Aloita uusi keskustelu

Hyvinvontivaltion alasajo?

Aloittaja: STGermain Politiikka 12.2.2019 01:37

Onko nyt meneillään "hyvinvointivaltion" alasajo?
Eli mikä on tämä hyvinvointivaltio? Ressukoiden kannustus toimettomuuteen? Vai aktiivisten kansalaisten yritys edesauttaa omaa hyvinvointiaan? Perustulokokeilu taisi näyttää asian oikean laidan, eli työllistymistä ei kertaakaan tapahtunut, mutta toki mieluusti mukavalta alkoi tuntua, kun ei tarvinnut tehdä mitään ja rahaa tuli....Hyvinvointi toki lisääntyi, ja miksipä ei koska muut maksoivat kulut! Elikkäs repikää siitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 15 / 15 viestiä

Hyvinvointivaltion alasajo päätetiin kun liityttiin EU:iin. EU:n elinasoeroja piti tasasta, Pohjoisen laskea ja Etelän nostaa. Aika pitkälle tämä on toteutunutkin, esim nyt on Espanjassa ilmainen terveydenhoito ja halvat lääkkeet, meillä täällä pohjoisessakin oli näin 1980 luvulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avoimet rajat aiheuttaa sen, että hyvinvointivaltio ajautuu väkisinkin varsin alas. Näin kun vihervasemmistokin kannattaa avoimia rajoja ja globalismia, ne eivät voi jakaa enemmän rahaa suomalaisille ja niinpä ne onkin asettaneet etusijalle ulkomaalaiset. Näin ainoa pelastus Suomelle ja varsinkin suomalaisille kaikin puolin on se, että kaikki äänestävät vaaleissa persuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyhallitukset ovat toteuttaneet hyvinvointivaltion alasajoa Kreikka-mallin mukaisesti nyt Suomessa.
Valitettava kehityssuunta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis Suomessa: päivähoito,vanhustenhoito,terv.hoito,koulumaailma,lastensuojelu,poliisit ja oikeuslaitos ym.ym.ovat yhtä kurjuuden kurjuutta..Panin merkille kuinka Antti Rinne nyt tilanteessaan kehui julkista terv.hoitoa,kuinka hyvin on hoidettu..joopa joo,olisipa siinä ollut tavallinen kansalainen,vanhus,ei olisi näin. Tiedän vanhuksia joilla keuhokuume,kyllä vain potkitaan sairaalasta parin pillerin jälkeen kotia "makaamaan"..Ambulanssia et saa millään,tarkkaan kysellään ootko kuolemassa vaiko lievempi,annetaanko kyytiä..jne.näitähän riittää tarinoita työelämän varrelta..Kyllä nyt Suomiyht.kunta on kovan paikan edessä,kun niin moni sektori on pulassa ja huutaa rahaa..Voiko arvottaa,mikä on tärkeysjärjestys työttömät vaiko vanhukset vaiko lapset/nuoret vaiko,vaiko,No,onneksi ei tarvi olla päättäjän housuissa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin tulee käymään, ehkä jo ensi vaslikaudella. Eikä sitä pysty estämään enää mikään poliittinen suuntaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei tarvitse muuta tehdä kuin vaihtaa epämääräinen hyvinvointi-sana perustoimeentulo-sanaksi, alkaa valtion uudistuminen terveeltä pohjalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kun kapitalistit ajaa ahneudellaan hyvinvointivaltion alas.Olisi jo aika alkaa kapinoimaan,saataisiin loppumaan ahneus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verotus on varkautta. Miksi minun pitää kustantaa joidenkin tuntemattomien kakaroiden koulutus ja ylläpitää vielä heidän vanhempien ja jopa isovanhempien hyvinvointia ja jotain kirjastopalveluja kun edes käy koskaan siellä vaan ostan itse kirjani ja terveyskeskuksen ylläpito minun rahoilla on suoranaista riistoa kin itse käyn aina vain yksityisillä. Verotus pitää lakkauttaa välittömästi sillä meillä ei ole varaa hyvinvointivaltioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä hyvää esimerkkiä itsekkyydestä ja tavasta , jolla pallo olis jo ajat sitten posahtanu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysyn sinulta, onko sinulla sen jälkeen varaa kustantaa oma elämäsi? Kun verotus on lopetettu. Terveydenhuolto, koulutus, teiden kunnossapito, sosiaaliturva(sitäkin voit tarvita), puolustus yms yms yms. Taidat olla melko varakas henkilö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai kukaan ole enää niin tyhmä että ei tajua miksi veroja maksetaan? Meillähän ei olisi täällä mitään ilman kerättyjä veroja. Niin se vaan yhteiskunta toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti sinulla ei sitten ole omia kakaroita,joten kun vanhenet joudut turvautumaan niitten tuntemattomien aikuisiksi kasvaneiden kakaroiden ylläpitoon.Jos et sitten ole suunnattoman rikas,että pystyt itse kustantamaan ehkä jopa kymmenien vuosien hoidon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se tuon paremmin toimeentulevan= iosti varllisuutta keränneiden hyvinvointi on tallella.
Onhan SOS hallituksen erityisessä suojelussa ollu koko hallituskauden ajan sesimerkiksi suurituloisten veronkierron suojaaminen.
On tutkitusti tiedossa, kun verotarkastajia lisätään, esimerkiksi yhden miljoonan siihen sijoittamalla, se tuottaa useita miljoonia verotuloja lisää.
Mutta kun hallitus on pyrkinyt säästämään kustannuksissa, ei tähän asiaan ole kannattanut satsata verorahoja!
Vai olisiko kyseessä se nykyään muodissa oleva priorisointi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoitat: "On tutkitusti tiedossa, kun verotarkastajia lisätään, esimerkiksi yhden miljoonan siihen sijoittamalla, se tuottaa useita miljoonia verotuloja lisää".

Kerropas muillekin ja ihan tutkittua tietoa, eikä pelkkää puoluepropagandaa himoverottajapuolueista (SDP,Vas,Vihreät), kuinka tuo väitteesi on tutkitusti osoitettu. Jään odottelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Kyllä maailma on paljon parempi paikka, kun meitä demareita on. Lue lisää...
Äärettömän hyvältä ä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi