Aloita uusi keskustelu

Voinko asua maalla ilman yhteisöä?

Aloittaja: Lukija Oma elämä 30.5.2011 15:41

Olen seuraavien vuosien aikana harkitsemassa muuttamista syrjäseudulle. Suomeksi sanottuna mökkiseen parin tukun kanssa ja kenties vahtikoira mukana.

Olen luonteeltani yksin viihtyvä. Tervehdin kyllä ihmisiä, mutta en halua heitä asuntooni kylään tai muuten olla tekemisissä.

Onnistuuko Suomen syrjäseuduilla yksin elely? Tulivatko lähikilometrien naapurit kurkkimaan ikkunoista tai peräti muuten ovelle utsimaan? Onko jollakin kokemusta, mitä seutua välttää?

Viihdyn yksikseni. Saan iloa luonnosta ja kirjoista. Ihmisten kanssa en halua huonojen kokemusten takia olla sen kummemmin tekemisissä. Minulla kun ei ole akateemista titteliä tai hienoa virkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 47 viestiä

Kuinkas on aloittaja, Lukija, viihtynyt näinä vuosina maalla?
Onko naapurit kurkkineet ikkunoista, vai oletko saanut elellä hiljaiseloa omassa rauhassa?
Päivityksiä tilanteestasi olisi kiva kuulla!?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai voi elää ilman yhteisöllisyyttä. Sehän on osa Suomalaisuutta. Miksi muuten Suomi olisi niin harvaan asuttu maa? Yhteisöllisyys on pinnallistettu ja sitä suosivat vain snobit kaupungissa. Kyllä Suomessa autetaan, mut täällä pärjätään ilman apuakin. Koirapuistoissa näkee miten tämä yhteisöllisyys vaikuttaa "latte" sukupolveen. Ihmiset vihaavat toisiaan. Osaavat vaan näytellä fiksua.
Ex pariskunnat riitelevät jopa gerbiileistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asuin maalla 45 vuotta. Ovet eivät olleet koskaan lukossa, autojen ovet auki ha avaimet paikallaan ja yleensä lompakko etupenkillä. Mitään ei koskaan viety ja ainoat vieraat olivat lähinnä Jehovan todistajat eikä heidänkin kanssa mitään hankaluuksia ollut. Tulivat ja lähtivät hetken juteltuaan. Jos ei tunne erityistä tarvetta sosiaaliseen kanssakäymiseen ja oma terveys on riittävä niin kyllä yksinkin voi aivan hyvin maalla asua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse muutin Kainuuseen ja olen saanut olla rauhassa! Viihdyn yksin ja tuttuja tervehdin kohteliaasti, niinkuin asiaan kuuluukin.
Kannattaa kokeilla, niin asia selviää.
Minulta kysyi yksi, että miten olen viihtynyt, kerroin, että hyvin ja ainahan sitä pääsee kaupungin hulinaa katsomaan jos sitä alkaa kaipaamaan. Nykyisin tuntuu nuo kaupunkilaiset kyselijät viihtyvän itsekin maalla, mutta varmaan epävarmoina ihmisinä halusivat kysyä ensin minulta, kokeneemmalta ja samalla vahvistuksia omille tuntemuksilleen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaisessa kylässä on oma yhdistyksensä, jonka tärkeimpänä tehtävänä on haalia rahoitusta asukasmäärän kasvattamiseksi. Yksinelävät ovat siinä mielessä turhia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Jos haluat pysyä yksinäsi niin muuta kerrostaloon.
Siellä saat olla ihan rauhassa.
Kukaan ei tervehdi, eikä taatusti tule soittelemaan ovikelloa, eikä kurki ikkunasta.
Kukaan ei kaipaa sinua, vaikka sinua ei näkyisi kuukausi määriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saat olla rauhassa jopa vuosikausia, kunhan maksut lähtevät automaattisesti pankkitililtä etkä ryhdy haisemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylipäätään onnistuuko omakotitalossa asuminen naisihmiseltä, jolla ei ole mitään tietoa talon ylläpidosta ?

Tahtoisin pois kerrostalosta, mutta kuinka käy korvessa asuessa , jos auto sippaa, julkisia ei ole
ja sen talon korjauksetkin olisi omalla kontolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kerrostalosta haluaa muuttaa maalle, niin pitää omata sitä kuuluisaa maalaisjärkeä, muuten ei pärjää ja joutuu muiden kanssa tekemisiin, eikä saa olla rauhassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä huoli kukaan ei tule nykyään kylään.
Joskus kaiholla muistelen 1950 lukua kun vuoroin käytiin kyläilemässä. Ne ajat on ohitse iäksi.
Käsi heilahtaa huomaamisen merkiksi , tiedä sitten tervehtimisestä mitään kun ei puheissa olla oltu.
Tie asiat on hankalia , niitä vältellään kuin tuli märkää puuta. Tukea et saa keltään muulta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ettei kylään ängetä nykyään, kun on muitakin keinoja pitää yhteyttä. Ja ihmiset käy töissä eikä mölise jonkun lehmien kanssa navetassa. Kävin viime viikonloppuna mökillä maalla ja kiva sinne oli mennä perjantaina, mutta sunnuntaina äkkiä ihnisten ilmoille. Ei ole minun paikka korvessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai, että maalle hinkuat?  Mikä siinä - sen kun menet, mutta miten toimeentulo?  Raitista ilmaa kyllä riittää ja hiljaisuutakin piisaa.  Ei niillä kuitenkaan kovin pitkälle elä.

Neljännes vuosisadasta sitten muutimme vaimoni kanssa maalle asumaan.  Ostimme vanhan maalaistalon vanhoine rakennuksineen.  Päärakennus tosin oli vasta kunnostettu, mutta piharakennus navettoineen ja puojineen olivat entisellään.  Itse kävin kaupungissa töissä ja vaimo keskittyi vuohien ja lampaitten hoitoon ja kasvimaalla touhuilemiseen.  Kukkiakin kasvatettiin naapureille ja tuttaville.

Muutaman vuoden jälkeen eläimet vaihtuivat lapsien kasvattamiseen.  Puutarhassa touhuilu on jatkunut lasten kasvettua lähtemään pesästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs sitä työtä estää maalta tekemästä? Moni on alalla jota voi tehdä kotoa käsin. Ei kai kukaan maalle muuta ensin ja sitten mieti mitä tekisi. Kyllä ne tapaukset taitaa täällä maalla asua valmiina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnistuu kyllä. Itse asuin vuosia korvessa eikä kyläilijöistä ollut harmia. Nykyään maallakin katsotaan televisiota eikä ehditä pitämään kontaktia naapureihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä maaseudulla saa elää ihan vapaasti yksin, eihän siellä ole ihmisiäkään kuin loma-aikoina. Joskus toivoisi, että joku piipahtaisi kahvilla niin, kuin ennen vanhaan. Apuakaan ei saa, jos kukaan ei käy koskaan luonasi.  Tietysti on kännykkä keksitty, mutta onko se aina lähettyvillä.  Koira on kiva kaveri sinulle, mutta ei sitä vahtina juuri enää tarvita. Tietenkin hyvä metsästyskoira on hyvä olla, jos harrastat metsästystä.  Kylän juoruämmät ovat historiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi on että maaseutukylissä saa rauhan ja juoruakat on historiaa ne on vanhentunu eivät jaksa juorujen kans kylillä laukata, metsän huminaa ja lintujen laulua mikä sen ihanampaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juoruakat ovat nimenomaan tätä päivää. Meidän naapurissamme on asunut sellainen 65 vuotta. Pahenee vaan. Juoksee aamusta iltaan kaikki riennot ja ehtii piikitellä lähimmäisille, kuten kunnon kristityn taitaa kuulua tehdä.

Pitää tosi tarkkaan valita kulma, minne sijoittuu. Juoruakan naapurissa se on viheliäisin paikka. Ja kun vielä saat talousrikollisen toiseksi naapuriksi, se on menoa se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etsi mieluummin Keskikaupungilta osake. Saattaapi löytyä semmonen talo jossa ei ole muita aukkaita, kuin Sinä. Onhan meillä esimerkkejä sitä, kuinka rauhassa ihminen saa kaupungissa olla. Ei paljasta etes haju, kun kuolee. Lehenjakaja korkeintaan rupiaa ihmetteleen, kun ei lehet mahu sisään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Sinä voit muuttaa, jos niin haluat. Olen asunut 7 vuotta maalla; tosin en ihan korvessa, mutta omassa rauhassa ja ilman naapureiden visiittejä. Aluksi olivat hiukkasen uteliaita, mutta siihen se sitten jäi. Minulla on oma piha, jossa touhuilen kesäisin ja talvisin teen sitä sun tätä. Lemmikkejä on ja miesystävä, jonka kanssa käymme kauppareissulla ja ryysyjä ostan netistä. Kirjoja ostan netistä jne. Ihmisiä en pelkää, vaan pidän tällaisesta hidastempoisesta elämästä. Itse asiassa olen hyvin sosiaalinen ihminen, mutta viihdyn hirmu hyvin omassa rauhassa. Viime perjantaina perkasin perennapenkkiä ja yht'äkkiä tuli sellainen olo, että hyvänen aika - - - minähän olen onnellinen - - -. Toivon, että saisin elää vielä pitkään täällä maalla ja nauttia elämästä suht' terveenä.  Maallista rikkautta en kaipaa; riittää että rahaa on välttämättömiin menoihin. Ei tänne tulla pankkitiliä kasvattamaan - - - vaan elämään elämää luonnon kanssa yhdessä. Toivon, että te, jotka harkitsette maallemuutoa, niin miettikää ja toteuttakaa toiveenne. Elämä on loppujen louksi aika lyhyt ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/