Aloita uusi keskustelu

Psykologin vastaanotolla

Aloittaja: Niitä näitä Oma elämä 9.10.2019 19:28

Oletteko käyneet psykologilla? Millaisia kokemuksia teillä on heistä? Itselläni on pari keskustelukertaa, mutta kyllä voin sanoa että yhtä tyhjän kanssa. Oikeastaan aika huvittunut kokemus 😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 68 viestiä

Hyvä, että ahistus lähti ja näet asiat jo huumorin kautta. Ei se hierontaa tai kuppaamista kummempaa ole, päävärkkiä vähän tuuletellaa että läatee paha poies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos se onkin niin että ne eniten tarvisikin näitä mielenterveyspalveluita jotka vähättelevät hoitoja.Eivät uskalla kohdata sisäisiä peikkojaan vaan oireilevat ja yleensä syyttömille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumpaakahan tässä tarkoitetaan, psykologia vai psykiatria. Ensin mainittu on ihmismielen ominaisuuksiin perehtynyt asiantuntija, joka suorittaa mm. niitä "palikkatestejä". Hän ei yleensä pidä vastaanottoja, eivätkä mielenterveysasiat hänelle kuulu.
Jälkimäinen, eli psykiatri on mielenterveysasioihin erikoistunut lääkäri, joka yksityispuolella pitää vastaanottoja. Hän määrää hoitoja ja lääkkeitä, joita psykologi ei voi määrätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

En ole käynyt vastaanotolla, mutta semmoinen kokemus -80 luvulta on että taitaa se "rami karata" joskus psykologiltakin, tuppitermiä käyttääkseni.
Elettiin -80 luvun puoltaväliä ja Hietasaaren Jaalakujan varrella olevan killan majalla oli ollut pippalot. Aamun pikkutunneilla appiukon pihalle ovikelloa soittamaan oli ilmestynyt uhkea nainen yläruumis paljaana ja pikkuhousut jalassaan apua hakien, eli vähissä varusteissa.
Oli kuulemma ollut juhlimassa naapuritontilla olevan killan tiloissa ja tilanne oli ns. "karannut hallinnasta". Oli kertonut olevansa psykologi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sisareni kävi psykologin vastaanotolla, johtuen siitä että hän oli työpaikkakiusattu. Kun tieto siitä levisi, niin kiusaajat leimasivat hänet mieleltään sairaaksi. Kuinkas muuten.
Samoin naapurin rouva oli kuullut tästä ja hän teki samoin. Elikkä puhui pihapiirissä kuinka sisareni on "hoidon tarpeessa".
Lopputulema oli se, että psykologi keskittyi vain kyselemään sisareltani hänen lapsuudestaan. Sisareni lopetti käynnit melko pian ja sanoi itsensä irti ko. työpaikasta.
Ongelma oli sillä hoidettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

liekkö parasta tilnteessa sitten lopulta ollutkin hankkiutua eroon mokoman laisesta "työympäristöstä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä näyttää olevan paljon henkilöitä jotka eivät ole koskaan tarvinneet oikeasti psykologin tai psykiatrin apua. Ensinnäkin niillä on vissi ero, psykiatri on lääkäri joka saa myös suositella lääkehoitoa.
Itse en ole vielä tarvinnut sellaista mutta tiedän tapauksia joissa on tarvittu terapiaa ja lääkehoitoa jopa vuosikausia. En tiedä mihin olisivat päätyneet ilman sitä apua ja ystävien tukea. Ei kannattaisi kenenkään irvailla näillä asioilla, ollaan niin herkällä alueella kun puhutaan mielenterveysongelmista, paljon helpompi on puhua vaikkapa reumasta tai diabeteksesta tai muusta sairaudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtä tyhjän kanssa . Ota peili eteesi ja ala kertoa tarinaasi ja ongelmia suoraan peilille. Saat saman tehon , ilman turhia jeesusteluita ja huokauksia. Ja vastaus on aina sama, miten itse sen haluat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpä jos se ongelma on vaikkapa työpaikan kiusaaja/ kiusaajat?
Miten se helpottaa kiusattua, vaikka hän puhuisi peilikuvalleen päivät pitkät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen on fyysis/psyykkinen kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. On hyvä hankkia tietoa asioista, sillä sitä on tarjolla kaikille, kun vain viitsii vaivautua lukemaan.
Ihmisillä on yleensä heikko itsetuntemus, eli ei tiedetä miksi tehdään mitä tehdään. On solmuja aukaistavana, huonoja kokemuksia, jopa traumaattisia, jotka vaikuttavat ajatteluun ja käytökseen. Lapsiminä on voinut jäädä hallitsevaksi ja aikuistuminen on jäänyt tapahtumatta jne. Itseään voi muokata tahtomaansa suuntaan, jos sitä tahtoa riittää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole tavannut koskaan selväjärkisiä viranomaisia
Suurin osa häiriintyneitä ihmisten kiusaajia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei oo ihme miten Pohjanmaalla kaikki asiat pitää vääntää rautalangasta että asiat tehtäisiin kerralla oikein ja käytetäisiin inhimillisyyttä avuksi päätöksen teossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos se rautalanka on yli kolmemillistä, niin se vääntämien ei enää kaikilta onnistu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko myrkyllinen ihminen? Siinä sitä onkin kestämistä henkilöllä itsellään ja eteenkin muilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yön aikana Kainuun maakunnassa ja Koillismaalla sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Pelkosenniemi ja Savukoski lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kenelle ilmainen ruokakassi kuuluu ?

Ilmainen ruoka kuuluu jokaiselle joka kehtaa sellaisen käydä noutamassa. Se on kuitenkin selvää säästöä vaikka rahaa ruo... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/