Aloita uusi keskustelu

Imetys

Aloittaja: iiri Oma elämä 10.7.2018 08:33

Mitä mieltä olet imetyksestä yleisellä paikalla ? Itse olen mielestäni hyvinkin suvatsevainen,mutta,jotenkin tuntui häiritsevältä eilen marketissa,kun äiti imetti lastaan keskellä käytävää kaikkien töllisteltävänä.Jos on pakko mennä juuri silloin kauppaan,kun on lapsen syöntiaika,eikö voisi edes hiukan siirtyä sivummalle,pois toisten katseilta,koska kaikki ei ole tottuneet tällaiseen.Ja onhan lapsellakin jonkinlaiset rutiinit,syöttää lapsen kotona ja lähtee sitten kauppaan.Vai onko tämäkin sitä vapaata kasvatusta,että lapselle työnnetään heti tissi suuhun,kun vähänkin inahtaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 29 viestiä

Kyllä oli äitee taas tyytyväinen kun ensin esilämmitin imemällä, lähti töihin mieluusti iloisena. Ite meen yövuoroon joten odotan jo seuraavaa iltapäivällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itselle ei olisi tullut kuuloonkaan kun omat lapsetoli vauvoja. Tässä lähinnä kyse utareiten esittelystä,ei lapsen ruokinnasta.Jos ei ole pakko niin lasta ei tarvitse ottaa kauppaan mukaan mukaan ihan sen tähden että saa siellä imettää tai muualle yleiselle paikalle.Ja jos pakko niin syöttää voi kotona lähtiessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni on aika typerää verrata imettämistä esimerkiksi lapsen alullelaittamiseen tai vaikka omien tarpeiden tekemiseen. Se lapsi reagoi nälkään itkulla ja itku häiritsee muita ihmisiä. Lapsellekaan ei ole kovin hyväksi (jos nyt puhutaan pienestä vauvasta) huutaa nälkää kauaa. Aikuinen terve ihminen kyllä pärjää ilman petipuuhia tai ainakin osaa hillitä halunsa. Imettämisessä ei ole mitään väärää, mutta todellakin kannattaa miettiä, missä tilanteessa sen tekee. Itse en imettäisi ravintolassa tai kahvilassa pöydässä, jos seurassani on muita. Ihan kohteliaisuudesta. Mutta mielestäni ei ole väärin ruokkia pientä vauvaa vaikkapa kaupungin penkillä. Itse kyllä suojaan itseni, eli en näytä rintaa yhtään sen enempää, kuin tavallisesta paidasta näkyy. Harson alla teen tämän. Olen kyllä nähnyt niitäkin äitejä, jotka vetävät rinnan ulos paidastaan niin, että itseäkin alkaa vaivaannuttamaan. Kun kuitenkin imetyksen voi tehdä myös hillitysti, kuten suurin osa imettäjistä tekeekin.

Tässä vaaditaan ymmärrystä molempiin suuntiin. Imettävän äidin pitää ymmärtää, että joillekin se rinnan esilläolo voi olla todella vaivaannuttavaa, toisaalta nämä henkilöt voivat vain kääntää katseen pois. Tietenkin esimerkiksi häissä, hautajaisissa yms. on hyvä noudattaa juhlaetikettiä, että imettäminen suoritetaan syrjemmässä esimerkiksi valokuvien vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei haittaa minua.
On tässä maalimassa paljon ikävämpiäkin asioita,joita kuuluisi tuomita..
Lapsen syöttö,luonnollinen ja kaunis asia.Ei siitä sovi tehdä jotakin hävettävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vauvaa voi syöttää yleiselä paikalla, mutta ihmettelen, että miksi se pitää tapahtua maitokannut " yleisöön" päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinäkö onnistuit imettämään lapsesi aina niin, että hinkkisi eivät olleet milloinkaan yleisöön päin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomionhakuisuutta tämä on, ennen on osattu olla tahdikkaita ja suojata lasta. Nykyisin äidit haluavat kaiken huomion, elämän suurin saavutus on siinä tissin nokassa.
Ei ole ihme, että näistä kasvaa isosti häiriintyneitä, koska tämä piirre isketään jo tissin nokassa.
Tilastollinen totuus on se, että häiriintyneitä lapsia on ennätysmäärä, siihen johtanutta kaavaa voi miettiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itseäni häiritsee eniten se, että immettävä äiti ei koskaan voi edes vilautella minulle vaikka lapsen antaa imeskellä tyytyväisenä vaikka aamuun asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saatikka että pari pikku imaisua saisi, edes vähän kahvin sekaan jos jossain ravintopaikassa ollaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä tässä lapsen syömisasiassa on niin vaikea. Kertokaa joku. Minusta siinä ei ole mitään ihmeellistä. Täysin luonnollinen tapahtuma niin lapselle kuin äidillekin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siinä mitään vaikeaa ole ja maailmassa on montakin luonnollista asiaa,mutta ei niitä siltikään tehdä kaupan hyllyjen välissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin - vaikkapa se lapsen alullepano - onko sen luonnollisempaa ja jokapäiväisempää tapahtumaa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitään ihmeellistä,lapsi tarvii ruokansa,kyllä 80-luvullakin lapsia imetettiin yleisillä paikoilla,ainakin minä tein niin.Ei siinä ole mitään hävettävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö lasten teko/alulle laitto ole sitten luonnollinen asia. miksi se tehdään makkarissa yleensä lukkojen takana. mieti vähän. synnytyskin voisi olla kaupassa?. nehän on niin luonnollisia asioita. vessanpyttykin ja kusiaari vaan käytävälle. piirtää pitää joillekkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Häiritsisi huomattavasti jos näkisi miehen imettävän naista jossain täpötäydessä odotusaulassa mutta kai sinne kuiten yksi imettävä äiti mahtuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

164 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Kerropa minullekin nuo yhteiskunnan hyvätuloisille jakamat sosiaaliavut ja kuinka yhteiskunta muutenkin auttaa hyvätuloi... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi