Aloita uusi keskustelu

Kaksinaismoralisti ruokailee

Aloittaja: Max737 Oma elämä 17.7.2019 16:40

- Maito ei ole aikuisten juoma, tokaisee mies ruokapöydässä alottaen voilla ja juustolla päällystetyn leivän syönnin. Jälkiruoaksi jäätelön ja maitojauhetta sisältävän vohvelin ottaa hän ja kahviin kaataa kermaa tilkkasen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 28 viestiä

Ei tuo muuten 'säväytä', kuin siten, että tuon miehen mielestä sitten he, jotka juovat maitoa, eivät ole hänen mielestään aikuisia.
Tuo tietysti vaatii hieman päättelyä, mutta joisin silti maitoni ihan hyvällä mielenrauhalla ryhtymättä väittelemään aiheesta. Jos ryhtyisin aiheesta änkkäämään, sehän ehkä voisi todistaa hänelle, että olen sitten vähintään lapsellinen.

Kerran sivusta seurasin, kun toinen, joka lounaan maksoi, kysyi toiselta, että ottaisiko tämä ehkä maitoa, jolloin hän, jolle ateriaa oltiin pistouvaamassa kieltäytyi ja sanoi sitten vielä, että vasikat juo maitoa.
Kun pistouvaaja kuitenkin itse otti maitoa, päättelin, että hän ei kuitenkaan itse pidä itseään vasikkana. Asiasta ei syntynyt minkäänlaista väittelyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mitä kaksinaismoralismia tuossa on??
Maito juomana ja maitotuotteiden syönti ovat kaksi eri asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maitotuotteiden juominen ja synti ovat käyttämistä (ei välttämättä nauttimista). Morali sonniksi se muuttuu, kun lausuu ääneen ko. lauseen. Kaksisilla aasinrattailla ajamiseksi, kun käyttää sanomisestaan huolimatta muita maitotuotteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Aloitus ei ollut maitotuotteiden käyttämisestä, vaan maitoa juomattoman moralisoinnista.
Lehmän maito on vasikan juomaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin no, tottahan tuo on, että lehmänmaito on vasikan juoma. Eipä tuossa väitteessä noin muotoiltuna ole mitään ongelmallista tai moraalista...kait.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupassa myytävä maito on prosessoitua lehmänmaitoa. Muut maitotuotteet on valmistettu siis muusta kuin vasikan juomasta. Jos kaupan maito maistuu aikuiselle, sen kun juo. Jos taas ei maistu, jättää juomatta ja kommentoimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kyllä näe tuossa mitään kummallista. Jos jollekin ei vaan maito maistu, kuten minäkään en saa sitä menemään kurkusta alas niin kyllä esim hapanmaitotuotteita voi käyttää. Omat lapsenikaan eivät ole juoneet maitoa hyvin pienestä saakka. Makuasioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En oo enne aatellukkaa että määki kärsin kaksinaismoralismista.
En nääs juo maitoa mutta juustot ja jugurtit maistuu, en tosin käytä voita enkä kermaa mutta vohvelin saatan syyä joskus kahavin kaa.
Riisipuurokin maistuu jouluna.
Tuli tässä samalla mieleen että mannapuuruaki vois joku päivä keittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkään en juo maitoa, mutta hapatettuja tuotteita kuten voita, juustoa jne. voin syödä. Kahviinkin voin laittaa tilkkasen maitoa.
Miksi en saisi jugurttia syödä jos en maidon mausta pidä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kyllä parhaalla tahdollakaan tuosta mitään moralisointia tai kaksinaismoralismia löydä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloituksessa siis mies ei juo maitoa, mutta syö maitotuotteita, entä sitten?
Huvittavimpia ovat naispuoliset, joilla on kertomansa mukaan laktoosi-intoleranssi, mutta ei tee yhtään tiukkaa vetäistä iso jäätelöannos ruuan päälle. Sorry nyt vaan naiset, mutta miehissä en näitä tapauksia ole nähnyt. Jos jollakulla miehellä on laktoosi-intoleranssi, niin eivät syö maitotuotteita.
Yksi ravinto-asiantuntija sanoi, että liikunnan jälkeen paras palautusjuoma löytyy sieltä kunkin jääkaapista ja se on maito. Tavisten ei kannata ostaa mitään kalliita lisäaineilla höystettyjä erillisiä palautusjuomia. Kun on polkenut 10 km pyörällä tai käynyt pitkällä lenkillä, niin kylläpä maistuu maito hyvälle ruuan kanssa. Kukin tekee valintansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miehestähän on suomessa tehty hirviö ja totaalinen pilkan kohde. Jopa mainoksissa aliarvioidaan miehiä ,niin kuin nytkin tv.tä tuleva mainos jossa perheen isä on koirankopissa ja lapset ja vaimo pilkkaavat sitä. Mainos on todella prutaalin alaarvoinen ja törkeä. Jos koirankopissa olisi nainen ,niin olisi aiavn varma ,että mainoksen tekijä istuisi oikeudessa kunnianloukkauksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvitellaanpa että perheen äiti olisi laitettu koirankoppiin ja muu perhe haukkuisi häntä! Mahdotonta nyky-Suomessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Voi teitä kateellisia

Entisenä kouluttajana muistan, että kateus vie kalatkin vedestä, Kateus on köyhyyden sisar, Kateus ei kauas kanna. Kateu... Lue lisää...
Koulittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille