Aloita uusi keskustelu

Kertausharjoitukset

Aloittaja: Jytinää ees...taivaalla Oma elämä 4.10.2019 21:35

Oletko käynyt vai uskoitko ja opitko kerralla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 23 viestiä

Sanoi sotamies, kun siviilijunan hätäjarrun kahvasta veti ja pas..ansi junavaunun istuinpenkille.

Tämänkaltaisia sankareita lienee nykyisin vähemmistö varusmiespalveluksen suorittaneista, vaikka silloin tällöin kuulee syväluotaavan kommentin: minua v..tutti armeijassa vain yhden kerran, nimittäin alusta loppuun.

Yleinen sivistystaso on Suomessa noussut sangen korkealle, ettei juuri kukaan luule junan hätäjarrukahvaa vesiklosetin tyhjennysrivaksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin on kertauksia riittänyt, n. 10x. Vielä yli 5-kymppisenä useita. Loppuivat kun viimmeisessä kertausharjoituksessa päästiin muokkaamaan joukkojen organisaatioita ja sijoitin itseni sopivasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö, kertaamassa käyvät vain ne joista on tosipaikan tullen hyötyä, muut ovat tykinruokaa (en ole itse käynyt kertaamassa).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kalusto johon koulutuksen sain, on jo poistettu käytöstä. Mitenpä niitä kertaa, vaikka intoa olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sain aukissa koulutuksen kalustoon, jota en aukin jälkeen koskaan käyttänyt. Kalusto oli tuolloin suht uutta ja kalustoa näkyi olevan kasarmilla. Aukin jälkeen puoli vuotta kasarmilla meni jäitä poltellessa. Sellaista on tornin touhu. Koulutetaan kalustolle, jota ei pääse käyttämään koskaan. Jos tästä ei motivaatio vielä katoa, varmemmaksi vakuudeksi lähettivät vielä sen motivaationtappokirjeen. Pitkään olin siinä luulossa että yhteiskunnan heikoin aines olisi postilla, mutta kuinka väärässä olinkaan ollut. Puollusteluvoimiin on haalittu kaikki se porukka, joka ei pärjäisi missään muussa työpaikassa. Ihmettelin touhua jo varusmiesaikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoitat: "...yhteiskunnan heikoin aines olisi postilla, mutta kuinka väärässä olinkaan ollut...".

Jotenkin olen taipuvainen omaksumaan päinvastaisen tulkinnan eli joistakin ei armeijan palveluksessa olisi tositilanteessa mitään hyötyä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opettelin sen homman kerralla.Lokakuussa sinne piti mennä.
11kk. siellämeni. ja yhtään pernikkaa en tarvinnut kauluksiin ommella.
Mutta ei myöskään kertailemaan ole kutsuttu! Punaset oli laatat, ja duunari kun olen, väri oli sopiva!
Näyttää, että olin senverran oppivainen, että yksi reissu riitti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Napit on nykyään eri värisiä. Pitää opetella uudet säännöt. Ei ole muistista kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen käynyt ja ollut lukuisia kertoja kertausharjoituksissa. Ns. kapiaisena joutuu tai pitää sanoa ON MAHDOLLISUUS! ollut osallistua miesten hommiin. Armeija voittaa aina kotiolot näin sanottiin jo nuorena alle kaksikymppisenä miehen alkuna. Se oli puoliksi humoristinen sanonta, mutta hyvin tärkeä sellainen.

Se motivoi hirtehishuumorillan vielä poikia jatkamaan ja jaksamaan isänmaalle velkaa olevaa arvokasta velvoitetta! Ja tekemään pojista MIEHIÄ! vellihousujen sijaan. Kysyin aina uusilta alokkailta ensimmäisessä puhuttelussa komppanian edessä. Montako asiaa on miehen elämässä JOTKA TEKEVÄT HEISTÄ MIEHIÄ ? Rivit olivat hiljaisia joten sanoin heille niitä on tasan KAKSI! Ensimmäisenä tulee armeija aika! sitten tulee nainen, joka tekee viimmeistään hääyönä POJASTA MIEHEN! Lähes jokaisella oli selvästi helpottunut ja huojentunut ilme kasvoillan juuri kuulemastaan.

Ei pidä unohtaa sitä tosiseikka jos on rajoituksia terveyden suhteen. Jokainen tekee isänmaalle palvelus velvoitteensa kykyjensä mukaan. Lusmuilu ei siihen katekoriaan kuulu. Eikä mitä ihmeellisimpien syiden keksiminen joilla pyritään ja vältetään kunniavelka isän maalle. Armeijassa voi palvella myös aseettomana osallistumalla moninaisiin tehtäviin. Sekä omaksua sulkeisharjoituksien kautta osa sotilaallisesta kurista. Joka mene sanasta sanaan näin! Annettujen käskyjen ja määräysten JÄRKÄHTÄMÄTÖNTÄ NOUDATTAMISTA! Siis totella ja noudattaa esimiesten antamia ohjeita maanpuolustuksellisiin toimiin nähden. Tämä ei ole pelkuruutta, vaan yhteiskunta järjestystä parhaimmillan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En mene vaikka maksettaisiin. Suomi on menetetty maa eikä päättäjät halua suojella sitä vaikka kalliisti maksettu aikanaan. Voittaa kotiolot? Täytyy olla huonosti asiat kotona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en kapitalistin omaisuutta lähde puolustamaan.
Tämä maa ei ole enään itsenäinen omista kansalaisistaan huolehtiva maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Ranuan ja Posion kunnissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pelottava ihminen?

Joidenkin mielestä ihminen, jota ei voi höynäyttää ja sanoo suoraan, kuin asiat on, ovat pelottavia, minusta loistavia i... Lue lisää...
tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/