Aloita uusi keskustelu

Mistä mä alan

Aloittaja: Tähänkö lopun - tästäkö alan Oma elämä 21.7.2019 23:37

Voisiko joku vanhempi ihminen ( tai nuorempikin ) antaa jotain rohkaisun sanoja minulle, joka yritän palauttaa oman ihmisarvoni seurusteltuni monta vuotta ilmeisesti luonnehäiriöisen kanssa. Yritän päästä vapaaksi omaan elämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 19 / 19 viestiä

"..seurusteltuani..". Oletko jo siis päässyt 'fyysisesti' eroon siitä "ilmeisesti luonnehäiriöisestä", mutta et vielä 'henkisesti', vai vieläkö te tapailette "seurustelun" tai jonkin muun asian merkeissä, siis onko vielä kanssakäymistä?

Olen 68 v 11 kk, sikäli kuin iällä väliä.

En tiedä onko tämä rohkaisevaa vai ei, enkä osaa tässä vaiheessa muuta sanoa kuin, että ei kannata märehtiä ja murehtia liikaa, mutta opiksi kannattaa tietysti ottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole seurustellut mutta jouduin vaikutuspiiriin järjestöelämässä. Muutamassa vuodessa siitä suurin piirtein selvisin, mutta vieläkin kahdenkymmenen vuoden jälkeen huomaan joskus kummallisia pelkotiloja, joiden lähde ilmiselvästi liittyy sinne. Minua kytättiin koko "hovin" voimin ja lähes kaikesta tekemästäni tai sanomastani annettiin kiertoteitä negatiiivista palautetta. Loppujen lopuksi luulen kuitenkin että tämä ihminen oli itse menettänyt itsearvostuksensa jo paljon aikaisemmin. Pelkään sitä samaa hänen "hovinsa" osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omaa polkua, elä kiirehti ainakaan suhteeseen. Nauti kun voit mennä ja tulla miten itse tykkäät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huono lohduttaja olen . Mutta jokin esimerkki hölmöstä ehkä, mutta ei sitä itse aina heti hoksaa. Saman tapainen oli "ystävä", joka otti yhteyttä aina kun tarvitsi jotain, rahaa tai muuta apua. Hyväksikäyttäjä on ensin mielin- kielin mutta etsii sitten jonkin heikon kohdan ja sillä painostaa tai uhkailee saadakseen haluamansa. Vetoaa sinun hyväntahtoisuuteen tai omaan luuloteltuun paremmuuteensa .
Koeta unohtaa kokonaan , se olis minunkin pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Hukattuja "panoksia" henkilöön , jolla ei ole muuta mielessä kuin oma hyötyminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lue kirjoja, kokemuksia, tukea myös kun käyt juttelemassa jonkun toisen kanssa.
Ei ole sinun vikasi, edessä on uusi Tie. Elämä tuo uusia asioita, elä käperry murheeseen.
Ulkoile ja ymmärrä että olet arvokas ihminen ja ansaitset hyvää kohtelua.
Onnea matkaan luota elämään ja itseesi 💖

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Joo lukeminen on hyvä knhan muistat maalaisjärjen että suuntaa antavaa ettet ala leimaan ihmisiä narsisteiksi jotka ei sitä ole, aina on myös hyvä ottaa asioista kunnolla selvää ja sitten sen verran vielä että luota vastasuudessa vaistoihisi paremmin, en tiedä miten joku toinen sais vaistot terävimmilleen, omalla kohdalla se opn varmana syntyessä jo ollut että vaistoan j ahuomaan asioita erittäin herkästi, lisäksi mitä tulee narsisteihin ja kieroiluun niin on niissä hommissa vaistot olleet melkein aina oikeassa kun on tuntunut joku ihminen siltä että yrittää vaan käyttää hyväkseen tai loukkaa tahallaan.

Itse tein sen virheen etten uskonut ennen vaistojani ja olin liian kärsivällinen ja yritin ymmärtää loppuun asti esim erästä narsistia vaikka ei se auttanut vaikka kuinka olin ytävällinen ja aikuinen hänelle, siitä huolimatta jatkopi kieroilua kunnes jäi lopulta kiinni valheistaan muillekkin, mutta se oli just hyvä että olin kärsivällinen siinä mielessä että lopulta asiat selvis, kuitenkin ois alun pitäen luottaa jo vaistoihini kun tuli olo että jokin mättää tuossa ihmisessä.

Varmaan myös se että omaan korkean empatian jaherkkyyttä auttaa ett' on vaistot ja aistit terävät ja se kun en liikaa roiku netissä enkä facebookeissa sun muissa kun en edes kuulu sellasiin, lisäksi en tuijota älyluuria kokoajan, että veikkaan että myös tuo auttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä vanhusten neuvoja kuuntele, ovat ihan pihalla. Mutta onnittelut siitä että pääsit luonnehäiriöisestä eroon. Kyllä itsetunto ajan kanssa korjaantuu. Valitse jatkossa seurasi oikein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luonnehäiriö? Taidat olla uusi Juttutuvassa? Aikaisemmin oli laaja keskustelu ihmisen luonnehäiriöistä ja niiden todettiin johtuneen narsistisesta personallisuushäiriöstä. Useat Juttutuvan keskustelijat osoittautuivat varsinaisiksi narsisteiksi.

Eri yhteiskunnan aloilta löydetään narsisteja:
-kokoomuslaiset
-kiky-sopimus
-aktiivimalli
-Arina
-Natointoiset
-pääministeri
-työnantaja
-veronkiertäjät
-puoliso, joka jätti, petti, ei mennyt naimisiin, käytti alkoholia ja oli sukulaisrakas

Kannattaa googlata vanhoja valmiita keskusteluja:
juttutupa narsisti puoliso

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylläolevan lausunnon antoi nimimerkki, jolla laput silmillä kuin valjakkohevosella. Kaikkea tekstiä mitä olet kirjoittanut yhdistää, fanaattisuus, röyhkeys ja ainoa oikea vaihtoehto. Tekstisi kun näyttäisi psygologille, olisi diagnoosi, vaikea narsismi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä niitä riittää diagnoosien tekijöitä. Tutkinnot suoritettu ihan ikiomassa elämän korkeakoulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanko meni vuosia, ennenkuin hokasit asian. Yleensä joku viikko riittää. Kaatunutta maitoämpäriä ei kannata miettiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bänät siis tehty?
Sitä ei pidä jäädä märehtimään ja murehtimaan, otat opiksi sen, minkä siitä saa. Eteenpäin.

Mieleen pitää kerrostua uutta ajateltavaa. Rupea harrastamaan jotakin. Ja paneudu koko sielulla ja tarmolla työhön jota teet, vaikka ylitöinäkin. Mene vapaapalokuntaan. Hypi laskuvarjolla. Tee benji-hyppyjä aina kun mahdollista. Lähde kalaan kavereitten kanssa. Osta vanha kotteroauto tai motskari ja kunnosta se. Lue Aku-Ankkoja ja vanhoja Jerry Cottoneita. Reissaa Tukholmaan, aja tunnelbanalla ja koita selvitä hengissä.
Kaikki nuo tai joitakin noista ja keksi lisää, pääasia että nuppiin kerrostuu tapahtumia ajateltavaksi. Jossakin vaiheessa sitten lähdet uudestaan baanalle, jos ei noitten myötä ole jo tapahtunut jotakin uutta kiintymystä johonkuhun.

Jos menet kallonkutistajalle, saat jauhaa sitä samaa p***aa ehkä.vuosikaudet, mihin jäit, kun bänät tuli, ja ihan taatusti se surkeus pysyy mielessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi siellä kallonkutistajalla käydä, mutta kannattaa valita sellainen kallonkutistaja, jonka painotus on tulevaisuuden rakentamisessa. Ottaa vaikka 10 tuntia keskustelua alkuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mene kirjoitustaitokurssille. Sieltä voit löytää uuden kumppanin jonka kanssa voit harjoitella oikeinkirjoittamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreä sisäministeri ?

Nykyhallituksessa on pelottavan paljon henkisesti lapsen tasolle jääneitä ministereitä. Lue lisää...
Todella huolestuttaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/