Aloita uusi keskustelu

Teen minäkin töitä, en vain kehu sillä koko aikaa

Aloittaja: Luova ei ole aina laiska, tiedätkös? Oma elämä 11.9.2019 17:56

Mua pistää päähän aika lailla itseään koko ajan ylistävät tyypit. Tarkoitan tällä omaa työteliäisyyttään rummuttavia tapauksia.

Voi peeveli mikä meteli, jos joku käy ansiotyössä, herää vähän aikaisemmin ja tulee takaisin kello 16:een mennessä autokuormallinen shipsejä ja muuta roskaruokaa.

Mitä se kertoo ihmisestä, että hän nousee ylös samaan kellonaikaan, tekee samat rutiinit, pitää pitkät tauot ja raahautuu seuraavina päivinä samoihin kuvioihin? Mielestäni ei ainakaan ahkeruudesta ole kyse, pikemminkin urautumisesta ja näköalattomuudesta.

Tuo samainen autoileva duunari nostaa häntänsä korkeuksiin: vain hänenlaisensa ovat yhteiskunnan tukipylväitä. Hän saattaa mennä illalla poikansa jalkapalloharkkoihin, olla pikkutoimitsija ja voi mikä meteli siitäkin! Olen niiiiiiin peevelin ahkera. Minunlaiseni kannattelevat tätä yhteiskuntaa.

Näitä tyyppejä kuulostellessa menee hymyn puolelle kumminkin. Mitä muuta sinun ahkeraan elämääsi kuuluu? Miten mittaamme hyödyllisyyttäsi esim. 50 vuoden päästä? Jääkö tuosta tohelluksestasi muuta kuin pitkä hiilijalanjälki? Geeniperimä? Samanlaisia mekastajia ja shipsien syöjiä taitaa jäädä jälkeen. Harmaita huutajia, loppujen lopuksi.

Pilkkaat helposti luovien alojen edustajia. Mutta oikeasti, kummasta jää muisto jälkipolville? Kulttuurintekijöistä jää jokin jälki, mutta huudoista ja meuhkaamisesta vain hetkellinen kohahdus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 17 / 17 viestiä

yepp, työtä voi olla muutakin kuin että aamulla mennään ja iltapäivällä tullaan. voihan se olla että joku vain näytteleekin käyvänsä töissä. ja jos toisella on aikaa päivisin hengailla kaupoilla jne. niin siitäkö haukutaan selän takana sitte.
=O XDD

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harvasta taiteen tekijästä tiedetään 100 vuoden kuluttua mitään, mutta esim.rakennusmiehen käden jälki näkyy parhaimmillaan satoja vuosia, myös monen muun alan tekijän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennukset homeisia heti rakentamisen jälkeen, haisevat pahalle, kulmat vinot, valtavasti ongelmia heti luovutuksen yhteydessä.

En kehtaisi sanoa ääneen olevani rakentaja ammatiltani. Luulisivat suden tekijäksi, lusmuilijaksi ja huijariksi, joka vedättää hyväuskoisilta rahat.

Jos hyviä rakennuksia on olemassa, ne ovat satoja vuosia vanhoja. Muut ovat sekundaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Minun ei onneksi tarvitse kärsiä jokapäiväisen työn ikeen alla. Minä vain lenkkeilen, sauvakävelen ja nautin elämästäni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillälailla. Dementiahiihtoa en toistaiseksi vielä harrasta, vaan vielä mennään rullaluistellen ja talvella suksin.
Vaan kyllä on kommee jo Kuusamon ruska, tulkaahan nauttimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin nämä eläkkeelle jääneet ns "automiehet" kun kehuvat töissä ajaneensa niin paljon kilometrejä ettei mitkään mittaukset riitä. Kerran laskin huvikseni erään "huippukuskin" kehumat kilometrit niin ukko oli ajanut joka ainoa tunti eläessään 19 km. Itse vielä uskoi siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laiska töillään kehuu, mutta pitkässä juoksussa on viisaampaa luoda itsestään kuvaa ahkerana tekijänä kuin vain hiljaisuudessa tehdä tarvittavat tehtävät. Tiukan paikan tullen yritys haluaa pitää juurikin ne, jotka ulospäin näyttävät suorittajilta.
En itsekkään arvosta suorituksillaan retostelijaa, mutta hiljaisia puurtajia ei nykyajan työelämässä arvosteta,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että autoileva duunari, hmm, eipä ole autoa työmatkoilel ja tulee 20-30 kilsaa päivässä pyöräilyä kun on eri puolilla kaupunkia asiakkaita ja on fyysisesti raskast, ei tuu huueltua mutta tiedän että olen ahkera ja tunnollinen. Jää kyllä aikaa harrastuksiinkin mutta muistan levätä.

Todella luova olen, teen työtäni koska tykkään siitä ja pakko tehdä että tulee toimeen. Kummallinen aloitus, ettei vaan olisi kateutta ja katkeruutta sinulla joitain kohtaa.

Kumma juttu että en siltikään pilkkaa muita työntekijöitä enkä edes työttömiä kun ei ole tarvetta sellaselle, en osaisi edes olla sellanen kun osaan olla vaan oma itteni joka ei leimaile ja yleistä kuten tunnut itse tekevän.

Oletko itse täydellinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, mutta moni ansiotyössä käyvä todella jättää jälkensä verotietoihin ja kerättyihin veroihin, joiden turvin moni luova tekee sitä luovaa työtään nostaen taiteilija-apurahaa tms. Meitä kaikkia tarvitaan ja kaikista jää jokin muisto. Ei pölyttyneet kirjat lämmitä taiteilijan nukuttua ikiuneen, jos hän on elinympäristössään eläessään ollut ns. hankala tyyppi.
Lämpö, reiluus ja aidot tunteet ja aito kanssakäyminen jäävät ihmisten mieleen. Ei pieni riitakaan ole paha asia, jos riidan pystyy antamaan anteeksi ja hyväksymään ihmiset omina itsenään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EIIH,
et olisi nappuloissa vapaaehtoisena, elleivät omat tenavasi siellä muita potkisi. 43 vuotta työtä, millaista? Kehitätkö yhteisöäsi muuten? Mitä sinusta jää jäljelle, siis oma puumerkkisi? Keksitkö yhteisöä parantavia juttuja? Ideoitko parempia asioita myös niin, että niillä on sinua ja nappuloitasi pidemmälle yltäviä vaikutuksia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta, mutta kaikki haluavat tuntea elämänsä merkitykselliseksi, nekin harmaat puurtajat. Vaihtoehdot ovat vähissä, kun meidät työnnetään yhteiskunnan toimesta kouluputkeen. Jos ei ole mieleltään erityisen avoin ja innovatiivinen, niin sitä menee vaan virran mukana sen enempää vastaan hangoittelematta.
Minäkin olisin halunnut taidealalle, mutta päädyin piirtelemään teknisiä piirustuksia. Anyhow, saipahan piirtää...
Ei näiden uraputki-ihmisten kehumisista kannata piitata. Hekin vaan haluaisivat olla jotain ja jättää jonkin jäljen itsestään tähän maailmaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkeyhtiöillä on 250 miljaardia sijoituksissa. Tuli mieleen että eläkeyhtiöt voisivat rakentaa Helsinki-Oulu junaraitee... Lue lisää...
Kulutuspinta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille