Aloita uusi keskustelu

Kun kämppä on kuin hävityksen kauhistus

Aloittaja: Lapsiperhe Oma elämä 9.10.2019 21:30

Meillä on aina ihan älytön sotku. Tavaraa on pöydät täynnä ja kaapit on täynnä turhaa roinaa, koska sitä kerätty kaapit täyteen. Tämä on todella kuluttavaa. Ei kiinnosta siivota, koska kohta samanlainen siivo. Pitäisi luopua tavarasta jota kaapit täynnä.
Olisiko neuvoja miten saada koti pysymään järjestyksessä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 17 / 17 viestiä

roinat ja romut voi viiä kirpparille hyvään hintaan myytäväxi tai tunkea jollekin höynälle tuttavalle.
%D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On myös ihmisiä joita huushollin epäjärjestys ei haittaa ollenkaan. Keittiön pöydällä saattaa olla parin päivän kahvikupit ja ruokalautaset muine tykötarpeineen, tiskipöydällä parin päivän likaiset keittokattilat ja pannut ym roinat. Kylään kun menet pitää raivata puhtaalle kahvikupille tilaa, mikäli sitä paikkaa ei ole jo valloittanut talon kissa. Kyllä näitä riittää. Itse ollaan sitten niin viimeisen päälle tökötillä, muotivaatteissa ja tekokynsissä. Kykin taaplaa tyylillään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen oli ammattikoulussa aineena Järjestelykyky, josta annettiin todistukseen myös numeroarvostelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heität puolison ja lapset pellolle tai lähdet itse kävelemään... sen jälkeen ei voi syyttää kuin itseään, jos on likaista tai sekaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kämppä? Eikös se ole KOTI. Sä näytät itse esimerkkiä lapsillesi. Ekaksi : ruoka ym syödään VAIN keittiössä ja sen jälkeen astiat tiskikoneeseen tai tiskipöydälle. Vaatteet laitetaan itse heti ulkoa tullessa naulakkoon/kaappiin. Jokaisella on oma muki ettei tarvi ottaa aina uutta. Omat huoneet siivotaan itse, ja jis ei huvita niin kirppis /kellariin jätesäkeissä kaikki. Jokaiselle siivousvuorot ja omat jokapäiväiset tehtävät. Ja jokainen perkkaa oman vaatekaappinsa raakalla kädellä. Ja muista että kotoa se oppi lähtee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuin sää sillä lailla elät.Siis kannat kaupoista turhaa tavaraa kotiin ja levittelette ne ympäriinsä. Kyllä siellä pahasti riivaa.
Ei minulla vaan ole ,kuin ne tavarat kauniisti paikoillaan ,mitä käytämme. Keittiön työpöydillä ei ole kuin kahvinkeitin ,leivänpaahdin ja mikro kulmassa. Ruokapöydällä vaan kaunis kukka-asetelma, kun kukaan ei ole syömässä. Koskaan ei ole vaatteita muualla kuin päällä ja kaapeissa.
Pedit jokainen petaa ja heittää päiväpeton päälle , kun ei enää lekottele vällyjen sisällä..
Se on näin simppeliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suuret kestokassit kerätään täyteen vaikkapa käyttämättömiä muoviastioita ja viedään varastoon. Jos kukaan ei niitä puolentoista vuoden aikana kaipaile, voi kassilliset viedä suoraan kierrätykseen. Saman voi tehdä vaatteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on ollut tapana jo parikymmentä vuotta se , että joka toinen kuukausi kierrän kaikki kaapit kotona läpi ja kaikki ylimääräinen käyttämätön menee joko roskiin, kirppikselle tai punaiselle ristille /pelastusarmeijalle myyntiin. Vaatteet joita ei ole pidetty viimeiseen kolmeen vuoteen ja ovat ehjiä, siistejä, menevät myyntiin tai lahjoitukseen. Kaapit pysyy tosi hyvässä järjestyksessä, ylimääräistä romua niissä ei ole. Lasten lelut olivat kannellisissa laatikoissa siistissä järjestyksessä lasten huoneessa silloin kun lapset vielä olivat pieniä. Suurin epäjärjestyksen aiheuttaja on se kun annetaan lasten levittäytyä koko asuntoon tavaroineen ja vaatteineen. Olen vieraillut perheissä joissa se kaaos alkaa jo ulko-ovelta, vaatteet, kengät hujan hajan ympäriinsä. Lapsi kyllä oppii siistimään jälkensä jos se hänelle opetetaan. Ei saa olla laiska siinä asiassa. Toinen ryhmä on vanhemmat ihmiset, joilla on kertynyt vuosikymmenet tavaraa kaappeihin joita ei ole tarvinnut /käytetty vuosikymmeniin. Ja näitä talouksia riittää. Kaapit tupaten täynnä . Kannattaisi alkaa tutkimaan kaappejaan ja poistamaan turhaa roinaa, ei kaikkea tarvitse säästää `tunnesyistä `perikunnan siivottavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä käyn kerran vuodessa kaikki läpi, ja mitä en ole vuoteen pitäny niin kirppikselle. Mm popopetillä on järkikirppiksellä oma pöytä, sinne kannattaa viedä. Kaikki menee kodittomien kissojen hyväksi..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teen joka vuosi raivauksen kahdesti. Keväällä ja joulun edellä. Raaka raivaus.

Itse jouduin siivoamaan vanhempieni kuoltua kotitalon kellarista ullakkoon ja pihasaunan ja liiterin.

80% tavarasta vein kaatopaikalle. Silloin päätin, että minun kuoltuani riittää normaali viikkosiivous.

Se on hyvä ohje, että jos vuoteen ei ole jotain käytetty, joutaa hävitettäviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Roskat roskiin eikä pöydille kasoja keräämään. Tunnesyistä mitään tavaraa ei kannata säilöä, vaan pistää kiertoon. Vaatteitakaan ei yksi ihminen ylenmäärin tarvitse. Roskaläjissä viihtyy luteet ja likaisilla pöydillä pesii kolibakteerit ym.. Niistä voi herkempi (pikkulapsi) saada vaikka kuolettavan taudin. Suuri terveysriski on epäsiisti koti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun lapsille kaiken antaa periksi eikä järjestystä opeteta niin tulos näkyy.
Kun menet johonkin perheeseen kylään niin heti eteisessä kengät ja takit on siinä lattialla oven edessä, ei vähäisintäkään käsitystä järjestyksestä, tavaret jätetään minne sattuu jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama täällä. Emäntä kerää joka paikan täyteen tavaraa ja kaapit eivät enää vedä. No sitten hommataan lisää kaappeja. Joku päivä kippaan kaatikselle kaikki turhan, olen jo sen osittain aloittanutkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helppoa, myyntiin kaikki ylimääräinen jota ei tarvi ja joka menee kohtuullisella vaivalla kaupaksi. Sen jälkeen tavara joka on esim. lattialla eikä siellä missä pitäisi, kylmästi roskiin. Kun tämä toistetaan riittävän monta kertaa, on tuloksena siisti kämppä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mut on opetettu lapsesta asti laittamaan tavarat paikalleen sekä siivoamaan. Otapa yksi huone kerrallaan ja heitä kaikki ylimääräinen kirpputorille, tee lista milloin siivotaan mitäkin ja lapset myös hommiin. Jos ovat sen ikäisiä että pystyvät siivoamaan mutta eivät halua niin raakasti vasn jätesäkkeihin kaikki mikä on pöydällä/lattioilla ylimääräistä. Kyllä ne tajuaa jossain välissä. Nyt vaan itseä niskasta kiinni ja napakka ote koti hommiin kaikille. Ja unohda tuo 'ei kiinnosta siivota', olet liian laiska, siinä se syy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Olehan varovainen, koska Juttutuvan virallisen totuuden mukaan osakesäästäjän on tunnetusti mahdotonta voittaa massimieh... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille