Aloita uusi keskustelu

Hirvenliha

Aloittaja: Chefu Oma elämä 7.12.2018 12:32

Ihan yliarvostettua. Tein hirvipaistia Itsenäisyyspäiväksi, ja ensinnäkin siitä lihasta tulee ihme etova haju kun leikkaa siitä (ohuita siivuja) ja toisekseen se liha ei ole kaksista maultaan. Pitäisiköjotenkin kauttaaltaan marinoida. Jotkut sanoi ettei tarvitse kuin merisuolaa ja mustapippuria, mutta kyllä tarvitsee jotain muutakin. Med+ oli kypsyys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 58 viestiä

Tärkeintä, että maha tulee täyteen. En pidä muutenkaan mausteista, joten yksi hailee, miltä joku maistuu. Jos ihan rehellisiä ollaan niin parempi hirvi lautasella, kuin konepellillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perinteisesti metsämiehet aina kehuvat, kuinka monta sataa kiloa on taas pakkasessa säilössä.
Mutta turha toivoa, että meille ei-metsästäjille jokunen muru tulisi maistiaisiksi. Saitoja koko porukka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on 2.5 hirveä, eli semmoset 300 kg luutonta lihaa pakkasessa. Lupia on jäljellä, saat koko hirven itsellesi kunhan vääntäydyt sieltä sohvalta ajomieheksi, eiks joo?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koiralta ne nykyään kaadetaan. Ei se niin erikoista lihaa ole. Viskaalin nauta parempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina ei koiralta metsästys ole järkevää ! Joten kyllä ajoketjulle on käyttöä eikä tule loppumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Hirven liha on erinomaisen herkullista, jos sen käsittely on ollut osaavien käsissä, sekä hygieniasta ja kylmäketjusta on huolehdittu. Ellei niin ole, mikä tahansa liha pilaantuu ja on pahan makuista ja hajuista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tainnut kokkaustaidot olla riittävät. En ole koskaan epäonnistunut hirvenlihan kypsentämisessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistäs sait lihan?Vaikuttaa pahasti pötsille ammutulta hirveltä.Jos on suolille ammuttu hirvi ja juosta hyssytellyt suolet sekaisin vähänkään niin se haiskahtaa joka karvan päässäkin.Hyvä laukaus,verestäminen,huolellinen suolistus, nylkeminenvertymien ja epäpuhtauksien poisto ja minimi viikon riiputus kylmiössä takaa laadukkaan lihan.Sitten paloittelu ja lihojen tyhjiöpakkaaminen vaikuttaa asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ootko saanut ns. maanomistajalihaa? Ne suolille ammutut ja kitumalla kuolleet jaetaan maanvuokrapalasina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletpa siten ostanut VANHAN LEHMÄN LIHAA! . . muka hirvenlihana. Myöskin taitamaton ruuan valmistaja voi pilata RUOKANSA VIELÄ SYÖNTI VAIHEESSAKIN! Vaikka ruuan olisi valmistanut HUIPPU KOKKI!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se ihan vasaa oli. Reseptin mukaan tein, mutta olisi pitänyt taas tehdä oman pään mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persuteltalla sanoivat hirvieläimen olevan ekoloogisimman tuotantoeläimen ja seuraavana kuulemma on Lehmä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lihan ei kyllä pitäisi haista etovalta ollenkaa. Olen valmistanut 12vuoden ajan hirvenlihasta yhtä sun toista ja oikeita mausteita käyttäen tulee todella hyvää ruokaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä sinulla vain ei ole hajuaisti kunnossa. Uunissa mediumiksi (63 astetta) tehty hirvenliha näköjään haisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirvenliha on parasta kun laittaa yöksi leivinuuniin,palottelee kuutioiksi lihapataan,mausteeksi suolaa ja pippuria,lihojen päälle lihaisialuita ja vettä niin ,että luut peittyy ei jää syömättä,lopuista mitä jää tulee hyvä lihakeitto,luut antaa hyvät aromit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

jos sota syttyy

104 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Vuosina 2011-18, jolloin y on täällä valitellut eläkkeiden ja valtion varojen loppumista, toteutunut kehitys on reaalima... Lue lisää...
Ei päätä eikä häntää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

8.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi