Aloita uusi keskustelu

Osatyökyvyttömyyseläke

Aloittaja: sairas Oma elämä 4.1.2012 22:11

Olen saanu eläkeyhtiöltä osatyökyvyttömyyseläkkeen myönteisen ennakkopäätöksen. Tiedän, että työnantajan ei ole pakko hyväksyä osaeläköitymistä. Eikä työnantaja ole sitä  vielä hyväksynytkään. YT:t lähestyvät. Ehkäpä työnantajalle on helpompaa irtisanoa kokoaikatyöstä kuin osatyökyvyttömyyseläkkeeltä? No eipä tässä tiedä millä listalla on, mutta sairaslomallekkaan ei ongelmista huolimatta ole nyt asiaa. Selkä on seinää vasten ja ketuttaa niin maan mahottomasti. Millekkähän tässä nyt alkaisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 23 viestiä

Jos oot oikeasti sairas niin silloin ei töihin mennä oli yt tai ei !
Jotkut ihmiset ovat oikeasti kovin kipeitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jouduin osatyökyvyttömyyseläkkeelle 5 v sitten olen ollut työelämässä 43 vuotta ja maksanut ammattiliittoon uskollisesti jäsenmaksuni.nyt jouduin YT neuvotteluiden seurauksena työttömäksi palveltuani nykyistä työnantajaa 20 v.Rupesin selvittään ammattiliitostani paljonko on minulle tuleva ansiosidonnainen työttömyyskorvaus.järkytyksekseni sain kuulla että kokonaiset 10 euroa päivä eli osatyökyvyttömyyseläke katsotaan sosiaalietuudeksi joka vähennetään päivärahasta tämä on kuulemma hallituksen aikaansaannos.miten eläke voi olla sosiaalietuus miten mennään tästä eteenpäin onko mitään toivoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei😊 minä myöskin sain osatyökyvyttömyydestä päätöksen ja toinen puoli tuli ansiosidonnaisesta ei se ole 10€ vaan ihan ok nyt on täynnä sekin ja haetaan koko eläkettä ikää 54v.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saman koin pari vuotta sitten, en pystynyt tekemään työtäni ja vuoden sairausloman jälkeen lääkärini laittoi eläkehakemuksen. sain osatyökyvyttömyyseläkepäätöksen ja tuntui että vaihtoehtoja ei ole, sillä työnantajan ei ole pakko tarjota sitä puolikasta työtä, enkä olisi pystynyt edes tekemäänkään, sillä miten voisin tietää että olen esim. maanantaina ja tiistaina työkykyinen, tai joka päivä neljä tuntia. Kaupunki ei saanut irtisanoa ketään kun oli juuri nuo liitokset tapahtuneet ja viiden vuoden suoja päällä. Muuta vaihtoehtoa ei ollut kuin sanoutua itse irti, arvostan terveyttäni niin paljon, enkä jaksanut alkaa valittamaa. Eli nyt saan puoli eläkettä vielä pari vuotta kunnes pääsen vanhuuseläkkeelle.
Ensin tuntui että tässäkö tämä nyt on, mutta nyt olen oppinut että sainkin uuden mahdollisuuden, saan harrastaa ja tehdä ihan mitä haluan, vaikkakin pienemmillä tuoloilla. Onneksi on puoliso jakamassa tätä, yksin en kyllä tulisikaan toimeen. Ja vaikka saa puoli eläkettä, saa tehdä töitäkin tiettyyn määrään saakka jos kykenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osa-työkyvyttömyyseläkkeen rinnalla ei tarvitse tehdä työtä ja sille voi jäädä suostui työnantaja tai ei, mutta työnantajan ei ole pakko antaa osa-aikatyötä jotta henkilö voisi tehdä samanaikaisesti osa-aikaista työtä. On siis eri kuin osa-aikaeläke.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Edullisin taitaa olla jäädä sairaslomalle, jos siihen on tarvetta ja edellytyksiä, 300pv. sairaslomaa ja sitten työkyvyttömyyseläkkeelle. Riippuu iästäsi, työssäolovuosista ja viimeisen 5v. keskiansiotasosta. Selvitä ihmeessä omalta vakuutusyhtiöltäsi ja tyänantajaltasi sekä työterveyshuollolta tilanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa ootella yt-tulokset, nehän ei ikuuksia voi kestää.

Tuollainen osa-aika juttu on taloudellisesti heikon vaihtoehto, mutta AINA kannattaa miettiä sitä terveyttä. Jos et ala osaeläkeläiseksi ei napsahda kovin herkästi kokoeläkekään kun et osaeläkettä hyväksynyt.

Jos oikeasti on sairas, ja vaikuttaa työntekoon ratkaisevasti on eläke kokoaikainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis tätä en ymmärrä ? - eihän tuo mitään paskaa ole - eläkevakuutusyhtiö vain ilmoittaa, että eläke on myönnetty ja Sinulla on nyt n. vuosi aikaa päättää, että jäätkö eläkkeelle vai et. Jos sairautesi on sellainen, että se tulee jatkossa haittaamaan entistä enmmän työntekoa, niin jää ihmeessä osatyökyvyttömyyseläkkeelle jos vain eläkeyhtiön laskema eläke yhtään riittää toimeentuloon, nimittäin jatkossa eläkkeellejäänti tulee olemaan satavarmasti vaikeampaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä sellainen eläkeneuvoja löytyisi? Itselläkin saattaa olla edessä osatyökyvyttämyyseläke etenevän perussairauden vuoksi, ellei sitten joudu kokonaan eläkkeelle ennen aikojaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kyllä jo työnhakijanakin työkkärin kirjoilla. Eläke on  isompi kuin tuo mainitsemasi ja maksajana ei ole tässä tapauksessa Kela vaan Varma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen saanut ennakkopäätöksen, jossa sanotaan: "Teillä on oikeus työeläkelakien mukaiseen osatyökyvyttömyyseläkkeeseen".  Tämmöistä 'paskaa' jauhaa työeläkevakuutusyhtiö Varma ja minä :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyppäs eläkeneuvojalla aluksi kyselemässä ja laskettamassa mahdollisia eläkkeitä ja mieti sitten mikä kannattaa, mikä ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jää hyvä ihminen sille osa työkyvyttömyyseläkeelle, jos olet sellaisen saanut.  Kyllä ne muut asiat lutviutuu. Kysy liitosta, että voiko sinua irtisanoa sen vuoksi, että  olet jäämässä osatyökyvyttömyyseläkkeelle. Elämän laatu paranee huomattavasti. Itse jäin parivuotta sitten enkä vaihtas enään siihen kokopäiväiseen hullun myllyyn. Mukavaa kevättä ja vapaa aikaa. Ps. palkassa ei juuri häviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no jos näinä aikoina olet hyväksyvän päätöksen saanut niin omasta puolestani useamman vuoden ko eläkkeellä olleena uskallan suositella.  Omat sairastelut väheni kun kerkiää palautua rauhassa( tai sairastella) työvuorojen välissä.  En myöskään ole työnantajan taholta kuullut mitään negatiivista asiasta.  Mutta työnantajiahan on monenlaisia. Toki jos varsinaiseen eläkkeeseen on vähän aikaa niin kannattanee selvittää tarkoin menettääkö ja minkä verran jos menettää jotain etua.  Siitä miten mahdollisen työsuhteen loppumisen/lomautuksen aikana päivärahat tulee en osaa sanoa, mutta ko eläke tulee kyllä koko ajan ilman katkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älhän hätäile, osatyökyvyttömyys johtaa lopulta kuitenkin  kokotyökyvyttömyyteen, kun vaan jaksat sinnitellä eteenpäin, kestää kaiken pompottelun ja sairastella kovasti. Nyt juuri sinua teststataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jää vaan osatk-eläkkeelle. Jos se on alle työmarkkinatuen (650 euroa/kk), saat osatyömarkkinatukea josko olet työkkärissä "osatyön-hakijana". Eläkä ala arpomaan sen työnantajan kanssa, ilmoita jääväsi otk-eläkkeelle heti. Ilmoita se myös Kelalle. Kysyt vain onko tarjota osapäivätyötä, ellei niin marssit Kelalle ja et mene ollenkaan työpaikalle. Itte en ole päässyt osatk-eläkkeelle, vaikka olen sairaana ja rampana hakenut. Koska olet päässyt, olet todennäköisesti haudassa viiden vuoden sisällä. kannattaako sitä elinaikaa muille antaa, anna se itsellesi ja lähimmäisillesi. 

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Persujen vouhotukseen,yhtä ja samaa jankuttavat,hallituksen tytöt ovat oikealla asialla se näkyy kannatuksesta, Lue lisää...
Kansa kyllästynyt.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille