Aloita uusi keskustelu

Kun töissä ei tule pidettyä taukoja

Aloittaja: Ei kestä vatsa kahvia Oma elämä 11.9.2018 20:06

En pidä töissä kahvitaukoja, koska en juo kahvia. Ruokistakin pidän vain 15 minuuttia. Olenko siis oikeutettu lähtemään töistä 29 minuuttia ennen niitä jotka pitävät kaikki tauot tai voinko käydä kesken työvuoron vaikka kaupassa 29 minuuttia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 147 viestiä

Miten sitten siinä tilanteessa ku vuoro alkaa kuudelta mutta tulet töihin jo 5:10 ja aloitat samantien työt. Voiko silloin lähteä kotiin jo yhden aikoihin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todellakaan voi. Ainakaan meillä. On tarkoin määritelty minuuttimäärä, jota ennen virasllisesti alkavaa työaikaa ei saa leimata. Ihminen on onnekas kun saa töitä, ja sitten siellä pitäisi lusmuten normikäytännöistä olla vain hetkonen. Ei mitään järkee. Mihin sitä on aina niin kiire.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh itellä työajan leimaus näytti 8h-8,5h joka ikisellä vuorolla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ON VAIKEETA

Tankkaaminen ja huilaaminen on mennyt vaikeeksi...kuinka vaikeeta on työnteko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Sulla on tosi vaikeata tuottaa mitään järkevää tekstiä? Varmasti kaltaisellasi on vaikea tuottaa työsuoritustakin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työaikalaki 28§:
28 §
Päivittäiset lepoajat
Jos vuorokautinen työaika on kuutta tuntia pidempi eikä työntekijän työpaikalla olo ole työn jatkumisen kannalta välttämätöntä, on hänelle annettava työvuoron aikana säännöllinen vähintään tunnin kestävä lepoaika, jonka aikana työntekijä saa esteettömästi poistua työpaikaltaan. Työnantaja ja työntekijä voivat sopia lyhyemmästä, kuitenkin vähintään puolen tunnin pituisesta lepoajasta. Lepoaikaa ei saa sijoittaa välittömästi työpäivän alkuun eikä loppuun. Jos työaika ylittää vuorokaudessa 10 tuntia, työntekijällä on halutessaan oikeus pitää enintään puoli tuntia kestävä lepoaika kahdeksan tunnin työskentelyn jälkeen.

Jos työaika vuorotyössä tai jaksotyössä on kuutta tuntia pidempi, on työntekijälle annettava vähintään puoli tuntia kestävä lepoaika tai tilaisuus aterioida työn aikana.

Moottoriajoneuvon kuljettajalle on annettava jokaista 5 tunnin 30 minuutin pituista työjaksoa kohti vähintään 30 minuutin pituinen tauko yhdessä tai kahdessa erässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli pitää antaa vähintään 30 minuutin palkaton tauko, mutta sitä ei tarvitse kokonaan pitää kerralla. Kahvitauot on periaatteessa almuja työnantajalta, joka kuuluu kaikille ja ne voi käyttää myöskin kun siltä tuntuu. Eli aloittaja, sinä voit pitää pitämättä jääneet tauot työvuoron lopusta pois. Tilanne on sama kuin työantaja antaisi joululahjat paikalla olijoille muttei niille jotka syystä tai toisesta ei paikalla. Ja oma aikaasi saat käyttää kun sinulle sopii, kunhan se ei häiritse työn tekemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et ole mikään työn sankari vaikka et taukoja pidäkään. Tauot on tarkoitettu hetken rentoutukseen ja virkistykseen työstä. Lakisääteiset tauot kuuluu kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mun työkaveri pitää tauot minunkin puolesta, ruokatauko 2 -4 tuntia, kahvitauot päälle 3-4 taukoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pidä vain työajan lopuksi. Itse esimerkiksi pidän. Meillä leimataan töihin ja töistä ulos ja voin ihan hyvin lähteä 20 minuuttia aikaisemmin joka päivä, koska en pidä kaikkea taukoa, jota 54 minuuttia. Syömiseen menee 10 minuuttia, kahveihin korkeintaan sama eli korkeintaan 20 minuuttia, joten työnantaja voittaa 4 minuuttia tässä kun käytän itse järkeä. Meillä ainakin töissä muutkin tekee kuten minä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä saa tehdä löysää työtä, jos jaksaa vääntää sitä koko päivän putkeen niin, että jättää tauot työvuoron loppuun. Kyllä ei meillä yksikään jätä työvuoron aikana taukoja pitämättä, koska kukaan ei jaksa painaa ilman hengähdyshetkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En epäile yhtään etteikö teillä taukoja pidettäisi. Muutenkin löysää väkeä töissä ja tekevät vain asiat hankalasti ja repivät stressiä, kun se ei mitään auta ja menee aika päätä raapiessa ja maanitellessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun kannattaa käyttää nuo ajat henkilökohtaiseen huolenpitoon ja käydä vessakäynnit ym. noina aikoina, niin ei mene työaikaa hukkaan.
Hallituskin on patistellut työn tuottavuuden lisäämiseen, joten tässä yksi hyvä keino tuon asian parantamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi juuri hänen pitäisi käyttää tauot vessaan, kun ei muutkaan käytä? Hän voi pitää tauot kun parhaaksi näkee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun lässytystä on suurin osa kommenteista ja olet töydellä varmuudella työtön, joka ei ikinä töitä saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et voi! Ruokatauko on nimenomaan, lakimääräinen tauko, samoin kahvitauot.
Nämä ajat voit tehdä mitä haluat, ei ole pakko syödä tai juoda kahvia, mutta tauko on pidettävä. Voit vaikka joogata nuo tauot, jotta pysyt virkeänä ja tehokkaana sitten työajalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

153 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

Miksi vihata köyhyyttä tai typeryyttä. Yksilöhän itse voi vaikuttaa niihin. Suurin osa on kaltaisiasi "tenevia" ja vaan ... Lue lisää...
Ööh...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi