Aloita uusi keskustelu

EU uhkaa taas Suomen maanpuolustusta

Aloittaja: 7,62x39 Politiikka 6.9.2019 12:52

EU ajaa kaikin voimin lyijykieltoa, joka uhkaa Suomen maanpuolustusta ja ampumaharrastusta. Lyijylle ei ole mitään järkevää korvaavaa materiaalia lyijyn tilalle. Lyijyn tiheys on juuri sopiva luotimateriaaliksi. Mikäli muita materiaaleja käytetään, tarkoittaa se sitä, että nykyisillä aseilla ammuttuina korvaavien luotien tarkkuus ja kantavuus heikkenee. Jos luotimateriaalit vaihdetaan, tarkoittaa se kuluja jokaisen aseen kohdalla, koska niiden piiput pitäisi vaihtaa. Lisäksi korvaavista materiaaleista valmistetut luodit ovat paljon kalliimpia, jolloin ammunnasta tulisi eliittiharrastus.

Jos metsästäjät pakotetaan vaikkapa rautasydämisten luotien käyttöön, tulee puun hyötykäytössä jatkossa suuria ongelmia. Jos sahattavassa tukissa oleva rautapalanen osuu sahanterään, tarkoittaa se jollekulle kustannuksia. Sahuri ainakaan ei ota teränteroituskustannuksia omaan piikkiinsä.

Suomen tulee ottaa ehdoton kanta EU:n suuntaan, että Suomi ei luovu lyijyn käytöstä ampuma-aseiden luodeissa. Tätä kantaa tukee se, että joutuessaan ampumaratojen penkkoihin ja maahan, lyijy liukenee vain erittäin harvoissa tapauksissa. Lyijyn oksidoituessa, se saa pinnan, joka estää liukenemisen.

EU:n missiossa otettakoon huomioon todelliset vaaranpaikat lyijyn suhteen. Sen poistaminen luodeista ei sellainen ainakaan ole.

Lyijyn hävittäminen luodeista on vain kieltofanaatikkojen olkiukko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 55 viestiä

Me nyt ollaan Eurostoliiton jäseniä ja siinä asemassa että joko tottelet tai itket ja tottelet mitä Bryssät määrää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsehän me olemme itsellemme EU -tasolla sääntöjä antaneet.

Muuten, Sveitsikin muutti aselakejaan EU:n johdosta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä vitsiä aloitus ellei provoa.
Ampumaratojen penkoissa "... lyijy liukenee vain erittäin harvoissa tapauksissa. Lyijyn oksidoituessa , se saa pinnan , joka estää liukenemisen".
Huh, huh. Se saa karbonaattikerroksen noissa penkoissa. Sekin ovat vaarallista ympäristölle liuetessaan.
Wismutti on korvannut metsästysaseissa lyijyn ja hyvä niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lyijy saa lyijyoksidikerroksen (se valkoinen), joka on myös myrkkyä, mutta se ei liukene minnekään. Homma on todistettu maaperätutkimuksissa. Vuosikymmeniä käytössä olleilla haulikkoradoilla maastoon on levinnyt paljon hauleja, mutta silti lyijyä ei löydy kymmentä senttiä syvemmältä.

Ongelma on sitten se, että aatteellisten virkamiesten käskystä lyijyhaulit on vaihdettu rautaan ja rautahaulit skottvat lyijyhaulien sekaan. Silloin maaperään tunkeutuu syvemmälle yhdisteitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nuolevat EU:ta ja laittavat rajoituslait direktiiviä kovempana täytäntöön. Asia nähtiin asedirektiivin yhteydessä. Minä en odota suomalaisilta poliitikoilta minkäänlaista järjenkäyttöä. Ainoa järjellinen asia olisi kertoa EU:lle, että Suomi ei luovu lyijyn käytöstä maanpuolustuksellisiin syihin vedoten. Suomi haluaa reserviläispoikkeuksen, joka koskee koko kansaa, koska maanpuolustus koskee koko kansaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Näytä nyt kerrankin, että meillä on jotain omaakin. Kokonaisvaltainen lyijykielto olisi katastrofi suomen vanhalle metsästysperinteelle ja rataharjoittelulle. Suomessa metsästäjät ovat paljon vastuullisempia verraten moneen muuhun eu-maahaan. Ei aina tarvitse olla eu:n mallioppilas. Ollaan SUOMALAISIA kerrankin!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä hallitus mitä joudutaan nyt katteleen, tuskin onnistuu tuossa kun eivät varmaan edes halua yrittää. Toivotaan kuitenkin parasta ja että "päättäjät" kuuntelisivat kansaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lyijyn täyskielto olisi yksinkertaisesti katastrofi. Tässä tiivistyy hyvin se, että EU:n päättäjillä ei ole mitään käsitystä normaalien ihmisten elämästä, puhumattakaan suomalaisten ja muiden pohjoismaiden elämästä. Siellä ei ymmärretä miten tällaiset totaalisen idioottimaiset säännöt vaikuttaa ihmisten elämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja höpö höpö, jos lyijy on ympäristölle myrkyllistä niin sen käyttöä pitää välttää. Varsinkin ilman aikuiset reserviläisten pyssyleikit voi leikkiä muutoinkin ja ympäristöystävällisemmin. Puoliautomaattiset sotilasaseet pitää kerätä poissa ruutiukoilta ja viedä sulattoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jotka puolestaan ovat sitten muuten täysin käyttökelvottomia. Lyijy ei ole ongelma missään muualla kuin aatteellisten hörhöjen papereissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Metsästyksen yhteydessä lyijyä joutuu luontoon merkityksettömän vähän ja rauta pilaa puiden käytön.
Ampumaradoilla lyijyn liukeneminen voidaan estää kunhan radat tehdään siten, että luodin pysäytyspenkkaan upotetaan muovi tai joku muu läpäisemätön materiaali, jolla maaperään liuennut lyijy ohjataan keräisyastiaan, josta se voidaan palauttaa hyötykäyttöön takaisin.
Nyt on tehty taas "tikusta" asiaa ja vihreät lienee tämänkin asian takana?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oksidipinta, joka estää liukenemisen. Ampumaradoilla todellista ongelmaa ei ole, paitsi haulikkoradoilla, joilla aatteelisten virkamiesten käskystä on alettu sotkea rautaa lyijyn sekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarjan jalkaväkimiina-rajoitus oli ainakin vika tikki. Ilkeät desantit on saatava jollain keinolla pysäytettyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sotilaat osaavat ammattilaisina kiertää miinat ja niihen kuolee siksi eniten siviilejä ja yleensä vasta sodan jälkeen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi hallituksessa olla Keskusta/Kokoomus joka asian päätti. Halonen laittoin vain herrojen pyynnöstä nimensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuten myös vuonna 2011 voimaan tulleen Suomen ensimmäisen asekieltolain takana. Halonen ja hänen käsikassaransa hyppivät tarpeeksi Jokelan ja Kauhajoen joukkomurhien uhrien ruumiiden päällä saadakseen aserajoituksia voimaan.

Halonen yritti saada maailmalta tukea oman YK-virkansa metsästyksessä ajattamalla Suomen armeijaa alas ja tulien siviilien aseriisuntaa.

Lyijykiellon ajaminen on osa EU-komission tekemää aseriisuntaa ja taas ilman mitään perusteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Verotus kovenee jo muutenkin aika nopeasti kun eläke yli kahden tonnin menee. Tällaiset jutut kumpuavat vasemmiston rive... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille