Aloita uusi keskustelu

Miksi nuoret työntekijät eivät liity ammattiliittoon

Aloittaja: Nuorista huolestunut Oma elämä 27.4.2010 07:06

Olen ihmetellyt syitä, minkä vuoksi nuoret eivät työhön mennessään liity ammattiliittoonsa? Syy siihen on alkanut pikku hiljaa selvetä. Nuorille tehdään jo alkumetreillä selväksi, ettei ammattiliitot ole tarpeellisia, eikä niihin liittyminen edesauta töiden säilymiseen. Ei sitä mihinkään kirjata, mutta asia ilmaistaan eri yhteyksissä selkeästi.

Kysyin kerran erään maaseudun urakoitsijan työntekijältä hänen noituessaan työolojaan, että mikset liity liittoon ja anna sen tutkia työolonne? Hän sanoi, että jos hän liittyisi liittoon, loppuisivat työt ja kukaan saman alan yrittäjä lähiseudulla ei ottaisi töihin. Parille kaverilleen oli kuulemma juuri niin käynyt.

Nuorten suosimat alat kaupungeissakin toimivat juuri samoin. Nuoret eivät uskalla järjestäytyä pelätessään töiden loppuvan. Työnantajat ottavat heitä töihin tuntipalkalla, mutta eivät tee minkäänlaista sopimusta paperille.

Ylitöitä ja viikonlopputöitä voidaan teettää pilvin pimein. Palkka kuitenkin niistä on täsmälleen sama kuin varsinaisella työajallakin. Lomista tai lomakorvauksista ei ole puhettakaan. Lomat pidetään "sitten hiljaisimpina aikoina", mutta loma-ajalta ei makseta mitään palkkaa.

Miksi mikään viranomainen ei valvo työnantajia, että ne toimisivat edes lakien mukaan palkatessaan nuoria töihin? 

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 123 viestiä

itse luottona olen kertonu nuorille ja vanhemmillekki mitä jäsenyys tarkoittaa,ei politiikkaa,ei salaseuraa,vain oman mestan yhteisetpelisäännöt joista kannattaa pitää kiinni. oma valinta,joka viikko törmään kysymyksiin työehdoista,palkoista,lomista yleensä ei jäseniltä, miksi kysyä jos hyvä ja halpa loimaan kassa hoitaa, no ei hän se hoida ,kallista puhelin palvelua n100ekeä vuoteen .mulla on oman liiton mies paikkakunnalla ja tekevät satoja työmaa käyntejä alueella vuosittain tiedän mistämaksan.omalla työpaikalla kaikki kuuluvat ammatti liittoon,porukkaan kuuluu monia eri puoluekantoja ei mulla kiinnosta mitä itse kukakin ajattelee tai tekee vapaalla TYÖAIKANA MEILLÄ ON YHTEISIÄ JUTTUJA NIMITTÄIN RAKENNUS ALAN TYÖEHTOSOPIMUS.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattiliitto käyttää mielivaltaa muutamassa suuressa teollisuuslaitoksessa kiristäen lisää palkkaa ja teettämällä ulkopuolisilla raskaimmat työt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se kapitalismi sitä fantastista hyvinvointia jakaa!!!!! Tämä on Jykälle sitä vastuullista politiikkaa!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrottakoon sinulle, kun et ole näkäöjään asiaa itse huomannut, että ammattitaidotonkin voi liittyä ammattiliittoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei noihn sosialistien tukijärjestöihin viitsi enää liittyä. Riittää kuhan on kassan jäsen. Pääsee halvemmallakin.
Palkka ja työsuhdeasiat hoidetaan kohta muutenkin työpaikoilla ei liitoille ole enää tarvetta muuten kuin kerätä jäsenmaksuja sosialistien vaalityöhön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukahan ne hommat siellä työpaikalla on hoitanut sille mallille? Loimaan kassako?
Teidän vapaamatkustajien vuoksi olemme jossain vaiheessa siinä tilanteessa, että tullaan sanomaan, että teet tällä, tai sitten kassan kautta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kysyin kerran erään maaseudun urakoitsijan työntekijältä hänen noituessaan työolojaan, että mikset liity liittoon ja anna sen tutkia työolonne?". Täyttä puppua, henkilö provosoi. Niin läpinäkyvää.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se johtuu nykyajan itsekkyydestä ja yhteisvastuun puutteesta ja jonkinlaisesta välinpitämättömyydestä ja huolettomuudesta. pelosta ja tietämättömyydestä se ei voi nyky-Suomessa johtua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ainakin mun kaveripiirissä kaikki on alansa liitoon liittyneet, paras kun kaveri pääsi isänsä firmaan töihin niin katsoi kuitenkin parhaaksi turvata etunsa liitto selkänsä takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On muistettava työnantajienkin ajavan etujaan.Huippua edustaa eräs leipomofirman perinyt sairaanhoitaja,joka johtaa valmista puljua.On napit vastakkain kaikissa työehtoja koskevissa kysymyksissä.Omassa työpaikassa kelpaa kaikki edut ja järjestäytyminenkin.Jopa on pistänyt nokkansa työterveyden puolellekin,yrittäen päästä vaikuttamaan siellä tehtäviin päätöksiin.
Työntekijöitä on lähtenyt ja ilmeettömät on jäänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Nuoret eivät liity ammattiliittoon. Nuoret liittyvät Perussuomalaisiin, kun Perussuomalaiset tarjoaa heille palkatonta pakkotyötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sitä vielä liittoon liitytään kun ei muu auta, loimaa on tietämättömien kassa. Voit olla liitossa ilmoittamatta työnantajalle, sitten kun sinua aletaan potkia päähän saat liiton miehen tai naisen ajamaan asiaasi ja pitkänkin ajan laiminlyönnit korjataan ja kyykyttäjä maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meilläkin oli yyteet.
Kun Loimaan kassalaisille selvisi, että heidän pitäisi itsensä olla isokenkäisten kanssa saman neuvottelupöydän ääressä keskustelemassa työpaikoistaan, meni loimaalaisille pupu pöksyyn.
Minulta tultiin vinkumaan nimiä ammattiliiton jäsenkaavakkeisiin, panin paperit muutamaksi päiväksi pöydälle työkiireideni takia. =)

Vähennystarve kun oli sama kuin loimaalaisten määrä, niin me ammattiosastossa linjasimme, että heistä voi alkaa pois potkimisen.
No jäi heitä yksi taloon kuitenkin. Ihan pätevä sälli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän homma mennyt just päin vastoin. Kun te huomasitte, että loimaalaiset saivat täsmälleen samata edut, katkeroiduitte ja puukotitte selkään pistämällä heidät poispotkittaviksi. Laiton teko, muuten, ja raukkamainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laiton teko vain nimim. Väsyn mielestä. Et pykälää laista löydä.

Mikä muu aatteellinen yhdistys edistää yhdistykseen kuulumattomien asiaa? Kantavatko reserviläiset huolta sivareista?
Koko ajattelumaailmasi, Väsy, on kummallinen, just tota loimaalaisen rusinat pullasta -juttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin minäkin tein luottamusmiehenä,Loimalaiset ovat etuoikeutettuja ensimmäisinä irtsanomisiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sinivalkoinen kenraalimme

Arvostettu entinen puolustusvoimain komentaja kenraali Gustav Hägglund ei kannata Suomen liittymistä Natoon. Lue lisää...
Rohkeasti Natoon lii...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.12.

Fingerpori

17.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi