Aloita uusi keskustelu

Joulukuusi ilmaiseksi

Aloittaja: Hei tonttu ukot hyppikää Oma elämä 17.11.2018 20:22

Meidän kodin lähellä on 500 metrin säteellä arviolta 10 000 pienempää ja suurempaa kuusen alkua. Mitä luulette, maksanko jopa 100 euroa joulukuusesta joita on Suomi täynnä. Meillä on naapureiden kanssa tapana yhdessä hakea muutama latvus aina jouluna kotiin. Toki ymmärrän että kaikilla ei ole tätä mahdollisuutta. Muttta jos olisi niin hakisitteko vai maksaisitteko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 68 viestiä

Minä haen joulukuusen naapurista. Valitsen sellaisen laihan nynnyn naapurin ja annan hänen ostaa kuusen. Aattona soitan ovikelloa, työnnyn sisälle ja hätistän lapset ympäriltäni ja vien kuusen koristeineen päivineen kotiini, kaappaanpa muutaman lupaavalta näyttävän lahjapaketinkin kainalooni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä hehkutetaan sitä, miten kalliiksi metsästä haettu kuusi voi tulla. Mutta eikö noiden näreiden vahtiminen vasta kalliiksi tule? Yötä päivää viikkokausia autolla tai traktorilla sohjoisia metsäteitä jurruuttaen? Ja sitten meikäläinen käy kuitenkin sen kuusen kun olette välillä poissa.

Tätä voisitte metsäherrat ja -rouvat itse kukin pähkäillä, kun kesällä ylitiheitä taimikkojanne alas raivaussahaatte ja kaadetuissa kuusenaluissa kompuroitte. Silloin ne arvokkaat aarteet ovat pelkkiä kirottuja risuja, vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sentään ilmaiseksi.
O n ollut monena jouluna tarjous : Kuusi yhden hinnalla .
Edullisemmaksi se tulee kuin varastaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään isoveljen poika otti ilmaisia kuusia kaksi isänsä metsästä ja ei tietenkään silloin maksa mitään. Se on hyvä juttu, että tämmöinen mahdollisuus on olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan aikoja jolloin pidettiin päivänselvänä että joulukuusen voi hakea kaupungin omistamasta metsästä ja niin se aina haettiin ja ihan rehellisesti päivänvalossa kun ei ollut edes mielessäkään että se ei ole luvallista. Niin tekivät kaikki työläisperheet sitä pidettiin rahamiesten hommana jotka kävivät ostamassa kuusen kuusikauppiailta olihan se tietenkin myös sitä että ei ne herrat lähteneet nappaskengissä metsään kuusenhakuun mutta me työläiset oltiin totuttu sellaiseenkin kulkemiseen lapikkaat jalakaan ja metsään meiningillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Joka jouluksi haetaan. liikuntarajoitteisille naapureillekin. Sehän on jokamiehenoikeus, vanha suomalainen perinne jonka kyseenalaistajat voisivat muuttaa muualle. Metsänharvennus on samalla pieni joululahja maanomistajalle, jonka ei tarvitse maksaa tästä taimikonharvennuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokamiehen oikeus ei mahdollista edes oksan ottamista toisen omistamasta puusta. Luepas lakipykälät uudestaan, äläkä levitä valheita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvää joulua sinnekin, lakikirjojen ääreen. Laki tulee toisena, perinteiset nautintaoikeudet ja yhteishyvä ovat etusijalla. Vähän sama kuin porojen laidunnus valtionmailla. Kumpikin hyötyy, kuten myös joulukuusiasiassa. Tai vaikka savustushommat eli leppäklapien hankkiminen sopivasta lepikosta. Siihenkin on alkutalvi hyvä aika, jos pääsee metsäsuksilla liikkumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käypä varas joku vuosi auttamassa metsänomistajaa uuden metsän istutuksessa. Tajuat ehkä silloin miten paljon työtä ja rahaa on palanut että on saatu se uusi kuusentaimi kasvamaan. Varastatko myös joululahjat muilta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taimikon istutus ja harvennus ovat tuttua puuhaa. Etkö muka harvenna kuusitaimikkoa? Minä tulen apuun ja hoidan sen puolestasi, jos et itse jaksa. Jonkunhan se on tehtävä. Ei tarvitse kiittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hae mun mettästä, voin antaa koordinaatit.
Olen tosin tyhjentänyt kissojen hiekkalaatikoita kuusien oksille, että pitkää iloa kun kannat kuusen sisälle sulamaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsuudestani muistan juttuja, että kuusi otettiin toisen metsästä. Nykyään kyllä tiedostetaan, mikä on varkaus, se on rikos. Miltähän se joulun vietto tuntuneekaan, kun tietää varastaessaan kuusen tehneensä rikoksen. Onko hyvä ja rehellinen joulumieli?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rosvojen kannattaa hakeutua joulun alla Postin kiiretyöläiseksi, niin voi samalla varastaa ne joululahjatkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienen metsän omistajana kiitos vaan teille kaikille varkaille, jotka käytte metsästäni hakemassa kuusen ilman lupaa. Olisi kohteliasta edes kysyä lupaa, mutta ei, joka vuosi on vietetty monessa huushollissa iki-ihana joulun varastetun kuusen kanssa. Kyllä minua niin ututtaa nämä ilmaisista kuusista nauttijat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen jo kymmenen vuoden ajan ostanut joulukuusen Kuivasjärveltä Ypyältä. Sieltä on valisemani kuusi toimitettu myös kotiin. Hyvä palvelu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko jo oppinut erottamaan pienemmän ja suuremman kuusen alun latvakuusesta. Olis jo hyvä alku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itselläni on edelleen se sama vaivainen 150000€ osakkeissa, asunnossa jne, eikä velkaa ole!

Varastan aina kun se on mahdollista tai sitten ostan halvalla!

Viimeksi varastin fillarin vanhalta mieheltä ja jätin äijän keskustaan ilman apua, äijä taisi olla sellanen mies, jolla on pussihousut!
Olen mielestäni reilu jätkä!

Baariin itselläni menee helposti illassa 100-200 euroa, lentomatkoista puhumattakaan, mutta joulukuusesta en ole valmis maksamaan 50€ euroa.

Periaate on, että joulukuusi pitää aina varastaa, mutta en osaa sanoa MIKSI!

Kerro siis aloittaja miksi pitää säästä halvoissa asioissa ja kuluttaa kalliisiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

210 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille