Aloita uusi keskustelu

Oulussa syntyvyys laskee

Aloittaja: Ei se haittaisi Oma elämä 26.9.2019 21:06

Syntyvyyden lasku on vain hyvä asia tulevaisuutta ajatellen, mutta Oulussa muka päiväkoti-ikäisten syntyvyyden lasku ollut suurinta. Jos tilasto on tehty laskien moniko on päiväkodissa, niin tieto on virheellinen. Täällä ei viedä lapsia päiväkotiin. Sattuneesta syystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 85 viestiä

Tilastokeskuksen mukaan viisivuotisjaksolla 2014–2018 syntyvyys oli korkein Seinäjoella 1,70, Porvoossa 1,70, Espoossa, 1,66 ja Oulussa 1,65. Matalin syntyvyys oli Helsingissä 1,23, Turussa 1,26 ja Tampereella 1,29. Helsinki siis kasvaa Oulua nopeammin ainoastaan muuttovoiton ansiosta, sillä siellä on pian kuolleita enemmän kuin syntyneitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syntyvyyden lasku on erityisen huolestuttava ilmiö. Lapsiperheiden tukeminen on erityisen ajankohtainen asia. Monen mielessä näyttää olevan vain raha . Ajan ilmiöön kuuluu kiire ja ahneus: tässä ja nyt, huomena ehkä jo kuolen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kienohedelmöitetään, lahjasiittiöitäetitään kivien ja kantojen alta ja ulkomailta kaikenlaista väkeä haalitaan, mutta toisaalta myös aborteerataan 10 000 vauaa vuodessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monessa kunnassa jaetaan ilmaiseksi ehkäisyvälineitä alle 25 vuotiaille.
Toisaalla taas eräät poliitikot parkuvat sitä, että Suomessa syntyvyys laskee ja maahan pitää saada lisää väkeä muualta
(LUE: maahanmuuttajista).
Kun nainen aikansa ehkäisee voi käydä niin, ettei tulekkaan helposti raskaaksi ja sitten pitää aloittaa hedelmöityshoidot.
Ne maksavat sitten kuulemma maltaita ja sitä ei sitten saakkaan ilmaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on hyvä että aletaan lisääntymään vasta kun ollaan kypsiä. Lapsenteon alaikärajaksi pitäisi lakiin kirjata 30v.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei lapsia tehdä tarvitse. Ei lapsen kantajakaan käsillään koske kertaakaan 9 kk:n aikana siihen lapseen joka hänen sisällään valmistuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeastaan korkeimmat syntyvyys eli hedelmällisyysluvut ovat Keski-Pohjanmaalla (1,92) ja Pohjois-Pohjanmaalla (1,70), kun taas alimmat syntyvyys luvut ovat Varsinais-Suomessa (1,32) sekä Uudellamaalla, Etelä-Karjalassa ja Pirkanmaalla (1,33). Uudenmaan alhaista lukua selittää Helsinki, jossa hedelmällisyysluku on vain 1,23. Oulussa kuoli viime vuonna 1351 henkilöä ja syntyi 2099 lasta eli Oulu kasvoi ilman muuttovoittoa 748 hengellä (0,37 %), kun taas Helsingissä kuoli viime vuonna 5191 henkilöä ja syntyi 6388 lasta eli se kasvoi ilman muuttovoittoa vain 1179 hengellä (0,18 %), joten luonnollista tietä Oulu kasvaa jopa kaksikertaa nopeammin kuin Helsinki, jonne siis muutetaan kuolemaan ei synnyttämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minä ainakaan täällä pahoin voi, ihan ymmärrettävää että kannattamaton lopetetaan. Toki muualla voisin paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moniko maahanmuuttaja jäisi asumaan muuttotappiokuntiin?
Yleensä kaikki haluavat ja pakkaantuvat Etelä-Suomen suurimpiin kaupunkeihin.
Joten yritetään tulla omillamme toimeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tuli muuta keskusteltavaa Gretan ilmalakon tilalle. Lapsethan on kuluttajia, ilmastomuutoksen kannalta aika hankaloita, kun kuluttavat happea hengittämällä ainakin 25v tuottamatta yhteiskunnalle mitään. Siis kuluttajia vaan. Pitää toki minunkin myöntää, että Sipilän poppoo yritti lapsia suojella, toki jonkin verran niitä lapsiperheitä kuritti. Antin sakki joutui kyllä kovan paikan eteen, nyt ne Antin puhumat synnytystalkoot ei taida riittää. Pitää alkaa kuvetta kaivaan ja varmaan lopettaan ilmastouhka / sillä peloittelu. Silloin sille kyllä mediassa irvailtiin. Minulla oli lapsena jojo, jota osasin pitkiä aikoja ns. jojottaa, suomen päättäjien sisäpolitiikka on vastaavaa, jos vaikka tätä vuosituhatta ajattelen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työnantajien syy:Haukkuvat ensi äidit ja lapset hyväksikäyttäjiksi ja he joutuu elättää heidät ja heidän työpanostus on vähäistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ta:t ovat vain oikeassa. Tulee 20 - 30n nainen töihin, niin mitään ei tee ja kohta on maha pystyssä. Kalliiksi tulee! Ja jätkät kans isyyslomilla ja pois sairaita lapsiaan hoitamassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Matti ja Teppo laulaa - se on mahtavaa- jne Ok-talo ,167 neliötä yksin. Oikein naurattaa ko ajattelee pikkukopperoasukke... Lue lisää...
on missä mällätä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/