Aloita uusi keskustelu

Ihmisten puolue

Aloittaja: Politiikka 15.4.2019 11:38

Ensiksi, onneksi olkoon kaikille vaalivoittajille, kansa on puhunut, pulinat alkakoon.

Vaikka Rinne kaikkensa teki pilatakseen SDP: alkuvuoden gallupjohdon, he voittivat niukasti, mutta voittivat silti. Hyvänä kakkosena sinnitteli maaliin persut, joka mestarinsa johdolla teki sen, mitä moni ei uskonut todeksi. Kokoomus voi vaikka piereskellä hallituksessa, se saa silti aina kannatusta wanna be porvarien keskuudessa. Vasemmisto nosti kannatustaan, mutta on se nyt rehellisyyden nimessä sanottava, ettei edes Anderson pysty karistamaan menneisyyden taakkaa vasemmiston harteilta.

Mutta palataanpa todellisiin voittajiin, persuihin. Puolue on tyrkännyt takinkääntäjä siniset unohduksen suohon ja saa tehdä itsensä näköistä politiikkaa. Mutta kuten edelleninen poppoo, myös uusi edustaja sakki on vähintäänkin erikoista joukkoa. Aika monelta entiseltä ja nykyiseltä edustajalta löytyy rikostaustaa. On talousrikoksista tuomion saanutta joulupukkia ja ahdistelusta tuomion saanutta sahuria. Mutta parhaiten edustettuna ovat kansankiihottajat ja siitä tuomitut. Halla- aho, Tynkkynen, Turtiainen ja ketäs niitä nyt onkaan.

Mutta jotain hyvääkin, keskustan tappio ja sinisten murskatappio. Kansalaisten enemmistö sanoi ei köyhien, työttömien, eläkeläisten, opiskelijoiden jne. jne. kyykyttämiselle. Se muuttuuko heidän elämänsä paremmaksi jos persut lähtevät hallitukseen on kyseenalaista. Ei persut muutu vasemmistopuolueeksi vaikka voissa paistaisi. He ovat oikeistopopulistipuolue ja arvomaailma sen mukainen. Ja Huhtasaarelle sellaisia terveisiä, että jos olet väärässä siitä, että maa on litteä, voisiko olla että olet väärässä myös ilmaston lämpenemisen suhteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 32 viestiä

Ihmiset äänestivät temari ja vasemmisto propagandan mukaan, siis täyttä puppua kaikki valetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Rinne hyväksyy Kokoomuksen kaveriksi ja Orpon vv-ministeriksi. Muuten menee ihan hulinaksi kun demarien vasen siipi, vihreät ja vasemmistoliitto alkavat jakaa ilmaista rahaa. Hyvin kylmä kausi on joka tapauksessa tulossa työssäkäyville ihmisille. Keskituloisten yhteiskuntaa harteillaan kannattelevien työläisten verotaakka kasvaa sata varmasti. Rinne on jo aikaisemmin uhonnut että tulo- ja omaisuusverotus sekä perintöverotus kiristyy, sähkön hinta ja siirtomaksut nousevat, samoin ajoneuvovero sekä polttoaineiden, tupakan että alkoholin vero kiristyy jne. Se tarkoitta että työttömyys ja korot lähtevät nousuun, inflaatio pääsee vauhtiin. Täytyy toivoa että tuleva hallitus ei olisi kovin pitkäikäinen muuten se tuhoaa kaikkea Sipilän hallituksen tekemät rakenne- ja talouspoliittiset uudistukset. Ainoastaan taksisysteemi saa vetää takaisin. Sen jos Rinne älyää tehdä niin tarjoan hänelle pullakahvit Tepiksellä kun satutaan naamakkain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millanen maapallo on mutta onko usko poikaan Jeesukseen että pelastuisi siitä ja kadotuksesta , gehennasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivästoin on vihreillä aatos - eläinten ja luonnon oikeudet ja ilmasto menevät kaiken edelle. Luontoon voi laskea tumman afrikan väestön ja hiekkamaiden myös

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Vaikka vasemmisto voitti vaalit niin ei heillä kovin vakuuttavaa mandaattia saati enemmistöä ole. Tai no Suomen puolueet kaikki ovat oikeastaan enemmän tai vähemmän vasemmistoa omilla mausteillaan. Edellinen (tai vielä nykyinen) hallitus ei kyllä kovinkaan paljon "kyykyttänyt" köyhiä, työttömiä eikä eläkeläisiään. Vaikeat leikkaukset ovat vasta edessä ellei talouskasvu yllättäen jatka nousuaan. Taloudesta huolta pitäminen on ainoa keino pitää hyvinvointiyhteiskunta pystyssä - ei vastuuton jakopolitiikka veronkorotuksineen ja muina taloudellista epävarmuutta (ja suoranaista haittaa) tuottavilla toimilla. Leikkauksia olisi syytä tehdä tietysti oikeisiin kohteisiin vaikka mainostamistasi (kilpailua vääristävistäkin) yrutystuista. Tosin onnistuminen on hyvin epävarmaa ne kun ovat lähinnä laastaria verotuksen aiheuttamiin kilpailukykyongelmiin. Lobbarit estänee muutokset. Leikkausten kohde on ollut ja tulee olemaan erilaiset etuudet. Siinä joku (harva) voittaa ja useampi häviää ainakin näennäisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmiston ongelma ei ole menneisyys vaan tulevaisuus.. Niille joita vasemmiston luulisi edustavan ei heillä ole mitään annettavaa.. Jos tärkeimmät asiat ovat elintasopakolaisten paapominen ja ilmastonmuutos intoilu menee tämän (kin) duunarin ääni persuille. Vasemmisto on hyljännyt duunarit ja siksi on ja pysyy takias puolueena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin satatuhatta vuotta sitten Suomessa kasvoi palmuja ja taatelipuita, ja tätä afrikan lämpöaaltoa kesti pitkään kunnes tuli jääkausi, joka kesti noin 20 tuhatta vuotta. Jääkausi päättyi noin10 tuhatta vuotta sitten kun Suomen niemeltä suli noin 2 kilometriä paksu jääkerros veks. Mutta 1600 -luvulla alkoi uusi "minijääkausi" jota kesti lähes 100 vuotta, ja taas 1800 -luvun puolenvälin jälkeen ilma kylmeni Suomessa useiksi vuosiksi ja tuli nälkävuodet kun viljaa ei saatu korjattua pelloilta lumisateiden takia. Nykyinen pieni keskilämpötilan nousu on normaalia vaihtelua, ja se johtuu tulivuorenpurkkauksista, joita on ollut tavanomaista enemmän eri puolilla maapalloa viimeisten 10 vuoden. Kun Krakau sylkee miljoonia tonneja laavaa ja tuhkaa Tyynenmeren ylle taivaalle pari viikkoa, on maailman pelastajina esiintyvien 20 v Citypunavihreiden tyttöjen puheet metsähakkuiden lopettamisesta tyystin Suomessa suurin piirtein vessapaperin arvoista hoopoilua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastasin tähän jo aiemmin. Toistetaan tiiviimmin kun jostakin syystä joku ei vissiin tykännyt faktoista kun ei näy.

- Tulivuorenpurkauksen vaikutukset ilmastoon ovat yleensä viilentäviä ja joskus globaaleja. Historiallisella ajalla tapahtuneita suuria purkauksia on voitu ajallisesti yhdistää poikkeuksellisiin sääilmiöihin, joilla on ollut suuria vaikutuksia ajankohdan yhteiskuntiin eri puolilla maapalloa. Ilmaston lämpenemistä ei voi lisääntyneellä tulivuoritoiminan alla selittää vaan vaikutus on päinvastainen. Tuollaista ainakin Wikipediasta voi lukea.

- Pieni jääkausi eli pikku jääkausi oli ilmastollisesti keskimäärin normaalia kylmempi kausi noin vuosina 1450–1850 ei ollut yhtenäinen maapallon kattava oikea jääkausi, vaan ajanjakson aikana ilmastolliset olosuhteet vaihtelivat suuresti eri puolilla maapalloa ja selityksenä on pidetty muutoksia ilmakehän virtausjärjestelmässä. !600-luvulla Amerikan manner metsittyi kun intiaaneja kohtasi laaj tuho Eurooppalaiseten tuotua uusia tauteja. Hilidioksidi sitoutui puihin/metsiin. Tällainen oli ainakin äsken julkistetussa artikkelissa.

- Nykyinen ilmastonmuutois ei normaalilta muutokselta vaikuta nimenomaan nopeuden vuoksi (alle 200 vuotta). Normaalit luonnolliset muutokset ovat olleet hitaampia.Teoria hiilidioksidipäästöjen vaikutuksesta on kai jo yli 100 vuotta vanha ja todennetut mittaukset ovat tukeneet ennusteita. Parempaa teoriaa ei ole esitetty vaikkakin auringon aktiivisuuden (pilkut) myös korreloivat ainakin jossakin määrin.

- Metsänhakkuiden lopettamisesta ei kai kukaan tosissaa puhu. Hoidettu metsä jota myös hakataan on tuottava ja toimii myös hiilinieluna. Hakkuita voi mielestänikin hieman lisätä kun metsävarat ovat kasvaneet j akasvu kiihtynyt. Ilmastomuutosta ei todellakaan kuitenkaan pidä esittää citypunavihreiden tyttösten puheiksi hakkuiden lopettamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jahas, meillä on taas täällä juttutuvan oma ilmastotutkija vauhdissa. Kunnioitan toki kaikkien mielipidettä, mutta muistutan että mielipide ei ole fakta. Jos suurin osa tieteilijöistä on kerrankin jostain asiasta lähes yksimielisiä, minä ainakin kuuntelisin heitä.

Totta, tietysti on että ilmastonmuutokset ovat luonnollista vaihtelua, mutta eikös keskustelun ja tutkimuksen kohteena ole nimen omaan ihmisen vaikutus, joka on kiistaton. Ei minusta ole kauhean paha, jos vähennämme päästöjä vaikka sitten ilmastonmuutoksen suhteen oltaisiin väärässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt hehkutetaan naiskansanedustajia. Tasa-arvoa?Toisaalta naiset ovat julmempia "viidakontähtösiä." Kuha on parivuotta kulunu saavat eläkeläiset, sairaat, työttömät kylymää kyytiä. Mieluummin Ugandan asioista huolta kantavat kuin Askanmäen eläkeläisen hoitoon pääsystä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Orpo, Sipilä ja Halla-aho liittoutuvat yhteen, ei Rinne saa kasattua enemmistöhallitusta, ja tämä 3-kopla voisi halutessaan torpata kaikki vähemmistöhallituksen lakiesitykset täysistunnoissa. Ainakin periaatteessa näin mutta melko varmasti Keskusta jää lihomaan oppositioon. Rinteen sakoista sen verran, että muistaakseni Rinne sai potkut SAK:n lakimiehen tehtävästä matkalasku epäselvyyksien takia joskus 1990 luvun alkupuolella, ja tosiaan sakot laittomasta tukilakosta. Hakkarainen juovuspäissään puristeli kollegaa eduskunnan pikkujouluissa ja sai sakot, voi tietenkin pohtia kumpi lie isompi "konna"...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä ja Orpo saivat jo persuista menneessä hallituksessa tarpeekseen ja Hakkaraisen lista muuten on paljon pitempi kuin esität, aina alkaen kirkkohopeiden varastamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansalaisten enemmistö sanoi ei köyhien eläkeläisten jne. Todellakin sanoi. Kukapa ei haluaisi ilmaista rahaa. Kyse on kuitenkin valtiontaloudesta ja sen kestävyydestä. Talous on numeroita ja siten lahjomaton totuus. Kyykytyksestä siinä ei ole kysymys vaan ainoastaan ja vain siitä että onko varoja ilman velanotto.
Nyt kun hallitus vaihtuu, ei talous kuitenkaan muuksi vaihdu. Leikkauksia on edessä myös tällä kaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Leikkauksia on edessä myös tällä kaudella".

Todennäköisesti kyllä. Se mihin ne kohdistuvat onkin sitten mielenkiintoinen juttu. Leikataanko tarpeettomista yritystuista, listaamattomista osakkeista, myyntivoitoista, suihkareista vai jatketaanko edelleen indeksijäädytyksiä, kikyjä, aktiivimalleja...

Kansalaisten enemmistölle näytti riittävät oikeiston politiikka ja yhdelle osalle ei aivan auennut kenen joukoissa seisoo ja niinpä he valitsivat persut. Mielenkiintoista sekin, mihin suuntaan Halla- ahon poppoon leikkausvimma kääntyy, puolue edustaa sekä hyvä että huono-osaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poju yrittää valkaista itseään katumuspesuilla ja peitellä häpeäänsä, mutta peli paistaa läpi ja haisee kauas. Persujen voitto tuli vähintäänkin 50-prosenttisesti pakolaisten rikosten hyssyttelystä ja siitä keskustelun vaientamisesta johtuen, missä juuri sinä olet erinomaisesti kunnostautunut eli ollut persujen vaalivankkureiden vetäjänä.
Tuo aloituksesi on juuri sitä, mikä on omassa leirissäsi määritelty vihapuheeksi. Näin päinhän sitä on saanut levittää mielin määrin, ja siihen Halla-aho älytyyppinä iski loistavalla menestyksellä.
Vanhassa sananlaskussa olisi sinulle hyvä opetus: Tyhmä kun suunsa vaientaa, hän hiljaista viisasta muistuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin että mikä se onkaan tuo otsikkosi Ihmisten puolue? Vuodatuksestasi saa sen kuvan taas jälleen kerran että kansalaiset menivät väärin äänestämään. Vaikka vasemmistopuolueet ottivat vaalivoiton ja inhoamasi kepu sai veretseisottavan tappion, eikö se riitä? Eikö mikään riitä sinunkaltaisellesi individualistille tai mikä oletkaan?

Persuja koskeva osio kirjoituksessasi menee jo "luisuotsaisuuden kategoriaan". Oletko tutkinut kaikkien valiitujen kansanedustajien menneisyyden vai keskittynyt vain tähän "erikoiseen joukkoon"? Käsittääkseni seuraavan neljän vuoden ajan pystyt heittämään herjaa oppositioon täysin rantein koska siellä lienevät niin Persut kuin Kepukin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ihmisten puolue oli suomalainen satiiriin perustuva komediasarja, jota esitettiin Yle TV1 -kanavalla 2010". Sarjan ytimen muodosti sekalainen sakki jolla jokaisella oli oma hiili mihin puhaltaa.

Hiukan sama nykypersuissa. Jos eduskuntaan pääsee pahoinpitelijä, kaahari, talousrikollinen, seksihurjastelija, uhkailija, seminatsi jne. herää kysymys minkälaista porukkaa olivat ne jotka jäivät rannalle. Totta kait rötökset on mennyttä elämää ja ainakin teoriassa he ovat puhtaita kuin pulmuset. Mutta onko näin käytännössä ja voimmeko luottaa siihen, että heitä ajaa oikeat motiivit yhteiskunnan näkyvimpiin ja tärkeimpiin rooliin Kansanedustajana. Puhumattakaan niistä, jotka vielä ilmeisen tosissaan uskovat litteään maahan ja räjähteleviin lepakoihin ja siihen että maa luotiin kuudessa päivässä, eli valtavan paljon nopeammin kuin tuleva hallitus.

Minua kiinnostaa kyllä enemmän hallituksen toilailut, sillä heillä on kuitenkin päätöksenteon avaimet käsissään. Jos persut eivät ole hallituksessa jää minulta luultavasti monta aloitusta aloittamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.
Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakunnissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi