Aloita uusi keskustelu

Noustaan puolustamaan ilmaston muutoksen vastaista taistelua

Aloittaja: Saa jakaa Oma elämä 9.2.2017 23:10

Olemme tulleet tietämään, että ilmasto lämpenee maailmassa, ja että voisimme oikeasti tehdä asialle vielä jotain - miksi emme tekisi? Voisimmeko alkaa levittää tietoa tästä myös sosiaalisessa mediassa niin paljon, että päättäjien kaikkialla maailmassa olisi pakko reagoida: eli tehdä päätöksiä sen mukaisesti: lopettaa saastuttaminen, palkita ekologisesti kestäviä yritysten yksityisten ihmisten valintoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 1388 viestiä

Nyt tuhlataan valtavasti resursseja (=rahaa) mm hölmöön päästökauppaan, jossa päästöttömiksi on POLIITTISIN perustein luokiteltu tuotantomuotoja, jotka todellisuudessa saastuttavat. Puun polton päästöt ovat suuremmat kuin minkään muun polttoaineen. Eikä tuulivoimakaan ole 0-päästöistä, kun huomiodaan koko elinkaari ja tarvittava tyynen ajan varavoima.
Ainoa keino vähentää hiilidioksidikuormitusta on suunnata resurssit hiilidioksidin talteenottoon. Kehitystyön tuloksena kaikki polttolaitokset voitaisiin varustaa tehokkailla laitteilla 20 vuoden kuluessa. Lisäksi 50 vuoden kuluttua hiilidioksidia voitaisiin imeä ilmasta. Tämä kaasu varastoitaisiin sitten kallioperään odottamaan seuraavan jääkauden alkua muutaman tuhannen vuoden kuluttua. Varastoidun hiilidioksidin avulla tätä jääkautta voitaisiin sitten jarruttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli muutamia päiviä sitten tutkimus, jonka mukaan viikinkien aikoihin Gröönlannin vuoden keskilämpötila on ollut + 10 astetta! Nykyisinhän +10 astetta on Gröönlannin kesän keskilämpötila! Voitanee kysyä, onko lämpötilojen vaihtelussa kyse normaalista ilmiöstä? Tällaistahan on suomalinenkin tiedemies esittänyt! Ps. tutkimus oli amerikkalaisten tekemä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tietysti aivan luonnollista, että luonnossa tapahtuu muutoksia. Mutta jos olemme itse olleet aiheuttamassa huonoja muutoksia, toivottavasti voimme myös korjata vahingot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset ovat toimillaan saastuttaneet oman elämänkehtonsa, tämän maaplaneetan. Kun nyt on yhdessä vihdoin huomattu, että näin on päässyt käymään, eiköhän olisi syytä yksissä tuumin myös jälkemme siivota. Niinhän se äitikin taisi aikoinaan opettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei luonnon kiertokulkuun pidä mennä puuttumaan. Ilmaso on aina muuttunut ja tulee muuttumaan, tekipä ihmiset mitä hyvänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Nimenomaan ihminen sotkee luonnon kiertokulkua ja kutsuu sitä tehostamiseksi ja hoitamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilisessä dokumentissa telkkarin puolella joku asiantuntija sanoi, että tehomaatalous pitäisi lopettaa, jotta hyönteiset säilyisivät maapallolla. Vähitellen alkavat siis pienet perheviljelmätkin toivottavasti kannattaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi itse kasvattaa mm.yrttejä mausteita , tomaattia, hedelmiä, kasviksia. Kaupungeissa saa vuokrata kasvimaa palstoja porkkanoille, sipulille, vadelmalle. Jopa sipuli kasvaa kukkapurkissa mullassa . Avomaan kurkkuja mitkä voi säilöä . Säilöntä purkkeja saa kierrätyksestä ja talojen roskista lasinkeräyksestä. Ne pitää pestä ja kuumentaa uunissa kannet myös bakteerien takia. Kurkkujen säilöntä on kivaa. Kaupasta saa sinapinsiemeniä mausteeksi tai omaan sinappiin jauheena. Ruuan kasvatus itse on terveellistä kun tiedät mitä syöt. Kun teet kalakeittoa tms.jaa se ystäville ja kissoille ja koirille. Kerrostalojen pihoilla voi ihan hyvin pihlajien tilalla kasvattaa omenapuita! Omenahillo pelastaa lätyt ja oma porkkanasose. !! Pyöräile kävele niin et saastuta ilmaa kaasulla. Teollisuus tuottaa ilmaan kaasuja ja nokea mikä kaasuttaa meidän hengitysilmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska tämä asia ei ole vielä saanut koko maailman kansoja nousemaan luonnon- ja ilmaston suojelutoimiin, ajattelin jälleen lähettää joillekin maailman päättäjistä ystävällisen postikortin tai sähköpostin, vaikkapa ihan ystävänpäivän hengessä. Tekstiksi siihen ajattelin raapustaa taas saman eli: Haluamme jättää lapsillemme puhtaan ilmaston ja luonnon emmekä halua sotia enää koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keväällä voi kerätä ryhmän ja mennä rannoille haravoimaan talven jätteet myös vedestä . Rakennusjätteen voi lajitella. Vanhat naulat käy mökille tai kierrätykseen. Vanhat laudat käy ulkohuussiin tai varastoon. Lenkkipolulta löytyy risuja ne käy nuotioon tai grilliin. Pikkujutuilla parempaan huomiseen. Jätelangoista voi virkata kasseja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos sinua oikeasti maapallon ilmasto huolestuttaa niin olisit jättänyt lapset tekemättä. Näin tulevaisuudessa olisi vähemmän luonnonvarojen kuluttajia ja saastuttajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisimmepa kaikki osanneet pidättäytyä lasten teosta?! Auttaako tämä jälkiviisastelu? Eipä taida auttaa.
- Siksi nyt pitää vain sopeutua tilanteeseen.
Ja Jos saamme joskus uuden mahdollisuuden, ehkä silloin osaamme pidättäytyä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tässä saa kohta lähtä pyryyn ja viimaan taistelemaan ilmastoa vastaan, kun pihatiet on taas kohta ummessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministerimme puhui EU:n kateederilla ilmastoasioita. Kovin oli vähän kuuntelijoita, kun oli kuulema vain Suomen, pienen valtion, edustaja äänessä.
Pitäisiköhän niilläkin foorumeilla olla myös "kaikkien kuuntelemisvelvoitus"? Ne ovat kuitenkin verovaroin kustannettuja arvokkaita edustajapaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt luulisi alkavan tapahtua, kun ympäri Suomen keskustellaan eri ryhmissä niistä esteistä, joita meillä on siihen, ettemme tee nopeammin niitä tekoja, joilla ilmaston muutoksen huonoja vaikutuksia voisimme ehkäistä. Tällaista on odotettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka tiedemiehet olisivatkin täysin tai osittain väärässä ilmastomuutoksesta, niin miksi täällä maapallolla elävät yksilöt eivät voisi parantaa meidän ilmastoa?? Tämä oli heitto epäilijölle, jotka eivät usko ilmastonmuutokseen sen sanan todelliseen merkitykseen. Meillä on paljon mahdollisuuksia parantaa ilmastoamme, mutta miksi Suomessa ei puhuta muiden ilmastomuutoksen parantamiseksi muista kuin kivihiilestä, autoista yms. Miksi ei puhuta turvesoista, jotka ovat osin fossiilista, mutta sen pienen uusiutumisen vuoksi (todella pieni osa) se on myös uusiutuva enenegialähde. Turpeen polttamisesta tulee ihan samoja päästöjä kuin kivihiilestäkin. Johtuuko tähän puuttumattomuus siitä, että suusimmat turpeen polttajat ovat maanvijelijöitä. Oletko kuullut puhuttavat ilmastomuutoksesta puhuttaessa turpeesta? Todennäköisesti et, koska hallitus ei puhu tästä. Huomioitavaa on myös, että suot ovat myös hyvä hiilennielu kuten metsätkin lähes samalla lailla. Annetaanko meille realistista ja oikeaa tietoa siitä, mitkä ovat meidän mahdollisuudet vastata ilmastomuutokseen, eikä oteta kaikkia huomioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet ihan oikeassa. Kaikki oikea tieto tarvitaan, jotta voimme tehdä oikeat johtopäätökset ja toimia sitten parhaalla mahdollisella tavalla ilmaston muutoksen vaikutusten hillitsemiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maanviljelijät ei ole isoja turpeenpolttajia. Tuskin juuri kukaan heistä käyttää turvetta nykyään. Turvetta tarvitaan joinkin verran hakkeen sekaan, jotta kaukolämmmityskattilat toimisi kunnolla.
Niitä lämmityslaitoksia on yhtälailla kaupungeissa kuin maaseudullakin.

Puun kasvattaminen hyvin kasvavalla turvemaalla sitoo moninkertaisesti ennemmän hiiltä kuin paljas suo. Heikosti puuta kasvavat suot kannattaa jättää ennallistumaan itsestään. Soiden keinotekoisen enallistamisen haittapuolena on yli 20 kertaa CO2:a haitallisemman kasvihuonekaasun metaanin päästöt, jotka lisääntyy, jos pohjaveden pinta nostetaan maanpinnan tasolle. Sitä ei kerro järjestöt, jotka markkinoi soiden ennallistamista ja kerää sillä rahaa yksityisiltä ihmisiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitäisi alkaa vastustamaan ilmastonmuutosta? Se on muuttunut aina. Saharakaan ei ole aina ollut autiomaa. Eikä edellisestä jääkaudestakaan ole pitkä aika. Ajatelkaa jos ilmastonmuutos ois pysähtynyt suurtennälkävuosien aikaan? Ilmaston kuuluu muuttua kokoajan ja siihen on vain opittava. Saattaa olla katastrofi, jos ilmasto jää stabiiliin tilaan. Ilmastonmuutos on täysin luonnollinen asia ja se meidän täytyy vain hyväksyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi