Aloita uusi keskustelu

Voi että masentaa

Aloittaja: Dopamiinit nollassa Oma elämä 1.12.2018 15:33

Masentaa todella ankarasti tämä pimeys. Mikähän auttaisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 54 viestiä

Hieno otsikko! Minä olen aina ihmetellyt samaa asiaa otsikolla Kylläpä vituttaa! Ja aina se on poistettu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensi alkuun voisi muuttaa omaa ajattelutapaa. Jos minua jotkin asiat masentavat, niin pimeys ei kyllä mahdu niissä top-kymppiin. Oikeastaan jos pimeys saa masentumaan, niin silloin on asiat elämässä aika hyvin. Jos on oikeasti suurempia murheita ja veekäyrän nostatusaiheita, niin silloin ei edes kiinnitä huomiota että onko ulkona kuinka hämärää tai valoisaa. Ei yksinkertaisesti riitä energiaa ajatella moista, kun on suurempiakin ketutuksen aiheita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Veikkaisin eduskuntavaalit.
Vaalien yhteydessä on tapahtunut ihmeparannuksia, kun synkkä kansanedustaja säteilee vaalien jälkeen. Viimeistään uusi halltus saa monen demarin riemuitsemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko pakko hössöttää jouluna? Joulu olisi ainoa hyvä asia, jos en lähtisi etelän lämpöön. Silloin ihmiset sentään on täälläkin vähän sydämellisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupassa myydään päivänvalolamppuja. Hanki aluksi sellainen. Ja kun katsot almanakkaa, niin huomaat, että kohta kaamos taittuu ja päivä jälleen pitenee. Enemmän minua ahdistaa kesällä jatkuva valoisuus, kuin tämä talven pimeys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

et sitten ole tottunut vielä,että pimeys on välillä.Me vuosikymmeniä eläneet olemme tähän jo tottunut.Jos se masennus ei johdukkaan pelkästä pimeydestä.Kyllähän siihen apua löytyy,mene lekurin juttusille.Jos oikea masennus siihen ei auta mitkään valohoidot.Tsemppiä tee jotain itsesi hyväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen itse ollut täynnä tätä Suomea, Oulua ja tätä pimeyttä jo varmasti 40 vuotta, eli koko ikäni. Muistan jo lapsena kuinka tämä touhu pänni etenkin näin pimeään aikaan. Ei tämä helppoa ole, mutta kyllä tähän sontaan tottuu, tai siis sen kanssa oppii kituuttamaan. Kaamosaikaan ulkomaanreissu piristää kummasti. En näe mitään hyvää tässä systeemissä. Joku varmasti kohta sanoo, että käyppä jossain Irakissa ja puhu sitten. No, Irakissa en ole käynyt, mutta muuten kyllä kriisialueilla ja kyllä täällä Suomessa pahempi jatkuva kriisi on, mutta kansa on aivopesty kuten Pohjois-Koreassa uskomaan hyvää tästä paikasta ja systeemistä. Myöskin ilmasti täällä ikävä. Ja ilmapiiri. Olisiko muualla päin Suomea parempi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan noin ole, pitää ottaa huomioon että wc on aika lähellä
Aina 😉 Kaikki sairaudet ei näy päälle päin kuten sanotaan.
Helppo mennä ja tehdä kun terveys kunnossa.
Hyvä että on myös parempia päiviä välillä. Siitä huolimatta huomista kohti mentävä jollakin tavalla.
Hyvää joulun odotusta ja talven jatkoa kaikille. Voimia!
Nyt pihalle edes joksikin aikaa koitan päästä 👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsenikin sellaisessa ammatissa, että mielen pitää olla balanssissa, mutta silti voin 100 kertaa paremmin Madeiran asunnollani lolakuusta toukokuuhun välisenä aikana. Kesälläkin siellä on vähintään yhtä kivaa kuin viime kesänä Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmiset muuttuvat, kun joku puhuu masennuksesta, minkä aiheuttaa se ja tuo yms? Sen jälkeen useat ihmiset tuntevat "masennusta". Vaikka on paljon ihmisiä, joilla on todellinen masennus, niin samaan sakkiin tulevat myös muut henkilöt, jotka eivät todellakaan tunne masennusta lääketieteellisin määritelmien mukaan. Otetaan asiat ihan järjellä, eikä päästetä vainoharhaisuutta vallalle! Kaamosmasennukseen auttaa jo se, että otat itseäsi niskasta kiinni ja menet ulos luontoon kävelemään. Se auttaa todella paljon. Älä elä tunteillä, vaan ota järki käteen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakaan tuollainen katkera saarna ja syyllistäminen ei auta ketään. Ne masennustestit on sellaisia, että niihin voi vastata niin ettei masennusta ole. Masennus on yksilöllinen kokemus. Jotkut ovat perusluonteeltaan masentuneita ja eihän heillä syvä masennus tunnu missään. Toisille taas syksyn pimeys tuntuu. Jotkut ovat tottuneet masennukseen tai perineet masennustaipumuksen vanhemmiltaan ja se on heille normaalia. Käykää reissussa ja nähkää mitä on aito elämän ilo. Eikä siihen tarvita mitään rahaa ja materiaalia, joilla meidän Oulussa ainakin paikataan henkistä tyhjyyttä. Ilmasto muuttuu ja syksyt Suomessa ikävämpiä. Miten täältä pääsee pois ? Etätyö kenties ratkaisu? Itselläni on mahtava suku ja ystäväpiiri, mutta oikeastaan meitä ei Suomessa ja Oulussa pidä muu kuin lasten koulu ja työt, jotka kyllä voisi hoitaa etänä molemmat?
Kyllä tämä menee, mutta parempaakin on maailmassa.Pitäisi päästä pois ainakin talveksi. Joku muu paikka Suomessakin kiinnostaisi kokeilla. Merenranta tai ison vesistön äärellä. Oulussa on merialue saastutettu.
Olisiko hyviä neuvoja tapauksessamme, vai ohjaatteko syömään kalaöljyä vai masennuslääkkeitä koko porukan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummallista kitinää, jos ei haukuta hallitusta niin sitten pimeyttä. No, aina täytyy löytää joku syy omaan pahaan oloon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sinäkin nyt löydät haukkumisen ja vähättelyn kohteen niistä jotka sanovat miten asiat kokee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Remonttiyrittäjät ja koko bisnesporukka yhdistyksellä ymmärtää ettei saatu maine ole sattumaa. Lue lisää...
Sori

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi