Aloita uusi keskustelu

Psykologin vastaanotolla

Aloittaja: Niitä näitä Oma elämä 9.10.2019 19:28

Oletteko käyneet psykologilla? Millaisia kokemuksia teillä on heistä? Itselläni on pari keskustelukertaa, mutta kyllä voin sanoa että yhtä tyhjän kanssa. Oikeastaan aika huvittunut kokemus 😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 54 viestiä

Jos se onkin niin että ne eniten tarvisikin näitä mielenterveyspalveluita jotka vähättelevät hoitoja.Eivät uskalla kohdata sisäisiä peikkojaan vaan oireilevat ja yleensä syyttömille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumpaakahan tässä tarkoitetaan, psykologia vai psykiatria. Ensin mainittu on ihmismielen ominaisuuksiin perehtynyt asiantuntija, joka suorittaa mm. niitä "palikkatestejä". Hän ei yleensä pidä vastaanottoja, eivätkä mielenterveysasiat hänelle kuulu.
Jälkimäinen, eli psykiatri on mielenterveysasioihin erikoistunut lääkäri, joka yksityispuolella pitää vastaanottoja. Hän määrää hoitoja ja lääkkeitä, joita psykologi ei voi määrätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole käynyt vastaanotolla, mutta semmoinen kokemus -80 luvulta on että taitaa se "rami karata" joskus psykologiltakin, tuppitermiä käyttääkseni.
Elettiin -80 luvun puoltaväliä ja Hietasaaren Jaalakujan varrella olevan killan majalla oli ollut pippalot. Aamun pikkutunneilla appiukon pihalle ovikelloa soittamaan oli ilmestynyt uhkea nainen yläruumis paljaana ja pikkuhousut jalassaan apua hakien, eli vähissä varusteissa.
Oli kuulemma ollut juhlimassa naapuritontilla olevan killan tiloissa ja tilanne oli ns. "karannut hallinnasta". Oli kertonut olevansa psykologi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sisareni kävi psykologin vastaanotolla, johtuen siitä että hän oli työpaikkakiusattu. Kun tieto siitä levisi, niin kiusaajat leimasivat hänet mieleltään sairaaksi. Kuinkas muuten.
Samoin naapurin rouva oli kuullut tästä ja hän teki samoin. Elikkä puhui pihapiirissä kuinka sisareni on "hoidon tarpeessa".
Lopputulema oli se, että psykologi keskittyi vain kyselemään sisareltani hänen lapsuudestaan. Sisareni lopetti käynnit melko pian ja sanoi itsensä irti ko. työpaikasta.
Ongelma oli sillä hoidettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

liekkö parasta tilnteessa sitten lopulta ollutkin hankkiutua eroon mokoman laisesta "työympäristöstä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Täällä näyttää olevan paljon henkilöitä jotka eivät ole koskaan tarvinneet oikeasti psykologin tai psykiatrin apua. Ensinnäkin niillä on vissi ero, psykiatri on lääkäri joka saa myös suositella lääkehoitoa.
Itse en ole vielä tarvinnut sellaista mutta tiedän tapauksia joissa on tarvittu terapiaa ja lääkehoitoa jopa vuosikausia. En tiedä mihin olisivat päätyneet ilman sitä apua ja ystävien tukea. Ei kannattaisi kenenkään irvailla näillä asioilla, ollaan niin herkällä alueella kun puhutaan mielenterveysongelmista, paljon helpompi on puhua vaikkapa reumasta tai diabeteksesta tai muusta sairaudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtä tyhjän kanssa . Ota peili eteesi ja ala kertoa tarinaasi ja ongelmia suoraan peilille. Saat saman tehon , ilman turhia jeesusteluita ja huokauksia. Ja vastaus on aina sama, miten itse sen haluat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpä jos se ongelma on vaikkapa työpaikan kiusaaja/ kiusaajat?
Miten se helpottaa kiusattua, vaikka hän puhuisi peilikuvalleen päivät pitkät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen on fyysis/psyykkinen kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. On hyvä hankkia tietoa asioista, sillä sitä on tarjolla kaikille, kun vain viitsii vaivautua lukemaan.
Ihmisillä on yleensä heikko itsetuntemus, eli ei tiedetä miksi tehdään mitä tehdään. On solmuja aukaistavana, huonoja kokemuksia, jopa traumaattisia, jotka vaikuttavat ajatteluun ja käytökseen. Lapsiminä on voinut jäädä hallitsevaksi ja aikuistuminen on jäänyt tapahtumatta jne. Itseään voi muokata tahtomaansa suuntaan, jos sitä tahtoa riittää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei oo ihme miten Pohjanmaalla kaikki asiat pitää vääntää rautalangasta että asiat tehtäisiin kerralla oikein ja käytetäisiin inhimillisyyttä avuksi päätöksen teossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos se rautalanka on yli kolmemillistä, niin se vääntämien ei enää kaikilta onnistu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA:ssa on hyvin yleistä , että käydään lataamassa "akkua" säännöllisesti. Kaiketi se kuuluu tähän länsimaiseen rapautuvaan elämään. Jos Suomessa jokin onnettomuus tapahtuu, niin sinne kutsutaan heti monenlaista psykologia, koska mieli ei enää kestä paineita. Sodan aikana naurettiin ruotsalaisille, kun jokin räjähti , niin mielet järkyttyivät. Ehkäpä niitä siirtolaisia tarvitaan, koska heidän henkinen terveys on parempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sodassa monelta mieli järkkyy , eikä sieltä palaa juuri koskaan se mieleltään entinen ihminen, jos on ollut pahoissa paikoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne asiat puhumalla parane, päinvastoin ne menee enpi solmuun. siksi vältän näitä ammattiselittelijöitä. Ei käy kateeksi heidän työnsä, kuunnella nyt päivät pitkät vuodesta toiseen toisten ongelmia voimatta tehdä asioille yhtään mitään, varmaan siinä itsekkin sairastuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Psykölogin vastaanotolla kun käyt, sinun käynti ym, rkisteröidään sinun henkilötietoihin, sitten kun haet työpaikkaa niin tietosi näkyy kaikille.
Ei mitään järkeä ole psykölogin juttusilla käydä, ikävyyksiä siitä seuraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/