Aloita uusi keskustelu

Sananvapaus näennäise

Aloittaja: Ihmisoikeuksien asialla Oma elämä 21.7.2019 09:12

Sananvapaus voi olla näennäinen ja harhaanjohtava. Joku media voi hyvin linjata julkaisunsa puolueellisesti johtamaan harhaan, ja sitten sanoa, meillä on sananvapaus, kaikilla on vapaus sanoa ja siksi tämä on yksi ainoa totuus. Fakta on se, että media linjaa mitä julkaisee ja kenen eduksi. Kaikenlainen moderointi tulisi siis lakkautttaa, koska se rikkoo sananvapautta. Ainoastaan yksityishenkilöiden nimet tulisi moderoida pois, jotta ei tulla omia asioita ruotimaan julkisesti. Sekin on ollut nykyään trendi somessa. Myöskin kielenkäyttö kuuluu moderoitaviin, mutta sielläkin niin, että teksti vain korjataan siltä osin ja julkaistaan sitten. Media saattaa antaa illuusion sananvapaudesta mutta todellisuudesta rajoittaa sitä ihmisoikeutta todella paljon.
Millaisia yhteiskunnallisia medioita ja foorumeita on joissa kansalainen saa sanoa mitä on mieltä ilman että joku moderoi pois sen mistä ei tykkää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 67 viestiä

Tänään se sitten varmistui. Uutisoidun kyselyn mukaan sananvapauden kavennushalu keskittyy Suomessa SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden kannattajiin. Kyseessä eivät siis ole pelkästään television ja radion noihin puolueisiin kallellaan olevat toimittajat, jotka kertovat miten saa ajatella, vaan lähes kolmasosa kansasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta Kaleva poistaa nettisivuiltaan ne nykyisen poliittisen linjan jutut joihin joku esittää "liian" perusteltua kritiikkiä. Se kertoo omalta osaltaa kuinka sanan vapauteen suhtaudutaan.

Vapaus on vain median vapautta - ja valtaa. Jos seuraa pelkästää medioita, tuntuu ettei Suomessa enää ole yliopistoja ja sen akateemisuutta. Ihmiset ovat ostettu eikä vapaita journalistejakaan ole. Yhteiskunnalliset päätökset tarvitsisivat tutkijoita eikä totuuden kieltäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjällä on monipuolisempi media tutkivine toimittajineen, mutta tv valtiollinen julistaja ns vastuullisena mediana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se sanan vapauden rajoitus Kalevan Juttutuvassa toimii! Joutavaa paska kyllä julkaisevat, mutta kansaisten veronsa maksajien totuuksia nykyajasta EI JULKAISTA! Eikä Supoa ja KRP:a saa arvostella noita isopalkkaisia vetelyksiä. Joiden esimiehet ovat rikosedesvastuussa olleet. Tosin läpi sormien isoa eläkettä / palkkaansa NAUTTIMAAN PÄÄSTETTY!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dosentti OlliPusa kirjoittaa oikeamedia.comissa Saksan lehdissä paljastetusta afrikkalaistenn uudesta ryntäyksestä eun sopimana, mikä on skandaali, mutta Suomen media on vaiti. Rinteen hallitus mukana. Tällaisissa asioissa pitäisi työntää mikrofoni suuhun ja vaatia selitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Todellisuudessa suomessa on 2 mediajohtajaa joiden päätoimittajat määrää sama taho. Ihmisten oma ajattelu jätetään narikkaan ja uskotaan kaikki väitetty totuutena. Se johtaa vääjäämättä omaan hyvinvointiin negatiivisesti. Joku toki pärjää ja hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sana voi olla vapaa, mutta jostakin syystä media toistaa itseään koko ajan. Valtamedialta puuttuu itsekritiikki kokonaan varsinkin kun kyse on talouspolitiikasta tai yleensä suurista asioista. Esimerkiksi työllisten määrä ei voi olla itsetarkoitus eikä se johda suinkaan automaattiosesti hyvään valtiotalouden tilaan. Työllisten määrä on oikea kun työvoiman kysyntä on aitoa ja se pääosin tyydyttyy toimialakohtaisesti. Valtioneuvoston tehtävä on sopeuttaa lainsääsädntöä siihen mikä on totta eikä muuttaa maailmaa omaksutun talousidealismin mukaan.

Sananvapauden sijaan olisi puhuttava kyvystä ilmaista itseään vapaasti ja sen jälkeen mahdollisuudesta käydä keskustelua ja muuttaa asioita. Valtamedian asema on oleelinen silloin kun tulee tarve tehdä muutoksia. Lehtien puolueettomuus on muuttunut konsensukseksi ja kritiikittömyydeksi. Yleistämisestä on tehty itsestään selvä lähtökohta kun pitäisi rajata ilmiöitä jolloin kritiikin esittäminenkin olisi helpompaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa ei ole enää mitään alustaa missä sananvapaus toteutuu täysin. Pahin kirjoitusten poistaja ja kirjoittajien rankaisija on facebook, mutta todella lähellä sitä on myös sanomalehtien kommentointiosastot. Yllättäen suurinta sananvapautta lehdistössä tarjoaa Helsingin Sanomat, kun taas esimerkiksi Kaleva rajoittaa todella rankasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hesarin salailusta professorin mietteet oikeamedia.comissa. Kannattaa lukea ja miten uutisointi samaa kuin ennen Neuvostoliitossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä höpötä. Oikeamedia on persujen media, ja kommentit siellä ovat perusuomalaista junttimeininkiä kuten Hesarin nimittely "pradaksi" ja uutisointi muka samanlaiseksi kuin entisessä NNeuvostoliitossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luin iltayöstä Juttutupaa ja hetken oli asiallinen aloitus demarpoliitikosta.
Ehdin siihen kommentin kirjoittaa mutta hetken päästä koko keskustelu oli poissa.
Ihme suojelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikään ei estä sinua perustamasta sivuja nettiin. Sitten saat kirjoittaa mitä asioita haluat ja saat sitten vastata niistä, jos joku vaivautuu niitä lukemaan ja loukkaantumaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös sitä varten ole paikat mitkä tavoittaa ihmisiä helpommin, kuten tämä Juttutupa? Kuinka saat ihmiset tulemaan sinne sivustolle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tiedä kuinka moneen kertaan tämä on kirjoitettu, mutta menköön vielä...

Siis kuka ihme on koskaan edes väittänyt, että Juttutupa olisi täysin avoin kaikelle mitä mieleen juolahtaa. No ei tosiaan ole, vaan Kaleva ottaa oikeudekseen julkaista tai olla julkaisematta sisältöä mitä me tänne tuotamme. Juttutuvalla on sääntönsä ja ne lukemalla/ lukematta me annamme "sielumme" Kalevan käyttöön. Sama koskee melkein kaikkea netissä julkaistua sisältöä, joku omistaa oikeudet siihen, ja kantaa siitä myös vastuun. Kysymys ei siis ole sanavapaudesta, vaan julkaisijan linjasta.

Hassun hauskaa somessa noin yleensäkin on, että niistä aiheista mistä ei saa kirjoittaa, kirjoitetaan ja öyhötetään eniten. Kun pahimpia aivopieruja ei sitten jossain Kalevan juttutuvan tapaisessa paikassa julkaista, niin ajatellaan sen olevan sananvapauden rajoittamista. Eli vielä kerran, ei ole, vaan eräänlaista toimituksellista sisällön arviointia lehden linjan mukaisesti.

Jos jollakulla on jotain toimitusta vastaan hampaankolossa, niin kannattaa opetella kirjoittamaan sellaista sisältöä mitä lehti voi julkaista. Samoin moderaattorit voisivat ihan ajatuksella myös lukea tekstit ennen kuin painavat delete näppäintä. Olen todellakin sitä mieltä monen kirjoittajan kanssa, että monta hyvää aloitusta ja keskustelua on poistettu liian kevein perustein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo mutta Kaleva ei saisi poistaa kenenkään mielipidettä! Tai heidän pitäisi tehdä selväksi oma vakaumuksensa ja kertoa etteivät muuta julkaise ja sellaista mistä eivät tykkää. Ajatelkaa jos minä perustaisin vaikka ravintolan jossa saa käydä vain tiettyä mieltä olevat ihmiset, ja siellä saisi olla vain tiettyä mieltä. Minähän syyllistyisin syrjintään ja sananvapauden rajoittamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse asiassa ravintolalla on vapaus valita asiakkaansa, poistaa asiakkaita tai evätä tietyn henkilön sisäänpääsy. Voit ihan vapaasti kokeilla heilutella hakaristilippua ravintolassa ja tule sitten kertomaan miten kävi. Eli, ravintolalla on oikeutensa, mutta myös lakiin perustuvat velvoitteet. Sama koskee sananvapautta, missä ja miten sitä saa ja voi käyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tenavalla on toi natsi ja hakaristi aina mielessä, vaikka natsit ja kommunistit olivat Stalinin mielestä sisarpuolueita ja niiden aate oli lähes sama. Stalin vainosi niitä, jotka eivät olleet tässä asiassa samaa mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika ääripään otit esiin. Ei sielläkään mielipiteiden perusteella saa asiakkaita valita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille