Aloita uusi keskustelu

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Aloittaja: Koppero.1. Oma elämä 23.1.2020 09:09

Ja tämä juttu on oikeasti tosi. Minulla on eräs tuttava, joka ei suostu ottamaan vastaan kuin osa-aikatyötä. Hänen ainoa syynsä on se, että hän ei halua kuluttaa aikaansa työn ääressä, vaan hän haluaa nauttia elämästä ja vapaa-ajasta. Taannoin hänellä olisi ollut mahdollisuus saada työpaikka, mutta työnantaja ei suostunut siihen, että hän kävisi vain kahtena päivänä viikossa töissä. Hän ei ottanut paikkaa vastaan.
Tämä henkilö on todennut, että osa-aikatyön tulot riittävät hänelle, kun siihen saa vielä tukia päälle kun tulot ovat tarpeeksi maltilliset. Hän on todennut, että ei hän halua huomata kohta olevansa vanhus, joka on kuluttanut elämänsä oman kallisarvoisen vapaa-ajan sijasta työpaikalla.
Onko tämä lusmuilua vai jopa nerokasta? Vaikea toisaalta sanoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 93 viestiä

Niinpä. Tunnen vuosien varrelta monia, jotka ovat työkykyisiä, mutta eivät halua tehdä töitä. Ja kaikilla heillä työpaikka mutta eivät mene töihinsä. Missä mättää? Missä? Onko kaikenmaailman tukiaisten syy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osa-aika,pätkä työt on aikoinaan keksinyt kokoomus porvarit,kuin myös välistä vetäjä vuokrafirmat.Osa-aika töillä firman pomot rikastuu,kun ei tarvi maksaa täyttä palkkaa.Työntekijä hakee palkan päälle Kelan tukia,eli valtion rahoista maksetaan osa palkasta,maksajina veronmaksajat.Tämä on rahanahneiden kokoomuslaisten kiero työllistämis systeemi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmeellistä siinä sitten on?Myös työnantajat tarjoavat paljon pelkästään osa-aikatyötä.Eiköhän oleellista ole se että mikä on riittävä kuukausipalkka ja sehän on jokaisen arvioitava itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä henkilö siis nostaa työttömyysrahoja laittomasti, koska kieltäytyy kokoaikatyön vastaanottamisesta. Osa-aikatyötä omasta halustaan saa tehdä, mutta työttömyyspäivärahaa ei silloin saa nostaa. Se on rikos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tutustu työttömyyspäivärahan maksuehtoihin ja palaa sitten asiaan, jos on vielä mihin palata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin tunnen asian. Sinun kannattaa itse tutustua. Kokoaikatyön hakeminen ja valmius sen vastaanottoon on edellytys työttömyyspäivärahan saamiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa se hakee toisesta paikasta osa-aika töitä. Ei mikään laki voi määrätä, että pitää olla samalla työnantajalla töissä koko päivän. Saa kait tekijä itse määrätä, missä on töissä. Ja montako tuntia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kela ja työttömyyskassat hakevat petoksella hankittuja korvauksia takaisin ja joskus häkkikin heilahtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työnantajat teettävät vaikka kuinka paljon osa-aikatöitä, niin miksi siitäkin pitää itkeä, jos joku tekee niitä vapaaehtoisesti ja antaa kokoaikatöiden tekemisen sellaisille, jotka tekevät niitä mieluummin kuin osa-aikatöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos "elämäntilanteelle" se on sopivin,niin mikä ettei!
Ps. Tuet pitää ensin anoa jne.
Onneksi Teitä,joilla ei ole muuta tekemistä,kuin arvostella muita on niin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ajatellaan, että henkilölle tarjotaan töitä 10 euron tuntipalkalla ja hän tekisi työtä kuukaudessa 160 tuntia. Hän tienaisi siis 1600€/kk.
Jos taas hän tekisi töitä vain 80 tuntia, niin hän tienaisi 800€/kk. Tähän päälle hän saisi työmarkkinatukea laskurin mukaan 22 euroa per päivä, ja jos vuokralla asuu, niin päälle vielä asumistukea. Jos hän saisi kuukaudessa työmarkkinatukea 22 päivältä (joka on suht lähellä keskiarvoa), niin hänen kokonaiskuukausitulonsa olisivat lähes 1300 euroa.
Kysymys kuuluu; teetkö ennemmin töitä 180 tuntia 1600 euron kuukausipalkalla, vaiko 80 tuntia lähes 1300 euron kuukausipalkalla? Onko 80 tuntia lisätyötä reilun 300 euron arvoinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on kyseessä työttömyysturvan väärinkäyttö. Näytellään, että haetaan kokoaikatyötä, vaikka ei haeta. Soviteltuun päivärahaan on oikeus vain, kun hakee kokoaikatyötä ja on sen valmis vastaanottamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta jos esimerkiksi minä en lääkärin todistuksen perusteella pysty kuin päivätyöhön periaatteessa vain virka-aikana, niin saahan sitä kokoaikatyötä etsiä. Ja on sekin kokoaikatyön etsimistä, kun on osa-aikaisessa odottamassa että saa siitä kokoaikaisen. Jos työntekijälle annetaan/ tarjotaan kaksi puolikasta, niin eihän työntekijä voi olla kahdessa paikassa yhtäaikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se aika, että ihminen elää vain työstä ja työlle on ohi. Huonosti on sellaisella ihmisellä asiat, jolla ei muuta ole kuin työ.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille