Aloita uusi keskustelu

Nukkuma-aika

Aloittaja: Kilppariko Oma elämä 14.1.2020 12:24

Jos menen nukkumaan illalla klo 21 - 22 ja herään aamulla klo 6 - 7, olen ihan väsynyt koko päivän. Mutta jos menen nukkumaan 23 - 00 ja herään aamulla klo 8 - 9, olen täynnä energiaa ja aikaansaava. Onko kyseeessä hormoniin liittyvä asia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 26 viestiä

Jos pimeän ja kylmän maan suomalaiset ihmiset nukkuisivat kunnolla ja aamulla pitkään eli sinne 7 - 9 saakka, niin monet masennuslääkkeet saisi jättää ottamatta. Toimisi kropan hormonit kuten kuuluu. Usein hormoniongelmiin määrätään masennuslääkettä, eli ihmisestä tehdään mielenterveysongelmainen. Hormoniarvot ja vitamiinitasot tulisi aina kartoittaa, mutta kun silloin lääkärit ja lääketehtaat ei tienaisi niin hyvin lääkitsemällä ihmisiä sairaaksi. Ja lääkärit joutuisi töihin.
Mietaan Juhakin muistutti Puoli seiskassa ”muistakaa, että nukkuminen on ihmisen parasta aikaa” .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en saa koskaan nukuttua hyvin ennen aamuvuoroja. Nukkumaan 21-22 ja herätys 4.30. Heräilen jatkuvasti läpi yön katsomaan kelloa "joko pitää nousta, joko olen myöhässä" (Pelkään suuresti myöhästymistä, se on mielestäni todella suuri häpeä.) Mutta ilta ja yövuoroihin nukun pitkään. Tällöin olen kuin uudesti syntynyt, ja jaksan töissäkin paljon paremmin. Myös vapailla nukun mielelläni pitkään. Jotenkin ne aikaiset aamuherätyksen vain tuntuvat hirveiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eepä se aarinko immeiselle AINA NÄY! . . . Niin minkäs mukkan sinä sitten herreet? Pistätkö yö pöyvälles ison appelsiinin ja sitä un päessäs vilikaset. Säpsähät ja katot rähmät silimillä jotta OMPPAN SE AARINKO! tännää uamuna noossunna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Joo ei ole ihmisen hommaa herätä 4.30. Mikä työ se on jossa ei vuonna 2020 saa työaikoja järkevöitettyä? Hintoihin tulee tuokin työnantajan natsismi. Aiheuttaa työtehon laskua ja sairaspoissaoloja. Tulevaisuudessa ennenaikaisen eläkkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen on hormoneja ja kemikaaleja, jotka eriytyvät vain kun nukkuu klo 7 - 9 välillä. Esimerkiksi kortisolia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut vain ovat aamu-unisia eikä siinä mitään hormooneista ole kysymys.
Itse alan nukkuun 02-04 aikaan herään 11-12 aikaan ja olen reipas touhuan kovasti. Kun ei ole pakko herätä 6:den aikaan niin miksi pitäisi.
Jos menisin nukkumaan 22 aikaan niin heräin 3-4 aikaan niin se olisi järkytys elimistölleni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole hormooniasia. Kyse on siitä, ettei sinulla ole tahdonvoimaa herätä klo 06.00 vaan haluat vätystellä ja viivästyttää heräämistä klo 09.00 asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiset ihmiset ovat luonnostaan aamu-unisia, tahdonvoimalla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Se ei ole myöskään laiskuutta tai saamattomuutta tai mitään muuta, millä valitettavan monet aamuvirkut pyrkivät vähättelemään niitä, jotka eivät ole samanlaisia kuin he.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aamu uniset on laiskempia vätyksiä, se nähtiin aikoinaan jo armeijassa ja myöhemmin tuolla reissuhommissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä aiheesta on tehty ihan tieteellisä tutkimuksia. Niiden mukaan aamu-uniset ovat keskimäärin älykkäämpiä, luovempia, ja - kyllä - ahkerampia kuin aamuvirkut, olettaen että heitä ei revitä sängystä kesken unien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos viivyttää heräämistä puoleenpäivään, kuinka viisas ja ahkera sitä sitten oikein onkaan, hehehehe? Entä jos ei nouse sängystä koko päivänä, onko silloin nero?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Armeijassahan sitä jokainen parhaat puolensa näyttää jooooo. Jännä kun olin missiolla alhaalla, niin siellä kaikki nukkui pitkään. Käsittääkseni siellä paras aines.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille