Aloita uusi keskustelu

Mikä siinä alkoholissa koukuttaa?

Aloittaja: Ei jaksa ymmärtää Oma elämä 13.9.2018 17:04

Tiedän ihmisiä, jotka ovat erittäinkin alkoholiriippuvaisia ja sellaisia, joilla on vaikeuksia saada juomista loppumaan kun ovat sen kerran aloittaneet. Mikä tuossa hommassa oikein koukuttaa? Aina saat olla parsimassa krapulaa. Alkoholi ei enään nouse edes päähän kun on juonut yli yhden päivän putkeen. Muutoinkinhan putkia kittaamalla siitä menee se juomisen ja vapaalle/ viihteelle vaihtamisen ilo, jonka takia sitä nyt tervepäiset käyttää sillon tällöin. Eihän se juttu anna enään mitään putkijuomisena käytettynä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 113 viestiä

Kuvaa video alkoholistin käytöksestä ja näytä se hänelle niin eipä paljoa maistukkaan enää. Emäntä otti pari videota minusta ja näytti ne eikä tulekkaan enää mieleeni ottaa alkoholia. Katotaan kuinka kauan se kestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkoholi aiheuttaa riippuvuutta ja se tarkoittaa sitä, että olet koukussa, jos et todella hallitse sitä. Voit myös helposti kuvitella, että sulla on homma hanskassa, vaikkei se todellaan ole. Jos et saa öisin enää oikein unta ja muutenkin alkoholi pyörii mielessä, niin sanoisin, että olet luisumassa hallitsemattomuuden puolelle. Kannattaa tutustua netissä oleviin julkaisuihin aiheesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan, se on pakoa oikeasta elämästä.Se on kykenemättömyyttä, se on luovuttamista, luonteenheikkoutta.
Alkoholin liikakäyttö on valtava rahanmeno valtiolle.Aivan turhuusaineen vuoksi raha on pois niin paljon tärkeimmistä asioista.
Alkoholistit eivät tarvitse hyyssäystä.
Tähän olisi valtion puututtava oitis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hankalaa tuohon on puuttua, koska valtio saa verotuloja ankarasti alkoholia käyttäviltä, eli mitä enemmän juo, sitä enemmän maksaa lisäveroja. Mitä iäkkäämpi, eli eläkeiässä oleva, sitä parempi olisi, että joisi kaikki rahansa ja se samalla lyhentäisi eläkeelläoloaikaa ja sitä kautta yhteiskunta säästäisi rahaa niille ns. paremmille ihmisille, joilla on hyvä eläke.
Sen rajan veto on vaikeaa, milloin alkoholia käyttävä muuttuu rasitteeksi yhteiskunnalle, eli valtion varojen käyttö muuttuu negatiiviseksi.
Kaikki kohtuujuominen on valtion kannalta vain hyvä asia.
Pitäisikö raivoraittiille säätää pieni lisävero, ns. "raittiusvero" kun eivät maksa alkoholiveroa laisinkaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Minä tiedän, mikä alkoholissa koukuttaa, mutta en päästä sinua liian helpolla. Saat itse selvittää arvoituksen! Vihjeen voin toki antaa: aloita säännöllinen alkon käyttö. Luulempa, että olet raivoraitis, siksi sinun on hyvä aloittaa säännöllinen voimavesien juonti. Kerta viikossa aluksi. Siitä se lähtee hiljakseen kerrat lisääntymään ihan itsekseen! Jos onnistaa, saatat ehkä oivaltaa vastauksen kysymykseesi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voivottelun, päivittelyn ja ihmettelyn sijaan käytä nettiä. Siellä on runsaasti tietoa alkoholismista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkoholismi on krooninen sairaus. Tämän vuoksi addiktiivisesti päihteitä käyttävä ei yleensä pysty katkaisemaan alkoholin tai päihteen käyttöään ilman ammatillista apua tai katkaisuhoitoa sairaalassa tai katkaisuhoitoyksikössä. Riippuvuutta eli addiktiota ylläpitävä keskushermoston toimintatavan muutos korjautuu hitaasti ja edellyttää 3–6 kuukauden pituista raitista jaksoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten totta, mutta alkoholisti ei parane. Ainut lohtu, että sen kanssa oppii pärjäämään. Siihen tarvitaan vertaistukea ja hyviä sosiaalisia ihmissuhteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeää alkoholismin kanssa on sisäistää se että se aine ei sovi minulle joten on oltava kokonaan ilman.
Elämä on niin upeaa todellisuudessa, ei missään päihteessä.Mieli pitää järjestellä kuntoon, henkistä kasvua ja voimaantumista.Häpeä ja itseinho on myös tunteita joita voi kokea mutta niiden ei pidä antaa hallita.Ei alkoholismia tarvitse hävetä.
Syytellä ei myös tarvitse, ei itseään eikä muita.
Voimia tiellesi, pärjäät jos päätät niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuohon oo koukkuun tullut jäätyä. Moneen vuoteen en enää ole ottanut yhtään, eikä tee mielikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin koin itse. Ei maailmassa ollut mitään muuta niin hyvää, kuin se 3 tunnin kliimaksi, eli tukeva nousuhumala. Sitä kesti 38 vuotta. Sitten lopetin kokonaan, kun ei se niin hauskaa enää ollutkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laskuhumala on aivan liian aliarvostettu olotila! Mikään ei ole niin lohdullista ja palkitsevaa kuin laskuhumalassa tai mieluummin krapulassa, oikein ajoitettu "korjaava" annos voimajuomaa! Se on kuin lämmin huopa joka laskeutuu viluisen hartioille..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkoholi on hyvä asia. Kohtuudella nautittuna, kuten viininen ja oluiden myötä tosiaankin kannatettavaa.
Nämä täysikhttps://www.kaleva.fi/juttutupa/oma-elama/mika-siina-alkoholissa-koukuttaa/6774814#ieltoa ja muutenkin rajoittavia toimenpitetiä vaativat ovat ise sellaisia tuhokäyttäjiä, otta ei raajaa.
Antakaa jokaisen toimia omien mukaan Jos siihen pitää puuttua, yhteiskunta ottaa asiat hoitaakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kännisä- ja kihiloissa on kiva olla,kun ei tarvihe housujen olla jaloissa koko aikaa.....!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko viina kannattaa lopettaa ennenkuin myöhästä.
Menee alkoholi kaikkien muiden asioiden edelle, silloin on jo ongelma.
Samoin jos hakeutuu tilanteisiin joissa juodaan, laskee päiviä tai tunteja kunnes saa taas juoda.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/