Aloita uusi keskustelu

Henkilökortti.

Aloittaja: moni ei tiedä Politiikka 11.2.2019 16:01

Tämäkin kuuluu politiikkaan.
Jos ajokortti ei riitä äänestyspaikalla todisteeksi, eikä ole
on hankittua henkilökorttia, niin puolet kansasta ei saa, ei voi äänestää.
Passi riittäisi, mutta eihän kaikilla ole voimassa olevaa passiakaan, ei ainakaan
iäkkäillä tule sitä uusittua.
Henkilökortin tarpeellisuudesta ei ole uutisoitu tarpeeksi.
Juttelin erään perheen kanssa jolla on nuoria äänestysikäisiä ja uusia tulossa.
Ei kenelläkään ollut henkilökorttia, nuorilla opiskelijakortit, mutta sekään ei
ole sama asia. Vanhemmat luottivat ajokorttiin, mutta käykö se enää
äänestyspaikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 55 viestiä

Tavallinen immeinen ei passia tarvihe! Jos ei suomessa johonnii kauppan piäse sen ovet suapi olla KIINNI! Enkä henkilökorttia aio koskaan hankkia. Jos iliman suapi sitten otan. Muovi läpykästä EN monia kymppeja tule koskaan maksamaan. Nehi rahat menee valtion persiiseen ja maahan muuto poolitiikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma, jos kansalaiset eivät tiedä henkilökortista mitään. Mm. monissa pankeissa asioiminen on jo pitkään edellyttänyt henkilökorttia,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietääksen pankissa henkilökorttia tai passia on vaadittu vasta tämän vuoden alusta ja silloinkin vain kun hakee pankkitunnuksia, joita voidaan käyttää vahvaan sähköiseen tunnistautumiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole käynyt pankissa sisällä yli 10 vuoteen. Silloin piti käydä, kun hain ensimmäisen Visa-kortin. Muuten asiat ovat hoituneet netissä. Onhan toki päivänselvää, että jos hakee asuntolainaa, niin se vaatii vahvan tunnistautumisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Minä taas en ole käynyt pankin sisällä 5 vuoteen. Mutta jos on jo pankkitunnukset, niin lainan hakeminen käy netissä eli silloinkaan ei tarvitse edes käydä pankissa näyttämässä henkilökorttia. Käytännössä siis pankissa tarvitsee henkilökortin tai passin kun hakee pankkitunnuksia ei enään sen jälkeen eli sitä varten henilökorttia ei tarvitse uusia aina viiden vuoden välein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeinen tieto on, jotta metsästyskortti riittää henkilötodistukseksi. Vaan ei puhuta mitään kalastuskortin kelpaamisesta. Minulla olisi paikallinen kalastuslupa viime kesäkaudelta. Kelpaiskohan sellainen, kun olen yli 65, niin ei ole tullut hankituksi valtion kalastuskorttia. Pitää koettaa tarjota kalastuslupaa, kun täällä ei varmaan naama ole tuttu. Paikkakunnalla olen asunut vasta puolivuotta, kuitenkin vuodenvaihteen yli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestämistä varten vaaditaan kuvallinen henkilöllisyystodistus eli tästä syystä äänestämistä varten henkilöllisyyden todistamista varten käyvät mm. ajokortti ja kuvallinen Kela-kortti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilökortti saapui yli neljä viikkoa sen tilaamisesta. Meillä on ruuhkaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilöllisyys pitää todistaa kun äänestää, juu selvä se. Vaan miten ne osaa laittaa ennakkoäänestykseen ne laput jokaiselle kansalaiselle. Sitten kysytään, sinäkö se oot, et oo, kun ei oo korttia.

Pitääkö kerätä jokaisen kansalaisen naamasta kuva viranomaisen arkistoon? Kansalainen kuitenkin maksakoon kuvaamisen kulut. Kunnan virallinen kuvaaja tekee kuvaamisen puoleen hintaan, mutta aika pitää varata virka-aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajokortti kelpaa äänestykseen. Henkilöllisyystodistus ei ole edes pakollinen jos vaalitoimijat tuntevat äänestäjän. Joka haluaa henkilökortin äänestystä varten niin sellaisen saa ilmaiseksi poliisilta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näköjään henkilökortin hakijan kannattaa hakea samalla maksuton väliaikainen 4 kk henkilökortti, jonka avulla sitten hän voi hakea maksullisen 60 kk henkilökortin myöhemmin vaikka R-kioskista.
Sisäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään valtion maksuperustelain (150/1992) 8 §:n ja arpajaislain (1047/2001) 46 §:n nojalla, sellaisena kuin niistä on ensin mainittu laissa 348/1994:
Maksuttomat julkisoikeudelliset suoritteet: Valtion maksuperustelain (150/1992) 5 §:ssä tarkoitettuja maksuttomia julkisoikeudellisia suoritteita ovat:
9) väliaikainen henkilökortti, joka annetaan henkilölle äänestämistä varten valtiollisissa vaaleissa, kunnallisvaaleissa, kansanäänestyksessä, saamelaiskäräjien vaaleissa, taikka Euroopan parlamentin vaaleissa, jos henkilöllä ei ole muuta henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa;
Lisäksi Poliisin sivujen mukaan: Väliaikainen henkilökortti annetaan hakijalle poliisilaitoksella välittömästi ja se on voimassa enintään 4 kuukautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilökorttia varten tarvitsee ensin ottaa valokuvat ja sitten hakea korttia poliisilaitokselta . Kortti maksaa muistaakseni 58 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian kallista on äänestäminen minulle, ei ole korttia, saako edes jaloilla äänestää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän olisi pitänyt ennemmin vaatia ne henkilöllisyys dokumentiti kaikilta maahan muuttajilta. Siis jotka SOTAA PAKOON maahamme kalliisti lensivät merkki kuteet yllä. Mitä ilmeisemmin terroristi järjestöjen rahoittamana. Ne mahan muuttajat, jotka ovat täällä tehneet julmia henkiä vieviä rikoksia. JA SUPO PYÖRITTELEE VAIN PEUKALOITAAN! Taannoin anto tiedotteen heillä ei ole oikeutta heitä jäljittää?? No miten ruotsilla sitten ON!? ruotsistahan suomeen on vinkkejä ja tietoa tullut. Suomi sentään on Unionin täysivaltainen jäsen, kun ruotsi taas EI OLE! Ruotsi ei ole esim. EMUSSA! vaan on säilyttänyt oman valuutan jne . . .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitten paperittomien takiahan suomessa alettiin uusimaan ja vaatimaan parempia henkilökortteja. Ei kuitenkaan vaadita näiltä paperittomilta, vaan ikänsä suomessa asuneilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilökortin hankkineet ja passin omistavat ovat kansalaisista fiksuimpia, joten äänestystulos voi muuttua huomattavasti aikaisemmasta. Ylen gallupit eivät ole mitanneet tulosta tältä kannalta eikä Ylen vaaliasiantuntijakaan sitä ole huomannut.

MInusta äänestämisestä pitäisi maksaa äänestäjälle. Ihan samalla perusteella kuin on puoluetuki ja kansanedustajan korkeat palkat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Tunnen itseni petetyksi, rinne jakaa vain puoluetukiin ja ilmastonsuojeluun ja taas unohtuu köyhät ja sairaat, sama kaav... Lue lisää...
Tule Sipilä takaisin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi