Aloita uusi keskustelu

Ajatuksia aktiivimallista

Aloittaja: Politiikka 26.11.2018 09:12

Aktiivimalli on Sipilän hallituksen yksi suurimmista virheistä. Se lainattiin ulkomailta, runnottiin läpi kiireellä ja osittain perustuslainvastaisena. Se osoittautui alusta asti tehottomaksi tavaksi työllistää, eikä hallitus ole lupauksistaan huolimatta korjannut sen virheitä.

Aktiivimalli on leikkuri, joka leikkaa juurikin niiltä joiden on ilman omaa syytään vaikea, jopa mahdoton työllistyä. Heitä ovat mm. yli 50 vuotiaat, heikosti koulutetut, sairaat jotka eivät kuitenkaan ole niin sairaita, että pääsisivät eläkkeelle. Kaikki tämä oli tiedossa etukäteen ja siitä varoitettiin hallitusta, kuuntelivatko he, eivät tietenkään. Harvoin on ollut niin ylimielisiä ministereitä, että he mieluummin ovat savusaunassa, kuin työpaikalla esittelemässä lakia joka tullee vaikuttamaan satojentuhansien ihmisten toimeentuloon.

Laki on epäoikeudenmukainen, käytännössä leikkuri jolla yhdestä päästä säästetään valtion menoja, toisesta päästä lisätään. Aktiivimalli lisää turhautuneisuutta ja suoranaista vihaa hallitusta ja erityisesti keskustaa kohtaan. Aktiivimalli on elävä esimerkki vahvasta ideologiasta mikä ei perustu tosiasioihin. Aktiivimalli näkee työttömät laiskoina ja haluttomina ilman että heitä kepitetään paremman väen toimesta. Viimeistään nyt kun vaalit lähestyvät hallituksenkin kannattaisi ottaa lusikka kauniiseen käteen ja tunnustaa virhe, aktiivimalli ei nykyisellään toimi ja se täytyy korjata tai mikä parempi peruuttaa kokonaan.

Niille jotka vielä kannattavat aktiivimallia sellaiset terveiset, että aktiivimalli saattaa tai itse asiassa tulee varmasti vielä osumaan teidänkin nilkkaan. Maailma ja työelämä muuttuvat sellaista vauhtia, että nekin jotka kuvittelevat olevansa turvassa, saattavat olla huomisen työttömiä. Ei ole mitään järkeä luoda lannistavia rakenteita, sen sijaan että luotaisiin sellaisia jotka aidosti aktivoivat. Sellaisia, kuten kansalaispalkka, jota ulkomaita myöten kehuivat kaikki. Määrärahoja opiskelun tukemiseen, ei niiden leikkaukseen jne.

Tämän hallituksen typeryys hakee vertaistaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 391 viestiä

Ministeri Sipilä lienee hyvä miljoonien laskemisessa. Aktiivimallin pitäisi tuottaa vuodessa yli 10 miljoonaa työhakemusta. Ne ovat täysin turhia hakemuksia sillä työnantajat saavat haluamansa ehdot täyttävien työnhakijoiden nimet Te-toimistosta omalle päätteelleen.

Kysehän siis siitä että Sipilä haluaa syyllistää työnhakijoita ja uhkailla työssä olevia. Ilmeisesti näin on tarkoitus luoda teknisille aloille huippuammattilaisia ja tehostaa "tulos tai ulos -johtamista". 10 miljoonan vuosittaisen työhakemusten käsittely olisi myös työllistänyt mittavan joukon suomalaisia.

Onneksi työnhakijat eivät kuitenkaan tuhonneet työnantajia hakemuksillaan vaan työllistivät vain Valtiovarainministeriötä joka siirtää rahaa valtiolta kunnille ja taas kunnilta valtiolle työllisyysvelvoitteiden vuoksi. Meillä kun valtio on aivan eri asia kuin kunta tai maakunta. Ennen kokoomushallituksia ne olivat vielä yhtä ja samaa valtiota. Sitä se rakennemuutos ja Suomen rakentaminen tarkoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no mitä mieltä....normaalisti firmassa jossa uusi systeemi ei tuota tulosta niin se ajetaan alas ja työntekijät lomaututetaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Vähä-älysille olisi paljonkin hommia ettei ihan vastikkeetta tukia maksella. Risu ja marjametsään, pönttöharjoiksi ja sellaista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sullahan leikkasi pirun hyvin,se vain että mistä niitä vähä-älyisiä sinun lisäksi löytyy, tekemätön paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aidantolpaksi seisomaan,jospa sinulla tolppana silmät aukeaisi,ajattelemaan mitä järkeä on omassa päässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näkkyy jo kannatusluvuisa - tilasto - vale - emävale - ex-hallitus näkemiin ja hyvästi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leikkuri on liian pieni, ettei vässykät jaksa aktivoitua. Kunnon leikkaus, niin alkaa tapahtua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antiivimallia tulee tehostaa jatkossa, olivatpa hallituksessa mitkä puolueet tahansa.
Samoin kilpailukyky on kaiken hyvinvoinnin perusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Kärpät hallituksen salajuoni? Aktivointi toimii joka kentällisessä.
Tulisiko varavalmentajaksi palkata joku demari, jotta Passiivi-Pettereitä ei panna katsomokomennukselle pärstäkertoimen perusteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että sitäkö muka on jokin ominaisuus kuten aktivisuus työttömissä ja että sillä ominaisuudella on muka jotain tekemistä sen kanssa, että onko jossain organisatiossa lisätyövoiman tarvetta vaiko ei ole?

Siis että meitillä täällä Oyssä on palkattuna 10 sorvaria vain siksi kun meitin konttorin seinällä oleva paikallisten työttömien aktiivisuutta mittava mittari näyttää ettei sen enempää sorvareita kuin 10 kannata nyt palkata? Vai onko sorvareita 10 koska sorvejakaan ei ole Oyn koneistamohallilla kuin 10? Vaiko siksikö heitä sorvareita on palkattu vain 10 kun ei sen enemmälle ole tarvista varsinkaan enää kun on se uusi automaattikone joka tietokoneen ohjaamana sorvaa niin vallan runsaasti?

Mutta oli miten oli niin joko olisi aika tutustua siihen miten uusi työntekijä valitaan jos ja kun joskus semmoinen jonnekkin valitaan? Että miten tarkkoja on ne mettootit jotta se ehdolla olevista se paras ja aktiivisin sitten tulee valittua.

Kerran taannoin, toki aikaan ennen aktiivimallia, taisi olla ratio-ohjelma kun haastateltiin jotakuta joka oli erään suomalaisen moniaalla toimivan organisation erään seudun toimipisteen se kun haastatteli kaikki siellä siihen organisaation uusiksi työntekijöiksi pyrkivät, ja oli myös se joka yleensä sitten päätti että kenet minä heistä tyrkyn olevista töihin valitseen.

Niinpä häneltä sitten kysyttiin että kuinka hän sitten valitsee sen kenet valitsee jos ja kun organisatiossa on vaikkapa yksi työpaikka avoinna?

Kertoi että ensin työkkärin kanssa sovitaan että työkkäri seuloo asiakkaistaan 10 jotka ne ja nämä vaaditut kriteerit täyttävät ehdolle ja sitten lähettää ne määrättynä päivänä hänen juttusilleen.

Ja sitten sinä päivänä hän heti aamusta arpoo mielessään jonkin numeron väliltä 1 - 10, siis vaikkapa että se on numero 4. Ja niin hän haastatellessaan ehdolla olevia sitten valitsee heistä sen joka tulee hänen juttusilleen 4:nä, paitsi jos tämä on täysin toivoton tapaus jolloin hän valitsee seuraavista jutettavista heti ensimmäisen joka vaikuttaa sopivalta.

Että tolleen tieteellisesti ja vain tosiseikkoihin kuten hakijan aktiivisuuteen perustuen sitä työvoimaa luultavasti yhä tänäänkin työhönottojutusteluissa töihin valikoidaan.

Ja niinpä sitten tapahtumat nykyään etenevät että siis aluksi oli 10 haastateltua joista 4:tenä jututettu sitten valittiin, ja kun muita työpaikkoja ei ollut enää tarjolla niinpä ne loput 9 valitsematta jäävää sitten aikanaan saavat Kelalta kirjeen jossa asiasisältönä on että sitä riittävässä määrin aktiivisia olla oltu ei, joten alennamme työttömyyskorvaustasi 4,65%. Ja vastaavasti se joka töihin, ihan aktiivisuuttaan että osasi sattumalta olla se 4:s kun jututettiin ja siksi töihin pääsi, niin hänellekään ei enää ehkä työttömyyskorvausta tarvi maksaa ollenkaan kun hän silkkaa aktiivisuuttaan sentään pääsi palkoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Passiivi-Petteri on kova jätkä, vetää kansallista kommunistipuoluetta ja siinä sivussa Kärppiä. Verorahat parasiiteille ja Kärpät voittoon. Vettä, leipää ja sirkushuveja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julma-Juha lähti viimeiselle kierrokselle, saa nähdä tekeekö uuden ennätyksen vain tyytyykö hän vain kiusaamaan vailla mahdollisuuksia olevia maanmiehiään. Pasila,Porilaisten marssi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

" Toinen on ”yhden ajatuksen -syndrooma”: siinä ihminen on niin tarrautunut johonkin kantaan (usein ajasta jäljessä olev... Lue lisää...
Hihiii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi