Aloita uusi keskustelu

Lukio ja korkeakoulutus on turhaa

Aloittaja: Toivottavasti julkaistaan Oma elämä 15.2.2020 10:37

Olen itse korkeakoulutettu. Teen töitä korkeakoulutettujen kanssa, ja kyllä todettava on, he ovat hituroita. Menevät p edellä puuhun joka asiassa ja stressaavat ihan liikaa ja turhia. Muualla maailmassa tuotetaan ja keksitään laadukkaita hyödykkeitä ihan ilman mitään koulutuksia, ja se näkyy halvoissa kuluttajahinnoissa. Hyvää laatua tekevät.
Suomessa silti vaan yliopistot pyörii isolla rahalla. Ja nuoret keskittyvät opiskelussa siihen, että pääsevät lukioon pänttäämään teoriaa ja siitä yliopistoon lisää pänttäämään teoriaa. Sitten ei kuitenkaan työllistytä. Mutta onpa titteli egon jatkeeksi.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että on väärin kun korkeakouluihin mennään lukion papereilla, eli sillä kun on onnistuttu pänttäämään eli kaatamaan tietoa päähän ja ”oksentamaan” pää tyhjäksi ja tieto paperille. Sitten ei taas muisteta mitään ja aletaan pänttäämään uutta tietoa pää täyteen. Tai onko se tietoa, vai olettamaa? Kyllä korkeakouluihin pitäisi laittaa ikärajaksi 30 vuotta ja pääsyvaatimuksesi käytännön työkokemusta vähintään 5 vuotta. Ei korkeakoulusta valmistunut suoraan lukiosta opinahjoon mennyt ja ennen korkeakoulua elämää ja työtä kokenut ole yhtään verrannolliset. Kyllä vain työ- ja elämänkokemus antaa paremmat edellytykset hyödyntää teoreettista koulutusta. Korkeakoulupaikkoja tulisi siis vähentää. Lukio on myöskin opinahjo jonka merkitystä kyseenalaistan. Niinkuin on LUKIO, eli siellä kaadetaan kirjoista tietoa päähän kuin onttoon honkaan, ja sitten tyhjennetään kirjoituksissa se tiedolla täytetty ontto honka paperille.

Sanon sen, että tällä koulutuskeskeisellä eli kalliilla tavalla emme pärjää globaalissa kilpailussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 131 viestiä

Kirjailija Erno Paasilinnan aforismeja:
- "Itseoppinut on ainoa oppinut. Muut ovat opetettuja."
- "Papit ja juristit lukevat vain yhden kirjan ja hakkaavat sillä kaikkia muita päähän."
- "Demokratia on sitä, että yläluokka julistaa sen vallitsevan ja alaluokka uskoo siihen."

Kirjailija Erno Paasilinna aforismeja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erno Paasilinnaa puhui ja kirjoitti niin paljon pehmeitä, ettei niitä kannattaisi todisteiksi ottaa edes leikillään juttutupaan. - Kun olen suorittanut tutkintoja sekä suomalaisessa että saksalaisessa ylipistossa ja toiminut sen jälkeen aikuiskouluttajana vuosikymmeniä, minusta tuntuu, että aloittaja purkaa turhautumistaan, kun ei hallitse omaa työkenttäänsä. On ikävä, että aloittajan tavalla ajattelevia tyyppejä on olemassa. Jos hän itsen on ammattikorkeakoulutettu ja on toiminut ammattikorkeakoulutettaviea parissa, mielipiteet voi jotenkin ymmärtää, mutta niin eivät asiat ole Yliopistoissa.-

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä vahva kannanotto, jossa osa saattaa olla totuutta. Teoriaa on oikeastaan nykyisin turhaa liikaa tuputtaa, kun jokaisella on jo älypuhelimet ja tietokoneet.Ainoastaan muutamat ammattialat ovat teoriapohjaisia, kuten pappiskoulutus. Ei äkikseltään tule mieleen ammattinimikettä, jossa pärjää pelkällä teorialla. Kyllä koulutuksessa pitää teorian vastapainoksi tulla myös käsityötaitoja kohentavaa koulutusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Lukiot ja korkeakoulujen menestys on myös naisten varassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen armeija oli 330 päivää mutta kun naiset astuivat vapaaehtoisena palvelukseen palvelus ajat on lyhentyneet merkittävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkähän alan ihminen mahdat olla ja miksi kuvittelet voivasi puhua yleispätevästi kaikista aloista? Totuus on, että ns kansakoulupohjalta ei mitään monimutkaisempia keksintöjä tuoteta, kenkälusikkakin on jo keksitty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä sinä teoreerikko ota kantaa asioihin joista et näistäkään käytännössä tajua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta mikä on sitten tuottanut korrelaation; kun kansan koulutustaso on noussut, on bruttokansantuote ja sitä kautta palkatkin nousseet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta. Yleinen ilmiö on että palkat on nousseet koka maassa. Suomessa vain liikaa, ja syy siihen on kallis koulutus ja eläkkeet. Kilpailukyky on mennyt lopullisesti ja suurtyöttömyys jo alkanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yliopistoon pitäisi perustaa SAK:n hallinnoima
tiedekunta. Rahaa SAK:lla olisi, eikä se
jäisi kynnyskysymykseksi, valtio voisi rahoittaa
puolet. Yliopistossa toimii tiedekuntia, joiden
tutkimustoiminta on jäänyt suurelle osalle
tuntemattomaksi. Esimerkiksi naistutkimus ei
välttämättä nimensä mukainen, noinnikö
fyysisessä (pers.vyysinen) mielessä.

SAK:n tiedekunta voisi järjestää kursseja ja
kouluttaa maisteritason tutkintoon. Lisäpontta
saisi työvoimaviranomaisilta, kun
pääluottamusmieheltä vaaditaan vähintään
kanditason .

SAK pystyisi vaatimaan työnantajalta
ammattiyhdistuskursseja sekä kouluttaa myös
omaa väkeä esimerkiksi Ruotsissa.
Koulutusohjelman rungoksi voisi hyväksyä
nykyiset ammatit, kuten sylinterimies (pers.silinteri),
prässipoika ja leikkurimies. Hiukan, kun käyttää
mielikuvutusta, ajatusta voisi jatkaa kaikkiin
ammatteihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen osin samaa mieltä kanssasi, osin en. Olen tehnyt töitä henkilön kanssa, jolla oli teknikon koulutus ja joka oli erittäin lahjakas uusien tuotteiden kehittäjä. Samassa firmassa oli myös lukio ja korkeakoulu -putken käynyt, joka pystyi samaan. Nykyisellään on riski, että ei-korkeakoulun käyneet lahjakkuudet ja kyvyt jäävät pimentoon. Toinen asia, mikä askarruttaa on, että usealla teoreetikolla tuntuu nykyään olevan seuraukset hukassa. Kun päätetään jotakin tehtävän jollakin tavalla, ei osata nähdä, mitä siitä seuraa käytännössä. Eikä kuunnella niitä alemman asteen koulutuksen saaneita, jotka sanovat ettei tuo toimi käytännössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille