Aloita uusi keskustelu

Kävin vastikään hautajaisissa

Aloittaja: Lukija Oma elämä 23.8.2011 11:08

Kävin vastikään hautajaisissa, ja kiinnitin huomioni hautajaisasuihin. Olen aina ajatellut, että hautajaisissa tulee pukeutua tummiin ja peittäviin vaatteisiin, miehillä puvut ja valkoiset paidat, naisilla jotain muuta tummaa vaatetta, joka peittää olkapäät ja eikä ole ihan lyhyttä mallia, tummat sukkahousut ja kengät jne. En tarkoita mitää körttiasua tms. Näissä hautajaisissa oli naisilla hihattomia lyhyitä leninkejaä, mustia tosin, paljaat sääret ja sandaalit, eräällä n. viisikymppisellä naisella oli valkoinen tunika ja mustat caprilegginsit ja sandaalit, valkoiset housut ja mustavalkoruudullinen paitapusero jne. Ja ne näyttivät ihan kivoilta! Mietinkin, olenko vain jotenkin vanhojen tapojen orja, kun en osaa pukeutua noin, vaan aina on hameen kanssa tummat sukkahousut ja tumma asu, ja olkapäät peitossa ja umpikärkiset kengät jne. Mitä mieltä tupalaiset ovat juhlapukeutumisesta? Ei kai se vainajaa haittaa, vaikka hautajaisvieraan asu olisi vaikka valkoinen tai vaaleansininen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 66 viestiä

Ei tuo nyt ihan "vastikkään" ollut.
Elokuussa tulee y h d e k s ä n vuotta kuluneeksi.

Miksi näitä vanhoja aloituksia nostetaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapoja pitää kunnioittaa. Lisäisin vielä, että aurinkolasit ei ole hautajaosasu. Paremminkin narsistin leima. Ellei paljain silmin voi surra olkoot menemättä. Mutta narsisti peittää silmänsä, koska jkai nen huomaa suruttomuuden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herra isä kun sain aikoinaan tietää, että kunnioitettavan, kovan elämän kokeneen mummoni hautajaisissa olivat lasten lapset pukeutuneet minihameisiin. Mitä kunnioitusta sellainen pukeutuminen on edesmenneen kunnioitusta kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haudattiin IIsäämme.kun Pappi sanoi;Isänne ei oikein halunt tulla Kirkkoon?
Esko; No,ei hän nytkään halutnut,mutta me Kannettiin hänet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Jos hautajaisvieras on hyvätapainen, hän ottaa huomioon omaisten surun ja noudattaa vaatimatonta ja arvokasta pukeutumistapaa surujuhlassa. Joskus tosin omaiset ilmoittavat että toivovat vieraiden pukeutuvan vapaasti ja värikkäästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tumma siisti asiallinen, ei avoimia olkapäitä, ei liikaa koruja, tummat kengät....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erikoisin hautajaisasu jonka olen nähnyt oli eräällä vanhemman puoleisella naisella. Kampaus oli ihan ok, mutta vaalenpunainen pääpanta oli aika outo.Pääpanta oli omituisesti heti kulmakarvojen yläpuolella. Mekko oli vaalean sininen, jossa oli suuren suuria kukkakuvioita. Valkoinen hartialiina menetteli joten kuten, sekä valkoiset kengät. Laukku oli suuri, sellainen Muumi-mamman laukku. Ehkä hän oli menossa ruokakauppaan heti tilaisuuden jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina taitaa olla se yksi outoilija mukana kaikessa. Lähiomaisen hautajaisissa eräs sukuun nainut viiskymppinen ilmestyi paikalle tulipunaisessa puserossa. Hmm... Myös kaikuvaa, huoneen täyttävää naurua kuului muistojulassa hänen kurkustaan. Muilla tummaa ja asiallista päällään ja käytös hillittyä. Huomionhakua, kaunaa, välinpitämättömyyttä, sosiaalista matalaotsaisuutta...mene ja tiedä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaatteilla voi myös osoittaa mieltään. Sukulaismiehen vaimo ei tykännyt vainajasta. Tuli hautajaisiin sellaisissa vaatteissa jotka sopivat lähinnä iltapäivätansseihin. Kun yhteiskuvia otettiin, piiloutui muiden taakse.

Kun olin nuori ja olin eräissä hautajaisissa asussa joka ei ollut kokomusta, niin sain todella paheksuvia katseita osakseni. Sen jälkeen olen aina pukeutunut lähes mustiin, kun olen ollut hautajaisissa. Paheksunta sattui sen verran kovasti, että se jäi takaraivoon. Minun vaatevalintani ei ollut mielenosoitusta, vaan nuoruuden ajattelemattomuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se nyt vaan on eräänlainen 'näytelmä', joka pakollisena yritetään jotenkin läpi viedä ja minulle sama, onko lottapuku vaiko rautaruukin haalarit, kun jos joku monttuun laskee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkki" Esitys esitysten joukossa" , vastauksesi osoittaa ehdottomasti sivistyksesi matalan tason ! Vaikka et muuta näytä kunnioittavan, voisitko edes hieman ajatella vainajan omaisia? - Mutta kirjoituksesi taso osoittaa, että se tuskin on mahdollista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö täällä "sivistyneet" juuri kerro, kuin 'epäsivistyneesti' toiset hautajaisiin pukeutuu, eikä "kirjoituksen taso" kovinkaan paljoa näytä sivistyksestä kertovan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lian paljastava asu sovi.
Läheisellä on yleensä mustaa / tummaa tietenkin.
Kunhan siistit on vaatteet.
Onhan se papilla valkoinen kaapu '
Ja arkku monesti valkoinen.
Ja kukat ovat värikkäitä.
Ei ne värit ole pahaksi.
Elämä jatkuu kuitenkin.
Tärkeintä on tuoda lohtua läheisille, ei lisätä surua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen osoittaa omallapukeutumisellaan oman tyhmyytensöä jos ei osaa pukeutua kunnioittavasti hautajaisissa, jotkut tavat pitää osata ja olla asiallinen.
Esimerkiksi näen vieläkin punaista kun äitini hautajaisiin ilmestyi sukulaispoika kantajaksiki ja oli lyhyhihaisessa kirkkaansinisessä t-paidassa. Olisin sanont ettie käy, mutta kerkesi mennä hommaan...Kunnioitusta olisi odottanut. Hävetti hänen puolestaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun hautasin isääni, minulla oli punaista päällä. Ja se oli nimenomaan kunnioitus. Siunasin hänet itse hautaan. Melkein kaikki kukat olivat myös punaisia ja haudalla laulettiin Parisaani valssi. Hyvin erilaisia ovat hautajaiset. Toivottavasti vainajaa kunnioittavia, kuten nämä mainitsemani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä hautajaisissa tulee olla tumma asu, tosin pusero jakun alla voi olla valkoinenkin naisella. Tunnen suurta myötähäpeää katsellessani joidenkin nuorten naisten hautajaisasuja. Näkee, että ei ole tietoa asiallisesta pukeutumisesta. Paljaat olkapäät eivät esimerkiksi kuulu hautajaisasuun. Häissäkin on etiketin vastaista olla kirkossa paljailla olkapäillä. Tätä eivät näy edes morsiamet tietävän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin samaa mieltä kanssasi 7.51.
Ja kirkkoon ei mennä olkapäät paljaina syvään kaula-aukkoon uurretussa asussa,
varsinkaan morsian alttarille. Se on epäkunnioitettavaa.

Hautajaisissa voi olla naispuolisella asussaan myös valkoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille