Aloita uusi keskustelu

Onko suomessa suomalaisia yrityksiä enää ollenkaan?

Aloittaja: Aaronen Oma elämä 11.6.2019 11:53

Onko suomessa suomalaisia yrityksiä enää ollenkaan? Taas oli eilen ja tänään juttua, että myydään ulkomaille. Miksi kaikki pitää myydä ulkolaisille? Myydään kohta koko suomi varmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 43 viestiä

Suomessa on 286 934 yritystä (Tilastokeskus, Yritysrekisteri 2017) pois lukien maa-, metsä- ja kalatalous. Ne työllistävät 1,4 miljoonaa ihmistä. Suurin osa niistä on suomalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

JOO -OO kirjoitti 11.6.2019 14:35: "Ei kannata sotkea EU:ta asiaan, paljastat vain oman tietämättömyytesi..."

Kun Suomi liitettiin Euroopan unioniin, niin silloin avattiin kermankorijoille rajoittamaton mahdollisuus riistää Suomen kansallisomaisuus. Esimerkkejä tuosta riistosta on vaikka kuinka paljon. Ehkä karmein esimerkki on kun omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies myi elintärkeät Soklin- ja Siilinjärven malmiot norjalaiselle Jaralle! Kauppaa verrattiin kauppaan, jossa venäläiset myivät Alaskan amerikkalaisille pilkkahintaan. Maailmanhistorian typerimmän kaupan tittelistä kilpaileminen ei ole kunniaksi Suomelle!

EU on tärkeässä roolissa kun Suomen itsenäisyyttä ja taloutta romutetaan. Suomalaisten isämaallisten pitää ottaa ohjat omiin käsiin ennen kuin globalisaatiokiima tuhoaa maamme.

”kyy”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU:lla on aika vähän tämän asian kanssa tekemistä. EU:n rooli toli on että EU - ja ETA -maiden kesken on sovittu tavaroiden, pääomien, työvoiman ja palveluiden vapaasta kaupasta mikä vaikuttaa myös Suomeen.

Voidaanhan me erotakin, ei ole mikään pakko olla unionissa mutta valitettavasti se vaihtoehto on vaan taloudellisesti liian kallis, parempi olla siis jäsen. Nettojäsenmaksu per kansalainen on noin 50 euroa, erittäin vähän mitä sillä saa, ainakaan minä en vaihtaisi sitä pois

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

"Nettojäsenmaksu per kansalainen on noin 50 euroa, erittäin vähän mitä sillä saa, ainakaan minä en vaihtaisi sitä pois"

Mitä konkreettista jäsenmaksulla on saatu? Asiantuntijat ovat kertoneet, että EU ja euro ovat olleet hyvin harvalle hyödyksi. Voitko kertoa omin sanoin mitä hyötyä Suomelle ja suomalaisille ja sinulle henkilökohtaiseti EU:sta on ollut?

”kyy”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja paljonkohan sitä tuli asuntolainen kanssa säästettyä verrattuna entisaikojen noin 14 - 16 prosentin korkoihin?

Ja eipä ole paljoa tullu aikaa tuhlattua Haaparannalla käydessä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”Ja paljonkohan sitä tuli asuntolainen kanssa säästettyä verrattuna entisaikojen noin 14 - 16 prosentin korkoihin?”

Tästäkin minulla on omakohtaista kokemusta. Oma asuntolainani korko oli 7 prosentin paikkeilla. Markka-ajan suomi tarjosi meille pienipalkkaisille työläisperheille aravalainaa. Ja kun talletuksille sai noin 10-prosentin tuoton, niin ”asuntolainan säästöt” tuntuvat naurettavalta hupatukselta, jolla ei ole mitään totuuspohjaa. Ilmaista rahaa ei ole ollut, eikä sitä tule olemaan tulevaisuudessakaan.

Nykyiset alhaiset korot palvelevat niitä joilla on mahdollisuus maksaa laina takaisin lyhyessä ajassa. Kymmenien vuosien velkavankeus nostaa lainatun rahan hinnan korkeaksi.

”kyy”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”Tuon 50 euroa säästän jo yhden kuun ruokalaskussa”

Perustele väitteesi! Ruokalaskut eivät ole pienentyneet EU-jäsenyyden aikana. Itsenäisessä Suomessa, markka-aikana, sain palkallani perheelle ruokaa runsaasti! Nyt suuri osa suomalaisista joutuu valitsemaan ruuan ja lääkkeiden välillä. Vuokranmaksuun ei ole varaa, joten ne maksatetaan työläisten työpanoksella.

Jokainen joka seuraa aikaa, niin tietää, että ammattimiehet tekevät 10 euron tuntipalkalla töitä globaaleille yrityksille Suomessa. Markkasuomessa urakkapalkkani vaihteli 60 ja 90 markan välillä, eli lähes kaksi vuosikymmentä ei ole parantanut työväestön palkkatasoa.

10 euron palkka on monelle pätkätyöläiselle utopiaa. Tulonsiirroilla elävillä pätkätyöläisillä ei pitäisi olla mitään syytä hymistellä EU:n puolesta. Itsenäinen Suomi tarjosi työtä palkalla, jolla tuli toimeen.

”kyy”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos et ole kuullut asiasta, niin Suomi on vieläkin itsenäinen. Ainakin itse tulen paremmin toimeen nyt kuin markka-aikana. Kyllä EU on parempi vaihtoehto kuin Euraasian Unioni. Toki sinä voit olla asiasta eri mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen todellakin perustellusti eri mieltä, sillä en elä harhaisessa todellisuudessa. ”Euraasian Unioni” ei ole ollut missään vaiheessa vaihtoehto. Se ei ole sitä tulevaisuudessakaan. Euraasian Unioni on russofoobikkojen mielissä kummitteleva ”mörkö”, jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

”kyy”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juttusi kulkee kuin Anteron tanssi Pate Mustajärven laulussa Maarit ja Antero. No, onhan se linjassa aikaisempien kirjoitustesi kanssa.
"Nykyiset alhaiset korot palvelevat niitä joilla on mahdollisuus maksaa laina takaisin lyhyessä ajassa. Kymmenien vuosien velkavankeus nostaa lainatun rahan hinnan korkeaksi."
No, olen maksanut 13 prosenttia lainan korkoa, eikä silloin jäänyt mitään säästöön. Voin kertoa, että lainatun rahan hinta on pienempi 1 prosentin korolla kuin 13 prosentin korolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No en saa, mutta tuo oli esimerkki. Siis esim. lainatun rahan hinta on halvempi vaikkapa 3 prosentin korolla kuin 13 prosentin korolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinulle sama kysymys. Kerotko mistä pankista saat lainaa yhden prosentin korolla ja alle! Nimeä pankki, niin käyn tarkistamassa asian.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vakuudet on kunnossa niin mistä tahansa pankista.

Toki ymmärrettävästi jos hommat ei ole (ikinä) olleet kunnossa niin silloin et saa. Mutta se ei ole enää valuutan ongelma

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen Eu:ta pystyin maksamaan palkallani asuntoni 10 vuodessa ja sain siitä myydessäni asuntoni yli kaksinkertaisen hinnan.
Rakensin tilalle kaksi kertaa suuremman ja maksoin sen 5 vuodessa kokonaan omaksi. Arvo nousi siinäkin puolella tuona aikana. Nykyisin laina-ajat on jo 30vuotta kun rahat ei riitä maksamaan lyhyemmässä ajassa ja siltikin monilla tekee tiukkaa. Kyllä vain aika ennen Eu:ta ja varsinkin Euroa oli paljon parempi. Ei ollut leipäjonoja eikä vaihtotaseen jatkuvaa vajetta ja se merkitsee sitä että Suomi kansakuntana velkaantuu ja köyhtyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi