Aloita uusi keskustelu

Peliautomaattien poisto kaupoista

Aloittaja: säälistä katson Oma elämä 12.8.2019 19:04

Kannatan poistoa ainakin ruokakaupoista saisi niilläkin roposilla kassiin enemmän tärkeää ,kuin että survoo automaattiin.Ainakin jäisi yksi houkutus pois rahan haaskaamisesta turhuuteen.Uskon että vanhuksillakaan ei tulisi mentyä pelihalleihin joten eläke säästyisi, kun yksi houkutus ois vaikeamassa paikassa, kuin joka kaupan parhailla paikoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 122 viestiä

'Satakaksikymmentä vuotta kanan parhaaksi.' Kun holhamaan on alettu, holhotaan sitten hamaan hautaan saakka. Peliriippuvaiset talutusnuoraan ja tietyn puolueen hoiviin. Tämä on seurauksena, kun vastuuta omasta elämästä ei tarvitse ottaa, vaan sen voi sysätä yhteiskunnan harteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä hallitus ei tee mitään pelilaeille. Rinne lupaa muutoksia, mutta ei oman hallituksensa aikana. Rinne ei halua luopua peliautomaattien tuottamasta 300 miljoonasta eurosta, helposta rahasta. Rinteelle käy lainmuutoksen siirto seuraavan hallituksen kontolle, missä SDP ei tule olemaan mukana.

Veikkauksen tuottojen rahanjako on ulkoistettu budjetista. Eduskunta ei halua tulla taistelutantereeksi, jossa yksittäiset irtiotot olisi jatkuvaa (pers.kroonista).

Puolueiden edustajat pitävät kauhuntasapainoa jakaessaan varoja omille järjestöilleen ja laitotoksilleen (vrt.Reumasairaala).

Peli- ja alkoholiriippuvaisten hoito on silkkaa kosmetiikkaa. Verotulot ovat asian ydin. Tuki kulttuurille, taiteelle (ja hevoshoidolle) kuuluisi hoitaa budjettivaroin, mutta valtio on keksinyt tavan hoitaa varojen siirron omalla tavallaan. Silti aina joku kansanedustaja keksii omalle tukiryhmälleen lisärahoituksen tarpeen. Tukkanuotta eduskunnassa on valmis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joka kaupassa,baarissa,kuppilassa pitää olla tämä automaatti,niin voisiko sen edes laittaa semmoiseen eristettyyn tilaan,johon meno ois ehkä pieni kynnyskysymys ja lapset ei sinne uskaltais mennä,siis edes pientä apua peliriippuvaisille .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni pelaa eläkkeet hedelmäpeliin ja joutuu sitten ruokaa hakemaan ruokajonoista tai kirkon hyväntekeväisyydestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdessä kaupassa on kone, mistä saa kahvia bonuskortilla ja rahalla myös. Se olisi viisainta poistaa, kun on jatkuvasti huollossa, kun ei toimi ja jumissa on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ymmärrättekö, että pelikoneiden poisto poistaa samalla tuen sosiaaliturvasta ja nuorten urheilusta vastaavilta yhdistyksiltä, yhteensä 300 miljoonaa euroa vuodessa. Ymmärrättekö, että kauppa saa niin hyvän korvauksen koneista, että niiden poisto korottaa ruoan hintaa monta prosenttia? Suo siellä, vetelä täällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yksi kone per kauppa?
harmin usein ne koneet kerää ympärilleen melko epämääräsen olosta poppoota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulle on yhdentekevä asia poistetaanko peliautomaatteja kaupoista vaiko ei mutta jos poistetaan sillä verukkeella jos joillakin on ongelmia pelaamisen kanssa niin silloin mennään metsään. Tuolla logiikalla pitäisi poistaa alkoholijuomat ruokakaupoista, kioskeista ja erityisesti huoltoasemilta ja myynti sallittaisiin vain Alkoissa. Samalla logiikalla pitäisi poistaa myös tupakkatuotteet elintarvikeliikkeistä ja sallia niiden myynti vain tupakkakaupoissa.
Jos jollain pienellä osalla kansalaisia on ongelmia pelaamisen kanssa niin tarviiko siitä koko kansa ikään kuin kärsiä? Mieluummin lähtisin kieltämään pikavippit ja niiden tarjoamisen koska peliongelmainen turvautuu useasti niihin ja sitten ollaankin jo hankaluuksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halvemmaksi tulisi ammattipelaajille ostaa läppäri ja hommata siihen pelit. Ilman nettiyhteyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppiaille pelikoneen pidosta maksetaan 4500 euroa/kone ja käydessäni tänään k- kaupassa, niin käytävällä neljä pelikonetta eli varsin sievoinen summa kauppiaille lohkeaa vuositasolla.
Tietysti pelikoneiden haltija eli veikkaus vielä iloisempi, sillä on laskettu yksi pelikone vie 30 000 euroa pelaajilta eli veikkaus kiittää ja taputtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa K-KETJUN liikkeissä olla eniten näitä ongelma pelaajia. Ja K-kauppias vain huijaa ja ahnehtii. Pois koneet vain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monelle ammattipelaajalle se on elämän lähde.Ne tietää ja ne kaiken muistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelikoneet poistuvat kaikkialta, jos kukaan ei niitä käytä.
Mielestäni jokaisen ihmisen kannattaisi miettiä omissa sisuksisaan riippuvuuksiaan ja sitä, miten niitä hallitsee.

Markkinatalouden raadollisuus on kova maailma. Sen ainoa tehtävä on kyniä rahat pois ihmisen lompakoista. Liian moni ihminen ei enää osaa, halua, tai uskalla olla jämy.

Vaikka ihan hyvin riittäisi päätös, että enpäs nyt pelaa, enpäs vedä röökiä saatika juo viinaa. Sitten kärsis pois vieroitusoireet ja naurais päälle, kun oman elämänsä sankaruus aukeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelikoneet pois kaikista julkisista tiloista! Kansalaisaloitteeseen nimi. Terveyden ja vähävaraisten ihmisten puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä yksi peliriippuvainen,auttakaa minua,jos ne masiinat saatais pois kaupoista,asiointi olisi yhtä juhlaa ja toisihan se kauppiaallekin lisää rahaa ostosten muodossa,kun ei tarvi miettiä,että rahat riittää peliin !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrän,sama täällä jossain määrin.Jos paikkakunnallasi on halpahalli,käy siellä kun se on ainoa kauppa jossa ajatellaan myös ongelmaisia asikkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käykääpä allekirjoittamassa kansalaisaloite,joka koskee peliautomaattien poistoa kaupoista,allekirjottaneita on jo lähes 27000 ja kuukausi aikaa kirjoittaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti kaikki pelikoneet pois kauppojen aulasta,säästyis monelta isot rahat muuhun elämiseen.Samat mummot ja papat syytää viimeiset pennosensa niihin pirunhoukuttimiin ja jopa alaikäiset pojan klopit,joita kassa ei ehdi seuraamaan,jossakin vaiheessa ovat myös he peliriippuvaisia.Minusta vastuu on myös kauppiaalla,koska raha sanelee tässäkin suurta osaa,kauppa saa siitä sievoisen osan ja mummon maitopurkille kertyy helposti 10e hintaa,euro kassalle ja 9 e peliin :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samat piirit jotka ajaa peliautomaatteja pois marketeista vaatii, että Alkontuotteet pitäsi siirtää Marketteihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi