Aloita uusi keskustelu

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Aloittaja: Yksinkertainen fakta Oma elämä 15.9.2019 08:07

Elämän edellytykset kun ihmisellä on ravintoa, vettä ja katto pään päällä. Joku sanoo että palkan tulee riittää elämiseen. Jos siis palkka pienenee, silloin pitää tinkiä elintasosta, niin alkaapa pienikin palkka riittää elämiseen. Kukaan ei elämän perusedelytyksenä tarvitse esimerkiksi autoa. Se ei ole välttämättömyys! Jos se on välttämättömyys, jossakin on vika, joka tulee ymmärtää ja korjata. Sellaiset turhuudet siis pois heti kun työt loppuu. Kannattaa ennemmin olla vaikka huonopalkkaisissa töissä kuin työttömänä. Toki se muistaen, että on aikaa ja voimia etsiä myöskin oman alan töitä.

Elikä jos palkka ei riitä, silloin tingitään elintasosta. Realisoidaan omaisuutta ja hankitaan takaisin, jos tilanne paranee.

Mielestäni tämä asia on itsestään selvyys?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 207 viestiä

loogisen päättelykyvyn puute,kun raha ei riitä? Minä olen ollut hoitajan palkkaa vastaavassa työssä,, sitten 10v osatyökyvöttömyyseläkkeellä,,eli puoli palkkaa+osaeläke,nyt vuoden kokonaan eläkkeellä,ja vieläkin raha riittää,,aina on tili plussalla,kun uutta tulee.. Ei voi olla 2000e tuloilla 3000e menot..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä aloittajan kanssa, kyllä ihmisten tulisi oppia elämään vaatimattomammin. Eihän rahaa ole koskaan liikaa, mutta kyllä ihminen pärjää kun on tarkka. Ikävä kyllä nykyinen elintapa kannustaa kuluttamaan, tästähän on kyse myös ilmasto hysteriassakin. Ihmisiä pakotetaan ostamaan jotain tuotteita,e ttä maailma muka sillä pelastuu. Minusta olisi paikallaan,että nuoriso alkaisi etsiä neuvoja vanhemmalta kansanosalta. 50-60-luvulla elettiin hyvin erilaista aikaa maaseudulla. Ei ollu rahaa millä mällätä, mutta toimeen tultiin. Ulkomaanmatkat ja Ifonit eivät ole ihmisoikeuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vanhempana velattomana insinöörinä riitä, niin todellakin on pakko karsia harrastuksista ja huvituksista. Kumma, kun markka-aikana nuorempana velkaisena insinöörina rahat riittivät niihinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Paremmin kait mulla riittää ja EUn aikana raha riittää useammalle. Ei vain kepulaisille kelmeille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itselläni liksa 4250€/kk ja hyvin riittää.
Joka kuukausi jää säästöön 1000-2000 euroa ja kasassa jo yli 150k€

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olennaista tässä on se, miksi palkka pienenee. Jos se on oma valinta, silloin on varmaan valmis tinkimään elintasosta. Auto voi olla työn tekemisen kannalta välttämätön. Omaa ammattitaitoa ja koulutusta vastaamattomiin huonopalkkaisiin töihin kenenkään ei pidä lähteä. Sen takiahan koulut on käyty, että pääsee kunnon töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei pääse oman alan töihin, niin syy on itsessä. Ei vain kelpaa työmarkkinoille siihen työhön. On siis kouluttauduttava uudelleen tai mentävä työhön, jossa ei vaadita koulutusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monella ei ole oman alan töitä tarjolla, koska Oulussa mennään suhteilla paljon töihin. Työn perässä pitäisi pakottaa muuttamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on haettavana yksi työpaikka ja hakijoita on kymmenen, niin yhdeksässä itsessä on syy siihen että he eivät saaneet työpaikkaa.

Niinkö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tilanne on tuo niin olisiko tullut valittua väärä ammatti? Varmaan sellainen mikä itseä kiinnosti.
Niin palkkatyössä kuin yrittäjänäkin pitää tehdä sitä mikä kiinnostaa maksavaa asiakasta.
Eräässä kotimaisessa tietoliikennefirmassa maksetaan nytkin rekrytointipalkkio omille työntekijöille jotka löytävät uuden työntekijän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On yksi siellä ja toinen täällä ja joka puolella jokin. Ei kai hakija hae eläissään vain yhtä paikkaa, ja jos ei saa, pitää selvänä, ettei hänelle löydy töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on ehdottoman totta. Jos joku muu kuin minut valitaan työpaikkaan, hän on saanut paikan aivan varmasti suhteilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsestään selvyys olisi sekin, että jokainen pistää palkastaan pienen osan sijoituksiin kuukausittain. Vuosikymmenien aikana tästä kertyy sievoinen potti. Eläkevuosina ei tartte murehtia eläkkeen pienuutta. Mutta ei, siihen ei suomalaisista ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sukan varressa,kuin että lähtisi piensijoittajaksi,menettämään rahat rahanahneille,noihin piensijoittaja höynäytyksiin ei kannata lähteä,sukan varsi varma jemma,rahat säilyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan joo. Et taida kirjoittaa kokemuksesta. Olen parikymmentä vuotta sijoittanut ja nyt on kymmenen vuoden elanto kasassa josta sijoitusten arvonnousun osuus useita vuosia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan liikaa kun kulutamme.( aikuiset )
Aika vähällä pärjää jos näin tahtoo.
Metsät täynnä ruokaa sekin pitäs hyödyntää.
Ei hyvältä näytä kun katsoo mitä pienet ostaa, kokista kaupasta koulun jälkeen. Kannattaa katsoa minkälaisia
Evästä esimerkiksi tenavat syö.
Omalla tavalla siihen voi vaikuttaa,
Paremmin voi kun omenan syö
Entä puolen litran limun.
Hampaat ja muu terveys ottaa huomioon jo hyvissä ajoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Viikot töissä toisella paikkakunnalla ja viikonloput kotona

On tietenkin kokemuksia. Melko avartavia myös ammatillisesti. Se tämä meidänkin valtakunnan väki on melko erilaista, voi... Lue lisää...
Pontus.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille