Aloita uusi keskustelu

Palkkatuki on mätä

Aloittaja: Hansu66 Oma elämä 16.2.2018 16:35

Palkkatuki oikeus pitkäaikaistyöttömällä 12kk! Olin työttömänä 2v ja hain itse työpaikan mutta työvoimatoimisto myönsi vain 5kk palkkatuen!!! Eipä paljon lohduttanut..luulin että saisin olla vuoden töissä! Kyselin syytä moiseen päätökseen..syy oli et niin paljon kokemusta alalta!!! Oulun kaupungin palkkatuki paikkoihin pääsee töihin vain olemalla oulun työllistämispalveluiden asiakas!! Sitä en varmaan moni tiedä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 18 / 18 viestiä

olisi hyvä jos ko.paikkoja voisi selailla netistä TE-toimiston asiakkaana oleva ilman että tarvisi rekisteröityä jonkin muun instanssin asiakkaaksi. ???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio on siis päättänyt maksaa (palkkatukea) Oulun kaupungille jotta kaupungin ei tarvitsisi maksaa (sakkomaksua) valtiolle. Kuitenkin rahaa siirtyy valtiolta kaupungille hyvin monella muulla tavalla ja kaupungin perustehtävä on tuottaa hyvin monenlaisia palveluja normaaleilla työsopimuksilla ja olla kilpailykykyinen ja tuottava. En oikein jaksa ymmärtää tätä logiikkaa.

Eikö olisi paljon yksinkertaisempaa jos kaikki kaupungin työt olisivat sellaisia että niistä voi maksaa normaalin palkan suoraan työntekijälle? Mksi siirrellä rahaa valtiolta kunnille tai kunnilta valtiolle ja antaa työttömälle kuva että hän on toisen luokan kansalainen? Niin huono työntekijä ettei ole edes palkkansa arvoinen!

Valtion ei tarvitsisi kuin luopua kuntien sakkomaksuista, pitää palkkatuki voimassa tai mieluumin luopua kokonaan siitäkin. Silloin olisimme työsuhteissa terveellä pohjalla. Taloudellisesti lopputulos olisi ihan sama, mutta tyhmästä rahan siirtelystä johtuvasta byrokratiasta päästäisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten lie nykyään, mutta oltuani 2000-luvun alussa palkkatuetussa työssä 9 kk, työssäoloajaksi hyväksyttiin VAIN puolet eli 4,5kk.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupungin paikkoihin pääsee vain suhteilla tai paskempiin hommiin olemalla sakkkolistalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi työskennellä palkkatuella pitkäaikaisesti työpaikassa jos se ei johda työllistymiseen normaalilla palkalla?
Minulle tarjotussa palkkatukityöpaikassa olisi ollut kuuden tunnin työaika ja surkea palkka siihen nähden mitä tavallisessa työpaikassa pystyy ansaitsemaan erilaiset lisät ja ylityöt huomioon ottaen.Kannattaa mennä sellaiseen työpaikkaan jossa työnantaja arvostaa työntekijää niin että alkaa maksamaan normaalia palkkaa kokeilun tai lyhyen palkkatukijakson jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Siinä työttömien ilassa eräs pikkuyrittäjä kehui, että se palkkatuki on mainio juttu.
Hänelläkin KAIKKI työntekijät ovat määräaikaisia, palkkatuella olevia duunareita!
Että kyllä kelpaa elvistellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

etä ole ainut joka saa vain 4-5 kk vaikka palkkatukea luvataan..? toiset saa vuoden ja toiset vain muutaman kuukauden..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukapa omasta pussista palkan maksaa,onhan Lindrömillä runsaasti rahaa,etkä saa työttömyys korvausta kun tuo työ aika jää liian lyhyeksi,käsittely aika 1,5 kuukautta ja tuo omavastuu aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

saa olla vaikka sata miljoonaa ,niitä rahoja ei anneta palkkatukiin kuin menemällä yksityis firmaan töihin.kohta on pienfirmoja suomi täynnä...mutta kauanko rahoitus kestää.???
tässäkään aktiivimallissa ei tapahtunut mitään ,työttömyysrahat jotka leikattiin siirtyy nyt yrtittäjien taskuun palkkatuen muodossa..?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on huono maa, kun täällä pakotetaan ihmiset töihin!!! Ja kaikki yrittäjät ajelee vaa porcheilla, kun saa miljoonia ja vielä palkkatuet menee heidän taskuu!!! SIIS VOI ELÄMÄ MiTÄ TOUHUA!!! Kyllä on helppoo yrittäjillä!!! Ajelee vaa porcheilla ja polttaa sikaaria!!! Me joudutaan täällä vaa raataa pienellä palkalla!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väitätkö että palkkatukilaiset ovat kaikki kouluttamattomia.Otappa selvää ennenkuin kirjoittelet.Itse jouduin työttömäksi,en omasta syystä ja olen kyllä opiskellut ammatin aikoinani.Nyt palkkatuella töissä kahdeksan kuukautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkä tuo VALIVALI kouluun liittyy,onhan noita korkeakoulun käyneitäki työttömänä,minäkin aikoinaan Kiertokoulun käynyt ja joskus olen ollut työttömänä,pölövästin koulua pitempään,nyt elän runsaalla työeläkkeellä,Palkka tuki on mätä sitä ei kukaan voi kiistää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan noita pitkälle koulutettuja, insinöörejä ja maisterita työtönnä!
Ja heilläkin on oileus sanoa mielipiteensä työttömyyden ihanuudesta!
Joten uskoppas, että se koulukaan ei aina ole se autuaaksi tekevä. Vain työpaikka koulutusta vastaavassa työssä, käyvällä taksalla on se oikea paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin jopa Poliiseja työttömänä,voi kysyä miksi?eikö heistä makseta Palkkatukea,ainakin tuonne Enontekiölle,voisko Mattila kertoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

toki kai työnantaja olisi voinut pestata sut vuodeksikin, vaikkei palkkatukea olsisikaan ollut koko ajaksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo työnantajalla ei ollut varaa pitää ilman palkkatukea! Vaikka olisi halunnut! Otti uuden työntekijän...joka jatkuvasti sairasrelee eikä kiinnosta koko työnteko! Mutta työnantajall ilmaista työvoimaa!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuommoisia työnantajia pitäisi vältellä. jos firma ei voi ilman jatkuvaa tukea toimia, se joutaakin kaatua nurin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi