Aloita uusi keskustelu

Eläkkeet

Aloittaja: Eläävaiei Politiikka 8.2.2019 17:37

Miksi toitotetaan aina? Valtio maksaa eläkkeet. Minun ja puolisoni eläkkeen maksaa yksityinen eläkelaitos. Maksamme myös kaikenmaailman sairausmaksuja, korkeampi veroprosentti kuin lapsiperheillä ja palkansaajilla. Me puolestamme maksamme: Neuvolat, äitiyspakkaukset, vanheimpainlomat, lasten päivähoidon (vanhemmille lähes ilmaisen), koulutuksen, kotihoidon tuet yms. Toiveena olisi: lakatkaa syyllistämästä meitä eläkeläisiä ja vanhoja hoivaa tarvitsevia ihmisiä. Me iäkkäät olemme ihan oikeasti ihmisiä samoin kuin te nuoremmat lapsinenne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 141 viestiä

Oli miten oli, mutta minä " juon nyt kahvia."
Olen 53v ja nautin täysin palkein täydestä työkyvyttömyyseläkkeestäni, pääomatulojeni lisäksi, jotka EI VAIKUTA pätkän vertaa eläkkeeseeni. (koska se on työeläke)

Repikää vaikka kalsarinne, tai vaikka kahet, souvot.
Nauttikaa eläkelläiset päivistänne, elämme vain kerran.

Mutta nyt lähtee jätkä kunnon lenkille ennen saunaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Köyhät eläkeläiset (esimerkiksi hyvin vanhat lapsensa itse hoitaneet naiset) joutuvat pärjäämään takuueläkkeellä/kansaneläkkeellä (vajaat 800e).

Lääkkeisiin ei ole aina varaa, kun sähkön hinta, terveyskeskusmaksut, terveellinen ruoka yms ovat nousussa.

Sinä kiusaat kommenteillasi vähätuloisia, joista useimmat ovat köyhyyteensä syyttömiä.

Oletko tunneköyhä vai röyhkeä rehentelijä?

Minä vien ruokakasseja köyhille tutuille vanhuksille, vaikka oma eläkkeenikään ei ole enempää kuin 1160e.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina silloin tällöin on juttua eläkeläisistä, jotka ovat vielä työelämässä. Näitä sitten pidetään jonkinlaisina sankareina. Mitä vielä?! Tietenkin ihmiset pyrkii eläkkeelle mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, koska eläke on käytännössä perustuloa. Eläkeläinen voi tienata eläkkeen päälle niin paljon kuin haluaa ja nauttia samaan aikaan täysimääräistä eläkettä. Mitä järkeä tässä on? Kaiken huippuna työnteko eläkkeellä vielä kasvattaa eläkkeen määrää.

Minun järkeeni ei tällainen mahdu. Mikäli ihminen siirtyy eläkkeelle, sen tulee tarkoittaa sitä, että hän on poissa työelämästä. Mikäli eläkeläinen kuitenkin tienaa itse rahaa, sen tulisi automaattisesti leikata eläkettä – miksi työväestön pitäisi maksaa sellaiselle rahaa, joka on kykenevä tekemään sitä itse?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sen vuoksi,että joku elekeläinen tekee vähän töitä,vai mistä kumpuaa tuo katkeruus? Työnteko on ihan sallittua,jopa suotavaa,ihan kaikilla sama oikeus..Voithan sinä ruveta laittamaan kansalaisaloitetta,että elekeläiset ei saa työtä tehdä,varsinkin jos pystyt vielä toteen näyttää,että sen takia sinä olet työtön..Ja työeläke ei ole mitään "perustuloa", muu on..Ja,ainako se on sen eläkeläisen "syy" työnteko,kyllähän siinä työnantajakin on ihan yhtä "syyllinen"kun palkkaa eläkeläisen työhön..Ja onhan se tullut moneen kertaan ilmi,että työttömän ei kannata lähtä töihin vähän takia,kun ne tuet menee..Elekeläisellä ei mee,senkun kasvaa vaan..Eikös olekkin ihmeellistä :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kannanotto! Usein asia on myös näin, että kun eläkeläinen tekee vaikkapa keikkatyötä; monesti juuri samassa paikassa mistä on jäänyt eläkkeelle, niin ko työnantaja ei saa ammattitaitoista ja luotettavaa työntekijää sijaiseksi lyhempiinkin ja pitempiinkin jaksohin!
Tätä tehdään paljon esim hoitoalalla. Kyllä työteko on suomessa edelleen sallittua. Työnantaja voi turvallisin mielin ottaa pitkään palvelleen työntekijänsä keikkailemaan!
Hyöty on molemminpuolinen. Monet eläkeläiset ovat vielä ihan rivakassa kunnossa. Niin että älkää arvostelijat jäkättäkö joutavia!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Joskus vaan pyydetään töihin, parin päivän tuurauksiin. Ihan hyväksyttävää. Ei tarvitse käydä "lappusotaa". Miksi tarvitsisi leikata eläkettä? Jumalaton lappusota edessä. Toki olisi tietenkin työllistävä vaikutus veroja tuottamattomien paperinpyörittäjien tilipussiin. Maksajat? No, me tietenkin veronmaksajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Emme kumpikaan ole "hoitoalalla" työskenteleviä. Ihan vaan "sähköputkiammattilaisia". Verot maksetaan näistä näistäkin töistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos te lisääntymisiässä olevat ihmiset alatte tekemään lapsia niin sillä tämä ongelma ratkeaa. Emme me vanhat pysty teille enää eäkkeenmaksajia tekemään. Me teimme lapsia viime vuosikymmeninä, vaikka olimme hyvin pienituloisia, ei osattu uneksiakkaan näistä isoista palkoista tai eduista lapsiperheille. Nyt kun olemme maksaneet näiden sinkkujen koulutuksen ja he ovat päässet hyville tuloille niin hepä elivätkään halua tehdä lapsia vaan matkustella ja bailata ja vielä moittia meitä vanhoja siitä, että syömme heidän eläkkeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse eläkemaksujaan vakuutusyhtiöille ja jää eläkkeelle kun lopettaa hommat eli on saanut talonsa maksettua ja myy yrityksensä . Myyntivoitot elää mukavasti ja eläkkeellä . Se on siitä kiinni mitä maksaa ensin . Eläkevakuutuksen voi ostaa pankeista ja vakuutusyhtiöistä sekä sopia paljonko maksaa sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elekää ainakaan julukisesti missään lausuko, että kuihan kauan nuita eläkkeitäkin maksellaan. Ja onko eläkkeitä muutaman vuojen tai kymmenen jäläkeen varsinkaan tuleville sukupolville ennää ollenkaan.
Meinaan vaan, että jossain suuressa maailmassa eläkerahastot firman konkassa ovat kadonneet taivaan tuuliin, ja eläkeikäiset jääneet ilman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eläkesysteemi on erilainen eri maissa. Suomessa se on yhteinen vakuutusmaksu jolla luvataan tietty eläke palkan perusteella (nykyisin lisätty "elinaikakertoimella" pienentyvä eläke nuoremmille).

Esimerkiksi käy kai sitten USA:n malli jossa kukin säästää itse johonkin kohteeseen/rahastoon ja vastaa henkilökohtaisesti tuotosta veroeduin. Jos rahat menee kankkulan kaivoon niin sitten voi levitellä tuhkaa päälle tai mennä vanhanakin töihin. Usein eläkerahastot ovat kai työnantajan eläkerahastoon sidottuja jollakin taloudellisella porkkanalla (työnantajan tarjoamalla kai). Jos firma menee nurin niin saattaa mennä työ ja samalla eläke. Eikös Enronin kupru (joku talousrikos siinä oli) tarkoittanut että työntekijöidenkin eläkerahastot meni saman tien savuna ilmaan. Noin muistelin uutisoidun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitän vastauksestasi- puolestani- muistit mitä silloin 2008 USA: ssa tapahtui.

PS. Halusin myös herättää myös hienoista huolta noista n. 200 miljardista, jotka "odottavat ottajaansa" .
Toivottavasti Suomi ei joudu koskaan mihinkään "yhteisvastuullisiin" maksuprojekteihin.
Ystävämme Euroopan kuumimmissa osissa kun ovat myös kovin velkaantuneita.
Saksan pankkeja ei myöskään parane päästää pälkähään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö - toinen vaihtoehto on että muutatte vaimosi kanssa Espanjaan tai Portugaliin, mikäli eläkeläisenä olo Suomessa tuntuu huonolle.

Teidän aikoinaan maksamanne eläkemaksut eivät riitä kattamaan Teille maksettuja eläkkeitä.

Veropronsettinne on korkeampi sen takia että työssäolevat maksavat palkastaan keskimääräinen:
sairaanhoitomaksu 0,0 %
päivärahamaksu 1,54 %
työttömyysvakuutusmaksu 1,50 %
palkansaajan työeläkemaksu 6,75 %

On se kumma kun äitini valittaa harvoin, isä on hänen omaishoitaja ja me lapset olemme aktiivisesti läsnä äidin hoidossa ja äiti on luonamme joka kuukausi muutamia päiviä että isä saa levähtää. Me kaikki lapset olemme työssäkäyviä ja silti meillä on aikaa äidin hoidolle.

Eikö Teillä ole lapsia jotka osallistuvat Teidän arkiseen elämään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän eläkerahastoihin on maksettu isot rahat (minä ja työnantaja). Ei ne eläkerahastot olisi muuten jatkuvasti kasvaneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olemme eläkkeemme sinne tienanneet eikä valtio avusta sentin vertaa - päin vastoin - pienestä eläkkeestä verottaa enemmän kuin työssä ansaitsemasta palkasta.
Lisäksi kansaneläke kuuluisi jokamiesoikeuteen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ette ole itse eläkettä tienannut, jos olisitte maksaneet tarpeeksi ei olisi ongelmaa. Me tulevaisuuden eläkeläiset maksetaan huomattavasti suurempia eläkemaksuja ja eläkeikää nostetaan koska ne eläkemaksut menee teille, ne ei mihinkään säästöön jää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

maksat 3,5% korkeampaa eläkemaksua ja nyky eläkeläiistä liki kaikki ovat sitä myös maksaneet...ota selvää asioista äläkä usko valheita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa nämä nykynuoret laskea eläkkeensä valtion piikkiin. Työtä tekemällä vaikutatte omaan eläkkeenne suuruuteen- ei sosiaalitoimen turvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä ihmeestä ovat 200 miljardin euron varat eläkerahastoihin kertyneet?? Siellä ne odottavat sinunkin eläkkeelle jäämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miten tämä juttutuvan nykyinen viestiketjujen lukitseminen sopii sananvapauden kanssa?

Juu, ei ole Kalevan juttutuvalla ja sananvapaudella muuta tekemistä kuin se, että Kaleva tarjoaa tällaisen alustan kirjo... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi