Aloita uusi keskustelu

Inholla odotan hetkeä, jolloin työkkäri nappaa pakkotyöhön tai koulutukseen

Aloittaja: Kummituskurssilainen Oma elämä 3.12.2019 23:52

Jokainen päivä on jännitystä työttömälle eläkeikää lähestyvälle tapaukselle. Pyytämättä työttömäksi joutunut oli pakotettu menemään työkkäriin tai siis netissä ilmoittautumaan ja sepustamaan peitetarinan, mitä aikoo tehdä seuraavat kuukaudet.

Tarina tuli sepustettua ja vasta yksi soitto on tullut sieltä puolen vuoden aikana. Kysyivät suunnitelmasta ja sen täytäntöönpanosta. Vetelä virkailija jutteli aikansa, puhui kaavakkeista ja mitä tehdä, jos saan katselupaikan oikealta työpaikalta. Ei mitään kiinnostusta tapaukseen, kuhan jutteli ja ruksasi että homma tehty, seuraava tapaus.

Toivon sydämestäni että he unohtavat tapaukseni ja antavat olla rauhassa takuueläkkeeseen asti. En aio mennä purkittamaan nappeja. En aio mennä seuraamaan työntekoa johonkin hattufirmaan enkä aio enää opiskella kolmatta ammattia. Olen maksanut aikoinani lainat pois, saanut töitä ja hoitanut pestini. Minkä minä sille mahdoin, että ikärasismi jylläsi minutkin nurkkaan häpeämään?

Voi Luoja sentään, kun on viisisatanen tiukassa tässä yhteiskunnassa. Miksi tuollaisesta pikkurahasta pitää tehdä härkänen? Hävetä saisitte, kun vanhenevaa ihmistä yritätte opettaa istumaan ja kerjäämään töitä sekä ilmeisesti uhkailemalla jatkossa koetatte saada jollekin sivujämätyöpaikalle leikkimään työllistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 31 viestiä

Hehheh... Vai että pelkäät lähettämistä pakkotyöhön työkkäristä? Minäkin olen usein pelännyt, että joku tulee kadulla ja iskee käteen lahjana miljoonan riihikuivaa rahaa. Ajattele, kuinka kovan lahjaveron siitä summasta joutuisikaan maksamaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitä onneasi ettei tarvi paikan päälle mennä p...aa jauhamaan. Nyt on hyvä kun voi jaaritella puhelimessa ja luvata vaikka kuun taivaalta. Muista kuitenkin tarkistaa välillä netistä onko tullut työtarjouksia ja käydä kuittaamassa suunnitelma ettei tule karenssia. Minustakin vanhemmat työttömät voisi jo jättää rauhaan ja nuoremmat vaikka askartelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun kannattaa hyväksyä kohtalosi ja äänestää vaaleissa Kokoomusta tai Kepua ja liittyä jäseneksi YTK:hon. On luonnonlaki, että ilmais / pakkotyö Suomessa lisääntyy, ei sille yksittäinen mitätön ihminen mitään mahda.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OOOHOOH!
Täällähän toimii jollakin muullakin aivot kuin mulla.
Sillälailla, nim. HYVÄKSY KOHTALOSI. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ota trer pait numero sano työkkäriin että ei ole puhelinta.Yksinkertaista eikö totta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Niin, jos kaikki työttömäksi jääneet ajattelisivat sinun tavallasi, tulisi veronmaksajille liian suuri taakka kannettavaksi. Ei meillä ole sellainen käytäntö voimassa, että iäkkäämpänä työttömäksi joutuneet saatellaan yhteiskunnan avustamana automaattisesti eläkkeelle. Vanheneva työtön saa kyllä hävetä itse, jos hakee muilta myötätuntoa omalle itse järjestelemälleen tai vaatimalleen varhaiseläkejärjestelylleen. Jos hakisit edes parin vuoden ajan aktiivisesti työtä työkokemustasi hyödyntäen ja kymmenet ja kymmenet hakemuspaperit ja työpaikoilla käynnit aiheuttasivat edelleen vesiperän, olisi kaikkien helpompi ymmärtää toivottomuuttasi. Se, että suosiolla katsot olevasi oikeutettu jonkinlaiseen varhaiseläkkeeseen, kertoo kyllä paljon asenteestasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työnantaja ei varmuudella enää ikäistäsi ihmistä palkkaa. Se vaan on faktaa. Silti voit joutua tyhjänpäiväisiä työnhakukursseja käymään ja jotenkin aktiivisuutesi osoittaa. Kyllä Kela ja työvoimaviranomainen homman hoitaa niin, ettet helpolla tule lanttiakaan ilmaisesksi saamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinuna nousisin alhosta ja ottaisin vastaan tarjotut mahdollisuudet, vaikkakin eläkeikää lähestyvänä. Itse samassa tilanteessa ravasin työkkärin kursseja, monet niistä toivat sisältöä elämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta laiskuus intohimo 😁

( No typerää kyykyttää ihmistä)
Töitä oikeita kuitenkaan saa enää mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työnantajat ovat kiinnostuneita naamataulusta... Työkkärit voisi järjestää miehille meikkauskursseja..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joudut ehkä menemään työnhakukurssille jossain vaiheessa jos työnhakutaitosi eivät ole ajan tasalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa toivot ilmeisesti nuoremmillekkin, ei huolta varmaan saat olla rauhassa, kunhan tämä hallitus saa suunnitelmansa vietyä läpi. Heidän ohjelmassaan ei häiritä työttömiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kurssit ovat kurssinjärjestäjiä ja työkkärin henkilökuntaa työllistäviä höpöhommia. Kurssitettavat näistä eivät rikastu milläänlailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis työkkärin vakkarit suojatyöpaikat pysyy kyllä ilman näitäkin kursseja, mutta kyllä se niin on että ajatuksena on työllistää niitä kurssin järjestäjiä ja vetäjiä. Ja ei todellakaan ilmaiseksi.
Työtön on vain pelinappula. On muutakin vastaavaa toimintaa, ja se on Oulun kaupungin työllisyyspalvelut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukapa ei haluaisi vastikkeetonta rahaa? Saisi aamulla kääntää kylkeä, kun naapuri lähtee särkylääkkeiden voimalla töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/