Aloita uusi keskustelu

Mistä suomen hiilijalanjälki aiheutuu?

Aloittaja: VÄHÄSAAATEINEN Oma elämä 29.11.2018 13:29

Suomihan aiheuttaa oman hiilijalanjälkensä, mutta mistä se koostuu? Maailmassa autoliikenne aiheuttaa 26%, lentoliikenne 2%, meriliikenne 3% jne, mutta paljonko ne ja muut on Suomessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 121 viestiä

Silloin kun Grönlantikin oli nimensä mukaisesti vihreäsaari maailmassa ei ollut auto lento eikä päästöjä aiheuttavaa meriliikennettä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Grönlanti ei ole ikinä ollut vihreä saari, vaan se Grönland johtaa juurensa matalien lahtien maasta. Puhutaan myöskin että sillä onnnarkkiboiti maata ihmisille joskus 1000 vuonna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin kun Viikingit löysivät Grönlandin saari oli vihreän kasvillisuuden peitossa ja siitä myös nimi tuli

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäätikkö kasvaa myös etelämantereella mutta näistä ei sovi huudella nämä ilmiöt kuuluu normaaliin maapallon ilmastovaihteluun Mutta nykyään kaikesta pitää yrittää tehdä bisnestä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Syy numero yksi ON! lentoliikenne turhat etelän matkat. Hirveät määrät kerosiinia poltettuna SUORAAN ILMAKEHÄÄN! Myös metsäpalot huolimattomasta tulen käsittelystä esimerkkinä viimme kesä.

Ei metsä eikä karikkeet itsestään SYTY! Leimahduspiste on niinkin korkea, kuin luokka +270 C astetta! Joten sopii miettiä jos ajatukseen kykenee? Salamat voi sytyttää mutta ukkos-sade sammutta palon noin 98 %:sti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelän matka ei ikinä ole turha, kuten sinun matka äitin luo on. Jätä niistä 1:10 tekemättä ja auta niin luontoa ja perhe-elämääsi. Lentokone kuluttaa alle reilu 2 litraa sataselle per istuinpaikka. Ei juuri mitään verrattuna autoiluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sinä minun äidistäni tiedät? ;)))) Lentoliikenne pössyttelee kanarian matkalla noin 30 000 litraa lentopensiiniä SUORAAN ILMAKEHÄÄN! Kerro mitä asiaa sinullakan olisi kaukomaille? Ei varmasti sukulaisen sukulaista eikä mitään muutakan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo en tuosta hiilidioksidin määrästä tiedä, mutta siinä ei istuinta kohti tule juuri mitään. Sama varmaan istuinta kohti kun ajaisi yksin 19 L sataselle ”syövällä” autolla 1:4 osan matkaa Kanarialle. Lentäminen on tässä tapauksessa parempi, koska tieverkosto ei mene niin suoraan kuin lentokone, joka hyödyntää ilmavirtauksia. Lisäksi autolla menee niin paljon aikaa, että siinä ehtii aiheuttaa muutakin hiilijalanjälkeä. Googlasin ja lentokone todellakin kuluttaa ja saastuttaa istuinta kohti tosi vähän verrattuna autoiluun ja etenkin yksin autoiluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyt perheesi kanssa Thaimaassa minä joka maksan auto ja polttoaine veroja käyn töissä tienaan lapsille leipää ajan 170 t km sun etelän matkan saastepäästöillä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen merkitys on käytännössä merkityksetön, koska ilmasto on muuttunut aina ja koko ilmastonmuutoshuuhaa on vihervasemmiston kultuurimarxsistinen työkalu länsimaisen kulttuurin ja elintason tuhoamiseksi. Huvittavaa, että vihervasemmisto ei itsekkään usko koko huuhaaseen, koska vastustavat ydinvoimaa omaa ja myös vesivoiman käyttöä ja käytännössä kannattavat öljy- ja hiilivoimaa. Höpöttelelevät aurinko ja tuulivoima maista,jid mektys on hyvin vähäinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä huolimatta suomalaisten hiilijalanjälki on suurempi kuin intialaisten. Johtuu varmaan intialaisten lukumäärästä hiilipäästöihin nähden; autoja ei ole kuin suhtellisen harvoilla ja tehdaspäästöt jaetaan muutaman sadan miljoonan asukkaan kesken. Suomalaiset lentää ulkomailla ja rällää autoillaan turhaa ajoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja intialaisilla ei ole mitä kuluttaa ja näin ollen millä hiilijalanjälkeä aiheuttaa. Suomalaiset on juntteja ja ne ei rällää muuta kuin autoilla. Kotimaassa lentää turhaan herrat ja yrittäjät veronmaksajien lukuun. Ihan hyvin ne hommat hoituisi Skypellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA Kiina Intia Venäjä ym eivät aio tehdä mitään ja Suomessa poliitikot silmät innosta kiiluen kurjistavat kansan elinehtoja ilmastonmuutokseen vedoten

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin eivät aio tehdä mitään? Hehän tekevät. USA vain ei aio olla mukana Pariisin ilmastosopimuksessa. Siellä kuitenkin on yksilöillä kova tohina päällä pienentää hiilijalanjälkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei oo meillä mustaa lunta eikä oranssia niinku naapurissa että ne saastuttaa. Meillä on kloorinen juomavesi ongelma ja laivoista tyhjennetty paska rannoilla missä uidaan. Sellainen pari metriä sontaa pohjassa. Jos maalattua puuta tai kullästettyä polttaa siitä syntyy myrkkykaasuja joten sen käsittelyyn pitää keksiä joku juttu. Meidän rautateillä seisoo matkustaja junien seassa venäläisiä rossorussoruski säiliövaunuja ,romuja jotka voi vuotaa kuten Mäntyharjulla vuosi nestemäistä kaasua . Tää ei oo turvallista eikä ystävällistä . Tää on myrkyttämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne venäläiset vaunut paljoa vuoda. Ei sen enempää kuin suomalaisetkaan. Mäntyöljyä niissä muutenkin pääasiassa kuskataan. Samalla tavalla voi suomalainen vaunu vuotaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa valmistetaan tuotteita kymmenen (10) kertaa yli oman tarpeemme. Siksi laskennallinen hiilijalanjälki on suuri.
Ylimääräisestä tuotteiden tekemisestä saatu varanto ohjautuu suurelta osin ulkomaille ja sieltä edelleen lainataan maahamme jolloin tästä syystä velkaannumme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

jos sota syttyy

104 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Vuosina 2011-18, jolloin y on täällä valitellut eläkkeiden ja valtion varojen loppumista, toteutunut kehitys on reaalima... Lue lisää...
Ei päätä eikä häntää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

8.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi