Aloita uusi keskustelu

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Aloittaja: Sanni44 Oma elämä 12.7.2019 21:29

Kerro rehellisesti! Kiitos. Itse olen käynyt 3 vuotta koulua yläasteen jälkeen ja tienaan bruttona 3200 euroa. Työelämää noin. 25 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 264 viestiä

Rakennusaloilla aika hyvää palkkaa. Oikein tietääkseni n. 30,00E/tunti. Ammattipätevyys oltava.Maalari-muurari-muu rakentamis-pätevyys!! Ellei ammattitaitoinen,ei tarvitse palkkakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tienestit paljon ja vähän päälle kuussa+ikälisät,työelämää rapiat 40v.Kiertokoulu,rippikoulu,moottorisahan käyttökurssi,elämän koulu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moniaita vuosia opiskelua jälkeen yläasteen. (Toistakymmentä yhteensä) . Töissä välillä ja taas kolunpenkillä. Sitten yrittäjän ihana ura. K-le sitten sairastuminen , hoitovirhe ja elakkeelle. Taas lisärahan hankkimista pienimuotoisella yrittämisellä, as.vuokraushommia ym. Rahhaa on riittävästi, Terveys reistaa. En suosittele rahan perässä juoksemista. Kannattaa ennemmin tehdä sitä mistä tykkää, vaikka olla taiteilija , ja saa vähemmän kuin jotain stressihommaa kovalla palkalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Sanni44! Asiakastyön osaava parturi-kampaaja, kosmetologi, tilinpitäjä, myyntihenkilö - tekniikan töistä puhumattakaan - hankkii etenkin yrittäjänä kohtuutunneilla tuon. Jos työ on fyysisesti kuluttavaa, eläkkeelle pääsee kai edelleenkin helpommin kuin ns. henkisen työn tekijä, ainakin palkkatöistä. Onnittelut siis!

Senni55 - kaksi ylempää korkeakoulututkintoa, elämä jatkuvaa opiskelua vähintään työn ohessa, työuraa liki 30 vuotta - kiertää nyt pätkätöitä vähän paremmalla brutolla, mutta arvatenkin suunnilleen samalla netolla kuin Sanni44, siitä verotus ja eläkejärjestelmä pitävät huolen.

Kell' onni on, se onnen kätkeköön: Suomessa fiksuuttaan ei kannata enää hyvällä koulumenestyksellä ja korkealla koulutuksella osoittaa. Noin pääsääntöisesti. Viisas toimii toisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Peruskoulun jälkeen vuosi lukiossa, täysin hukkaan heitettyä aikaa. Sen jälkeen 2v amiskassa ja sitten 3v tekussa, tietotekniikkaa. Tekun ohella sivuopiskeluja yliopiston tietojenkäsittelylaitoksella. Minua kiinnosti ja kiinnostaa aina miten kaikki toimii, ei varsinaisesti opiskelu. Nyt reilut 32 v töissä samassa paikassa. Peruspalkka 5400/kk. Päälle auto ja bonukset, ehkä noin 6500/kk vuodelle jaoteltuna. Työaika vapaa, periaatteessa 7.5h/päivä, toimistolla tai kotona, miten miellyttää. Kovalla sateella, pakkasella tai jos väsyttää tms niin kotona, muuten toimistolla. Kukaan ei oikeastaan laske tuntejani mutta molemminpuolinen oletus on että työt hoituu mallikkaasti. Teen joskus 5h/päivä, joskus 12h/päivä, tarpeen mukaan. Kuulostaa mukavalta ja sitä se onkin; elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa, ja varsinkin kun tähdet sattuu kohdilleen. Rikasta minusta ei ole tullut kun aina on riittänyt matkusteltavaa yms ihmeteltävää ympäri maailman ja pään sisällä. Vertailun vuoksi; sukulaismies kävi 2v amiskaa peruskoulun jälkeen ja ryhtyi yrittäjäksi. Hänelläkin sattui raha-asiat kohdilleen ja päätyi miljonääriksi. Parin millin asunto saaressa keskellä kaupunkia. Vajaa sadan tonnin audi, kakkosena iso bemari, iso vene (300hp), huvila Suomen parhaalla paikalla... en nyt muista kaikkea mitä mutta lähes kaikkea mitä nyt täällä voisimme haikailla. Vaan ei. Ahistaa. Pitäis aina olla vielä lisää. Jos kurssit tippuu niin noutaja tulee, tai ainakin hänestä tuntuu siltä. Musta tuntuu että elän pidempään kuin hän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan kohtuullinen vedätys, mutta mokasit yhdessä kohdassa, mikä paljastaa että suurin osa kommentistasi on ihan mielikuvitusta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopetit lukion vuoden jälkeen, sitten 2v amis. Miten pääsit tekuun edes pääsykokeisiin, lukion keskeyttänyt ja amiksessa jokin pari vuotinen duunarilinja. Kerro ihmeessä on täällä muitakin halukkait helpolla hyville liksoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreältä oksalta on hellppoa olla besserwisser ja antaa ”hyviä neuvoja” heikommilleen olipa oma elintaso saavutettu, työllä, perintönä tai millä kepulikonstilla hyvänsä. Ne ”omat valinnat” nääs 🤑

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

7 vuotta kansakoulu, kahdesti jäin luokalle. Olen piirimyyjä, pölynimureita ja villasukkia. 5000 kk. Työkokemusta 2 vuotta. Mahdollisuus edetä piirimyyntipäälliköksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teknologiateollisuus, keskeytymätön kolmivuoro, sama työpaikka 22 vuotta.
Kuukausipalkka br 2400 ja vuositulot 2018 br 38th.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen yläasteella opettajana. Takana on peruskoulu + lukio + yliopisto 6 vuotta, jonka lisäksi ylimääräisten lisäpätevyyksien hankkimiseen olen käyttänyt 3 vuotta lisää yliopistossa opiskelemiseen. Takana on siis kaiken kaikkiaan 21 vuotta opiskelua josta yliopistossa 9 vuotta.

Palkka on reilu 3000 euroa kuukaudessa.

Kokemusta on yli 10 vuotta, mutta vakituista työpaikkaa ei ole. Oulussa on turha haaveilla vakituisesta open työpaikasta. Tyytyminen on sijaisuksiin ja pätkähommiin. Aamulla puhelin soi töihin tai ei soi. Taloudellisesti tämä on järjetöntä, mutta työni ongelmaisten ja ihanien teinien kanssa on silti antoisaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedän vain, että teollisuudessa palkat pyörivät 12-15€/h. Itsellä palkka ei koskaan vielä ole ylittänyt 2400 brutto, yli 3000;n palkat löytynevät lähinnä kuntien ja kaupunkien palkoissa. Ohh olin unohtaa, aikoinani olin paperiteollisuudessa ja silloin 90-luvun alussa palkka tais olla 17000mk/kk.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun energialla mahtaa olla palkat 13-18e tunnilta perus duunareille? Tietysti kovimpaan palkkaluokkaan pitää olla varmasti hurja kokemus, ja esim operointitaitoinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sielläkin pelataan suhteilla. Kuullut että on olemassa muutamia työpaikkoja kaupungilla, joissa kaksikko vuorottelee 500 päivän jaksoissa toisen ollessa aina 500 päivää liiton rahoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin töissä pruttopalkka 1850 - 2300 välillä, vain päälliköillä enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä keskustelu paljastaa kuinka sairaan katkeraa sakkia Juttutupalaiset ovat. Asialliseen ja selkeään kysymykseen vastanneista hyvin suuri osa ei edes yritä vastata, vaan keskittyy pilkkaamaan muiden vastauksia.

Suurista tuloista puhutaan kuin se olisi muka joku ongelma ja suuri vääryys. Ollaan lopettamassa työn teko, koska toisen koetaan suurien tulojensa vuoksi olevan huvikseen työstään irtisanoutuvan elatusvelvollinen. Kaikkein pervointa on, että nämä halveksitut ja paheksutut "suurituloiset" ovat ihan tavallisia keskiluokkaisia ihmisiä, jotka voisivat ostaa koko vuoden nettopalkallaan vaikkapa uuden Skodan, ellei heillä olisi vielä asuntolainan lyhennyksiä rästissä.

Suomen (järjen) köyhyys johtuu asennevammasta, jota tämäkin keskustelu kuvastaa.

Fiksummat ihmiset toimisivat siten, että elleivät heidän visionsa omasta elämästä vaadi paljon rahaa, silloin pienet tulot ovat hyväksyttävä valinta, jonka toteutuessa on saatu mitä haluttiinkin, eikä ole tarvetta moittia toisin valinneita. Jos taas oma elämä kaipaa enemmän rahaa, silloin kannattaa hankkia sitä, eikä istua valittamassa. Jos haluaisi rahaa, mutta ei viitsi sitä hankkia, on syytä lopettaa valittaminen, koska kyse on omasta valinnasta. Kun ymmärtää, että niin makaa kuin petaa, voi lopettaa muiden syyttelyn ja antaa palautteen omista valinnoistaan vaikka peilin edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi