Aloita uusi keskustelu

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Aloittaja: Sanni44 Oma elämä 12.7.2019 21:29

Kerro rehellisesti! Kiitos. Itse olen käynyt 3 vuotta koulua yläasteen jälkeen ja tienaan bruttona 3200 euroa. Työelämää noin. 25 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 283 viestiä

16 vuotiaana orpona lapsena täytyi yläasteen jälkeen lähteä töihin. Olen tehdyt erilaisia töitä koko ikäni, armeija oli ainut tauko työteossa valissä. Nyt 47 työvuoden jälkeen olen sairauseläkkeellä ja pienellä sellaisella. Kuukausipalkkaani en osaa sanoa koska se vaihteli aikalailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oh, onpas vähätuloista väkeä. Itsellä palkka nyt 5781 euroa kuukaudessa. Kohta jään eläkkeelle ja eläke noin 3070 euroa kuukaudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

40 v työelämää takana, 10 eessä , jos luoja suo.
Bruttona n 2500€/kk, koulutusta ei oo ku peruskoulu ja elämämkoulu 😉

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yliopistotutkinto ja 30 vuotta työelämää. Tienaan vähemmän kuin äskettäin amiksesta valmistunut lakossa oleva sähköasentaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tienaan vähemmän kuin äskettäin amiksesta valmistunut lakossa oleva sähköasentaja."

Kateusko pilkistää?
Kyllä olet väärin valinnut ammattisi!
Mutta et ole takuulla rohjennut edes lisää pyytää, saatikka vaatia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ammattikoulu pohjalla tulot noin 25 000e/v tosin puolet ajasta ansiosidonnaisella. Ihan tyytyväinen olen tulojen ja vapaa-ajan tasapainoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paremmin tienaat kun minä. Minä noin 3000 ekua ja kouluja on käyty urakalla kaikilla tasoilla! yo:sta ylöspäin... Työuraa jo 30 v ja alan kovasti odottaa sitä 10 vuoden eläkeaikaa, kun vielä on elossa!! Tienestit menny vain alaspäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilitoimistoalalle ei ainakaan kannata lähteä, jos tykkää pyörittää numeroita kannattaa se tehdä jollakin muulla alalla. 20-vuoden työkokemuksella vaativaa ja vastuullista työtä tekevä kirjanpitäjä tai palkanlaskija tienaa tilitoimistossa n. 2500 euroa/kk. Itselläni on keskiasteen ammatillinen koulutus, uusilta alalle tulijoilta vaaditaan vähintään tradenomin koulutus. Työ on stressaavaa, virheitä ei saisi tehdä, paljosta työstä pitäisi selvitä vähällä ajalla ja töiden tekemistä ja ajan käyttöä ainakin isoissa tilitoimistoissa vahtivat päälliköt kellon kanssa. Ajauduin alalle myöhemmällä iällä parempien vaihtoehtojen puuttuessa, onneksi alkaa eläkeikä lähestyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi olkoon, kohdallesi on sattunut alalla harvinainen työtäsi arvostava työnantaja tai sitten toimenkuvasi on joku muu kuin kirjanpitäjä/palkanlaskija. Päälliköiden ja myyntihenkilöstön toisin kuin perustyötä tekevien palkat alkavatkin myös tilitoimistoalalla yleensä kolmosella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulu ei ole kiinnostanut. Omat tulot 4500-5000€kk, naapurilla peräti n. 25 000€kk, toisella naapurilla n. 12 000€kk, kolmannen en tiedä mutta aina kaikki mallillaan sielläkin. Eli olen vähän väliinputoaja vissiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennusaloilla aika hyvää palkkaa. Oikein tietääkseni n. 30,00E/tunti. Ammattipätevyys oltava.Maalari-muurari-muu rakentamis-pätevyys!! Ellei ammattitaitoinen,ei tarvitse palkkakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelässä, "karvalankku" maalarina ~25-30 €/h. Koulutusta enämpi kuin toisella uudella pääministeri- ehdokkaalla.
En ole kade, olen tyytyväinen nykyiseen tulotasooni. Asun asuntovaunussa viikot ja menen kotiin pohjoiseen, ellen tee ylitöitä viikonloppuna. Olen poikamies ja monesti viikonloppu sujuu rattoisasti myös itämeren eteläpuolella. Olen tyytväinen ansiooni ja eihän sitä tiedä vaikka olisin eräänä päivänä pääministerinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tienestit paljon ja vähän päälle kuussa+ikälisät,työelämää rapiat 40v.Kiertokoulu,rippikoulu,moottorisahan käyttökurssi,elämän koulu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moniaita vuosia opiskelua jälkeen yläasteen. (Toistakymmentä yhteensä) . Töissä välillä ja taas kolunpenkillä. Sitten yrittäjän ihana ura. K-le sitten sairastuminen , hoitovirhe ja elakkeelle. Taas lisärahan hankkimista pienimuotoisella yrittämisellä, as.vuokraushommia ym. Rahhaa on riittävästi, Terveys reistaa. En suosittele rahan perässä juoksemista. Kannattaa ennemmin tehdä sitä mistä tykkää, vaikka olla taiteilija , ja saa vähemmän kuin jotain stressihommaa kovalla palkalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Sanni44! Asiakastyön osaava parturi-kampaaja, kosmetologi, tilinpitäjä, myyntihenkilö - tekniikan töistä puhumattakaan - hankkii etenkin yrittäjänä kohtuutunneilla tuon. Jos työ on fyysisesti kuluttavaa, eläkkeelle pääsee kai edelleenkin helpommin kuin ns. henkisen työn tekijä, ainakin palkkatöistä. Onnittelut siis!

Senni55 - kaksi ylempää korkeakoulututkintoa, elämä jatkuvaa opiskelua vähintään työn ohessa, työuraa liki 30 vuotta - kiertää nyt pätkätöitä vähän paremmalla brutolla, mutta arvatenkin suunnilleen samalla netolla kuin Sanni44, siitä verotus ja eläkejärjestelmä pitävät huolen.

Kell' onni on, se onnen kätkeköön: Suomessa fiksuuttaan ei kannata enää hyvällä koulumenestyksellä ja korkealla koulutuksella osoittaa. Noin pääsääntöisesti. Viisas toimii toisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Peruskoulun jälkeen vuosi lukiossa, täysin hukkaan heitettyä aikaa. Sen jälkeen 2v amiskassa ja sitten 3v tekussa, tietotekniikkaa. Tekun ohella sivuopiskeluja yliopiston tietojenkäsittelylaitoksella. Minua kiinnosti ja kiinnostaa aina miten kaikki toimii, ei varsinaisesti opiskelu. Nyt reilut 32 v töissä samassa paikassa. Peruspalkka 5400/kk. Päälle auto ja bonukset, ehkä noin 6500/kk vuodelle jaoteltuna. Työaika vapaa, periaatteessa 7.5h/päivä, toimistolla tai kotona, miten miellyttää. Kovalla sateella, pakkasella tai jos väsyttää tms niin kotona, muuten toimistolla. Kukaan ei oikeastaan laske tuntejani mutta molemminpuolinen oletus on että työt hoituu mallikkaasti. Teen joskus 5h/päivä, joskus 12h/päivä, tarpeen mukaan. Kuulostaa mukavalta ja sitä se onkin; elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa, ja varsinkin kun tähdet sattuu kohdilleen. Rikasta minusta ei ole tullut kun aina on riittänyt matkusteltavaa yms ihmeteltävää ympäri maailman ja pään sisällä. Vertailun vuoksi; sukulaismies kävi 2v amiskaa peruskoulun jälkeen ja ryhtyi yrittäjäksi. Hänelläkin sattui raha-asiat kohdilleen ja päätyi miljonääriksi. Parin millin asunto saaressa keskellä kaupunkia. Vajaa sadan tonnin audi, kakkosena iso bemari, iso vene (300hp), huvila Suomen parhaalla paikalla... en nyt muista kaikkea mitä mutta lähes kaikkea mitä nyt täällä voisimme haikailla. Vaan ei. Ahistaa. Pitäis aina olla vielä lisää. Jos kurssit tippuu niin noutaja tulee, tai ainakin hänestä tuntuu siltä. Musta tuntuu että elän pidempään kuin hän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/