Aloita uusi keskustelu

Haluaisitko olla isä?

Aloittaja: Lapsukainen Oma elämä 25.6.2019 22:07

Kun puhutaan perheellisyydesyä tai perheetyömyydestä, puhutaan lähes aina äideistä, mutta minua kiinnostaisi kuulla, mitä lapsettomat miehet ajattelevat vanhemmuudesta?

Lapseton mies, kaipaatko siis lapsia elämääsi? Onko lapsettomuus sinulle kipeä asia vai tyydyttävä tai peräti onnellinen elämän tila? Johtuuko lapsettomuutesi parisuhteen puutteesta, siitä ettet itse halua lapsia tai siitä, ettei kumppanisi ole halunnut lapsia vai ettekö kenties yrityksestä huolimatta ole saaneet lapsia? Tai onko peräti niin, että vaikka vuodet ovat vierineet, et vain ole tullut ajatelleeksi lapsiasiaa omalla kohdallasi vielä ensinkään?

Kerro sinä, minä luen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 56 viestiä

Johan toki tahtoisin ! kolmisen vuotta seurustelin rouva ihminen hän oli. Eka kerrasta lähtien pistettiin paljaalla hänen kotonaan ilman mitään ehkäisyä. Keitiössäkin tiskipöytää vasten seisaaltaan. Myös olohuoneessa hänen nojaten sohvan selkänojaan siitä katsellessa tien suuntaan ettemme tulisi yllätetyksi. Ainoastaan orgasmeissa rouva ylävartalo retkahteli selkänojan yli. Autossa myös soramontun pohjalla lepikon suojissa Monet sadat yhdynnät kun tilaisuus vain koitti. Rouva oli silloin 51 vuotias kun alotettiin niin muistelen ei vaan raskaaksi tullut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän ketjun luettuani ajatukseti siirtyivät isompiin ympyröihin.

Jumalan tahdosta ovat ihmiset nyt lisääntyneet ja täyttäneet koko maan siihen pisteeseen asti, josta Jumalan poika meille myöhemmin kertoi Luukkaan evankeliumiin tallennetuin sanoin:

"Tulee aika, jolloin sanotaan: 'Autuaita ovat hedelmättömät, autuaita ne kohdut, jotka eivät ole synnyttäneet, ja rinnat, jotka eivät ole lasta ruokkineet."

Se oli käsittämätöntä puhetta 2000 vuotta sitten. Tänä päivänä näin puhutaan jo.

Jumalan käsissä ja hallinnassa tämä kaikki lopulta on, myös perheettömän ihmisen kaipuu ja yksinäisyys keskellä ennen näkemätöntä ihmispaljoutta ja tulevan maailman kaaosta.

Kyllä minäkin kerran puolisoa ja perhettä osakseni toivoin, mutta elämä teki tepposet. Sisarten lapsille olen kuitenkin saanut avuksi olla ja paljon on antanut elämääni sekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika neutraalisti suhtaudun lapsiin. Omia siis ei ole, mutta ei haittaisi vaikka olisikin. Olettaen tietenkin että ne saisi kasvattaa järkevällä tavalla niin että ne käyttäytyvät. Osalla ihmisistä on aivan ihmeelliset moraalit ja normit niin pitäisi siis puolisokin olla sopiva ennen kuin voi moista edes ajatella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seurusteltiin exän kanssa 10 vuotta ja hän ei halunnut lapsia. Niitä ei sitten yritettykään. Lähti ja hankki koiran. Meni 10 vuotta ja hän otti uudelleen yhteyttä. Olimme tahoillamme eläneet omaa elämää, johon ei ollut kummallekaan tullut uutta parisuhdetta eikä lapsia. Minä höppänä annoin uuden mahdollisuuden. Toisella kerralla olimme yhdessä 5 vuotta, kunnes 4 lapsen yksinhuoltaja, joka on kolmannella tai neljännellä kierroksella sai miehen pauloihinsa. En olisi ikinä uskonut, että mies haluaa isäpuoleksi, kun oli aikoinaan ilmoittanut ettei halua lapsia. Voihan sen tulkita niinkin, ettei minun kanssani halunnut lapsia! Saipa yksinhuoltaja elättäjän lapsilleen.
Itse opin, ettei miehiin voi luottaa! Sanovat yhtä ja tekevät toista! Sitä kadun, että annoin toisen mahdollisuuden!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis tämähän on täysin loogista. Mies ei halua vaihtaa vaippoja mutta hieman kasvaneemmat lapset kelpaavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Todellakin kaipaan olen 34 ja työssäkäyvä ja muutenkin normi elämä nykyisin ja hyvän miehen ja isän musta sais, välillä itkee tällänen aikunen mies ittensä uneen kun ei tunnu kelpaavan kellekkään ja jos johtuu pinnallisuudesta niin ei oo kyllä ulkonäössäkään vikaa.

Kait ne kaikki hyvät naiset on varattuja, onneksi olen muuten onnellinen elämässä ja selviän aina enkä luovuta koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä se just on syy miksi et saa naisia, kun sulla on selvästi ongelma. Haluat isäksi etkä nauttia naisesta etkä antaa naisen nauttia itsestäsi. Lapset ovat rakkauden hedelmiä, ja sinä menet nyt asioiden edelle. Haluaisitko vastata rooliin vai haluaisitko kahlita naisen itseesi lapsilla? Kaltaisesi miehet ovat hiljaisia ja ahdistavia ahdistuneita, jotka eivät pysty elämään hetkessä. Jotkut naiset ovat vaivakuumeissaan eli sosiaalisessa paineessa kaltaisesi ottaneet ja säälin heitä. Elämä on ilon asia eikä mikään suoritus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lueppa ajatuksen kanssa, lapsiahan ei hankita hetken mielijohteesta. Minä en toista kahlitse ja hiljainen en ole enkäö ahdistunut, miten voit vetää tollasaia johtopäätöksiä tuntematta ihmistä?.

Harmi että ajattelutyylisi vaikuttaa stereotyyppiseltä ja leimaavalta j atiedän kyllä mitä on rakkaus ja pyyteetön sellainen, itse pystyn sitä tarjoamaan ja kaikkea muta mitä normaali suhteessa on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan minäpä olen jo 10 vuoden ajan ollut kovinkin tykästynyt yhteen perisuomalaiseen vaatimattomaan ja pikkuisen pullukkaan hiljaiseen kotona viihtyvään mieheen. Eipä onnekseni ole mikään hetkessä elävä hössöttäjä, vaan turvallinen ja tasainen, ystävällinen ja lempeä ja kerrassaan avulias ihminen. Naisena sanoisin, että hyväsydäminen ja sopuisa mies on paras mahdollinen isä ja paras mahdollinen isä on maailman paras puoliso.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi kun löytäis itse noin ajattelevan naisen. Ei ainakaan kelpaa sellanen joka tuohon aiemmin kommentoi että kahlitsen ja olen ahdistunut sun muuta ja ihan tuntematta mua, mitähän sellaselle ihmiselle on niin pahaa tehty että noin vääntelee kommentit ihan muuksi mitä ovat.

Itsekkin hyväsydäminen olen vaan ihmetyttää että se ei monelle kelpaa ja ei ole mitään niin pahoja vikoja jotka haittais suhdetta, jos lapsia saan niin meen vaikka tiiliseinän läpi heidän puolesta jos tarve vaatii, sama koskee naisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haluaisin olla isä, mutta en ole ja se on jo nyt myöhäistä siitä edes haaveilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin se vain on, että lapsia on usein heillä, jotka eivät lapsia ole erityisemmin toivoneet, ja lapsettomia ovat he, jotka lapsia olisivat kaivanneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapset on parhautta, mutta miesten kannattaa tiedostaa muutama fakta. Nykyää iso osa suhteistä päättyy eroon. Erotilanteissa usein mies jää etävanhemmaksi ja se tarkoittaa seuraavaa - "Etävanhemmalla ei ole oikeutta normaaleihin lapsiperhetukiin, joita ovat esimerkiksi perheellisen asumistuki, elatusapu tai -tuki, lapsilisät, maksuhuojennukset ja ulosoton perhesuojarajat".
Jos olet normaali palkkainen, niin voit varauta taloudeliseen ahdinkoon ja nöyryytykseen, niin pitkäksi aikaa, kunnes lapset ovat täysi-ikäisiä. Sallitut elämiskulut asumiseen on 480€ ja elämiseen 490€. Kauneista fraaseista huolimatta, en ole huomanut että tuloja ja elinoloja suhteutettaisiin mitenkään suhteutettaisiin. Kun lapset eivät ole kirjoilla luonasi, niin asut yksin vaikka lapset olisivat luonasi hyvin paljon. Näillä summilla saa sitten nautiskella elämastä ja lomailusta lasten kanssa, kun ovat etävanhemman hoivissa. Itse asun yksiössä ja lapsia on useita ja ovat suhteellisen paljon luonani. Olen itse luopunut kaikesta mikä maksaa. Kodin ulkopuolista toimintaa ei ole lasten kanssa. Jotta edes selviän, niin olen kehittänyt kaiken maailman kirppisbusinesta yms. Kaikki on ei voi, ei oo rahaa. Uskaltaisin veikata että kukaan tässä maassa ei ole niin syrjitty, kuin etävanhempi. Sana lastensuojelu on irvokas, kun ajattelee miten se ohjaa lapsia ja etävanhempia erilleen ja epäinhimilliseen olosuhteisiin.

Suosittelen tutustumaan etävanhempien tukiryhmien tosielämän kirjoituksiin, valtion ja kuntien kauniiden tekstien sijaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni perustelee lapsettomuutta ilmastotalkoilla ja ylikansoituksella. Minulla on 2 lasta. Olen kai sitten suuri syntinen.

Toisaalta muu elämäni on aika yksinkertaista. Meillä ei ole autoa, vaikka tuloiltani kuulun kyllä ylimpään 5%:iin. Meillä ei ole koiraa, emme matkusta etelän lomille, emme lennä, en välttämättä osta itselleni joka vuosi ensimmäistäkään vaatekappaletta, en edes sitä sukkaparia. Kotona pidetään talvella +18C lämpötilaa eikä kesällä jäähdytetä koneellisesti. Olemme vegaaneja.

Jokainen tekee ilmastovalintoja ja jättää pois sen, mikä itselle on vähiten merkityksellistä. Toiselle liha, juusto, matkustaminen ja autoilu ovat luovuttamattomia onnen lähteitä, toisille taas pari rakasta lasta, joiden eteen voi tehdä uhrauksia itselle vähemmän tärkeissä asioissa. Toki on niitäkin, jotka sekä elävät yksinkertaisesti että jättävät lapset hankkimatta ja niitä jotka haluavat itselleen ihan kaiken mahdollisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sulla paljoa lapsia ole, vaan sopivasti. Lapset on paljon isompi ympäristösaaste kuin matkailu. Etenkin jos niitä on liikaa. Nykyään ovat myöskin yhteiskunnallinen taakka, joista ei tulla saamaan sijoitusta takaisin. Sinulla on kaksi lasta ja riippuen heidän iästään jää nähtäväksi se tulevatko yhtään käymään töissä ja maksamaan veroja. Silti heidät on yhteiskunta kouluttanut ja terveydenhuollot yms peruspalvelut tarjonnut jo ennen syntymää. Itselläni on kaksi alle 10 vuotiasta lasta, ja tuskin saavat ja ehtivät töitä tehdä. Itse kyllä heille töissä käynnin ja vastuullisuuden mallia näytämme vaimoni kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haluaisin olla isä. Nykyään olen tosin ajatellut että se olisi ahneutta. Maailmassa on ylikansoittuminen ongelma ja meille Suomeenkin saatiin muuttovoittoa tänäkin vuonna. Alistun siihen ettei minulla ole moraalista oikeutta tehdä lasta, on kannettava vastuu meidän yhteisestä maapallosta. Toinen vaihtoehto olisi tietysti tehdä lapsi, tuijotella vain omaan napaan ja vähät välittää tulevaisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saanko kysyä, ajatteletko muista ilmastokuormista samoin kuin lapsesta, esim. että on ahneutta pitää koiraa, syödä lihaa ja juustoa, ajaa autolla, käydä ulkomailla?

Entä missä kulkee ahneuden ja kohtuuden raja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä ja illalla Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Palkkojen halpuutustako

S-ryhmä varmasti maksaa suomalaisille kokeille työehtosopimusten mukaista palkkaa kuten laki vaatii. Se taas on eri asi... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/