Aloita uusi keskustelu

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

Aloittaja: Oma elämä 17.7.2019 11:56

Tutkimuksen mukaan suomalaisten vihalistan kärjessä ovat puhelinmyyjät, pikavippien tarjoajat, rasistit ja poliitikot. Tutkimus ihan nimeltä nimeää "vihatuimmat" poliitikot, mikä saattaa näin kesäleirien aikaan olla hiukan arveluttavaa.

Itse kun vihaan lähinnä kaikkia pistäviä, vertaimeviä hyönteisiä ja kaupallisia tiedotteita, on hiukan vaikea asennoitua ihmisen asemaan joka vihaa niin ankarasti jotain henkilöä, että ihan pitää nimeltä mainita. En tietenkään ole samaa mieltä monen poliitikon kanssa, enkä pidä heitä juuri missään arvossa, mutta en kai nyt sentään vihaa. Sama koskee myös minulle täysin tuntemattomia kirjoittajia täällä juttutuvassa, eivät he ole "vihan arvoisia", sillä viha tunteena tuhoava niin itseä kuin vihan kohteena olevaa.

Olisi kaiketi turvallisempaa "vihata" köyhyyttä, eriarvoisuutta, ahneutta, typeryyttä, vallanhimoa, valehtelua, sotia ja vääryyttä, ja tietysti niitä hyttysiä ja kaupallisia tiedotteita. Vai mitä mieltä juttutupalaiset ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 113 viestiä

On lehden ylläpitämä, sillä sääntönsä. Jos ei kelpaa, niin laita Valpo oma blogi jossa solvaat ihmisiä sitten ihan omalla vastuulla, etkä voi paeta vastuutasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosialismin historiaa leimaa äärimmäisen jyrkkä poliittinen rasismi, joka on kohdistunut kansoihin, uskontoihin, rotuihin, oppineisiin, erilaisiin ammatteihin ja erityisesti älykkäisiin ja itsenäisiin ihmisiin. Historiassa lasketaan uhreja olleen noin 100 000 000 kansojensa parhaimmistoa ja viatonta ihmistä. Täällä juttutuvassa on vihervasemmiston omaksuma poliittinen rasismi hyvin yleistä. Erityisen ristiriitaista on heidän esiintymisensä rasismivapaana aatteena ja muita rasismista syytellään. Nämäkin esiintymiset ovat tyypillistä poliittista rasismia. Erityisesti Perussuomalaiset ovat kärsineet vihervasemmiston poliittisesta rasismista. Heitä on syytelty fasismista eli kansallissosialismista, vaikka se on eräs tyypillinen sosialismin muoto keskitysleireineen. Sosialismiin luen Stalinin kommunismin ja Hitlerin Saksan ja Mussolini Italian jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos perussuomalaiset saisivat yksin päättää millainen on Suomi, niin minkälainen se mielestäsi olisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Viimeisimmän tutkimuksen mukaan PS on poliityisella kartalla keskustassa, jossa se syö kulttuurimarxsistien kannatusta. Siksi heitä vihervasemmisto vihaa syystä. Siitä voi päätellä heidän yhteiskuntansa päämäärät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen elämäni aikana tuntenut vihaa kaksi kertaa. Kammottava tunne, jota en halua kokea. Säälin puhelinmyyjiä, he yrittävät provikkapalkalla ansaita vähäistä elantoaan. Rasisteja yritän saada näkemään asioita vähän laajemmin, jos pääsen keskusteluyhteyteteen. Joitakin poliitikkoja halveksin, joitakin en pidä minään, koska tiedot ovat ohuella tasoalla ja muutamaa jopa arvostan.
Hyttysiltä joutuu suojautumaan, inhoan niitä, mutta ovat tarpeellisia otuksia luonnon kiertokulun kannalta.
Minusta se gallupin kysely sanalla viha, oli yliampuvaa. Nykyään vihataan sitä, vihataan tätä ja muut kuin kanssani samaa mieltä olevat, puhuvat vihapuhetta. Huoh..
En vihaa Juttutupaa tai ketään. Enhän täällä roikkuisi silloin tällöin, jos edes inhoaisin.
Halveksin selkään puukottajia, joihin valitettavasti olen työelämässä törmännyt tai niitä, jotka ottavat nimiinsä toisten ideat tai tekemiset ominaan.
En ymmärrä heitä, jotka arvottavat muut ihmiset statuksen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MItä eroa on vihalla ja halveksinnalla? Viha on turhaa, Olet oikeassa että on turha vihata ketään tai mitään mutta halveksinta on ylenmyydentuntoa ja narsismia. Oletko ikinä miettinyt sitä? Tuskin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hmmm, en ole ylemmyydentuntoinen, ei ole koskaan ollut sellaiseen varaa eikä tarvetta. Jos joutuisit selkäänpuukottajan takia kärsimään töissä pitkän aikajakson, niin miten pääsisit asian yli? Tai jos olet kärsinyt toisen ihmisen tekemisen takia vääryyttä, niin mitä tunteita kokisit sitä ihmistä kohtaan. En ole heitäkään vihannut, mutta minun mittarissani sellaiset ihmiset ovat sielultaan pieniä ja silloinhan minä kait heitä sisimmässäni halveksin, mutta se on ollut keino asettua tapahtuneen yläpuolelle ja selvitä jatkamaan elämäänsä. Ja jopa jatkaa näiden ihmisten kanssa työntekoa asiallisesti kaikista omien sisuskalujen tuntemuksista huolimatta.
Narsismia ja narsisteja nähdään nykyään jokapuolella. Narsisti -"diagnoosia" heitellään liian kevyesti kanssaihmisistä. Tähän mennessä elämääni olen törmännyt neljään henkilöön, jotka narsisimin kriteerit ovat täyttäneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli jos kohtaat omasta mielestäsi "vääryyttä" on "oikein" halveksua? Suosittelen tarkistamaan omaa minä- ja maailmankuvaa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voidaanhan se niinkin sopia. Elämässä kohtaa kaikenlaisia asioita, tapahtumia ja ihmisiä, osa hyviä ja osa huonoja. Sai tämä miettimään sitä asiaa, että vielä minussa kuitenkin on jäljellä sitä lasta ja nuorta, joka uskoi kaikista ihmisistä hyvää ja halusi parantaa maailmaa, vaikka pettymyksiä on matkan varrella ollut joitakin. Ja se ajatus ihmisessä olevaan hyvään on kantanut vaikeuksien yli. Ihmisen rajallinen elämä on elämisen koulua kaiken aikaa. Siitä voi olla onnellinen, että ei tarvitse vihata kuitenkaan ketään tai mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karkeasti jaotellen maailmassa on luonteeltaan kahdenlaisia ihmisiä, niitä jotka suhtautuvat ihmisiin, varsinkin toisista kulttuureista tuleviin, lähtökohtaisesti positiivisesti ja niitä jotka eivät. Kumpaakin ryhmää vaivaa se, että oma näkemys tai kokemus on joko jyrkän kielteinen tai positiivinen riippumatta tosiasioista.

Tunturien tyttö tuntuu olevan ihminen ja idealisti joka haluaa uskoa ihmisistä hyvää. Voidaankin kysyä kummasta seuraa enemmän pahaa, siitä että uskoo lähtökohtaisesti ihmisen hyvyyteen vai pahuuteen. Olisiko syttynyt maailmansotia tai kommunismia, mikäli kaikki ihmiset uskoisivat toisista ihmisistä ja heidän motiiveistaan hyvää. En tiedä, mutta jotenkin tuntuu että maailma saattaisi olla parempi jos meissä olisi ripaus sitä pikku poikaa tai tyttöä.

Usein vihan taustalla on syyt jotka eivät itsellekään ole täysin selvillä. Siksi on helppo lähteä sellaisen johtajan mukaan, joka tarjoaa helpon kohteen. Sellaisia ovat historian saatossa olleet vähemmistöt jotka eivät osaa tai pysty puolustautumaan. Tätä samaa ilmapiiriä, osoitteetonta vihaa on jälleen ilmassa. Siksi emme tarvitse vihapuhetta ja poliitikkoja jotka kylvävät eripuraa. Kaikkia ja kaikkea ei pidä hyväksyä, mutta ei toisaalta myöskään vihata, sillä viha johtaa ennemmin tai myöhemmin tekoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei yllätä että tulit puolustamaan Tunturien tyttöä. Niinhän kaikki "suvaitsevaiset "ihmiset tekevät, ymmärtämättä että viimeisten tutkimusten mukaan he ovat kaikkein suvaitsemattomimpia. Halveksunta sattuu ja tuhoaa. Se voi olla ele, kuten irvistys tai vihainen katse, joka heijastaa jonkun sanotun tai tehdyn asian paheksuntaa. Harva käyttäytyminen on yhtä haitallista psykologiselle eheydelle kuin sellainen, joka päätyy rikkomaan suhteita tai vaikuttaa lähtemättömästi lapsen kehitykseen. hmisillä, jotka halveksivat muita, ovat selkeä halu nöyryyttää. He pyrkivät pilkkaamaan, vähättelemään ja jopa sivuuttamaan muita. He tekevät niin etsimällä täydellistä tilaisuutta haavoittaa mieltä, murtaa itsetunto ja rikkoa ikuisesti luottamuksen side. Kannatttaa sinuna myös tunturien tytön ohella miettiä oletko oikeasti niin suaitsevainen kuin luulet. Vastaus voi pelottaa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistäs sinä keksit että minä olen suvaitsevainen? Eroan ehkä sinusta siinä, että inhokkilistani sisältää tasapuolisesti kaiken näköisten ja väristen ihmisten typeryydet.

Ihminen joka halveksuu... sanotaanko nyt vaikka natseja tai rasisteja on kaikki syy halveksunnalle. Natsit ja rasistit ovat halveksuntansa ansainneet, siihen löytyy näyttöä niin historiasta kuin nykyhetkestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, niin ovat. Silti halveksunta on mainitseminiamin asoita. Kaikki viestejäsi lukeneet tietävät varmasti ettet ole suvaitsevainen, Kaukana siitä. Itseriittoisuutta sinussa löytyy sitäkin enemmän. Kuten monissa muita halveksuvissa ihmisissä riittää. Mistä se kertoikaan....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No et ole suvaitsevainen Tunturin poika sinäkään. Oikein hyvin hallitset muiden lyttäämisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kannattaisi lukea ajatuksella koko vastausketju. Tuo kirjoitukseni muita halveksuvista, itseriittoisista ihmisistä ei ole minun analyysini vain ihan psykologien ja psykoterapeuttien, Jos Tenavatähti saa halveksia ja jopa vihata ihmisiä, miksi minä en saa vastata hänelle? En mielipiteellä vaan tutkituilla faktoilla. Tiedoksesi tenavatähteen verrattuna olen maailman suvaitsevaisin ihminen koska en näe mitään järkeä tuhlata energiaa kenenkään vihaamiseen saati halveksumiseen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on ollut 100 v suurin ongelma poliittinen rasismi, joka pyörii kaikissa ihmissuhteissa yhteiskunnassa työpaikoilta koteihin asti. Poliitinen rasismi sotkee myös -nykyään sukulaisten välejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niinku saa olla rasisti rauhassa, vai mitä tarkoitat? Kuten Tunturin poika hyvin kiteytti, rasistit ja natsit ovat varmasti halveksunnan ansainneet mutta sillä halveksunnalla ei saa mitään aikaan. Sitä pitää vastustaa ilman vihaa määrätietoisesti. Sitä tuo Tenavatähti ei tajua. Tykkää päteä ja kirjoittaa muttei viedä asioita eteenpäin. Jatkuessaan siitä tulee pelkää vinkumista. Sama kaava toistuu Tenavatähden kaikissa aloituksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Enontekiön kunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

186 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille