Aloita uusi keskustelu

Sotiminen on vanhanaikaista asioiden hoitamista

Aloittaja: kuunnellaan kaikkia Oma elämä 28.9.2018 11:22

Näin on. Suurin osa maailman ihmisistä on sotia vastaan eli naiset, lapset, vanhukset ja vammaiset. Heidän ääntään ei vain kuunnella tarpeeksi. Obama oli aivan oikeassa: hyviä ihmisiä on ja hyvän puolesta kannattaa pitää ääntä - siten ja vain siten maailma muuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 592 viestiä

Mutta jos on tarpeen korjata ”historiallisia vääryyksiä”. Jostain syystä niitä onkin kertynyt venäjälle putinin mukaan kosolti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neuvostoliiton hajoaminen, Yhdysvaltojen teknologinen ja taloudellinen johtajuus, Naton turvaama rauha, EU josta putinin euraasian unioni on 9 %, venäjän jälkeenjääneisyys, fyysisten ja henkisten pääomien pako venäjältä, se että kukaan ei edes huomaa venäjää ellei se räyhää ja uhkaa ydinaseillaan ja ruoki diktatuureja, jotka tappavat kansalaisiaan. Siis aina on aihetta putinilla sotaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Armeija on hyvä työllistäjä, miljoonat saavat palkkansa tavalla tai toisella aseteollisuuden ja armeijoiden toimesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se sitä. Ja kaikkialla maailmassa armeijat työllistävät. Mutta nyt olisi jo korkea aika alkaa ajatella yhteistä planeettaa ja sen tilaa tällä hetkellä. Voitaisiinko jättää aseiden valmistus vähemmälle ja keskittyä luonnon ja ihmisen suojelemiseen, meitä kohtaavan ilmastonmuutoksen vaikutusten ennalta ehkäisemiseen? Meillähän on jo monenlaista teknologiaa ja viisautta monessa maassa, mitä voisimme käyttää ja keksiä näille aetehtaillekin uusia tuotteita tähän tarkoitukseen aseiden sijasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja armeijassa töissä oleville riuskille miehille olisi hommia siviilipuolella niin paljon, kuin haluavat tehdä. Ei siihen aseilla leikkimiseen järkeä tarvita, eikä "sokeaan tottelemiseen", mitä niillä pelikentillä vaaditaan. Nythän itketään sitä, että ulkomaalaiset tulevat viemään meidän työt, rakennustyöt esim. menevät virolaisille jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Putinin Venäjä ei ole tavoitteitaan salannut: Kenraali Makarov ja euraasialaisen geopolitiikan linja luonut Moskovan yliopiston professori Dugin kollegoineen ovat käyneet karttoineen meilläkin luennoimassa Suomen tulevasta asemasta. Venäjä haluaa paluuta 1800-luvun imperialistiseen ajatteluun, jossa suurvaltaa ympäröi sille alisteisten valtioiden turvallisuuspuskuri ja luonnollinen nautinta-alue. Venäläisen käsityksen mukaan, Venäjällä on näillä alueilla erivapaus kävellä ylitse paikallisten lakien ja päätöksenteon, sekä hyödyntää taloutta ja sotilaallista asemaa parhaakseen katsomalla tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, miksi Venäjä näkee Naton uhkana ja miksi Venäjä ei voi tehdä sotilaallisia toimia Nato-maissa, on Nato-maiden turvana olevat Yhdysvaltain, Ranskan ja Iso-Britannian ydinaseet, ei konventionaaliset aseet. Ydinaseet ovat puolustuskyvyn korkein taso, jota Naton ulkopuolisilla mailla ei ole turvana eikä pelotteena. Jos Natolla ei olisi ydinaseita, tuskin Venäjä kokisi Natoa sellaisena uhkana kuin mitä se nyt tuntee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämä ole kenenkään uskottelua kenellekään, vaan ihan pelkkää järkipuhetta. Onko toisten ihmisten tappaminen tai tappamiseen yllyttäminen terveen ihmisen hommaa??? Sehän rikollista toimintaa kaikkialla. Eikö se ole ihan selvää! Poliisit omiin töihinsä ja tehdään mekin vain ne omat oikeat työmme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sotimien alkoi luultavasti jo "kivikaudella" jolloin keräilijä kansat ja viljelijät ottivat yhteen. Viljelijat tai kasvattajat suojelivat omia tiluksiaan kerälijöitä ja metsästäjiä vastaan. Sitten kun kaupankäynti syntyi niin taistelutkin laatuivat.

Niin kauan kuin maailmassa on omahyväisiä vallan haluisia ihmisiä, niin kauan me maailmassa sodimme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivot kyllä ovat kivikautiset! Vuorokaudessa suomi olisi täysin polvillan! Ilmapuolustus tuhottu piiput viännelty solmulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksipä siihen hommaan ei pikkuvaltion kannatakaan tuhlata. Olisi paljon mielekkäämpää käyttää siitä säästyvät varat vaikka vanhusten huoltoon ja panna ulkopolitiikan osaajat lisäkursseille opiskelemaan lisää väkivallattomia ongelmien ratkaisukeinoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos Suomen armeija ajettaisiin alas ja sen jälkeen itänaapurista tulisi uusi armeija ja johto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huono idea. Silloin venäjä hyökkää Suomeen mikä lienee toiveesi. Fiksumpaa on liittyä puolustusliitto Natoon. Vähällä rahalla säilyy itsenäisyys!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tässä kukaan toivo venäläisten tai muidenkaan hyökkäystä. On vain ihan tyhmää pitää yllä maailmassa tällaista ongelmien ratkaisumuotoa, mille mikään maa ei lopulta anna minkäänlaista arvoa, vaan haluaa pysyä siitä täysin erossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtion voima ja vaikuttavuus on vahvassa armeijassa. Isokin valtio jää syrjään, jos armeija on heikko, pienehkö , köyhä valtio porskuttelee, kun on vahva armeija + hyvät aseet. Tällä vuosikymmenellä on valmistettu enemmän aseita kuin koskaan. Ei mahtanut .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi