Aloita uusi keskustelu

Palkkatuki on mätä

Aloittaja: Hansu66 Oma elämä 16.2.2018 16:35

Palkkatuki oikeus pitkäaikaistyöttömällä 12kk! Olin työttömänä 2v ja hain itse työpaikan mutta työvoimatoimisto myönsi vain 5kk palkkatuen!!! Eipä paljon lohduttanut..luulin että saisin olla vuoden töissä! Kyselin syytä moiseen päätökseen..syy oli et niin paljon kokemusta alalta!!! Oulun kaupungin palkkatuki paikkoihin pääsee töihin vain olemalla oulun työllistämispalveluiden asiakas!! Sitä en varmaan moni tiedä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 58 viestiä

Huolestuttavinta näissä työllistämis- ja työllistymisasioissa on se, että uusia työntekijöitä tarvitsevat yritykset eivät näyttäisi tulevan omalla toiminnallaan kannattavasti toimeen. Verovaroista pitää maksaa vuositta miljardeja euroja erilaisen tukiviidakon kautta lisätuloja yrityksille, jotta homma kannattaa. Uusien työntekijöiden palkkaamiseen pitää valtion maksaa 70 % palkkatukea.
Kaikesta huolimatta parina viime vuotena yritykset ovat maksaneet osinkoja omistajilleen yli 10 miljardia euroa/ vuosi, joten verovaroista maksettavista tuista jää jotakin säästöönkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen työssä palkkatuella,enkä ole työllistämispalveluiden asiakas.Sovin TE-toimiston virkailijan kanssa,että käyn itse kysymässä pääsenkö työharjoitteluun,pääsin 3kk:ksi,sen jälkeen halusivat että jatkan palkkatuella 24h 23min/viikossa,olen ihan tyytyväinen työaikaan ja työpaikkaan,vaikka palkka ei päätä huimaa,mutta mulle sopii 60vuotiaana jo lyhyempi työaika.Kannattaa käydä itse kyselemässä työpaikoista paikan päällä,jos työnteko kiinnostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monipolvinen asia ja kysymys on palkkatuki. Toisaalta eihän pääosalla maatauden harjoittajillakaan taitasi jäädä paljon "palkkaa" työlleen ilman monenkirjavia alan tukijaisia ja palkkioita..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, sain työpaikan palkkatuella. Olin toki työehdot täyttävä työntekijä. Henkilöstöstä vastaava teki kyllä muulle henkilökunnalle tiettäväksi, että oli TYÖLLISTETTY.

Itse olisin halunnut pitää tiedon "salaisena", mutta näin ei käynyt.
Minulle kävi kuitenkin hyvin, että taustastani ja esimiehestäni huolimatta, minut otettiin hyvin vastaan.

Käykö kaikille muille samoin? Pitääkö toitottaa? Tässäpä meille työntekijä palkkatuella????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkkatuki on kommunismia, koska valtio maksaa työntekijöille alinta mahdollista palkkaa. Eikö kapitalistinen markkinatalous toimi niin, että työvoiman kysyntä ja tarjonta määrää työn hinnan ja palkan maksaa työn tekijälle työn teettäjä eli yritys?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

No kommunismia on silloin myös yritys- ja maataloustuet. Puhtaassa markkinataloudessa ei pitäisi olla mitään tukiaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porvarit oli hallituksessa,kun palkkatyö,osa-aikatyö,pätkätyö,palkattomat työt tuli käyttöön,näin eliitti lypsää rahat valtion kassasta näihin työllistämis toimiin,jonka maksavat pienempi palkkaiset veronmaksajat.Tässä ei ole kommunisteilla mitään tekemistä,älä vääristele totuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sattuiko nyt käteen hiukan liian iso pensseli... porvarit hallituksessa kun palkkatyö, osa-aikatyö jne. tulivat käyttöön? En niputtaisi näitä aivan näin rankasti yhteen, mutta siinä olen samaa mieltä, ettei valtion varoista tuleva palkkatuki tietenkään voi olla työllistämisen peruskeino vaan se on ollut aina ja on edelleen tuottava yritys. Palkkatuki käy tilapäisratkaisuksi osatyökykyisille sekä vaikeasti työllistyvien tilanteissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työelämän rakenteet muuttuvat pääosin jatkuvasti kasvavista tuottavuusvaatimuksista. Yrittäjälle pitää jäädä yhä enemmän voittoa. Kivaahan se on kun valtio avittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkkatuki on tietysti tarkoitettu lähinnä niille, jotka eivät itse kykene hankkimaan työpaikkaa. Omaa työnhankintaa helpottaa pitkäaikaistyöttömälle selkeästi, jos selvittää ensin te-toimistolta mihin palkkatukeen ja kuinka kauaksi aikaa on oikeutettu. Sen jälkeen marssii työnantajien pakeille ja selvittää heille millaista tukisäkkiä kuljettaa mukanaan, jos työnantaja työllistää hänet. Mahdollisuudet työllistyä paranevat oleellisesti.
Oulun kaupungin omien työllistämistoimien varaan ei kannata laskea paljoa niin huonosti kaupunki hoitaa työllistämisasioita. Oulu maksaa mieluummin vuosittain miljoonia euroja Kelalle sakkoja passiivisesta työllistämisestä kuin tarttumalla työllistämistoimiin tehokkaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"
Omaa työnhankintaa helpottaa pitkäaikaistyöttömälle selkeästi, jos selvittää ensin te-toimistolta mihin palkkatukeen ja kuinka kauaksi aikaa on oikeutettu. Sen jälkeen marssii työnantajien pakeille ja selvittää heille millaista tukisäkkiä kuljettaa mukanaan, jos työnantaja työllistää hänet. Mahdollisuudet työllistyä paranevat oleellisesti.
"

Ei pidä paikkaansa.
Palkkatuki haetaan työssopimuksen kirjoittamisen jälkeen ja se on harkinnanvarainen ja sen suuruus ja kesto päätetään vasta silloin myös.
Täysin TE-keskuksen mielivallan alainen.
Vaikka kaikki ehdot täytyy ja työt aloitettu, ei sitä useinkaan saa olenkaan.

Ennakkopäätöstä ei ole saatavissa TE-keskuksesta.

Täysin mielivaltainen köpi systeemi, siksi oikeat firmat ei käytä ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt katukuva hiljenee kun kaikki kynnelle kykenevät ovat töissä.
Baarien patioit ammottavat tyhjyyttään. Työpaikoilla nähdään ihmisä entistä enemmän. Mitä tekevät ne jo virassa olevat kun uusi lisävoima paiskii heidänkin töitään? Vai tuleeko uusi reservi ihan uusiin virkoihin ja vasta perustettuihin työpaikkoihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun tuossa käytetään kunnan tai valtion varoja, niin silloin kun kunta tai valtio työllistää, tuo on ihan ookoo siinä mielessä, että voidaan tehdä sellaisiakin projekteja, varsinkin 'iäisyysprojekteja', joita muuten aina lykätty ja lykättäisiin eteenpäin tulevaisuuteen, ja jotka eivät vain mitenkään muuten tulisi tehdyiksi, mutta jotka kuitenkin ovat hyödyksi kunnalle tai valtiolle. Etusijalla tuossa täytyisi olla vajaammin työkykyiset, tai yleensä henkilöt, jotka huonommin työllistyisivät muuten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos siis kunnan varoja ei käytetä, nuo työpaikat vain valtiolle ja
hyötykin siis suoraan valtiolle.
Jos tuommoinen työpaikka kunnalla, palkka laskettakoon kunnan avustamisvaroihin, joita valtio kunnalle myöntää, ja vähennettäköön muista kunnalle myönnettävistä avustuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkkatukea voisi käyttää myös nuorten koululaisten työllistämiseen kesäksi. Itse asiassa kesätöitten täytyisi kuulua oppivelvollisuuden piiriin siten, että heille, jotka eivät työllisty vapailla markkinoilla, valtio järjestää yleishyödyllisiä töitä ja työleiritkin tulevat kysymykseen. Myös olisi valtion ja työmarkkinajärjestöjen kesken sovittava koululaisten opettamisvelvollisuus, siis siinä duunari opettaa yksinkertasia ja vaikeampiakin töitä 'kädestä pitäen' ja niin, että siitä olisi sitten apuakin duunarille, valtion palkkatuella. Ideana olisi saada nuoret kokemaan pelkäämättä töitä, perehtymään niihin ja tekemään itsenäisesti töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työsuhteen pitäisi perustua jokaisen kohdalla työnantajan tarpeeseen. Sen pituus, työajat ja työtehtävät. Palkkatuen, joka tarkoittaa veronmaksajien rahoja, ei saisi tehdä työsuhteesta tai työsopimuksesta millään tavalla erikoista. Työntekijä on samanlainen työntekijä kuin kaikki muut. Olen itse ollut palkkatuetussa työssä jossa palkkatuki ja sillä työllistäminen oli itsetarkoitus ja ristiriidassa työsopimuksen kanssa. Töitä ei oikeasti ollut tai niitä piti keksiä TE-toimiston työntekijän vuoksi.

Palkkatuki vääristää työsuhdetta ja työnhakua, ja täytyy muistaa että sekä yrityksen liiketoiminna periaatteiden mukaan yrityksen kuuluu maksaa itse palkat ja julkisen puolen eli kunnan palkkatuki on tarpeeton koska palkat joka tapauksessa maksetaan verovaroin. Palkkatuki on tätä samaa "työttömien auttamisella hurskastelua" mikä jatkuu politiikassa vuosi toisen jälkeen. Palkkatukia ja erilaisia aktiivimalleja ei ollut ollenkaan ennen 90-lukua. Ja hyvin pärjättiin.

Työnhakijalle ja työntekijälle ei tietenkään kuulu työnantajan palkanmaksukyky tai oman tuottavuuden määrittely. Työn kuuluu aina olla tarpeellista ja siitä pitää maksaa asiallinen korvaus. Laki antaa mahdollisuuden tehdä hyvi erilaisia työsopimuksia työn tarpeen mukaisesti - työttömän kuvitellun tarpeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

258 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/