Aloita uusi keskustelu

Suomalainen nimi on valtava etu Suomen työmarkkinoilla

Aloittaja: äss-elättäjä Oma elämä 21.10.2019 10:09

YLEn uutisen mukaan tutkija lähetti tuhansia hakemuksia tutkiakseen vierasperäisten nimien vaikutusta työnhakuun. Suomessa on satojatuhansia työttömiä "tutkijoita", jotka lähettävät omilla nimillään vuosittain kymmeniä ellei jopa satoja hakemuksia. Luulen, että tämän suuren tutkijajoukon havainnoista voisi päätellä tiettyjen asioiden hankaloittavan työnhakua : liian nuori, liian vanha, liian kokenut, ei kokemusta lainkaan. Seliseliä löytyy. Julkisuudessa sitten riepotellaan näitä "tutkijoita" laiskoiksi, vätyksiksiksi, eläteiksi. Helppo mätkiä maassa makaavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 54 viestiä

Suomalainen nimi Ohisalo on kullanarvoinen suositus missä päin maailmaa tahansa, kaikki ovet avautuvat ja lasikatot murtuvat. Myös nimi Tuppurainen on kantajalleen oikea taivaanlahja, ja on niitä muitakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsinkielisellä nimellä saa paremmin töitä kuin suomenkielisellä. Ainakin siellä, missä vaaditaan molempien kotimaisten kielten taito.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kuuna päivänä ottais korkeasti koulutettua töihin.Palkkavaatimukset on ministerien luokkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkimuksessa katsottiin ruotsinkielinenkin nimi suomalaiseksi nimeksi.

Siksi olisikin mielenkiintoista tietää, kuinka paljon haastattelukutsuja työpaikkahakemuksiinsa saavat esimerkiksi Ahlgrenit, Lundbergit, Palmrothit, Hagertit...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Romani-nimi estää tutkitusti vieläkin enemmän kuin somali-nimi, sillä viime vuonna tehdyssä vastaavassa tutkimuksessa yksikään hakemuksista ei johtanut edes työhaastatteluun eli tulos oli puhdas nolla. Ylen aamussa Jari Sarasvuon kanssa oli keskustelemassa romani Mikael Ärling, joka kertoi vaihtaneensa etunimekseen Mikael, mikä auttoi saamaan työpaikan, sillä se toi mielikuvan suomenruotsalaisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei nimi miestä pahenna,jos ei mies nimeä !

Tämä vanha (perus-) suomalainen sananlasku pitää edelleenkin paikkansa
Mutta miksi se aivan tutkimuksinkin piti osoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne jäisivät "oikeittenkin" töitten tekemiset vähäisiksi ellei asioita olisi ensin tutkittu eikä tutkittaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumma, kun minä olen tiennyt tuon aina ilman tutkimustakin. Joku pizzerian ulkolainen työnantaja voisi suosia ulkolaista tekijää (lähinnä palkan takia), tuskin kukaan muu siis alkaisi suosimaan, ehkä voi ottaa haastatteluun, siinä se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä tutkimus tehtiin koe mielessä, että vaikuttaako nimi että pääsee työhastatteluun?. Näköjään vaikuttaa hyvin paljon. Mutta tehtiinkö tutkimus perusuomalaisten vuoksi?. PS on vaatineet että ensin pitää työllistää suomalaiset, jos ei suomalaiset riitä niin sitten ulkomaalaista työvoimaa vasta suomeen.
Tämä tutkimuksen mukana meni PS:ta yksi politiikan teko keino pois, kun tutkimus osoittaa selvästi että suomalaiset työllistyy ensin, ja vielä niistäkin joilla on aito suomalainen nimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuossa mitään uutta. Jo kymmenen vuotta sitten kun jäin 58 v eläkkeelle oli meidän talossa tapana kun uusia työntekijöitä osastolle haettiin, hakemukset käsiteltiin aamupalaverissa kaikkien osastolaisten kesken . Kun paperissa kalskahtikaan ulkomaalainen nimi nakkasi päällikkö automaattisesti hakemuksen roskiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritetäänkö tällä tutkimuksella tarkoitushakuisesti vaikuttaa siten, että suomalisen nimen omaavia alettaisiin syrjimään työnhaussa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suorastaan virkistävää kuulla yrittäjien olevan sitä mieltä, että työtön voi jatkaa lepuuttamista yhteiskunnan varoilla, kunhan lähettää tyhjänpäiväisiä hakemuksia omalla rehdillä suomalaisella nimellään. Jokainen työhakemus on tavallaan lomalappu yhteiskunnalta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkimuksesta näki myös, että kansallisuudesta riippumatta miehiä syrjitään haastattelukutsuissa. Lisäksi, kun tiedetään, että samaa syrjintää tapahtuu vuokra-asuntojen jaossa ja peruskoulun arvosanojen annossa, niin sitten on hyvä tekopyhästi hurskastella ja ihmetellä, että miksi Suomessa syntyneet nuoret miehet meinaa syrjäytyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei paljon tarvi järkeä tutkia sitä, että mitenkä se suomalainen nimi kelpaa vaikka Brasilian työmarkkinoilla tai Marokon. Jos lähettää suomalaisella nimellä varustettuja työhakemuksia Etelä-Afrikkaan nin mahtaako tärpätä.
Täytyy sanoa, että tuo tutkimus on aika tyhmä mikä nyt julkaistiin. Se tosin kertoo tutkijoista ja yliopistoihmisistä aika paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylelle pääsee hyvin töihin jos on ruotsalainen sukunimi ja sattuu osaamaan vielä ruotsinkieltä, samoin maikkarilla sama meininki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puoluesuuntaisuudella on erittäin merkittävä merkitys varsinkin ylellä työskennellessä. Montako persumyönteistä toimittajaa on ylellä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persumyönteisiä toimittajia on niin vähän, että heitä ei riitä juuri muihin tiedotusvälineisiin kuin Suomen Uutisiin ja Perussuomalainen -lehteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille