Aloita uusi keskustelu

Suomi 100 krapula

Aloittaja: Oma elämä 6.12.2017 10:24

On juhlia jotka jakavat kansalaisia enemmän kuin yhdistää. Joulu saattaa saada perheettömän tuntemaan itsensä vielä yksinäisemmäksi kuin normaalisti. Vappuna työtön kokee olevansa paitsiossa työn juhlasta, varsinkaan jos ei ole nykyinen tai entinen opiskelija.

Suomi satavuotis bileet pitäisi nyt ainakin paperilla olla kaikkien juhla. Mutta onko se sitä äärioikeiston rehvakkaalle klanipäälle, joka haluaa demokratian tilalle oman epämääräisen aatteen. Tai onko Suomi sata juhlat syrjäytetylle työttömälle vähemmän hohdokas kuin linnanjuhlissa kekkuloivalle kansakunnan kermalle.

Ainakin markkinatalous ottaa juhlista sentään kaiken irti. Mikäpä on kuluttajan pyyhkiessä takamustaan Suomi 100 vessapaperiin tai ahtaessaan kupuunsa epäterveellistä Suomi sata silavaa. Vai olisiko sittenkin edes yhtenä päivänä mahdollista unohtaa kansakunnan eriarvoistuminen ja kansallisomaisuuden myynti rajojemme ulkopuolelle. Ymmärtää, että pienen kansakunnan voima on vain ja ainoastaan sen yhteneväisyydessä muulloinkin kuin sodan melskeissä.

Kaikesta huolimatta, hyvää synttäripäivää Suomi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 17 / 17 viestiä

Paras Suomi 100 palkinto saatiin jo vuoden 1991 jouluna. Ja tämän vuoden antikin oli ihan reilun puoleista. Kotiin niitä tapahtumia ei märisijöille voi tuoda, vaan oma ruho pitäisi nostaa sohvalta ylös ja mennä sinne missä tapahtumia on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä viihtyisit paremmin itäisessä naapurissa tai jossain bantutasavallassa. Suomen olot ovat sentään keskimäärin parhaat maailmassa ja huono-osaisellekin lupaavammat lähtökohdat kuin monessa muussa paikassa. Tarkista näkökulmasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissa sanotaan:"Ehkä viihtyisit paremmin itäisessä naapurissamme Suomessa, jonka leipäjonot opettaisivat sinulle jotakin oikeistolaistuneen yhteiskunnan eriarvoisuudesta."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suomi satavuotis bileet pitäisi nyt ainakin paperilla olla kaikkien juhla. Mutta onko se sitä äärioikeiston rehvakkaalle klanipäälle, joka haluaa demokratian tilalle oman epämääräisen aatteen."

Ymmärrän tuon täydennystehtäväksi, täydennettynä:

Suomi satavuotis bileet pitäisi nyt ainakin paperilla olla kaikkien juhla. Mutta onko se sitä äärioikeiston rehvakkaalle klanipäälle tai äärivasemmiston klasinrikkojille ja hevosten mukiloijille, jotka haluavat demokratian tilalle oman epämääräisen aatteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hyvä aloitus Tenavatähdeltä. Paljolti näin ne näreet ovat synttäreitään viettävässä Suomessa. Eriarvoisuus ja yksittäisten kansalaisten köyhyys vain koko ajan lisääntyvät valtakunnan eliitin porskuttaessa ja hörppiessä samppanjaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Surullinen aloitus, yrittää kosiskella protestimielialaa kuten aina. Pyllyn pyyhkiminen Suomi 100- vessapaperiin ei hetkauta ketään, paremman väen kekkulointi vielä vähemmän. Näyttää, että loputtomasti surrannut katkeruuden aggregaatti vetelee viimeisiään, hihnapyörä klonksuu pahasti.

No ei se mitään, täytyy uudistua ja yrittää puhaltaa katkeruutta kehiin uusin keinoin. Kansansuosio on petteliäs kaveri, juuri kun se on vannonut uskollisuuttaan, se heilasteleekin kohta aivan muiden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos jokaisesta asiasta pyrkii kaivamaan esille negatiiviset puolet, niin onko asiat todellakin huonosti vai olisiko silloin syytä säätää omaa perspektiiviä vastaamaan paremmin vallitsevaa todellisuutta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tenavatähdenkin kannattaisi joskus vaihtaa punaiset linssinsä sinivalkoisiin ja nähdä asiat jostain muusta kuin täysin mustasta näkökulmasta. Suomi on tosiassa yksi maailman parhaista valtioista asua ja elää kuten olemme jo kuulleet monestakin suusta, tänäänkin. Mieti sitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärin juhlittu ja liian vähän negatiivisia asioita nostettu esiin. Miksi emme voisi tänäkin päivänä rypeä itsesäälissä ja muistella mennyttä sataa epäoikeudenmukaisuuden sekä häpeän vuotta?

Maamme ulkopuolelta tuleviin onnitteluihin vastauksena olkoon tämä: aihetta juhlaan ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsenäisyytemme juhlapäivänä pitäisi sisimmässä tuntua samalta, kun Suomi voittaa maailmanmestaruuden jääkiekossa: Ääni vapisee liikutuksesta, kyynel vierähtää poskelle, kun riemun ja ylpeyden tunne on lähes sietämätön.

Mutta huoli ja pelko ei väisty mielestäni edes tänä juhlapäivänäkään, sillä uusia vaatimuksia ja rangaistuksia on luvassa ensi vuonna meille työttömille. Miten selviän ja jaksan, kestääkö mielenterveyteni, tätä pohdin unettomina öinä. Olenko minä työtön edes itsenäinen, vaiko työvoima- ja sosiaaliviranomaisten holhouksessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jopa itsenäisyytemme 100-vuotisjuhlinta toteutetaan siten, että maan eliitti juhliin frakeissaan ja iltapuvuissaan ja tavallinen kansa maksaa juhlinnan kustannukset. Onko siis ihme, jos nuo juhlintaan kehottavat korulauseet tuntuvat hieman teennäisiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tsuhnat ovat katkeraa kansaa. Tekipä kuka tahasa juhlat, niin aina väärin. Jollaki on hampaankolossa. Tämäki on vapautta, kun saa arvostella toisten kirjotuksia. "Joissaki "temokratioissa" se ei oisi mahollista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on niin että koko tämä Suomi 100 -juhlinta on toteutettu verovaroilla.

Kansan selänahasta on koko touhu. Poliitikkoelittii syö ja juo kansan kustannuksella.

Ja kansa seisoo leipäjonoissa.

Tämä on sieltä ja syvältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Politikkoelitii törsää kansan kustannuksella ja leipäjonoissa nähdään nälkää .vanhuksilla vaipat loppuu ja kuolevat nälkään sipilä mijunääri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun katsoo päivän mediaa, niin kaluunaherrat komeine kuvineen ovat korkeimmalla pallilla tätä Suomea rakentamassa.
Siinä tavallisen kansan työ maamme hyväksi jää kauaksi kaluunoitten varjoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikesta huolimatta? On varmaan niin, että ei jokaiselle löydy sitä hehkua, jota media suoltaa joka tuutista. Krapulaa me sairastamme ensi vuonna, kun on "pakko" muistella vuoden -18 tapahtumia. Voi olla, että olenkin väärässä. Juhlaparaateja ja kunniavartioita ym. nähdäänkin. Kysytäänköhän veronmaksajaa apuun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Saisipa sitten joskus edes jotain. Ettei vaan jää ilman sitä kaikkea, mitä muut saavat ja minä en. En ala. Mulla nyt su... Lue lisää...
Osittain myöhennetty...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi