Aloita uusi keskustelu

Pankki kiimassa säähtöihini

Aloittaja: Poju petele Oma elämä 16.5.2019 21:00

Olen onnistunut säästämään pienen suuren summan rahaa. Miten sen nyt ottaa. Mutta pankki käy kuumana. Virkailija soitti ja toinen virkailija että tuommoista summaa ei kannata pitää tilillä. Sijoittaa kannattaa ja heti. Jos lepuutan rahojani tilillä niin olen häviäjä. Sitten alkaa pyöritys mihin kannattaa sijoittaa ja mitä ja mitä ja mitä. Herää kysymys. Miksi pankin työntekijä pääsee katsomaan saldoani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 67 viestiä

Pankki ottaa otannnan asiakastiedoista, joilla on esimerkiksi tavallisilla tilillään tietty määrä talletuksia. Ajatuksena on se, että tavallisella tilillä saa todella vähän tuottoja. Jos sijoittaa tuottoisimpiin sijoituksiin luonnollisesti sen mukaan, minkälaisen riskin uskaltaa ja ymmärtyää ottaa, saa myös sijoituksilleen parempaa tuottoa sen mukaan, kuinka riskin haluaa ottaa. Jos et halua, että pankista otetaan yhteyttä näissä markkinointiasioissa, ilmoita siitä pankille, niin sinulle ei soiteta enää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankin toiminta on loogista. Se joutuu itse tallentamaan säästösi eteenpäinja maksamaan siitä korkoa. Pankille siis syntyy kuluja talletuksestasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos haluaa jättää/antaa rahansa perillisilleen tai kelle tahansa, niin niitä kannattaa jakaa sopivissa erissä suoraan ko. henkilön tilille. Jos rahat ovat jossain pankin suosittelemassa sijoituskohteessa ja sitten kun tulee perinnönjaon aika niin verottaja rokottaa siinä vaiheessa ankaralla kädellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saman olen huomannut minäkin. Äiti jätti jokaiselle lapselleen perintönä hieman päälle satatonnia, joista nyt on perintöverotkin maksettu. Olen odotellut sopivaa metsäpalstaa ostettavaksi. Pankki haluaisi "auttaa" ja sijoitella rahat johonkin toisarvoiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Pankki haluaa, että rahat sidottaisiin määräaikaistilille tai vastaavaan. Pankki ei voi tehdä rahoillasi bisnestä (esim. antaa ne lainaksi), ellei ole varmuutta siitä, että ne on määräajan pankin hallussa. Tavalliselta tilitä rahat voi nostaa milloin vaan, mikä estää pankkia niitä hyödyntämästä.

Ei tässä sen kummemmasta asiasta ole kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipiläki luottaa ruskeaan kirjekuoreen muistatko. Hanki sellainen ja rahat sinne.
Sipilänkään ei tarvi maksaa veroja tuotoista ko on kirjekuori.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas kertauksena, kun näkyy jo unohtuneen: kirjekuoresta ei tietenkään tarvitse maksaa veroa, koska sinne ei kerry mitään tuottoakaan.

Sijoituksen verokuoresta nostettavasta pääomatulosta sen sijaan maksetaan vero sukunimestä riippumatta. Sen sijaan AY-liike muut yleishaitalliset yhteisöt ovat aggressiivisia verojen välttelijöitä, joka vetää tulonsa pimeänä veroja maksamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi neuvo: älkää koskaan laittako rahojanne minkään pankin tai vakuutusyhtiön rahastoihin. Ne eivät viime kädessä tuota mitään, koska hoitokulut ovat niin suuret. Verottaja vie voitosta viimeisetkin läskit. Näihin kohteisiin sijoittamalla luovutatte vain rahanne rahalaitosten käytettäviksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ikinä teetkin, niin älä missään tapauksessa osta pankin tai pankkiiriliikkeen tai muun vastaavan toimijan mikkihiiri-sijoitustuotteita, siis sellaisia joissa tuotto sidottu johonkin epämääräiseen arvokehitykseen ja joissa raha voidaan jättää maksamatta takaisin jos jotain epämääräisiä sijoituskohteiden hintamuutosehtoja täyttyy. Nämä on siis niitä, joilla esim. Blomqvistin pariskunta menetti miljoona euroa lehtitietojen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosikausiahan tuo pankki on ehdotellut aikoja sijoitusneuvojalle.
Pitävät jonkun aikaa taukoa ja uudelleen, vaikka ilmoittaa ettei olla kiinostuneita heidän neuvoistaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sano sille virkailijalle, että tulet lounas-aikaan ja hän tarjoaa ruuan.
Sano myös korko % minkä haluat, että raha pysyy heidän pankissa.
Jos niillä noin kiima on niin sinä voit kilpailuttaa pankkeja mutta sinun pitää olla riippumaton pankista,,,siis ei lainaa tai muuta sidonnaisuutta pankkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankeilla menee hyvin. Lehdissä johtajat kehuvat ja pankit jakavat kohtuullisia osinkoja. Osta siis pankkiosakkeita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmetellä saakin, jotta eikö noista osingoista kuuluisi antaa säästäjillekin roponen, sillä nykyisin tilit kulkee käytännössä miinusprosenteilla, kun rääpästään kaikki hoitokulut hoitamattomuudesta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Kerran olen toyotan koeajanut ja jäi myös viimeiseksi. Miksi noin huonoja autoja edes tehdään. Lue lisää...
Jalmari100

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi