Aloita uusi keskustelu

Mistä suomen hiilijalanjälki aiheutuu?

Aloittaja: VÄHÄSAAATEINEN Oma elämä 29.11.2018 13:29

Suomihan aiheuttaa oman hiilijalanjälkensä, mutta mistä se koostuu? Maailmassa autoliikenne aiheuttaa 26%, lentoliikenne 2%, meriliikenne 3% jne, mutta paljonko ne ja muut on Suomessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 128 viestiä

Joidenkin lähteiden mukaan 0,05% koko maapallon hiilijäljestä on suomalaisten tekemää. Joten isoa säästöä ei saada millään opilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tieto siitä, että suomalaisten tuottama hiilijalanjälki on 0,05 prosenttia koko maailman tuottamasta hiilijalanjäljestä, on tosi, niinkuin on, niin miksi te ihmiset pyydätte meitä vielä pienentämään sitä. - Vihervassarien kohtaamisessa ei ole mitään järkeä. Minunkin havupuumetsäni nielee varmasti yli sata kertaa sen mitä ehdin itse autoni, mökkini ja sen puusaunan ja punaisen lihan syöntini yms. takia tuottaa hiilijalanjälkeä! Aion siis elää kuten aikaisemminkin, mahdollisimman terveellisesti. Tehkää tekin kaikessa rauhassa niin, sillä suomalaiset ovat oman osuutensa jo reilusti hoitaneet ja hoitavat jo nyt muiden hiilijalanjälkiä pienemmiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eu:n tavoite laskea liikenteen öljyn kulutusta tavoite 19% Suomi 50% mitä Jeesustelua tämä on veron maksaminen rahoilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin kun Grönlantikin oli nimensä mukaisesti vihreäsaari maailmassa ei ollut auto lento eikä päästöjä aiheuttavaa meriliikennettä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Grönlanti ei ole ikinä ollut vihreä saari, vaan se Grönland johtaa juurensa matalien lahtien maasta. Puhutaan myöskin että sillä onnnarkkiboiti maata ihmisille joskus 1000 vuonna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Silloin kun Viikingit löysivät Grönlandin saari oli vihreän kasvillisuuden peitossa ja siitä myös nimi tuli

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäätikkö kasvaa myös etelämantereella mutta näistä ei sovi huudella nämä ilmiöt kuuluu normaaliin maapallon ilmastovaihteluun Mutta nykyään kaikesta pitää yrittää tehdä bisnestä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan yleisesti on huudeltu että etelämantereella sataa enemmän, joten myös jäätikköä kertyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei nyt sentään. Ei 1,8 miljoonan neliökilometrin 1,5km paksu jäätikkö synny tuhannessa vuodessa. Ja sehän tarkoittaisi että merenpinta olisi ollut tuhat vuotta sitten 6 metriä korkeammalla, mutta oli samalla tasolla kun nykyisinkin.
Nytkin osa saaresta on jopa viljelyskelpoinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syy numero yksi ON! lentoliikenne turhat etelän matkat. Hirveät määrät kerosiinia poltettuna SUORAAN ILMAKEHÄÄN! Myös metsäpalot huolimattomasta tulen käsittelystä esimerkkinä viimme kesä.

Ei metsä eikä karikkeet itsestään SYTY! Leimahduspiste on niinkin korkea, kuin luokka +270 C astetta! Joten sopii miettiä jos ajatukseen kykenee? Salamat voi sytyttää mutta ukkos-sade sammutta palon noin 98 %:sti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelän matka ei ikinä ole turha, kuten sinun matka äitin luo on. Jätä niistä 1:10 tekemättä ja auta niin luontoa ja perhe-elämääsi. Lentokone kuluttaa alle reilu 2 litraa sataselle per istuinpaikka. Ei juuri mitään verrattuna autoiluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sinä minun äidistäni tiedät? ;)))) Lentoliikenne pössyttelee kanarian matkalla noin 30 000 litraa lentopensiiniä SUORAAN ILMAKEHÄÄN! Kerro mitä asiaa sinullakan olisi kaukomaille? Ei varmasti sukulaisen sukulaista eikä mitään muutakan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo en tuosta hiilidioksidin määrästä tiedä, mutta siinä ei istuinta kohti tule juuri mitään. Sama varmaan istuinta kohti kun ajaisi yksin 19 L sataselle ”syövällä” autolla 1:4 osan matkaa Kanarialle. Lentäminen on tässä tapauksessa parempi, koska tieverkosto ei mene niin suoraan kuin lentokone, joka hyödyntää ilmavirtauksia. Lisäksi autolla menee niin paljon aikaa, että siinä ehtii aiheuttaa muutakin hiilijalanjälkeä. Googlasin ja lentokone todellakin kuluttaa ja saastuttaa istuinta kohti tosi vähän verrattuna autoiluun ja etenkin yksin autoiluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyt perheesi kanssa Thaimaassa minä joka maksan auto ja polttoaine veroja käyn töissä tienaan lapsille leipää ajan 170 t km sun etelän matkan saastepäästöillä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen merkitys on käytännössä merkityksetön, koska ilmasto on muuttunut aina ja koko ilmastonmuutoshuuhaa on vihervasemmiston kultuurimarxsistinen työkalu länsimaisen kulttuurin ja elintason tuhoamiseksi. Huvittavaa, että vihervasemmisto ei itsekkään usko koko huuhaaseen, koska vastustavat ydinvoimaa omaa ja myös vesivoiman käyttöä ja käytännössä kannattavat öljy- ja hiilivoimaa. Höpöttelelevät aurinko ja tuulivoima maista,jid mektys on hyvin vähäinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä huolimatta suomalaisten hiilijalanjälki on suurempi kuin intialaisten. Johtuu varmaan intialaisten lukumäärästä hiilipäästöihin nähden; autoja ei ole kuin suhtellisen harvoilla ja tehdaspäästöt jaetaan muutaman sadan miljoonan asukkaan kesken. Suomalaiset lentää ulkomailla ja rällää autoillaan turhaa ajoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja intialaisilla ei ole mitä kuluttaa ja näin ollen millä hiilijalanjälkeä aiheuttaa. Suomalaiset on juntteja ja ne ei rällää muuta kuin autoilla. Kotimaassa lentää turhaan herrat ja yrittäjät veronmaksajien lukuun. Ihan hyvin ne hommat hoituisi Skypellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA Kiina Intia Venäjä ym eivät aio tehdä mitään ja Suomessa poliitikot silmät innosta kiiluen kurjistavat kansan elinehtoja ilmastonmuutokseen vedoten

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Remonttiyrittäjät ja koko bisnesporukka yhdistyksellä ymmärtää ettei saatu maine ole sattumaa. Lue lisää...
Sori

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi