Aloita uusi keskustelu

Noustaan puolustamaan ilmaston muutoksen vastaista taistelua

Aloittaja: Saa jakaa Oma elämä 9.2.2017 23:10

Olemme tulleet tietämään, että ilmasto lämpenee maailmassa, ja että voisimme oikeasti tehdä asialle vielä jotain - miksi emme tekisi? Voisimmeko alkaa levittää tietoa tästä myös sosiaalisessa mediassa niin paljon, että päättäjien kaikkialla maailmassa olisi pakko reagoida: eli tehdä päätöksiä sen mukaisesti: lopettaa saastuttaminen, palkita ekologisesti kestäviä yritysten yksityisten ihmisten valintoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 1733 viestiä

Tämä aloitus on helmikuulta. SDP Rinteen johdolla tarttui topakkaasti keskusteluun. Nyt keskustelu on tyrehtynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tämä aloitus on muutaman vuoden takaa helmikuulta, eikä vieläkään ole tarve nousemiseen loppunut.
Ottaakohan uusi hallitus jämerän nousukiidon mm. tähän tärkeään työhön, vai homehtuvatko hyvät pyrkimykset tittelin metsästyksiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muu maailma lisää päästöjä EU:n ja siinä ohessa Suomen kurjistaessa itseään. Teräksen ja sellun valmistus siirtyy maihin, joiden tehtaat ovat suurempipäästöisiä kuin meillä.
Myös näiden tuotteiden kuljettaminen lisää kuormitusta.
Näin meidän don Quijotemainen käytös lisää maapallon päästöjä. Mahtaa venäläisiä, kiinalaisia ym. naurattaa tämä meidän tekopyhyytemme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaateteollisuus tuottaa päästöjä ja saastetta enemmän kuin lento- ja laivaliikenne yhteensä. Kyllä nyt pitäisi tämä yletön vaatteiden ostelu saada kuriin. Monilla on vaatteita niin että kaapit pursuaa, mutta lisää vaan ostetaan. Kaatopaikat ja kierrätyskeskukset täyttyvät huonolaatuisista lumpuista, joita kukaan ei halua eikä niitä voida edes kierrättää jos ovat sekakuituja. Akryylistä, polyesteristä ja fleecestä lähtee pesuveden mukana mikromuoveja vesistöön ja kaloihin. Monet nuoret ovat muka ympäristöstä huolissaan ja ovat vegaaneja, mutta sitten ostellaan vaatteita mielinmäärin. Kaikenlainen kulutus pitäisi saada kuriin. Ei kännykkää ja muita kodin laitteita tarvitse heti vaihtaa uuteen malliin kun se ilmestyy vaan käytetään entisiä niin kauan kuin ne toimivat. Vaaditaan kodinkoneita joita voidaan korjata, kun ne rikkoutuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Korjauttaminen pitää saada siis huomattavasti halvemmaksi kuin uuden ostaminen. Ja sitten korjaajia kouluttamaan. Siten saadaan myös työpaikkoja lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri tänään. Ei riipu kaikki päättäjistä. Suomalaiset osti pikamuotia Triplan avajaisissa kansainvälisen myyntiennätyksen. Nuorisolla käy zalandon ja h&m ovet ja syyttää aikuisia. Uusia puhelimia taas jouluna hingutaan. Jokainen voi vaikuttaa eikä vain lihan syönnillä. On monta muuta asiaa. Katsoppa Areenasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lehtitietojen mukaan EU on juuri julistanut "ilmastohätätilan", katotaanpa nyt mitä siitä seuraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

luulin että aloittajan juttun otsikko tarkoitti puolustamista ilmaston muutoksen puolesta mutta lopussa pitää lopettaa saastuttaminen jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Markkinointivoimille ei voi mitään, turisteja on houkuteltava tuppukyliin ennen kaivosyhtiöiden tuloa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voitaisiinko aluksi kaikkialla sopia esimerkiksi yhdestä päivästä kuukaudessa, jolloin ei lennettäisi millään härvelillä mihinkään suuntaan, ellei olisi hätä kyseessä?
Jonkun ajan päästä liitettäisiin siihen sitten sellaiset muutkin kulkuneuvot, jotka saastuttavat ilmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio tukemaan biokaasuautojen käyttöönottoa? Näin ehdottelee Vasemmistoliitto. Miten lienee muiden puolueiden ehdotusten kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä asia on paljon tärkeämpi kuin huumeiden käytön laillistamisintoilut. Huumeiden käytöstä koituu vahinkoa, joka on moneen kertaan todistettu. Ilmaston- ja luonnonsuojelu koituu sensijaan kaikkien hyödyksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää noutopöydästä ihmiset syödessään olevan suunnilleen samanlaisia valinnoissaan.
Joten ei huolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No hei, riippumatta siitä mistä tämä muutos johtuu, niin kuitenkin voimme tehdä asian eteen edes jotakin!? Tässä ilmastonmuutoksessa on aivan taatusti normaalia vaihtelua, jolle emme voi mitään, mutta ihmisnäkemyksen mukaan meidän IHMISTEN velvollisuutemme on kuitenkin yrittää mitä tahansa, jottemme ainakaan vastusta tätä kehitystä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaako panikoida? No ei kannata. Koska kyse on globaalista asiasta, pitäisi tunnistaa, luokitella ja priorisoida päästölähteet OBJEKTIIVISESTI koko maapallon mittakaavalla ja sitten kohdistaa korjaustoimet siten millä on suurimmat vaikutukset ja vähiten haittaa ihmisille. Jos saadaan enemmän hyötyä toimien kohdistamisesta vaikkapa intiaan tai kiinaan niin miksei tehtäisi niitä siellä sen sijaan että nippeloidaan jossain suomessa jossa asiat on jo verrattain hyvin? Luonnollisesti tähän pitäisi sitouttaa koko maailma tai sillä ei ole mitään merkitystä. Ja kyllä, myös köyhien maiden pitää osallistua vähentämällä lisääntymistä radikaalisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan panikoimatta ajattelin laittaa sähköpostin tai myöhemmin ehkä myös postikortin muodossa pienen ystävällisen alkutalven tervehdyksen täältä Suomesta maailman merkittäville päättäjille. Tekstiksi niihin taidan kirjoittaa taas sen saman tärkeän viestin, eli: haluamme jättää lapsillemme puhtaan ilmaston ja luonnon, emmekä halua sotia enää koskaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä! Kuinka aloittaja on muuttanut omia kulutustottumuksiaan, jotta ilmasto pelastuisi?
Nyt on ollut liki kolme vuotta aikaa aloituksen kirjoittamisesta muuttaa elintapoja, joten kerro, mitä henkilökohtaisia päästövähennyksiä olet konkreettisesti jo tehnyt?
Ja sama kysymys kaikille muillekin!
Itse olen vähentänyt autolla ajoa, joka kuitenkin on vähäpäästöinen ja välttämättömyys kun julkista liikennettä ei ole täällä haja-asutusalueella. Ruoasta en voi enempää vähentää, etten kuole aliravitsemukseen. Kaurapuuroa syön joka päivä, pitzaa en ollenkaan kun siinä on juustoa, tuota eläinkunnan tuottamaa, monin tavoin haitallista rasvaa.
Uusia vaatteita en ole ostanut muuta kuin sukkia kun ne ei nykyisin kestä kolmea vuotta pidempään. Farkkuja en ole ostanut viiteen vuoteen, ne vaan kestää ja kestää, samoin ulkoilutakit, jotka on jo 10 vuotta olleet käytössä ja hyvin kestää vieläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En lentele lentokoneilla, enkä muutenkaan. Auton käytön, vaatteitten ja ruuan suhteen kutakuinkin kuten kyselijä, paitsi että en mitenkään karsasta eläinkunnan tuottamaa rasvaa muuten kuin hintasyistä esim. rapuja. En syö myöskään etanoita, hummereita, pääskysen pesiä, sammakon reisiä, koiria, kissoja, vesinokkaeläimiä enkä muutakaan eksoottista. En ole tehnyt nuotiota aikoihin, enkä muutenkaan polttanut puita. En ole käyttänyt myöskään aikoihin nuppineuloja, nastoja tai hakaneuloja. Vaatteissani ei ole muovisia nappeja, mutta se on kyllä sattumaa eikä tietoinen päätös. Odottelen kannabiksen vapautumista, että voisin ryhtyä viherpeukalohuumehörhöksi; senhän Vihreät kai hyväksyy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/