Aloita uusi keskustelu

Pankki kiimassa säähtöihini

Aloittaja: Poju petele Oma elämä 16.5.2019 21:00

Olen onnistunut säästämään pienen suuren summan rahaa. Miten sen nyt ottaa. Mutta pankki käy kuumana. Virkailija soitti ja toinen virkailija että tuommoista summaa ei kannata pitää tilillä. Sijoittaa kannattaa ja heti. Jos lepuutan rahojani tilillä niin olen häviäjä. Sitten alkaa pyöritys mihin kannattaa sijoittaa ja mitä ja mitä ja mitä. Herää kysymys. Miksi pankin työntekijä pääsee katsomaan saldoani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 51 viestiä

Pankki haluaa, että rahat sidottaisiin määräaikaistilille tai vastaavaan. Pankki ei voi tehdä rahoillasi bisnestä (esim. antaa ne lainaksi), ellei ole varmuutta siitä, että ne on määräajan pankin hallussa. Tavalliselta tilitä rahat voi nostaa milloin vaan, mikä estää pankkia niitä hyödyntämästä.

Ei tässä sen kummemmasta asiasta ole kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipiläki luottaa ruskeaan kirjekuoreen muistatko. Hanki sellainen ja rahat sinne.
Sipilänkään ei tarvi maksaa veroja tuotoista ko on kirjekuori.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi neuvo: älkää koskaan laittako rahojanne minkään pankin tai vakuutusyhtiön rahastoihin. Ne eivät viime kädessä tuota mitään, koska hoitokulut ovat niin suuret. Verottaja vie voitosta viimeisetkin läskit. Näihin kohteisiin sijoittamalla luovutatte vain rahanne rahalaitosten käytettäviksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ikinä teetkin, niin älä missään tapauksessa osta pankin tai pankkiiriliikkeen tai muun vastaavan toimijan mikkihiiri-sijoitustuotteita, siis sellaisia joissa tuotto sidottu johonkin epämääräiseen arvokehitykseen ja joissa raha voidaan jättää maksamatta takaisin jos jotain epämääräisiä sijoituskohteiden hintamuutosehtoja täyttyy. Nämä on siis niitä, joilla esim. Blomqvistin pariskunta menetti miljoona euroa lehtitietojen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Vuosikausiahan tuo pankki on ehdotellut aikoja sijoitusneuvojalle.
Pitävät jonkun aikaa taukoa ja uudelleen, vaikka ilmoittaa ettei olla kiinostuneita heidän neuvoistaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sano sille virkailijalle, että tulet lounas-aikaan ja hän tarjoaa ruuan.
Sano myös korko % minkä haluat, että raha pysyy heidän pankissa.
Jos niillä noin kiima on niin sinä voit kilpailuttaa pankkeja mutta sinun pitää olla riippumaton pankista,,,siis ei lainaa tai muuta sidonnaisuutta pankkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankeilla menee hyvin. Lehdissä johtajat kehuvat ja pankit jakavat kohtuullisia osinkoja. Osta siis pankkiosakkeita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama täällä, jatkuvasti jollain muulla häiritsee, että mulla on heidän pankissa rahaa. Kerroin, että voinhan siirtää ne eri pankiin jos ne häiritsee. Ei kuulemma kannata, miksihän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esimerkiksi Tapiolan eläkevakuutussijoitukset olivat tuottaneet itselleni viime vuonna tappiota kuluineen ja vakuutuksen hoitomaksuineen 150 euroa. Pankkitilillä makaavien rahojen arvo ei laske pientä inflaatioita enempää. Siksi rahat pitäisi saada pois tileiltä makaamasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oma kokemukseni on erilainen, kenties olemme valinneet erilaiset sijoitusvakuutukset? Minulla on nimittäin sellainen "ongelma", että nyt kun vakuutuskuorien verokohtelu muuttuu 1.1.2020 alkaen ja on tullut aika tyhjentää ne tuottavampiin sijoituksiin, en mahdu nostamaan tuottoa yhden vuoden aikana 30.000 € suuremman veroprogression rajaa ylittämättä. Minun verokuoreni katoaa parissa vuodessa, mutta Rouvan tilanne ei selviä niin nopeasti, koska hänen sijoitusvakuutuksessaan ei ole minun tavoin kahden Mersun kokoista aukkoa.

Ovathan kaikki jo tietoisia siitä, että Sipilän hallituksen säätämän osakesijoitustilin sivuvaikutus iskee myös vakuutuskuoriin? Tähän saakka oman sijoitetun rahan on voinut nostaa verotta pankkitilin tapaan. Jatkossa jokaista nostoa verotetaan verokuoren sisältämän tuoton suhteessa. Jos siis olette vuosien varrella säästäneet sijoitusvakuutukseenne vaikkapa 10.000 rahaa ja tuottoa on kertynyt toiset 10.000 rahaa, niin ensimmäisestä tonnin nostosta puolet on pääomatuloveron alaista tuloa. Porvarihallitus veti siis Demareista vasemmalta ohi.

Jätän johtopäätökset itse kunkin omaan harkintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtiöitä Pannari sijoituksesi. Minä tein niin jo -90 luvulla.
Huomattavat veroedut, vähennyksineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tuli Pannarille tekemätön paikka: mää en ossaa?

Löytyykö tapa siirtää luonnollisen henkilön omaisuus yrityksen omaisuudeksi realisoimatta sitä ensin? Ellei, salkkujen realisoinin veroseuraamus on melko hurja, kun suurin osa on passiivisissa osakerahastoissa. Pelkään pahoin, että saatan olla liian vanha tällaiseen, mutta saatan toki olla väärässäkin? Sinä kerroit aloittaneesi 1980-luvun loppupuolella, joten olet selvästikin yhtiöittänyt itsesi ajoissa, ja verovelja on kertynyt yritykseesi eikä sinulle henkilönä.

Pörssin ulkopiolisesta yrityksestä ulos otettavien osinkojen verokohtelu on lempeää, mutta Rinteen juttujen perusteella sopii epäillä, kuinka kauan? Lisäksi 20 % yhteisövero syö suurimman osan veroedusta, ellei vie holdingyhtiötään saman tien Luxemburgiin. Vironkin yritysverokanta on nollassa, mutta se on Suomen tavoin ikävän lähellä Venäjää, joten poliittinen riski pienenisi vain Viron yritysmyönteisemmän sisäpolitiikan osalta.

Kolmas kynnys on holdingyhtiön hallinnointi. Kuinka paljon siihen pitää varata vuodessa, jos osaamattomuuttaan joutuu ulkoistamaan lain vaatimat rutiinit?

Jos ensimmäiseen kohtaan on verovelkaa realisoimaton menetelmä, sitten tämä voisi kiinnostaakin, vaikka olenkin ollut siinä käsityksessä, että holdingyhtiö pudottaa vasta 7-numeroisen salkun hallinnointi+verokuluja merkittävästi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäilen, että osaat. :-)
Tulipahan mieleen kun kerroit vakuutuskuorien purkamisesta.
Meille yhtiöittäminen on osa perintöjärjestelyjä(kin).
Tietyiltä osin siis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt käyvät vuoropuhelua sijoittaja ja "sijoittaja". "Sijoittaja" neuvoo sijoittajaa, vaikka ei tiedä itsekään, miten neuvoisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"if you're so smart, why ain't you rich" on tietenkin aina asiallinen kysymys.

Oman vastaukseni jo tiedättekin, koska olen sen jo kertonutkin. Säästäminen ei ole minulle elämän sisältö, vaan ainoastaan tapa hankkia omaan talouteen lisää valinnan vapautta. Nukun rauhallisemmin ilman talon kokoista sijoituslainaa, joten sitä liikkumavaraa on myös käytetty. Ei jotain omakotitalon tai kesämökin tapaisia hankintoja varten mitään lainoja kysellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sijoittaminen ei vaadi kaikkea tietoa, mutta pitkäjänteisyyttä ja rutkasti pääomaa. Ei rahamiehet vanhoilla koslilla ajele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auto on huonoine mahdollinen sijoituskohde. Rahamies ei kylvä rahaa tyhmyyksiin. Eri asia, jos on jäänyt henkisesti lapseksi ja harrastaa autoilua huvikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pankki kiimassa säähtöihini

Vuosikausiahan tuo pankki on ehdotellut aikoja sijoitusneuvojalle. Pitävät jonkun aikaa taukoa ja uudelleen, vaikka ilm... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi