Aloita uusi keskustelu

Mitä on olla läsnä

Aloittaja: Ollaan läsnä Oma elämä 12.6.2019 21:59

Usein, hyvin usein ihmetellyt sanontoja, että 'joku ei ollut läsnä'. Voiko esim. ujo tai hiljainen olla läsnä. Tai että, 'olen käsitellyt asiat'. Miten ne asiat sivistyneesti käsitellään, tai ollaan käsittelemättä. Voiko korvien väliä muokata?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 20 viestiä

Kuuntele, arvosta, kunnioita.
Silmät on sielun peili, niistä heijastuu mm. sydämmen lämpö.

Meistä jokainen antaa aikaa sille mitä/ketä arvostaa.
Meistä jokainen kehittyy ajan myötä siinä mitä arvostaa.

Tätä elämää kun ei uusintana saa. Aika, se tärkein pääomamme.
Kyllä, korvien väliään voi todellakin muokata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä korvienväliä voi muokata. Elämä voi hyvinkin pakottaa siihen!
No ainakin minun pitää olla läsnä, joka arkipäivä.
Noin 9 tuntia ainakin.
Kiitos siitä henkilöille!
Kun katsoo silmiin, se kertoo ollaanko läsnä, molemmin puolin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni läsnäolo on sitä. että todella kuunnellaan, mitä toinen on sanomassa. Itsekin olen huomannut sekä itsestäni, että muista henkilöistä, että kun kysyy jotain asiaa, niin minkäänlaista vastausta ei saa. Onko tämä hajamielisyyttä vai jotain muuta, mutta ihmiset eivät todellakaan ole läsnä. Läsnä voi olla sekä fyysistä tai psyykkista, ja onglema on nimeenomaan psyykkisella puolella,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Useat nuoret vanhemmat sanovat, että pyrkivät olemaan läsnä omille lapsillensa. Omat vanhemmat kun eivät olleet läsnä heidän elämässään, vaikka perheenä elettiin.... Mutta he ovat käsitelleet asian, toiset terapiassa, toiset puhumalla ystävien kanssa tms. En tiedä mitä tarkoittanevat. Ajat näköjään muuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki eivät ole läsnä omassa elämässään, sillä he ovat joutuneet tyytymään elämään, joka ei vastannut toiveita. Avioliitossa ollaan ehkä yksin. Joskus traumaattinen asia aktivoi defenssit, minän suojamekanismit, jotka nousevat minän ja asian väliin suojamuuriksi, jolloin mieli saa aikaa toipua. Joskus defenssit "jäävät päälle", jolloin voidaan elää vuosikausia eräänlaisen verhon takana, olematta läsnä.
Omaa itseään voi ja pitää kehittää, muokata tai miten sen haluaa sanoa. On hyvä pitää mieli avoimena, sillä luutuneet asenteet sairastuttavat ja persoona ei kehity. Erilaiset persoonallisuushäiriöt hoidetaan itse (paitsi narsismi), johon voi myös yrittää vaikuttaa karsimalla toistuvaa, epätoivottua käyttäytymistä ja pakkoajatuksia. Kulkeeko ajatus ja käytös samaa rataa? Tee jotain asialle! Ala sellaiseksi, kuin haluat olla, niin persoona muovautuu pikkuhiljaa siellä alla siihen suuntaan. Käyttäydy asiallisesti, sillä käytös valitaan. Se on tahdonalaista, siis voit muokata käytöstäsi. Se ei ole "persoonallisuutta", kun käyttäytyy miten sattuu! Ihmiset toimivat peilinäsi, joten ota siitä vinkkiä 😉...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Käsittäkseni jos on sen verran fyysisesti lähellä, että voi vähintään seurata tilannetta, ja niin tekee, ja voi siihen puuttua, vaikka ei välttämättä puuttuisikaan,on "läsnä. Rajatapaus on esim. Skypen kautta yhteydenpito, mutta käsittääkseni silloinkin on rajoitetusti läsnä, kun voi kuitenkin kommunikoinnin keinoin puuttua tilanteeseen. Ujo ja hiljainenkin on siis noilla edellytyksillä "läsnä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Miten ne asiat..j.n.e. ...tai ollaan käsittelemättä". Käsitän "niillä asioilla" tuota läsnäolo-problematiikkaa, juridisestikin, vai tarkoititko jotakin muuta?

Jos tarkoitat "korvien väli -kysymyksellä" sitä, mitä arvelen: mielen ja mielipiteitten muokkaus on mahdollista, uuden oppiminen on mahdollista, yleensä aivojen kykyä omaksua ja muuttaa voi muokata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joutuu palaamaan kerta toisensa jälkeen samaan asiaan, niin mieli ei ole käsitellyt sitä, eikä asia ole siirtynyt muistojen arkistoon. Se on henkilökohtaista ja tapauskohtaista, miten ja mitä käsittelyyn tarvitaan. Jollekin on tarpeen puhua asiasta ja joku toinen ei missään tapauksessa halua tehdä niin. Asiasta puhuminen on koululääketieteessä terapiaa, eli terapeutin johdolla käydään asiaa läpi, jolloin terapeutti oikoo ajatusvääristymät ja tuo ratkaisumalleja esille. Koskus riittää pelkkä kuultuna oleminen, niin asian tuoma tunnetaakka kevenee. Mieli toki itsekin prosessoi koko ajan asiaa, jopa unissa. Asiat vievät aikansa, mutta "puhumalla se paranee", mikä tiedettiin jo entisaikoina ennen mitään psykologeja 🙂. Jos joku haluaa purkaa sydäntään sinulle, niin muista olla sen luottamuksen arvoinen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Läsnäolleet" ovat paikallaolijoita. (Esim. hautajaisissa läsnäolleita) Oli paikalla, mutta ei ollut läsnä tarkoittaa taas henkilön ajatusten askartelevan aivan muissa asioissa kuin mitä tilanne vaatisi.
Joskus sairaus ja siihen liittyvä lääkitys sulkee ihmisen mielen, jolloin henkilö ei ole läsnä.
Toisin sanoen, läsnäolo ei ole riippuvainen ujoudesta tai sen puutteesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäi vielä mainitsematta, että eduskunnassa käyvät kansanedustajat päivän alussa painamassa läsnäolonappia. Sitten lähtevät kukin tahoilleen. Tiedä sitten, pitääkö kuitata poistuminen jotenkin, kuten normi työpaikoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulumaailmassa havannointi asiasta on sellainen, että oppilas voi olla paikalla, mutta ei kuitenkaan läsnä. Syynä voi olla vaikkapa kännykkä, mitä pitää jatkuvasti selata. Ja meneekö opettajan puhekin kuuroille korville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykymenoa kun katsoo, niin läsnäolo on hyvin harvinaista. Älylaite vie kaiken huomion, oli ihminen yksin tai seurassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Läsnä". = Kun oululaisittain joskin hieman lyhentäen sanotaan jollekulle painonhallinta ongelmaiselle kuten vaikkapa minä että "läski nää" joka salonkisuomeksi = "ylipainoinen sinä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omia tai toisten korvien väliä ei voi muokata mutta vaikuttaa voi. Liika vaikku voi kyllä tukkia korvakäytävän ja kuulo voi heiketä. Korvat on silloin käsiteltävä ja on hyvä jos sen tekee joku nimenomaan läsnäoleva sairaanhoitaja ja joka on myös käsittänyt mistä kuulon heikeneminen johtui.

Ei suomenkieli niin rikas ole kuin väitetään. Me joudumme käyttämään samoja sanoja kuvaamaan eri asioita. Siltä ainakin joskus vaikuttaa jos asiaa ja sen sanoja ajattelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni on läsnä fyysisesti, mutta ei henkisesti, ajatukset ihan jossain muualla. Kannattaa olla myös henkisesti paikalla, siitä minä ainakin pidän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi korvien väliä muokata 👂👀
Uusia ajatuksia ja miten niihin suhtautuu.
Kasvua ja kehitystä koko elämän ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi