Aloita uusi keskustelu

Mikä on paras etuus, jonka saat yhteiskunnalta?

Aloittaja: rpl100250 Oma elämä 11.2.2019 12:38

Onko se lapsilisät, asumistuki, käytännössä ilmainen sairaanhoito, ansiosidonnainen työttömyyskorvaus vai mikä muu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 140 viestiä

Tottakai se on ilmainen koulutus 6-vuotiaasta 16-17-vuotiaaksi. Siihen kuuluu myöskin ilmainen kouluruoka koulupäivisin.
Tuollaista ei ole missään muualla ja kaikki verovaroin. On jo kumma jos ei ymmärretä tuota uskomatonta asiaa, mikä meillä Suomessa on. Lienee käynyt jo niin itsestään selväksi ihmisille, että sitä ei enää edes mielletä etuisuudeksi. Sitä se kuitenkin ja arvokas asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

alun toista tonnia kuussa.
Ostovoima laskee tosin kun indeksikorotukset on jäädytetty.

No, maksan veroina summan takaisin joka kuukausi. Että kyllä keisarikin saa omansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekä junien ali että maanteiden. Niitä lisää . Se on turvallisempaa. Myös yli kulkusiltoja arvostan tietysti . Toivotaan vanhojen siltojen uusimista kun ne ihan tärisee rekkojen alla. Unionista voi anoa siltarahaa . Siis kunta voi. On ihanaa loikkia joen yli siltoja pitkin ja teiden alta. Pyörätiet on myös upeita sekä lasten leikkikentät. Siis valaistut reitit yleensä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin vielä toistaiseksi etuuksia on olemassa. Kun esim. Venetzuelassa kuukauden palkalla saa 3 kpl pottupusseja, ei ole kovin rapoista eläminen siellä tavan kansalla, öljyrikkaassa maassa.( Kuulemma 60 kertaa suuremmat potentiaaliset öljyvarat kuin Norjassa).

Koulutus ollut kieltämättä suurin tuki. Eläke pieni , vaan kompensoin yrittämällä ; veroja maksan ehkä saman verran kuin suora "tuki" on. Joskus välillä enemmänkin. Lisäksi kaikki välilliset verot; alv:t , sähköverot, autoilun verot yms. Palvelut on tosin huonontuneet ; ei ole kunnilla varaa., niin ainakin sanotaan. Ilmaisesta sairaanhoidosta voi olla montaa mieltä; yli 50 / n. 20 min. terv.keskuslääkärissä käynti .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On korruptio suurempaa kuin täällä ja varastelu sekä huumeet. Siellä on perunat 3 kertaa isompia kuin täällä pakkasessa ja kukkapurkissa kasvaa läpi vuoden yrtit. Ilmasto lämmin. Niillä ei tarvi ostaa talvivaatteita eikä kenkiä . Eikä lämmittää taloja !!! Herätkää jo . Rahan arvo ja hinnat on erilaisia. 3 pussia pottuja maksaa Suomessa 3€ mutta ne on pieniä . Hintataso on niiden valuutassa eikä euroissa. Myös siellä asuu miljoonia enemmän kuin täällä. Niillä on ihan muotivaatteet päällä . Autot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Haha ! Vai on muotivaatteet ja autot. Pistit näköjään kokeeksi muunneltua totuutta.
Inflaatio on huipussaan kuten aiemmin esim. Zimbabvessa oli. Aamulla kantsii ostaa se pottupussi, kun illalla voi olla jo 2 kertaa kalliimpi. Ihan sama vaikka potut olisi 10 kertaa isompia , niitä mahtuu pussiin vähemmän kuin pienempiä. Satasen seteleistä askartelevat paperikasseja ; ei ole arvoa rahalla. Ei ole lääkkeitä eikä muutakaan tarpeellista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveydenhoidosta joudun maksamaan, osan. Harvoin tosin käyn terveyskeskuksessa.
Koulutuksen sain mutta eiköhän se ole tullut maksettua takaisin verojen muodossa.
Maksan turhasta: kirjastot, jäähallit, urheilukentät ym kun en niitä käytä, samoin muiden kulttuurihöpötykset, kiinteistöt ym.

Maksan turhasta byrokratiasta, julkisen puolen suojatyöpaikoista.

Lapsia en ole tehnyt, eli ne "kulut" yhteiskunta säästää kohdallani.

Katkera olen siitä että en saa virkamiesten mielestä edes rakentaa omalle maalle vaikka olen ns nettoveronmaksaja. Minun pitäisi ostaa pieni ylihintainen tontti kaava-alueelta jotta voisin toteuttaa suurimman haaveeni, omakotitalon.

Ahistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Lapsia en ole tehnyt, eli ne "kulut" yhteiskunta säästää kohdallani."
Omaa oksaasi olet sahannut ja vielä rungon puolelta !
Kuka maksaa tulevan eläkkeesi ja hoitosi ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisiä on jo aivan liikaa, miljardeja. Käsittämätöntä ja moraalitonta että ollaan huolissaan Suomen alhaisen syntyvyyden osalta. Ihmispaljous on suurin syy ilmaston muutokseen ja luonnonvarojen riittämättömyyteen. Ahdetaan vaan kaikki entistä ahtaamalle, parempi ois kun ois vähemmän ja väljemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohdallani etuutena on, että aamulla töihin pyörällä polkiessa väylät on yleensä hyvin aurattu. Kaikkia etuuksia ei voi ajatella omalle pankkitilille ilmaantuvana rahana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei rahana tilillä, mut ei viittis maksaa ihan noin vain muiden elämää ku ei tuo itsellekään jäävä osuus ny mikään miljoonapotti ole. Näyttää myös et tuilla elävät pystyvät nauttimaan ihan samoista asioista esim. Lomamatkat, uudet pyörät, muotivaatteet kuin palkallansa elävätkin, miten on mahdollista?

Jos on tiukkaa, niin pieni asunto, ruoka ja vähän lämmintä päälle riittää, niin se oli ennen ja minun nuoruudessa. Ihan hyvin on menty ja pärjätty, sotkuun ei saanut mennä, lähettiin siitä et elätettiin itsemme

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elääpä täällä palkalla tai tuella niin oikeus onneen ja elämästä nauttimiseen on meillä kaikilla.
Pois kauna ja katkeruus!
Miksi pitäisi kurjasti elää.Loma ja matkailu piristää.
Olipa tulolähde mikä tahansa, aina voi säästää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli siis käsi muiden taskussa, ja hymyä huuleen.

Ei muuten ole kestävällä pohjalla, maksettavaa on ja tulee lisää. Maahanmuuttajat ja eläkeläiset. Paljon kalliimpia kustantaa kuin lapset joita ei nykyjään tehdä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri tällä hetkellä en käytä tai tarvitse mitään palveluja, joten en halua maksaakaan niistä yhtään esim. verojen muodossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saan Kevan maksamaa osakuntoutustukea, jonka turvin voin työskennellä 50% työajalla.
Kun ei ole täysin terve, mutta työkykyä on vielä kuitenkin jäljellä, on tämä tosi hyvä järjestely.
Siitä olen erittäin kiitollinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsen koulutus - josta toki itse maksoin pienen osan veroissa.

Oppilaan vuosi peruskoulussa maksaa yhteiskunnalle n. 9000 euroa, lukio 7749 euroa / vuosi, yliopisto 9344 euroa / vuosi.

Sievoinen summa noista kertyi. Mutta yliopistokoulutuksen ja hyvän työpaikan turvin hän on hyvä veronmaksaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En saa mitään, kuulun siihen ikuiseen maksajien luokkaan. Paitsi tänään kävin hiihtämässä valaistulla ladulla jos sitä miksikään yhteiskunnan eduksi voi sanoa. Koiran jätöksiä oli molemmin puolin latua, osa ladullakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suurin, paras ja ainoa etuus on tämä tulevan ajan eläke.
Ei ole iso mutta tulee varmasti siihen päivään asti kun henki pihisee.
Minulla sitä kertyy n 100 000€ siihen asti kunnes oikea eläkeikä tulee. Jos jaksaa sinne asti kituuttaa. Voihan tässä käydä kuten Matilla ja Ollilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi