Aloita uusi keskustelu

Työllisyyttä edistävät toimet

Aloittaja: Työttömyysbusines Oulu Oma elämä 7.11.2018 20:59

Onko teillä henkilökohtaista kokemusta tai näkemystä työhönvalmennuksesta, henkilövalmennuksesta, työkokeiluista tai kuntouttavasta työtoiminnasta? Onko näillä mitään oikeaa apua työllistymisessä vai onko kyse rahastuksesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 20 viestiä

Lainataanpa parin kirjoittajan asiaan liittyviä mielipiteitä eräältä toiselta foorumilta.

lainaus 1:
Eräs nuori oli ollut puolen vuoden työkokeilussa pienehkössä yrityksessä. Kokeilu sujui hyvin, ja positiivisesta palautteesta rohkaistuneena nuori kysyi mahdollisuutta jatkaa yrityksessä TE-toimiston myöntämällä palkkatuella. ”Yrittäjä oli nauranut nuorelle päin naamaa, että miksi ihmeessä hän maksaisi edes osan palkkakuluista, sillä hän saa koko ajan ilmaista työvoimaa”,

(Elmer Fudd Vastaa: Miksikö ihmeessä? Siksi että valtaosa tämän maan palkkatyöpaikkoista on olemassaolevia perustuen seutukunnan asuijamiston kulutukseen ja palkaton työntekijä ei juurikaan kuluta. = Joten tämä SDPn ja muiden porvarien märkäuni eli alati lisääntyvä palkaton määräaikainen pakkotyö työttömille sekä ylläpitää että aiheuttaa työttömyyttä, mutta ei vähennä sitä käytännön tasolla lainkaan. paitsi tilastollisest toki sentään. Mistä tietenkin seuraa että)

lainaus 2:
Työllisyys on kokonaisuutena kohentunut, mutta mikä on oikea työssä olevien määrä onkin jo vaikeasti määritettävissä. Kun yksi työntekijä on töissä viikon aikana 40 tuntia, on se yksi työpaikka. Kun 40 työntekijää on viikon aikana töissä yhden tunnin, on se 40 työpaikkaa. Koittakaapa arvella, miten tyytyväisiä nämä 40 työllistettyä ovat tilanteeseensa.

(Ja Elmer Fudd jatkaa: arvatkaapa kunpaan yllämainituyista uusien työpaikkojen luomismetoodiin Sipilän hallituksen korskuminen ja kerskuminen mukamas jopa 120 000 työllistetystä enimmiltä osalta perustuu?)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Sitten nämä työhönvalmrnnusta tarjoavat firmat vielä vääristelevät muutamaksi tunniksi työllistämiensä määrää. Ja yläkanttiin totta kait. Mielestäni te-toimistojen ei missään nimensä pitäisi olla suosimassa rikosta ja painostamassa ihmisiä näihin toimenpiteisiin joista ei ole hyötyä ja joissa palveluntuottajat huijaavat valtiolta rahat pois. Työpaikkoja (30 - 40 tuntia/ viikko)ei vain enää ole, ei vaikka te-virkailijat niin väittävät että olisi. On vain tunti silloin tällöin ja sillä pyyhkiytyy pois työttömänä olemasta työlliseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikenlaiset työvoimakoulutukset on nykyään rahastusta ja keino siistiä työttömyystilastoja. Siirretään valtion rahaa sulle mulle periaatteella hyvä veli verkostoille. Sitä sote tulevaisuudessa on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa ei toimi, muualla saattaa toimiakin. Kun ei ole työpaikkoja, miksi edistää työllistymistä? Oulussakin on rakennusalan työvoimapula – muka – niinpä sen alan koulutusta tulisi olla lisää. Oikeastaan ihmiset pitäisi työllistää pakottamalla muuttamaan sinne missä töitä on. Kainuussa esimerkiksi on töitä. Te-toimiston kiristäjä soittelee ja pakottaa ihmisiä näihin turhuuksiin, jotka eivät työllistä kuin turhuuksiin pakottajaa ja järjestäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitään muuta kuin orjatyötä,noi kaikki,Hölyn pölyä,kaikki nuo pois ja tilalle oikeita töitä.Oppisopimuskin olisi parempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Rakennusteollisuus on palkkaamassa työpaikkaohjaajia uusien työntekijöiden alkua helpottamaan. Kyse on siis työnohjauksesta. Se on aidosti työllisyyttä edistävää toimintaa. Nämä puoluiden aktiivimallit ja irtisanomiset tai vastaavat eivät ole. Toivottavasti muistetaan että uusillekin työntekijöille pitää maksaa asiallinen korvaus työstään.

Kuka oikeasti uskoo että työkuntoutus jossa kuntoutettava saa 9 euroa päivärahaa, kuntotouttaa. Vain normaaliin opetteleminen auttaa. Epänormaali työ josta ei makseta palkkaa ei kuntouta vaan syrjäyttää tavallisista työsuhteista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

9 egee päiväsä-jutuisa saattapi yrittää päästä pätemään ja pomoilemaan kaikemaailman narsistiset luonteet, kiva jos saaa mollata ja höykyttää tyhymää töötöntä.... =O

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo työnhakuvalmennukset ei toimi. Ja työhönvalmennukset toimivat, jos se valmentaja on asiakkaan kanssa vaikka 2 viikkoa todella intensiivisesti työpaikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuli kerran oltua mutta kun sanoin työhistorian ja sairaudet , totesi että vaikeaa on työllistyä yksityiselle sektorille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...pientä potkiskelua ja aikasten ihimisten kohtelua vähä nöin niinkö peruskoulutyylillä.... ???
=/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työllistää se isolla rahalla ainakin näitä valmennuksia ja muun turhan järjestäjiä. Mistäpä ne niitä oikeita työpaikkoja keksisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaa olla että 6 kuukautta kestää työhönvalmennus ja sen ajan työtön on pois tilastoista, vaikka todellisuudessa on tunnin kahdessa viikossa varsinaisesti valmennettavana. Sen jälkeen taas palataan työttömäksi. Tai saattaa tuurilla saada 4 tunnin viikkotunneilla työpaikan eli päästä työttömän statuksesta. Työllistää se myöskin te-toimiston suhteilla työpaikan saanutta ja sitä valmentajaa sekä totta kait näiden esimiehiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

paljo parempi ois tarjota siksi kuudeksi, tai edes 3-4 :ksi, kuukaudeksi, järjellistä ja palkallista työtä 67..100 % työajalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä sinä niitä työpaikkoja keksit? Suomalaiset on ylikoulutettuja ja se on ongelma esimekiksi rakennusalalle työvoiman saamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Saattaa olla että 6 kuukautta kestää työhönvalmennus ja sen ajan työtön on pois tilastoista, vaikka todellisuudessa on tunnin kahdessa viikossa varsinaisesti valmennettavana. Sen jälkeen taas palataan työttömäksi. Tai saattaa tuurilla saada 4 tunnin viikkotunneilla työpaikan eli päästä työttömän statuksesta. "

Yllä on koko kuva siitä millä keinoin Sipilän hallitus on parantanut työllisyyttä mukamas yli 100 000 hengellä. Se on sitä samaa vanhaa jota silloin mennä vuosina kun Mauri Pekkarinen oli TEM-ministeriön johdossa ollut ministeri, tavattiiin työttömien taholla kutsua temppu- ja tupee työllistämiseksi.

Ja aluksi lainatussa on aito totuus siitä onko tilanne se että "työvoimapula tulloo ha ho vallitsee, ja siksi pitää rajat aukaista halpatyövoiman tulla" vai onko yhä että työttömien määrä aina vaan on vain 6-numeroinen luku jonka luvun ensimmäinen numero ei ole 1 eikä 2 eikä 3 eikä todennäköisesti edes 4 vaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No työkokeilussa sai korotettua päivärahaa ja opetella vähän (oikeastikin) uutta. Ei tullut suoraan työpaikka, mutta työllistyin reilun kuukauden jölkeen toiseen firmaan. Kai jotain hyötyäkin työllistymisessäkin. Kouluttaja saa rahaa ja joskus koulutus sopii työtä etsivälle. Minusta oman kurssin osallistujista työllistyi noin 60-70% kurssin aikana tai heti sen jälkeen. Kursseja ja työkokeiluja on erilaisia kuten osallistujiakin niin prosentti voi heilahdella kovastikin. Jossakin keskustelussa osallistujat oli pitäneet omaa kurssiaan lähinnä simputuksena ja siltä se kommenttien perusteella olikin (jos kommentit piti paikkansa).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taseet työttömänä

Maailmassa on ainoastaan kaksi täysin varmaa asiaa: aurinko nousee idästä ja tenava haukkuu hallitusta. Avaappas kerran... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

26.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi