Aloita uusi keskustelu

Henkilökohtainen varallisuus

Aloittaja: P O H A T T A Oma elämä 9.2.2018 17:06
Näytetään 1 - 20 / 75 viestiä

Aloitukseen sisältyy sellainen viisaus, että jos raha on itselle tärkeää, kannattaa miettiä, kuinka sitä hankkii sopivaksi katsomansa määrän.

Ja ellei raha ole tärkeää, on sitten oikeasti tyytyväinen omaan valintaansa, eikä kadehdi muita tai haaveile entistä jyrkemmästä verotuksesta, jolla saisi muiden varallisuuden, tai ainakin sen tuoton omaan taskuunsa.

On epärehellistä syyllistää muita siitä, ettei itse säädä elämäänsä haluamaansa suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahasta puhuminen, tai tässä tapauksessa kirjoittaminen on nannaa, olipa sitä yhtään tai ei ole paljoa, mutta siitä huolimatta se tuo suunnilleen saman tasoisen tunteen kummallekin joukolle; muistuttaa varmaan pelihimoisen peliautomaatille antautumista ennen kuin kaikki on hävinnyt ja rapula iskee päälle.
Sen vaan olen huomannut, ettei paljokaan raha tuo sen enempää onnen tunnetta kuin taannoin vähien varojen aikaan, mutta jotenkin se vaan elämän vakkaomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi olla Rikas ja Terve kuin köyhä ja sairas.

Simpauttajassa, Heikki Turusen kirjaan perustuvassa elokuvassa on myös rikkaan talon talon isäntä, joka retostaa rikkaudellaan. You Tubessa on pätkä, missä isäntä kännipäissään toikkaroi pellolla... kävelöö ku emmauksen tiellä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan tyytyväinen,asuntolainaa vielä jäljellä mutta säästöjäkin on muutaman kuukauden palkan verran.Nyt kuitenkin perheessä tilanne että on todellakin tärkeämpiä asioita kuin omaisuus ja raha.Terveys on ensimmäinen ja sitä ei välttämättä rahalla saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Minulla työkaveri valittaa köyhyyttään joka käänteessä omistaa omakotitalon ja 2 asunto-osaketta joissa omat lapset vuokralla Tammikuussa osti uuden KIA sportagen käteisellä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsekin omista talon ja siinä paljon muutakin, myös sijoittaminen on kivaa. Ostan yleensä käteisellä auton. Viimeksi 47 tonnin maasturin pari vuotta sitten. Nyt ei autoa laiteta, mutta muuta on suunnitteille. Miksi ei saisi ostaa omalla rahalla mitä haluaa. Minä en valita, mutta en myöskään huutele esim. töissä. En halua, että kaikki kateelliset haukkuvat, vaikka haukkuvat muutenkin. Sitähän suurin osa ihmisistä tekee. Osa onneksi ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parhain varallisuuteni on lapsuuskodin antama tapa ahkerasti tehdä työtä, rakkaus itseä ja kunnioitus toisia ja kaikkea kohtaan, niillä mennään ja hyvin pyyhkii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen tyytyväinen. 40-vuotias, vuosi sitten loppui asuntolainan maksaminen. Säästössä 42 000 €. Tämän voi tunnustaa vain anonyymisti. Töissä ei voi sanoa, koska muilla on rahat loppu viikko palkkapäivän jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Töissä pitää olla hiljaa. Yleensä en ota kantaa raha-asioihin, en kerro omaa varallisuutta. Kuuntelen kun muut puhuu rahasta. Siksi koska, olen huomannut, että osa on todella kateellisia toisille ihmisille. Miksi olla? Eikö oma elämä ole silloin kunnossa. Itse en ole koskaan ymmärtänyt ihmisten kateutta. Kateus on kait joku luonteenpiirre ja sitä ei kaikilla ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä vähän höpöttelen raha-asioistani ja muidenkin. Kyllähän sen kateuden toisissa tietää ja vaistoaa. Mitä siitä. Ei siihen kuole. Pitää raha-asioista voida pienituloisen puhua, että saa muutosta aikaan. Ei sitä ainakaan hiljaa olemalla saa aikaan. Töissä ollessa en puhunut mitään työkavereille, enkä muutenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankkitilin saldo saattaa useinkin olla ns. visukintulla uskomattoman iso ja koiraa ei oo karvoihin katsomista. Rikkaus ei useinkaan näy ulkoisena/sti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikas olen, vaikka pankki ei ole joutunut holviaan laajentamaan vuokseni. Köyhä on se jolla on vain rahaa ja omaisuutta. Loppupelissä mukaan saamme saman mikä oli tullessa. Miksi haluaisin enempää kuin tarvitsen? Ja onhan minulla jotain parempaa kuin raha, hyvät suhteen lapsiini ja kohtuu hyvä terveys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai terveys ja ihmissuhteet menee kaiken edelle, mutta ei kaikkien nuppi sula, vaikka rahaa ja omaisuutta on. Raha antaa vapautta ja mahdollisuuden muutenkin nauttia elämästä. Mutta voihan raha-asijoistakin keskustella, on meitäkin joita se kiinnostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtava vapaus ja elämästä nauttiminen voi tulla täysin muistakin asioista kun rahasta.
Sinulla on liki päivittäin jokin rahaan liittyvä kirjoitus?Ehikkönää nauttia siitä pätäkästä laisinkaan kun mietit vain rahojasi :)
Raskikko käyttää mihinkään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kerropa, millä tavoin sinun terveyttäsi tai ajankäyttöäsi heikentäisi, jos olisit varakkaampi?

Varallisuus antaa mielenrauhaa valinnavapauden kautta. Se ei tarkoita, että jatkuvasti pitäisi olla ostamassa jotain uutta, vaan että jatkuvasti tietää voivansa ostaa tarpeellisen lisäksi myös haluamansa, oli se sitten tavaraa tai vapaa-aikaa, jolla vaikkapa parantaa kuntoaan.

Eikö sinun pääsi kestäisi kasassa sen vertaa rahaa yli välttämättömän päivittäisen tarpeesi, että voisit valita vaikkapa omiin harrastuksiisi sopivaksi katsomasi harrastusvälineet ja -paikat hinnasta välittämättä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohtalaisen tyytyväinen, viimeinen lainaerä meni tätään 10.02.2018. Rahaa, siis vapaata, on tilillä n.50k€ ja omaisuutta yli 800 000 euron edestä. Tulot +- 80 000 euroa vuodessa. Eukon tienesteistä ei ole käsitystä, mutta tuntuvat hänelle riittävän. Näillä oli tarkoitus pärjätä, ikää vähän yli 50 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä viitsi valehdella, tililtä ei lainat mene viikonlopun aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olemme olleet 25 vuotta velattomia. En voi sanoa sitä ääneen esim. työpaikalla. Ollaan säästetty, sijoitettu ja laitettu monen moista. Ollaan onnellisia ja hyvä on elää. Ennen ei ollut pitkiä lainoja ja kun nuorena aloittaa, ehtii vaikka mitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi