys. Mitä sinä olet valmis tekemään ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 38 viestiä

En kannata tuota uskontoa. Kyllä lihalla paremmin nälkä katoaa paremmin kuin Amazonasin gm-soijalla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehokkain keino hillitä ilmastonmuutosta on syntyvyyden hillitseminen ja kuolleisuuden kiihdyttäminen. Maailmassa on n. 3 miljardia homo sapiensta liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa asiat ovat mallikunnossa. Ei voida muuta kuin viedä ehkäisyvalistusta muulle maailmalle ja lopettaa trumpin maailman tavaroiden osto?
Ei kannata isosti omaa mielenrauhaa hukata tämänkään asian kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me olemme jo hävinnyt tämän pelin ilmastonmuutosta vastaan. Turha enää pyristellä. Sääli vain lapsillemme...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Historia tuntee useita ilmastonmuutoksia ja aina osa ihmiskunnasta on selvinnyt . Viisasta elää niin, että luonto huomioidaan, mutta väestömäärän kasvaessa syntyy jälleen kerran pakolaisvirrat. Luonto aikanaan huolehtii taas tämänkin ongelman ei ihmisestä ole siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tuo kaikki on varmaan totta, mutta suomalaiset reilu 5miljoonaa ei vaikuta mitään vaikka kuinka politikoitaisi ja oltaisi viisaita.
Kyllä se muutos pitää tehdä siellä missä on vaikuttavuutta.
Ikävä kyllä, asia on näin.
Keskitytään täällä vaan omiin asioihin, eikä haihatella tyhjää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ilmastonmuutos vähentää elämää, se vähentää myös päästöjä.Älkää ihmiset turhaa huolestuko asia korjaantuu itsestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä. Maapallon ihmiset voivat lukea historiankirjoista mitä 2000 luvun aikoihin on tapahtunut. Lukijat eivät juurikaan kanna surua tapahtumista vaan loogisesti vain toteavat, että sellaista aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puola, Tsekki ja Unkari eivät olleet maita, jossa tuota katsottiin. Eivät halua rynnätä hiilineutraaliksi viimeistään vuonna 2050, kuten muu EU olisi halunnut, kun asiasta piti päättää eilen EU:ssa.
Rinne &Co on kirjannut ohjelmaansa vuoden 2035, vaikka ei todennäklisesti ole enää vallassakaan silloin. Käsittääkseni reaalipoliitikkoina Rinne & Co -hallituksen olisi nyt muutettava kirjausta niin, että pitäisi nyt sitten kuulua, että "hiilineutraali viimeistään silloin, kun muu EU:kin joskus vuoden 2050 jälkeen, elleivät tulevat Suomen hallitukset siirrä sitä tuonnemmaksi".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin 30 vuotta ovat tiedemiehet varoitelleet seurauksista miten käy, jos ei valita kestävän kehityksen suuntausta. Varoitukset ovat kaikuneet kuuroille korville. Ei tietenkään kapitalistit halua hillitä talouskasvua. Eivät he välitä kestävästä kehityksestä. Samaan aikaan ihmisiä aivopestään korkean elintason piiriin, eli pitäisi kuluttaa mahdollisimman paljon.

Matala elintaso ja vähemmän ihmisiä olisi toimiva ratkaisu. Ainakin nyt viimeistään on nähty, että ihminen riistää ja tuhoaa omaa elintilaansa, yhteistä planeettaamme, aiheuttaen myös tuhon kaikkein viattomimmille eli eläimille. Eläimet osaisivat hyödyntää ja elää sopusoinnussa luonnon kanssa, IHMINEN EI. tämmöistä sekasortoa ja tuhoa eläimet eivät olisi saaneet aikaan. Jos ihmistä ei olisi maapallolla tämä olisi oikea paratiisi eläinkunnalle.
Aloittaja tiedusteli mitä sinä olisit valmis tekemään ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Teen jo nyt, mutta ne "tekoni" ovat olleet luonnollinen osa koko elämääni, eli en omista tietoisesti autoa, en ole koskaan lentänyt/risteillyt., ajan polkupyörällä/kävelen tai liikun julkisilla. Saattaa olla aika pieni hiilijalanjälki näin viiskymppiseksi. Niin ja en ole lisääntynyt!! Sekin on ilmasteko. En silti ole pyhimys, parannettavaa varmaan löytyy kun oikein kaivaa, mutta tuossa tärkeimmät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotan ensin, että hysteria hellittää ja päästään puhumaan oikeista asioista ja oikeissa mittasuhteissa. Elämme nyt iloisen kulutuksen jälkeistä syyttelyvaihetta, jossa järki ei aina ole mukana. Hysterian lietsojat koettavat itse hyötyä mahdollisimman paljon ja suurimmat syylliset ovat hiljaa antaen mielellään meidän syyllistää toisiamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pahimpien ennustusten mukaan maapallo on elinkelvoton monin paikoin jo 2050 luvulla. Merenpinnan nousu, rankkasateet, tulvat, kuivuus ja rajuilmat lisääntyvät. Onneksi Suomi kuuluu ilmastonmuutoksen hyötyjiin, paitsi jos tänne muuttaa sankoin joukoin ilmastopakolaisia. Tulevaisuus näyttää kuinka oikeassa ennusteet ovat ja saadaanko hiilidioksidipäästöjä vähennettyä tarpeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entiset hiekka aavikot alkavat kasvamaan metsiä aivan huomaamatta rankkasateiden tultua alueille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

112 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/