Aloita uusi keskustelu

Mikä on/olisi työssäkäyntialueesi?

Aloittaja: tietämätön Oma elämä 22.3.2010 19:16

Olisi kiva tietää, kuinka pitkiä työmatkoja työssäkäyvät Juttutupalaiset tekevät? Kuljetko matkan päivittäin vai asutko viikot työpaikkakunnalla esim. erossa muusta perheestä.

Entäs te, joilla ei ole työtä. Kuinka kauas olisi valmis lähtemään työhön. Olisitko valmis olemaan erossa perheestäsi työn vuoksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 47 viestiä

Olen eläkkeellä. Silloin, kun olin aikoinani töissä samassa paikassa noin 40 vuotta, työmatka oli enimmillään ja pisimmän aikaa 9 km. Sitä ennen eri työpaikoissa tuota luhyempi.
En ryhdy spekuloimaan, mikä olisi pisin vielä siedettävä tai puolpakosta hyväksyttävä. Sen olisin tiennyt vasta, jos semmoinen tilanne tosielämässä olisi eteen tullut. Arvelen, että siihen olisi vaikuttanut ikä, onko naimisissa, onko lapsia, mitkä liikenneyhteydet, pitääkö viikot asua tilapäiskortteerissa siellä jossakin lähempänä työpaikkaa, onko asuntovelkaa ja voiko työstä ylipäänsä pitkän matkan takia kieltäytyä jne. En vain tiedä varmaa vastausta, mitä kulloinkin olisin tehnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En käy, kun tänne on varaa tuoda ja elättää joutoväkeä niin miksi minun pitäisi heitä elättää, kun valtiolla on varaa niin elättäköön minutkin näin 30 työvuoden jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu-Helsinki-Shanghai-Mannerkiina.

Tämän lisäksi Viro (Tallinna), Eskilstuna, Södertälje, Göteborg, Toronto, Venäjä, useat Itä-euroopan maat, Saksa ja jotain muitakin maita.

Työmatkat 5km - 10000km

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työpaikkka on kadun toisella puolella vastapäisessä talossa.
Työmatka 50 m
Näin ollut 6-vuotta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kuljin Oulusta käsin töissä muutama vuosikymmen sitten vuoden verran Kokkolassa, kylläkin asuin viikot siellä viikonloput Oulussa. Ylivieskassa kuljin kaksi vuotta. Osan ajasta asuin viikot siellä. Osan ajasta kuljin päivittäin Oulusta käsin. Vuoden verran kuljin päivittäin Kemissä töissä. Vuoden verran kävin töissä Rovaniemellä. Asuin viikot siellä viikonloput Oulussa. Koko tuon ajan lapset olivat peruskouluikäisiä. Näin jälkikäteen olen miettinyt:"Mistä kaikesta lapseni jäivät paitsi äidin tehdessä töitä niska limassa kaukana kotoa?" Sydämeni itki silloin ja itkee yhä.
Kartutin eläkettä, mutta melkein samaan olisin päässyt olemalla työttömänä Oulussa. Mutta olin niin innoissani hankkimastani ammattitaidosta,mutta.....nyt tekisin toisin....olisin kotona lasteni kanssa, vaikka eläkkeeni olisikin mitä olisi!
Mietin yhä
"Miksi en saanut töitä Oulusta hyvällä ammattitaidollani ja korkealla koulutuksellani?"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

35km. Päivittäin kuljen autolla. Julkiset ei kulje sinneppäinkään, eikä ainakaan vuorotyön mukaan. Varmaan muutto lähemmäs tulossa, ensiasunnon katselu Oulun alueelta menossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään pääsen ratikalla töihin. Nuorempana olin reissuhommissa, kivaa oli ja rahaa tuli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulla työmatka vajaa kilometri, pyörällä iloisesti kulkee!

Työttömät sitten, pitäisi heidän ottaa vastaan töitä koko EU -alueelta, voisi ne työt alkaa maistumaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä, kyllä kuuluisi hakea koko EU-alueelta töitä.
Osa on näin tehnytkin, menneet Espanjaan töihin. Siellä kuulema
pienempikin palkka riittää ja on lämmintä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koti Oulussa, työpaikka 350 km päässä. Ei pieniä lapsia, joten pystyi lähtemään. Kun ikää tulee ei jaksa joka viikonloppu edes lähteä kotiin. En olisi aikanaan ollut valmis olemaan perheestä erossa. Työkavereissa monia, jotka ovat erossa perheestään viikot. Työpaikkakunnalla asun talossa, jossa yksi kulkee Norjaan ja toinen Ruotsiin töihin ja ovat perheistään erossa pitkiä aikoja. Näin entisen Oulun ja Lapin läänin alueilla. Pistäpä hesalaiset tekemään samaa, niin huuto alkaa. Joku voisi tehdä tilaston, mitkä ovat ihmisten koti- ja työpaikkakuntien välimatkat ja peilata ne perhesuhteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää palata 50-luvun tapaan jossa mentiin jalkaisin tai kävelemällä töihin.
Kuinka se tehdään:
1.Työpaikat rakentaa asunnot työntekijöilleen työpaikan läheisyyteen.
2. Lopetetaan matkakorvaukset ajokilometreihin perustuen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hanhikivellä on näin tehtykin, siellä on jo tuhansille asunto valmiina Lehdon tekemänä.
Kilometrikorvaukset joutaa minunkin puolesta lopettamaan. Yrittäjänä ne saan kuitenkin vähentää kuluina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä varmaan hoidat, että 50-luvun tapaan työpaikat pysyvät paikoillaan eikä liikkuvia töitä autoilijoita tai veturinkuljettajia lukuun ottamatta ole. Samoin huolehdit, että työsuhteet rakentajia lukuun ottamatta kestävät vuosia, jos ei vuosikymmeniä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

85km se lain mukaan on. Mutta todellisuudessa ihmisen pitää muuttaa työn äärelle niin että työssä kulkeminen ei tarvitse autoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille