Aloita uusi keskustelu

Henkilökortti.

Aloittaja: moni ei tiedä Politiikka 11.2.2019 16:01

Tämäkin kuuluu politiikkaan.
Jos ajokortti ei riitä äänestyspaikalla todisteeksi, eikä ole
on hankittua henkilökorttia, niin puolet kansasta ei saa, ei voi äänestää.
Passi riittäisi, mutta eihän kaikilla ole voimassa olevaa passiakaan, ei ainakaan
iäkkäillä tule sitä uusittua.
Henkilökortin tarpeellisuudesta ei ole uutisoitu tarpeeksi.
Juttelin erään perheen kanssa jolla on nuoria äänestysikäisiä ja uusia tulossa.
Ei kenelläkään ollut henkilökorttia, nuorilla opiskelijakortit, mutta sekään ei
ole sama asia. Vanhemmat luottivat ajokorttiin, mutta käykö se enää
äänestyspaikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 45 viestiä

Henkilökortti saapui yli neljä viikkoa sen tilaamisesta. Meillä on ruuhkaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilöllisyys pitää todistaa kun äänestää, juu selvä se. Vaan miten ne osaa laittaa ennakkoäänestykseen ne laput jokaiselle kansalaiselle. Sitten kysytään, sinäkö se oot, et oo, kun ei oo korttia.

Pitääkö kerätä jokaisen kansalaisen naamasta kuva viranomaisen arkistoon? Kansalainen kuitenkin maksakoon kuvaamisen kulut. Kunnan virallinen kuvaaja tekee kuvaamisen puoleen hintaan, mutta aika pitää varata virka-aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajokortti kelpaa äänestykseen. Henkilöllisyystodistus ei ole edes pakollinen jos vaalitoimijat tuntevat äänestäjän. Joka haluaa henkilökortin äänestystä varten niin sellaisen saa ilmaiseksi poliisilta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Näköjään henkilökortin hakijan kannattaa hakea samalla maksuton väliaikainen 4 kk henkilökortti, jonka avulla sitten hän voi hakea maksullisen 60 kk henkilökortin myöhemmin vaikka R-kioskista.
Sisäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään valtion maksuperustelain (150/1992) 8 §:n ja arpajaislain (1047/2001) 46 §:n nojalla, sellaisena kuin niistä on ensin mainittu laissa 348/1994:
Maksuttomat julkisoikeudelliset suoritteet: Valtion maksuperustelain (150/1992) 5 §:ssä tarkoitettuja maksuttomia julkisoikeudellisia suoritteita ovat:
9) väliaikainen henkilökortti, joka annetaan henkilölle äänestämistä varten valtiollisissa vaaleissa, kunnallisvaaleissa, kansanäänestyksessä, saamelaiskäräjien vaaleissa, taikka Euroopan parlamentin vaaleissa, jos henkilöllä ei ole muuta henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa;
Lisäksi Poliisin sivujen mukaan: Väliaikainen henkilökortti annetaan hakijalle poliisilaitoksella välittömästi ja se on voimassa enintään 4 kuukautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilökorttia varten tarvitsee ensin ottaa valokuvat ja sitten hakea korttia poliisilaitokselta . Kortti maksaa muistaakseni 58 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian kallista on äänestäminen minulle, ei ole korttia, saako edes jaloilla äänestää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän olisi pitänyt ennemmin vaatia ne henkilöllisyys dokumentiti kaikilta maahan muuttajilta. Siis jotka SOTAA PAKOON maahamme kalliisti lensivät merkki kuteet yllä. Mitä ilmeisemmin terroristi järjestöjen rahoittamana. Ne mahan muuttajat, jotka ovat täällä tehneet julmia henkiä vieviä rikoksia. JA SUPO PYÖRITTELEE VAIN PEUKALOITAAN! Taannoin anto tiedotteen heillä ei ole oikeutta heitä jäljittää?? No miten ruotsilla sitten ON!? ruotsistahan suomeen on vinkkejä ja tietoa tullut. Suomi sentään on Unionin täysivaltainen jäsen, kun ruotsi taas EI OLE! Ruotsi ei ole esim. EMUSSA! vaan on säilyttänyt oman valuutan jne . . .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitten paperittomien takiahan suomessa alettiin uusimaan ja vaatimaan parempia henkilökortteja. Ei kuitenkaan vaadita näiltä paperittomilta, vaan ikänsä suomessa asuneilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilökortin hankkineet ja passin omistavat ovat kansalaisista fiksuimpia, joten äänestystulos voi muuttua huomattavasti aikaisemmasta. Ylen gallupit eivät ole mitanneet tulosta tältä kannalta eikä Ylen vaaliasiantuntijakaan sitä ole huomannut.

MInusta äänestämisestä pitäisi maksaa äänestäjälle. Ihan samalla perusteella kuin on puoluetuki ja kansanedustajan korkeat palkat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilökortti ja passi eivät tee kenestäkään muita fiksumpia. Vanhalla iällä kumpaakaan ei enää tarvitse, eikä niitä vanhus pysty hakemaan ja uusimaan poliisilaitokselta. Jos ainoa käyttötarkoitus on vaaleissa äänestäminen, pitää siihen riittää jokin muukin voimassaoleva kuvallinen kortti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla ei ole henkilökorttia ja passikin on mennyt vanhaksi. Ajokortti on ollut jo yli neljäkymmentä vuotta ja tähän asti siinä oleva naaman kuva on riittänyt todisteeksi,että minä olen minä. Miten henkilökortti eroaa ajokortista? Minkälaista tietoa siinä on kuvan ja syntymäajan lisäksi? Ajokortista kyllä varmasti pystyy henkilön tunnistamaan,joten en ymmärrä tätä koko henkilökorttivouhkausta. Haiskahtaa taas pahemman kerran rahastukselta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä ihan joka pajassa pysty väärentämään, vaatii asiantuntemusta. Kyllä henkilökortinkin voi väärentää. Venäjältä saa mitä kortteja haluaa, todistuksia, passeja, mitä vain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maahanmuuttoinvaasion takia näitä henkilötodistuksia on alettu syynäämään tarkemmalla seulalla, syynäisivät vain niitä paperittomia eikä kaiken ikänsä suomessa asuneita vanhoja ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

https://vaalit.fi/aanestaminen-vaalipaivana

Äänestäjän on selvitettävä henkilöllisyytensä äänestyspaikalla. Siksi hänen tulee ehdottomasti ottaa mukaansa kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi sirullinen henkilökortti, ajokortti tai passi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Maan länsiosassa sekä Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinka moni uskaltaa väittää, ettei ole miettinyt tuonpuoleista?

Turha miettiä tuonpuoleista, kun kuolema korjaa niin tietoisuus sammuu. Jotkut luulee että kuolema on vain vitsi ja elät... Lue lisää...
Kuolema on lopulline...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi