Aloita uusi keskustelu

Lukio ja korkeakoulutus on turhaa

Aloittaja: Toivottavasti julkaistaan Oma elämä 15.2.2020 10:37

Olen itse korkeakoulutettu. Teen töitä korkeakoulutettujen kanssa, ja kyllä todettava on, he ovat hituroita. Menevät p edellä puuhun joka asiassa ja stressaavat ihan liikaa ja turhia. Muualla maailmassa tuotetaan ja keksitään laadukkaita hyödykkeitä ihan ilman mitään koulutuksia, ja se näkyy halvoissa kuluttajahinnoissa. Hyvää laatua tekevät.
Suomessa silti vaan yliopistot pyörii isolla rahalla. Ja nuoret keskittyvät opiskelussa siihen, että pääsevät lukioon pänttäämään teoriaa ja siitä yliopistoon lisää pänttäämään teoriaa. Sitten ei kuitenkaan työllistytä. Mutta onpa titteli egon jatkeeksi.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että on väärin kun korkeakouluihin mennään lukion papereilla, eli sillä kun on onnistuttu pänttäämään eli kaatamaan tietoa päähän ja ”oksentamaan” pää tyhjäksi ja tieto paperille. Sitten ei taas muisteta mitään ja aletaan pänttäämään uutta tietoa pää täyteen. Tai onko se tietoa, vai olettamaa? Kyllä korkeakouluihin pitäisi laittaa ikärajaksi 30 vuotta ja pääsyvaatimuksesi käytännön työkokemusta vähintään 5 vuotta. Ei korkeakoulusta valmistunut suoraan lukiosta opinahjoon mennyt ja ennen korkeakoulua elämää ja työtä kokenut ole yhtään verrannolliset. Kyllä vain työ- ja elämänkokemus antaa paremmat edellytykset hyödyntää teoreettista koulutusta. Korkeakoulupaikkoja tulisi siis vähentää. Lukio on myöskin opinahjo jonka merkitystä kyseenalaistan. Niinkuin on LUKIO, eli siellä kaadetaan kirjoista tietoa päähän kuin onttoon honkaan, ja sitten tyhjennetään kirjoituksissa se tiedolla täytetty ontto honka paperille.

Sanon sen, että tällä koulutuskeskeisellä eli kalliilla tavalla emme pärjää globaalissa kilpailussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 139 viestiä

Ei suinkaan ole turhaa. Sillä elämän tarkoitus on osinkotulojen hamuamisen lisäksi osata ruotsin kieltä sekä puhuen että kirjoittaen. Ja mitäs muuta tarpeellista lukiot ja korkeakoulut muka opettaa kuin sujuvan ruotsinkielen taidon.

Niin sitä sitten mailman turuilla matkustellaan ja aina joskus jopa ruotsissa törmää johonkin toiseen suomalaiseen joka osaa ruotsia myös, ruotsia lukuunottamatta ruotsin kieltä ei kyllä siellä mailmalla osaa kukaan, mutta ruotsissa toki yhä vielä törmää ruotsalaisiin jotka puhuvat ruotsia vaikka syystä tai toisesta ruotsin valtakieleksi näyttäisi olevan asettumassa arabia.

Mikä tietenkin merkitsee sitä että kohtapuoliin saamme varmaan täällä suomessakin nautia tuon niin hyödylliseksi osoittautuneen pakkoruotsin lisäksi myös pakko-arabian opiskelusta. Mutta miten se käy kun jo nyt oppiaineita on päntättäväksi niin vidjusti? No tietenkin siten että koulupäivät ainakin lukioissa pidennetään 10 - 12 tuntisiksi jotta pakko-arabian opiskelullekin löytyy tilaa ja aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkin tuntuu, että suurin osa tähän ketjuun kirjoittajista eivät ole koskaan lukiota loppuun asti käyneet eivätkä tiedä yliopisto-opiskelusta mitään. Siksipä heidän kanssaan ei kannata kinata. Myös aloittajan kannanotot näyttävät olevan elämäänsä kyllästyneen ja koulutukseensa turhautuneen tyypin ahdistuksesta nousevia heittoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa sulla olla näkemys kirjoista luettu eikä itse ajateltu. Tästä oli mediassakin juttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" eivätkä tiedä yliopisto-opiskelusta mitään. "

Kyllä on aikalailla kokemusta kertynyt!
Muutamia olen kustantanut sitä kautta maailmalle, ja kallista on ollut!
Mutta jospa se suraava sukupolvi pääsisi pienemmällä raatamisella maailman läpitte!
Siinä toivossa heitä olen avitellut.
Sanotaan ettei täältä saa mitään sille viimeiselle reissulle, ja niin uskon olevan, niinpä olen sijoittanut maallista, kovalla työllä hankittua pääomaa henkiseen, toivoen, että isien synnit siinä loivenee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Raha rah raha raha. Koulukirjoissahan ne opettaa rahan perässä juoksemisen. Juostaan kuin ratakoirat joiden nokan edessä roikotetaan saalista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjailija Erno Paasilinnan aforismeja:
- "Itseoppinut on ainoa oppinut. Muut ovat opetettuja."
- "Papit ja juristit lukevat vain yhden kirjan ja hakkaavat sillä kaikkia muita päähän."
- "Demokratia on sitä, että yläluokka julistaa sen vallitsevan ja alaluokka uskoo siihen."

Kirjailija Erno Paasilinna aforismeja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erno Paasilinnaa puhui ja kirjoitti niin paljon pehmeitä, ettei niitä kannattaisi todisteiksi ottaa edes leikillään juttutupaan. - Kun olen suorittanut tutkintoja sekä suomalaisessa että saksalaisessa ylipistossa ja toiminut sen jälkeen aikuiskouluttajana vuosikymmeniä, minusta tuntuu, että aloittaja purkaa turhautumistaan, kun ei hallitse omaa työkenttäänsä. On ikävä, että aloittajan tavalla ajattelevia tyyppejä on olemassa. Jos hän itsen on ammattikorkeakoulutettu ja on toiminut ammattikorkeakoulutettaviea parissa, mielipiteet voi jotenkin ymmärtää, mutta niin eivät asiat ole Yliopistoissa.-

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt joku lukenut loukkaantui Paasilinnan totuuksista. Hän alkoi suomalaiseen tapaan laittamaan turhat tittelit tiskiin ja alentamaan kritiikin kertojaa. Tätä se on elää ja kehittää suomalaista yhteiskuntaa😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä vahva kannanotto, jossa osa saattaa olla totuutta. Teoriaa on oikeastaan nykyisin turhaa liikaa tuputtaa, kun jokaisella on jo älypuhelimet ja tietokoneet.Ainoastaan muutamat ammattialat ovat teoriapohjaisia, kuten pappiskoulutus. Ei äkikseltään tule mieleen ammattinimikettä, jossa pärjää pelkällä teorialla. Kyllä koulutuksessa pitää teorian vastapainoksi tulla myös käsityötaitoja kohentavaa koulutusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukiot ja korkeakoulujen menestys on myös naisten varassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen armeija oli 330 päivää mutta kun naiset astuivat vapaaehtoisena palvelukseen palvelus ajat on lyhentyneet merkittävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkähän alan ihminen mahdat olla ja miksi kuvittelet voivasi puhua yleispätevästi kaikista aloista? Totuus on, että ns kansakoulupohjalta ei mitään monimutkaisempia keksintöjä tuoteta, kenkälusikkakin on jo keksitty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä sinä teoreerikko ota kantaa asioihin joista et näistäkään käytännössä tajua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille